In discutiile din ultima perioada despre domnia becaliota, a tot aparut o tema foarte interesanta si utila. Necesitatea ca suporterii Stelei sa se uneasca si prin vaste actiuni de protest, sa-l determine pe actionarul majoritar al clubului sa plece de la Steaua, intr-un mod sau altul. Toate bune si frumoase. Ideea unitatii intre suporterii Stelei este un concept extraordinar, care odata pus in practica, ar face din noi o forta adevarata. Si eu ma numar printre cei care cred ca doar o mare unitate a sufletelor ros-albastre il poate determina pe eroul de la Mondenii sa plece din Ghencea. Si nu sunt singurul: diferitele posturi de pe forum demonstreaza ca mai sunt multi asemenea mie.
Dar stati putin! Pe planeta asta exista o asociatie a suporterilor stelisti! Si nu este fictiva! It really works! Pai daca tot ce scriem si trambitam este adevarat, inseamna ca in perioada de apogeu al scandalului Hagi - Becali, inscrierile la AISS trebuie sa fi cunoscut un adevarat boom, nu? S-o fi blocat si serverul siteului www.AISS.ro, de atatea inscrieri! Suporterii ros-albastrii se inghesuiau sa se inscrie in singura organizatie care incearca sa le apere drepturile!
Ei bine, nu! Suporterii Stelei au preferat sa stea linistiti acasa in fotolii, sa se "razvrateasca" in cel mai pur stil romanesc: pasiv! Stam acasa la caldurica, facem un username si ne-apucam de proteste. Asta in cel mai bun caz. Ca mai sunt si "stelistii" pe care nici nu-i mai intereseaza subiectul. Le e lehamite, draga!
Ar trebui sa ne fie rusine. Dupa ce ca dupa atata amar de vreme,avem si noi o asociatie care sa ne reprezinte, care face totul la litera legii, este transparenta, noi ce facem? O ignoram! Aniversarea "60 de ani de Steaua", deplasarea de la Praga pentru cei 90 de fani, contributia la prima coregrafie externa, aparitii radio-TV,legitimatii, tricouri, pot parea putin, dar in conditiile in care au fost realizate de o mana de oameni, care isi sacrifica vietile personale pentru asta, nu e deloc asa!
In conditiile astea, ce pretentii mai aveti de la Becali? Daca noi insine nu ne respectam ca si comunitate? Daca noua insine nu ne pasa? Va mai mirati ca nu ne ia in seama, va mirati ca ne considera derbedei si huligani? Cat pot sa faca o mana de oameni? Daca s-ar putea ati vrea ca AISS-ul sa-l dea jos pe becali, sa modernizeze stadionul, sa-l aduca pe Thereau inapoi si sa ofere si bilete gratuite nu? Dar cati ati misca un deget pentru asta?
Inchei cu o intamplare care cred ca este relevanta: intalnindu-ma cu un cunoscut, acesta m-a prezentat colegului sau de munca, zicand ca sunt Mihai Somanescu de la Asociatia Suporterilor Stelisti. Omul foarte incantat, imi strange mana si-mi spune ce sa faca ca vrea sa se inscrie. Ii spun sa completeze formularul de pe www.AISS.ro si sa-l trimita impreuna cu o copie dupa C.I sau pasaport la adresa OP 80, CP 47 Bucuresti. Si dupa ce primeste confirmarea, sa plateasca taxa de inscriere, "fabuloasa" suma de 15 RON. El imi zice: doar atat? Da. Doar atat. Daca ai formularul, e simplu, zic. Pai il am, dar mi-a fost lene sa-l completez, vine si raspunsul. Fara comentarii...
Mihai Somanescu