FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Indiferent de rezultat, Steaua suntem noi

«12»
fcsteaua.ro22.10.2007 12:54

Mergem iarasi la Sevilla. Dar parca mai mult ca niciodata, simtim ca orice legatura cu trecutul nostru a fost rupta, ca orice legatura cu ceea ce inseamna numele acestui oras pentru noi a fost distrusa. Nu e vorba de jucatori aici, ei n-au nici o vina, ci de intreaga atitudine care razbate din tabara noastra. Declaratii gen: " vrem 6 puncte impotriva Sevillei", " meci decisiv pentru calificare", mi se par halucinante si de-a dreptul jenante in conditiile in care pleci de la 0 puncte in grupa si in campionat esti pe la jumatatea clasamentului. Ce sa mai vorbim ca jucam impotriva unei echipe impotriva careia nu am avut nicio ocazie in primavara in doua meciuri....

Asemenea deviatii verbale nu pot veni de la niste oameni cu capul pe umeri, care inteleg fenomenul fotbalistic. Sigur, nu spune nimeni sa nu speram, dar de-aici pana la a declara " Sevilla e tare, dar si noi suntem" este o cale lunga. Niciodata in istoria Stelei, n-au razbatut astfel de cuvinte din cantonamentul echipei, inainte de vreun meci. Am crescut cu o Stea ai carei conducatori aratau mereu respect adversarului, indiferent de nume, iar modestia nu era doar un termen arhaic si persiflat.

Toate acestea vin datorita influentei unui singur om, care si-a pus "semnatura" peste toate birourile Stelei, birouri cu care n-are nici o tangenta. Din fericire, se pare ca vestiarul a ramas singurul loc unde mizeria sa n-a contaminat pe cineva. Se pare ca este adevarat ca jucatorii Stelei nu vor sa declare nimic despre Gheorghe Hagi, desi unicul pasager al navetei Pipera - Athos, a tot insistat ca fotbalistii sa-i confirme elucubratiile. Fie ca e de frica reactiei noastre, fie ca e din adevarat respect pentru Hagi, atitudinea lor e de apreciat, mai ales ca sunt din ce in ce mai putini oameni care gasesc putere sa i se opuna ciobanului. Un mare merit ii revine si lui Massimo Pedrazzini care cred ca a reusit sa rupa vestiarul de influenta malefica a mediului in care isi desfasoara activitatea, iata inca o dovada pentru ca italianului sa-i acordam respectul si incurajarile noastre.

Pentru el, pentru Hagi si istoria noastra, maine seara, strigam impreuna LUPTA Steaua!

P.S. Bine ai (re)venit acasa Gabi Safta!

Mihai Somanescu

AndyQ22.10.2007 13:30

Eu cred ca Steaua poate face un meci mare cu Sevilla, la fel cum a facut acasa cu Betis sau cu Kiev. Trebuie sa joace cu inima, fara frica, si sa speculeze orice greseala a adversarului, sa o fructifice, pentru ca ei sigur aia o sa faca. Deci ar trebui sa gresim mai putin. Eu as vrea o aparare care sa joace cum a jucat cu Arsenal, chiar daca nu o sa fie Baciu in teren. O aparare impenetrabila si un tupeu in atac care pot aduce victoria. Meciul cu Arsenal a fost un exemplu de daruire si ar trebui repetat, mai ales ca Steaua joaca mult mai bine in deplasare decat acasa, in UCL.

Forza Steaua!

cristian01422.10.2007 14:13

@ AndyQ

Meciuri mari am mai facut si pe Santiago Bernabeu sau acasa cu Arsenal. Sincer, m-am saturat de meciurile de genu' asta, iar singura sansa ca Steaua sa invinga acolo ar fi aceea sa faca nu un meci mare..ci unu' colosal, dar in conditiile actuale slabe slabe sanse. Din pacate inainte de fiecare meci mai important, fie din campionat, fie din Europa, tampitu' ala trebuie sa umble la pishologia jucatorilor, ba cu genti pline de bani, ba cu declaratii razboinice, ba cu presiuni dinspre toti sfintii cerului. Ar trebui lasati in pace jucatorii pentru ca ei sunt actorii din iarba si au nevoie de liniste, de asemenea si antrenorul. Nu cred ca Massimo sau orice antrenor s-ar putea concentra in totalitate asupra meciului cand cu doar 2 zile inainte citeste ineptiile unei minti bolnave din conducere.

