FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Been there, done that!

«12»
fcsteaua.ro08.10.2007 23:54

Din aceastã sãptãmânã, fcsteaua.ro vã propune un nou redactor, recrutat - ca toți ceilalți - din rândurile cititorilor noștri fideli! Îi urãm mult succes lui alexblaja și sperãm sã ne bucurãm cu toții de articolele lui!

Am ales sã pun acest titlu în limba englezã pentru cã sunã mult mai bine decât "Am fost acolo, am fãcut aia!", nu din alt motiv. Cred cã aceastã propoziție, care este și titlul unei melodii a lui Dr. Dre pe care o ascultam cu plãcere în liceu deși eram (și mai sunt și acum) rocker convins, exprimã perfect ceea ce ar trebui sã simțim noi în acest moment în legãturã cu echipa noastrã de suflet, Steaua București.

O echipã de fotbal, pentru a obține cu adevãrat performanța acolo unde conteazã (a se citi Liga Campionilor sau Cupa UEFA, bineînțeles via Campionat și/sau Cupã) trebuie sã întruneascã cumulativ urmãtoarele caracteristici: jucãtori valoroși, care sã provinã din achiziții și din propria pepinierã, un centru de juniori bine pus la punct, o conducere profesionistã, care sã aibã planuri pe termen lung, mediu și scurt și care sã aibã o strategie de marketing sãnãtoasã și, ultima pe listã dar nu cea din urmã, o echipã tehnicã valoroasã condusã de un antrenor capabil. Din toate cele de mai sus, noi avem antrenorul capabil (Massimo Pedrazzini) și urmãtorii jucãtori:

• Zapata, Ghionea, Goian și Dicã – de clasã "europeanã" certã;

• Rãdoi – liderul din teren și vestiar și totodatã un jucãtor foarte valoros prin spiritul sãu de sacrificiu;

• Petre Marin, Bãdoi – "vocea" experienței;

• Emeghara, Golanski, Rada, Badea – jucãtori buni, cu posibilitatea de a evolua;

• Cernea, Vâtcã, Cristocea, Croitoru, Pleșan, Neaga, Surdu, Zaharia, Iacob – numa' buni pentru Liga 1;

• Bicfalvi, Ninu, Ochir..., pardon pe ãsta l-a dat Il Ciobandante la Buzãu, nu uitasem, dar încã nu-mi vine sã cred – tinere speranțe;

• Baciu, Lovin – mantale de vreme rea;

• Neșu și Nicolițã – jucãtori limitați tehnic, dar foarte devotați echipei și

• Ovidiu Petre – merge ceas (n-am gãsit altã rimã, ca sã-l parafrazez pe Mircea Diaconu în celebra scenetã în care joacã alãturi de marele Toma Caragiu)

Am fãcut aceastã scurtã trecere în revistã a lotului stelist pentru a scoate în evidențã cã nu ne putem bate, cu adevãrat de la egal la egal, cu marile forțe fotbalistice ale Europei. Degeaba sperãm noi cã vom trece vreodatã de grupele Ligii Campionilor! Cu un asemenea lot nu putem spera decât la un loc 3 în grupã și cu un parcurs cât mai lung în Cupa UEFA la primãvarã. De vinã nu sunt jucãtorii, ci conducerea. Ciobanii, argãselile și cobrele stoarse de venin nu pot avea planuri pe termen lung, mediu și scurt și strategii de marketing sãnãtoase. Ce se poate face împotriva acestei conduceri și mai ales a Ciobanului Suprem? Noi nu putem face decât un singur lucru: sã îl vorbim de rãu! La serviciu, când ne întâlnim cu prietenii, în orice situație! Sã-i demolãm imaginea pe care încearcã sã și-o facã pe spatele nostru! Sã mergem la meciuri, chiar și la cele de UCL dacã ne permitem și sã susținem Steaua! Sã nu mai blasfemiem pe forum numind Steaua "afc becali"! Sã fim steliști anti-becalieni și sã ne manifestãm ca atare!

Cu toate aceste neajunsuri de mai sus, echipa de fotbal Steaua București nu mai trebuie sã demonstreze nimic nimãnui în România, pentru cã:

Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni! Been There, Done That!

Steaua a câștigat Super Cupa Europei! Been There, Done That!

Steaua a fost de 5 ori în grupele UCL, fiind de altfel singura echipã româneascã prezentã vreodatã în grupele acestei competiții! Been There, Done That!

Am câștigat de 23 de ori Campionatul și de 21 de ori Cupa României! Been There, Done That!

Palmaresul de mai sus nu poate fi egalat prea curând de vreo echipã româneascã! De aceea, dacã nu vom lua Campionatul anul ãsta și altã echipã de la noi merge direct în grupele UCL, nu va fi nicio nenorocire! Eu îmi doresc altceva: o STEA cu adevãrat strãlucitoare, o STEA cu adevãrat valoroasã, pentru care calificarea în grupe sã nu fie decât un obiectiv intermediar, o stație spre urmãtoarea noastrã destinație: primãvara europeanã în Champions League!