La Steaua, candva..nu foarte de mult a existat si o bruma de profesionalism, in campania lui Oleg, cand toata lumea era moderata in declaratii si rezultatele apareau, echipa facea spectacol.

De cate ori n-am vazut Steaua iesind cu capul sus, dar infranta ? Doar jucatorii, altii mai buni, altii mai slabi, pot face ca miracolul de la Sevilla sa se repete, dar nu stiu cat de capabili din punct de vedere psihic (!!!), fizic si tehnic sunt, iar daca la ultimele 2 capitole ar exista posibilitati, cred ca in cazul primului sunt praf.

Maine seara imi pun cele cateva firave sperante in Constanta lui Goian, in dorinta lui Rada, Zapata, chiar Eme de-a confirma in Europa, in sclipirile lui Dica, si in travaliul lui Zaharia.

Sa-i ajute Dumnezeu, pentru noi si pentru ei.

axl2322.10.2007 14:14

Batem, nu stiu cu cat sau cu cine, dar batem.

cristian01422.10.2007 14:23

Batem apa-n piua.

sorinf22.10.2007 14:30

nu batem , e diferenta uriasa de valoare

sunt si multi bani in joc

eu asa cred

FORZA Steaua

yo_marius_xxx22.10.2007 14:40

sigur nu pierdem.....foarte probabil o sa batem!!!!

adriano22.10.2007 14:59

Batem,sa speram macar.Sevilla nu mai e echipa din primavara.Cine se asteapta la asa meci cu Arsenal?Cel putin nici eu nu ma asteptam ,dar totusi l-am facut asa cum jucam noi de prost in campionat si erati toti asa suparati.Putem sa facem un rezultat bun la Sevilla.Daca jucam ca si cu Arsenal cel putin 1 punct luam.

ionutz_interzis22.10.2007 15:44

toti aveti impresia ca Sevilla e o echipa de valoare!dar nu e asa..mai bine zis...joaca un fotbal bun..chiar daca trece printr`o pasa mai proasta echipa!joaca cu alta mentalitate, o mentalitate in care nu apar banii..(30.000 de euro)...ei joaca pentru ei..si pentru echipa la care evolueaza in acel moment!chiar daca nu mai joaca cum jucau anul` asta in primavara..este o echipa cu un joc..bun..care atunci cand vor sa obtina ceva...si pun presiune..se vede!dar eu sper ca multi altii sa castigam..si sa mai inchidem din guri..sa le aratam la toti...ca nimeni inca nu a reusit ce am reusit noi..si nimeni nu va reusi! Forza Steaua!

AndyQ22.10.2007 15:51

@ ionut

Pefer sa nu imi dau cu parerea in cazul Protasov si a profesionalismului sau, avand in vedere ca a plecat la prima oferta mai buna. Profesionistul Protasov = Mercenarul Protasov. Sa nu mai vorbim de alea 4 meciuri ale Stelei fara gol marcat (nu victori), sub bagheta lui Protasov, care n-a facut nimic notabil... decat sa piarda calificari. Da, cu fruntea sus. Ce gluma buna. A pierde e tot una, nu conteaza cum pierzi, pierzi tot 3 puncte si daca pierzi cu 100 de ocazii si daca pierzi cu nicuna. Eu unu` m-as enerva mai tare sa rateze ca nebunii decat sa n-ai vreun sut pe poarta. Macar asa stiu ca sunt incompetenti... exista o scuza.

fane_casieru'22.10.2007 15:59

Bine ai revenit Somanescule :wink:

costy_k1_G.22.10.2007 16:19

La urma urmei jucam in Liga Campionilor si asta e cel mai bun motiv de a sarbatori chiar daca vom pierde. Dar nu mereu castiga cei mai buni asa ca avem si noi sansa noastra!!!

Cat timp jucatorii Seviliei vor fi cu ochi pe Banel io cred ca va inscrie Iacob, am o presimtire.

mdionis22.10.2007 16:23
@ ionut

P[r]efer sa nu imi dau cu parerea in cazul Protasov si a profesionalismului sau, [...]

Discutia despre Protasov nu a fost inceputa pe acest thread.

cristian01422.10.2007 16:57
@ ionut

Pefer sa nu imi dau cu parerea in cazul Protasov si a profesionalismului sau, avand in vedere ca a plecat la prima oferta mai buna. Profesionistul Protasov = Mercenarul Protasov. Sa nu mai vorbim de alea 4 meciuri ale Stelei fara gol marcat (nu victori), sub bagheta lui Protasov, care n-a facut nimic notabil... decat sa piarda calificari. Da, cu fruntea sus. Ce gluma buna. A pierde e tot una, nu conteaza cum pierzi, pierzi tot 3 puncte si daca pierzi cu 100 de ocazii si daca pierzi cu nicuna. Eu unu` m-as enerva mai tare sa rateze ca nebunii decat sa n-ai vreun sut pe poarta. Macar asa stiu ca sunt incompetenti... exista o scuza.

Ma cheama Cristi, nu Ionut si nu m-am referit la cat de profesionist a fost Oleg sau nu, ci la profesionalismul relativ de care a dat dovada conducerea Stelei cand l-a lasat pe ucrainean sa lucreze, fara a-i agita apele in vestiar, sau prin presa, desi pierduse Supercupa si o calificare in Liga Campionilor (care fie vorba intre noi nu cred ca i se poate imputa din moment ce Radoi si-o baga in ate singur, dar ma opresc aici).

In momentul in care Hagi a pasit in Ghencea, Becali si gloata lui de imbecili au incercat in continuu sa produca fisuri in relatia lui cu jucatorii, au urmat acele declaratii de rahat in presa si tot felul de acuze, ceea ce a dus la iminenta despartire de Gica.

In concluzie, la asta m-am referit cand am spus ca in urma cu 2-3 ani cei din conducere au dat dovada de un gram de profesionalism.

Si legat de meciurile in care am iesit cu capul sus desi am fost invinsi, de asta sunt si eu nemultumit, pentru ca un meci pierdut cu 100 de ocazii e similar cu unul pierdut in care n-ai iesit din propria jumatate, iar de ex. la meciul cu Real de pe Bernabeu sau la meciul cu tunarii de anul asta, Steaua fost relativ laudata si jocul ei a fost apreciat, facandu-ne sa trecem mai usor peste infrangere sub pretextul ca "Steaua a iesit cu capul sus", ceea ce evident reprezinta un cliseu in fata frustrarii romanului cand o ia pe coaja.

Facand o mica paralela, asa s-a intamplat si cu Romania in urma meciului cu Cehia, cand iar 'am iesit cu fruntea sus' desi nu ne calificasem.

AndyQ22.10.2007 17:21

@ Cristian

Scuze, am dat reply la alt post de aia mi-a iesit aia cu numele.

Trebuie sa recunoastem un lucru: Hagi e departe de a fi antrenor bun, nu mare. Sa nu uitam episoade de genu Galata, Gasiaspor, Poli... si nu demult Steaua. Cat a fi el de Rege al fotbalului... antrenor nu e.

Sau la Galata, Gasi si Poli a patit la fel? L-a lucrat cineva si acolo?