PS: În încheiere, aș vrea sã prezint o micã revistã a titlurilor pe care presa "sportivã" le-a pus (în edițiile online de asearã) cronicilor de meci ale ultimei etape:

Despre gropari: "Ploaie de goluri", "Fluviu alb-roșu"

Despre subgranți: "Locomotiva prinde vitezã", "Turbo Rapid"

Despre ceferei: "Didy Show"

Despre Steaua: "Petre Marin scos la pensie", "Rada și gata" (referitor la meciul cu Vasluiul), "Iacob și cam atât" (referitor la meciul cu Mioveni-ul)

Am un singur comentariu: vã doresc, dragi presari, sã puneți în continuare titluri de genul: "Bicfalvi și nimic altceva", "Bãnel în rest pauzã", "Singuraticul Badea", "Goian din nou din corner", "Zaharia goleadorul solitar", "Ricã și Dicã înscriu fãrã fricã" și, de ce nu, "Zapata, singurul portar din Liga 1 care a dat 5 goluri lui Dinamo". Trebuie însã sã respectați tradiția, puneți aceste titluri numai când Steaua câștigã. Vã doresc așadar sã puneți cât mai multe asemenea titluri, ofticoșilor!

alexblaja

alpopa09.10.2007 01:36

Ochirosii a fost imprumutat sau vandut la Buzau ?!

Succes alexblaja !

CaTaLiNsm StElIsTu09.10.2007 02:56

Mult succes d-nului<alexblaja>.Sper sa ne incante si el in continuare cu articole pertinente,rationale si echidistante,dar in care sa"impregneze"mereu acel "suflet de stelist"...iar inceputul pare promitator dupa cate se vede.Va doresc inca o data MULT SUCCES!!!

FortuneTeller09.10.2007 04:39

Succes Alex! Insa nu sunt de accord cu mentalitatea asta, "Been there, done that". Da, ne mandrim cu trofeele castigate, cu un palmares unic in Romani si Europa de est, dar daca vrem sa stam la masa "bogatilor", atunci va trebui sa ne detasam de acest gen de atitudine. Genul de atitudine potrivita campionilor de pretutindeni este "I want it all, I want it now!", iar nu tragicul "acum ori niciodata!" dinamovist. In fiecare an sunt alte trofee de castigat, alte meciuri de luptat, deci nu e timp de lustruit vitrina. Apoi cand vine vorba de sociopatul proprietar al Stelei, pai nimic in plus nu poate face o diferenta. Deja cam toti stim cine e si ce vrea, problema e ca multi lingai prefera sa topaie in jurul lui pentru cate un ciolanel.

Joint09.10.2007 06:37

Foarte bun articol. La multe altele si mai bune. Succes !

PS. Sper sa nu fie cazul sa-l adaugam in lista fotbalistilor si pe aschimodia aia neagra de la spurcaciuni- blay.

raul stelistu09.10.2007 06:59

Succes Alex,ai demonstrat ca esti stelist patimas prin articolele tale(destul de bune avand in vedere ca esti la inceput :wink: )............pune-ti si tu un slogan cum si-a pus Catalin(suflet de stelist) sau domnul Ardeleanu(miracol ros-albastru) :tongue:

Succes si la cat mai bune articole

sorinf09.10.2007 07:32

mult succes!!!!!!!!!!!!

e ok sa fie cat mai multe opinii.

FORZA Steaua!!!!!!!!!!!!!

yo_marius_xxx09.10.2007 08:04

? Emeghara, Golanski, Rada, Badea ? jucãtori buni, cu posibilitatea de a evolua;

/>

? Cernea, Vâtcã, Cristocea, Croitoru, Pleșan, Neaga, Surdu, Zaharia, Iacob ? numa? buni pentru Liga 1;

/>

nu cumva ai gresit locul luui plesan?? ma gandesc ca ar avea loc cel putin langa rada si Badea!! iar surdu......"numa' bun pentru liga1"????

in rest numai de bine si forzza Steaua!!!!

axl2309.10.2007 08:05

@alexblaja

Nu-ti mai urez si eu succes, il ai deja.

Azzido09.10.2007 09:05

Bine ai venit !

Mult succes si inspiratie !

cristi_mold09.10.2007 09:10

Mult succes si la mai multe articole;)

cRiss4Steaua09.10.2007 10:23

Bine ai venit , mult succes si inspiratie pentru articole !

Axu09.10.2007 12:25
Ochirosii a fost imprumutat sau vandut la Buzau ?!

Succes alexblaja !