Da, pe Protasov l-au lasat sa lucreze, dar asta e un merit? Faptul ca te-au lasat sa lucrezi si tu ai bagat 4 etape albe? Trebuia sa se vada rezultate, nu echipa care joaca dupa cum e lasata. A jucat si Steaua 2-3 meciuri mai in viteza, mai la trap si deja Protasov era mare antrenor. Eu cred ca daca ramanea se vedeau adevaratele lacune. Sa nu uitam ca a ratat toate obiectivele impuse. Important pentru voi e faptul ca Steaua a jucat la spectacol cu echile de tot rahatu` din campionatul intern, sau faltul ca si-a luat-o peste nas in Europa. Daca la Rosenborg le-a bagat Radoi in ate, la Bucuresti cine a fost de vina ca meciul nu s-a castigat? Tot jucatorii, nu? Asta ca sa nu mai fie ridicat in slavi pentru ceva ce nu a facut.

Oricum vorbim despre trecut, o perioada din trecut prea scurta sa ne dam cu parerea. Daca ar fi ramas la echipa si o facea traznet, da, atunci avea si el meritele lui. Dar de acolo pana la idei de genu` "Banel & co. erau toba de fotbal, alde Roberto Carlosi, Ronaldini, Etolezi, Zidani s.a.m.d. ai fotbalului mondial dar si-a bagat Oli nasu` si i-a stricat de tot, cum spuneau unii... e cale lunga. Sa nu uitam ca nu Protasov era pe banca la meciurile cu Betis, Standard sau Kiev...

P.S. nu stiu zau cine a inventat prostia cu "iesim cu fruntea sus". Iesirea e tot iesire, ca e sau nu cu fruntea sus. Tot pe aceiasi usa iesi. Nu exista poarta de iesire a celor care au pierdut la 4 goluri diferenta sau la 1. Pierzatorii tot pierzatori raman si reciproc.

Sburatoru22.10.2007 17:56

@andyq

scuze, mare critic:)...nu cumva era vorba de bursaspor in loc de "gasiaspor"...nu de alta, dar daca tot ne dam cu parerea despre profesionsim, profesionalism, becalism si stelism, baremi sa si stim despre ce vorbim.

LARI22.10.2007 18:04

Sunt perfect de acord ca declaratii gen "6 puncte cu Sevilla" sunt rupte din seria de mare succes Shrek.

Numai ca a afirma ca "jucam impotriva unei echipe impotriva careia nu am avut nicio ocazie in primavara in doua meciuri" este complet aiurea. TOTI, ABSOLUT TOTI ziaristii care au fost la partida retur in februarie au afirmat ca, in cazul in care Steaua ar fi fructificat ocaziile pe care le-a avut, se putea gandi la calificare. Mai mult, nici pe Ghencea nu am jucat rau, jocul fiind decis de doua gafe de Liga a III-a: hentul lui Cernea si penalty-ul lui Goian (altfel, faza din care Kerjakov ar fi inscris cu siguranta).

Mi s-a parut, in alta ordine de idei, exceptionala observatia ca "simtim ca orice legatura cu trecutul nostru a fost rupta, ca orice legatura cu ceea ce inseamna numele acestui oras pentru noi a fost distrusa. Nu e vorba de jucatori aici, ei n-au nici o vina, ci de intreaga atitudine care razbate din tabara noastra."

Totusi, imi permit o intrebare: la ce te astepti de la ei? Pentru ca este clar ca eleganta a disparut cu desavarsire la acest club, exceptiile fiind deosebit de rare.

Sper sa obtinem punct sau puncte maine seara. Eu am convingerea ca, daca nu ratam iarasi ca-n cartile scrise de Asimov, vom face iarasi ca Europa sa rasune cu numele nostru.

FORZA Steaua!

ssinpadureacualune22.10.2007 18:09

Care e treaba cu Gabi Safta??

Dragoshel22.10.2007 18:11

Gabi Safta va transmite LIVE AUDIO meciul Sevilla - Steaua special pentru fcsteaua.ro

LE: mai multe informatii veom primi maine si poate vom avea si un interviu vu el, cu privire la acest meci.

endorama22.10.2007 18:17
Da, pe Protasov l-au lasat sa lucreze, dar asta e un merit? Faptul ca te-au lasat sa lucrezi si tu ai bagat 4 etape albe? Trebuia sa se vada rezultate, nu echipa care joaca dupa cum e lasata. A jucat si Steaua 2-3 meciuri mai in viteza, mai la trap si deja Protasov era mare antrenor. Eu cred ca daca ramanea se vedeau adevaratele lacune. Sa nu uitam ca a ratat toate obiectivele impuse. Important pentru voi e faptul ca Steaua a jucat la spectacol cu echile de tot rahatu` din campionatul intern, sau faltul ca si-a luat-o peste nas in Europa. Daca la Rosenborg le-a bagat Radoi in ate, la Bucuresti cine a fost de vina ca meciul nu s-a castigat? Tot jucatorii, nu? Asta ca sa nu mai fie ridicat in slavi pentru ceva ce nu a facut.

Oricum vorbim despre trecut, o perioada din trecut prea scurta sa ne dam cu parerea. Daca ar fi ramas la echipa si o facea traznet, da, atunci avea si el meritele lui. Dar de acolo pana la idei de genu` "Banel & co. erau toba de fotbal, alde Roberto Carlosi, Ronaldini, Etolezi, Zidani s.a.m.d. ai fotbalului mondial dar si-a bagat Oli nasu` si i-a stricat de tot, cum spuneau unii... e cale lunga. Sa nu uitam ca nu Protasov era pe banca la meciurile cu Betis, Standard sau Kiev...

P.S. nu stiu zau cine a inventat prostia cu "iesim cu fruntea sus". Iesirea e tot iesire, ca e sau nu cu fruntea sus. Tot pe aceiasi usa iesi. Nu exista poarta de iesire a celor care au pierdut la 4 goluri diferenta sau la 1. Pierzatorii tot pierzatori raman si reciproc.

daca ramanea Protasov la Steaua, cea mai mare realizare ar fi fost ca am fi scapat de cele 2 nulitati de antrenori care au fost Olaroiu si Hagi.

Protasov a fost apreciat nu pentru faptul ca batea echipele din campionatul intern, ci pentru meciurile pe care le-a facut Steaua in Cupa UEFA. e adevarat ca nu am eliminat-o pe Rosenborg, dar eu zic ca asta a fost din pur ghinion. spre deosebire de dubla cu Standard cand ne-au tremurat pantalonii pe noi pana in ultimele minute, in meciul cu Rosenborg de la Bucuresti am avut ocazii cat pentru 10 meciuri sub Olaroiu sau un campionat intreg sub Hagi. si doar precipitarea jucatorilor in fata portii, datorata probabil sumelor astronomice la acea vreme care li se ofereau a facut sa nu fie 4-1 in meciul tur.

cat despre celelalte "obiective ratate de Protasov", daca plangi atata dupa Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei, atunci n-ai decat sa te duci la Dinamo si o sa ai satisfactia de a castiga tot felul de trofee interne in timp ce prin Europa te elimina toate panaramele de echipe.

cat despre "performantele" mizeriei de antrenor care e Olaroiu: a eliminat-o pe Betis cand aceasta era la cateva puncte de o pozitie retrogradabila in Spania, pe Rapid intr-o dubla de Divizia A si pe Standard, care in vara aceea isi schimbase 8 titulari. in campionatul Romaniei, la fiecare sfarsit de an Becali trebuia sa bage milioane la adversari si la arbitri ca sa repare zero-zero-urile lui Olaroiu.

LARI22.10.2007 18:29

Sa nu uitam ca nu Protasov era pe banca la meciurile cu Betis, Standard sau Kiev...

Daca ai posibilitatea, o sa te rog sa revezi meciul cu Rosenborg de la Bucuresti si sa numeri doar ocaziile pe care le-a avut Steaua de la mai putin de 10 metri de poarta si stam de vorba. Am spus-o si atunci, o spun si acum: vina ratarii calificarii in dubla cu Rosenborg o poarta jucatorii: e inadmisibil ca un jucator, fie el si Paraschiv, sa suteze slab, pe langa poarta, din 3 metri. DIN 3 METRI!!! Ma umplu de furie si acum... Nu mai vorbesc de altele.