Din cate stiu eu a fost imprumutat ... pana la iarna sau pana la vara 2008 ....

fane_casieru'09.10.2007 13:02

Succes Alex.

The^GuNn3r09.10.2007 13:49

Felicitari si mult succes in continuare ! forzateaua

Astristul09.10.2007 15:11

Mult succes in continuare :wink:

La cat mai multe articole interesante cu si despre Steaua si nu numai! :tongue:

forzateaua

red_blue_ultras09.10.2007 16:40

Salut se pare ca ai omis cele 5 supercupe :rolleyes:

androsteaua09.10.2007 18:35

e bun articolul!!! bafta in continuare

ultras78SB09.10.2007 18:36

Salut si succes!

Mai putem adauga: inca o finala si o semifinala de C.C., o semifinala de UEFA si o cupa a Romaniei castigata pe merit in teren dar intoarsa dupa revolutie.... se stie de ce....

alexblaja09.10.2007 20:53

In primul rand multumesc tuturor pentru urarile de succes! Nu voi avea probleme cu inspiratia atata timp cat "finantator" la Steaua va fi Jiji si atata timp cat presa va adopta aceasta atitudine fata de Steaua. Asta nu inseamna ca voi ignora alte subiecte ce au legatura cu echipa noastra.

Am omis intr-adevar din palmares Super Cupele Romaniei castigate de Steaua! Greseala mea!

@Fortune Teller

Ideea mea nu era sa ne lustruim vitrina cu trofee. Eu doresc sa ne dam seama ca nu avem cu cine discuta la nivel de performanta interna si externa cu nimeni din Romania! Asta ar trebui sa inteleaga si jucatorii si sa joace cu gandul de a se ridica la nivelul "inaintasilor" lor, nu la nivelul Ligii lui Mitica . Asta ar trebui sa inteleaga si conducerea, mai ales Ciobanul, si sa nu mai intre in clinciuri cu toti frustratii. Ia-o asa: tu lucrezi la aceeasi firma/institutie, cea mai buna din domeniul tau. Vine unul de la o firma concurenta, dar care abia a intrat pe piata, si incepe sa-ti zica ca firma lui e mult mai buna ca a ta..ce faci in situatia asta? Te uiti la el cu mila si ii arati profiturile pe ultimii ani sau incepi sa te certi cu el pentru ceva ce este evident, si anume ca esti mai bun ca el? Nu-i spui: "Been there, done that, cand ajungi si tu la nivelul meu mai da-mi un telefon"?

"I want it all" este un slogan bun..."I want it now" nu mi se pare realist in momentul asta la Steaua...

@yo_marius_xxx

Plesan nu m-a impresionat pana acum decat cand era caine, si atunci intr-un mod neplacut: nu mai stiu la ce meci al lor din Cupa UEFA, pare-mi-se la returul cu everton, a facut ceea ce in rugby se numeste placaj interzis, adica l-a doborat pe un jucator advers in timp ce ala era in aer...nu-mi ies nici acum din minte zvarcolirile aluia, nu mai stiu cum il chema....

Despre Surdu nu inteleg sensul intrebarii tale: nu ti se pare nici macar bun de Liga 1 :) sau crezi ca are valoare europeana?

SuperSteaua09.10.2007 21:04

"Am trecut deja prin asta"

yo_marius_xxx10.10.2007 07:50

@alex

eu vorbeam de inceputul de sezon al lui plesan,si la Timisoara si la Steaua.....chiar nu te-a impresionat???

iar surdu mi se pare ca si la buzau fane Stoica l-ar tine rezerva (de lux deh....) iar Banel ii da clasa la preluari......dar in fine,ce stiu eu?? nu-s cunoscator,astea sunt doar impresiile mele dupa ce l-am vazut pe surdu.....

alexblaja10.10.2007 09:07

@yo_marius

Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca Surdu nici nu a prea jucat si ca la CFR juca intr-un alt sistem. Deocamdata nu a aratat nimic la Steaua, dar cred ca trebuie sa mai avem rabdare cu el.

Plesan chiar nu m-a impresionat deocamdata ca sa zic despre el ca are clasa europeana. Repet, singura lui "realizare" intr-un meci european cu echipa de club a fost cea mentionata mai sus.

axl2310.10.2007 09:13

Plesan a adus un suflu de profesionalism la mijloc, poate parerea mea e generata de o serie de evenimente: plecarea lui Para, accidentarea lui Radoi, folosirea intensiva a doi inchizatori. Mie unul mi-a placut cum s-a desfasurat jocul cu Mihaita in teren, pacat de accidentarea aia. Si tind sa cred ca l-as putea considera un jucator de talie europeana.

Ovidiu_IASHI_Steaua10.10.2007 09:29

Multa bafta Alex...we have a family...and it's just growing bigger and bigger :D :">

«12»