Adu-ti aminte, ca, indiferent de adversar, Steaua domina autoritar meciul, si ne cream peste 10 ocazii de gol pe meci. Cine are habar de fotbal, stie ca treaba antrenorului e sa te duca la 25-30 de poarta. De acolo, intervine valoarea jucatorului, valoarea echipei.

Meciurile cu Betis si cu Dinamo Kiev se numara, in opinia mea, printre cele mai reusite 7 meciuri din punct de vedere tactic reusite de vreo echipa romana (fie ea nationala sau de club) din 1990 incoace. Sper ca am spus cu asta tot ce era de spus in legatura cu talentul de tehnician al lui Oli. Am un respect imens pentru el pentru tot ce a reusit cu Steaua. Consider, totusi, ca Oleg are o jumatate de clasa peste el.

De acord cu tine in ceea ce priveste "iesirea cu fruntea sus". Mi se pare fraza preferata a oricarui loser de meserie. Noi suntem Steaua, da-o-ncolo... Steaua=PERFORMANTA!!!

Te salut cu respect!

endorama22.10.2007 18:30

Gigi Becali:

"Nu las eu echipa pe mina lui Pedrazzini. Nu am lasat-o eu pe mana lui Hagi daramite pe mana lui Pedrazzini."

mai, trebuie sa recunosc ca am mai scris mesaje pe aici in care am incercat sa mai scot in evidenta si aspectele pozitive ale prezentei lui Becali la Steaua in ultimii 7 ani, dar deja incep si eu sa simt ca nu mai rezist sa-i ascult declaratiile....

eu cred ca daca Becali va continua cu aceeasi atitudine si CFR-ul va avea ceva rezultate in cupele europene o sa renunt la Steaua. pur si simplu nu-l mai pot suporta pe Becali si cum nu vad nici o solutie sa scapam de el, mai bine tin cu o echipa care desi a aparul doar de 2-3 ani, macar nu are absolut nimic care sa ma enerveze la ea. nu-l au nici pe Becali, nici pe Borcea, Copos, Iancu etc. si in plus, mi se pare ca filozofia lor e exact aceea pe care mi-as dori-o sa fie adoptata la Steaua fiindca de fapt e cea pe care o adopta toate cluburile care se respecta in vest.

axl2322.10.2007 18:32

Va rog insistent sa nu denaturati ideea articolului. Nu este despre Protasov.

endorama22.10.2007 18:48

si apropos si de Hagi: nu l-a vrut pe Ljubinkovici pe motiv ca "are lotul complet"... parca anul trecut golgheterul campionatului a marcat vreo 18 goluri - sarbul a dat deja 12 in doar 11 meciuri.... in vreme ce la Steaua doar norocul dat de faptul ca s-a accidentat Lovin ne-a scapat de a vedea maine un mijloc cu Lovin si Ov Petre. deci, sa luptam pentru Hagi!

AndyQ22.10.2007 18:53

@ Sburatorul

Da Bursaspor, scuze, i-am incurcat. Tot un drac, stii doar la ce m-am referit :)

@ Lari

Incheiem subiectul Protasov ca deja am fost avertizati. O povestim noi altadata, cand e calda...

Cand jucatori marcheaza si antrenorul e ridicat in slavi. De ce sa nu fie tras la raspundere si cand acestia rateaza? :)

Stii cum e:

cheliosii spun ca oamenii cu frunte lata sunt cei mai destepti

aia cu burta spun ca femeilor le plac oamenii cu burta

aia de-o au mica spun: marimea nu conteaza

Asa si cu "sa iesim cu fruntea sus" sau "sa pierdem frumos". Vorba ta: Steaua=Performanta. Oare aia care prefera circ frumos si puncte pierdute se gandesc ca fanii Barcelonei sau regele Spaniei, care a plecat din tribuna in 86 si nu a mai inmanat cupa Stelei, si-au spus-o pe aia cu: am pierdut frumos, cu daruire, suntem mandrii de voi?

Astea-s antagonisme (naspa ca nu am batut vs ce bine era daca castigam) si elucubratii din cele mai frumoase, de pus in rama...

«12»