Hai noroc.
Ce vreau eu sa zic este ca Pedra asta il ajuta pe Zenga in proportie de minim 40% ... cand a fost Zenga la Steaua, a fost un articol in ProSport despre munca lui Pedra, cum statea el in stadion ca sa vada de sus ce se intampla si nota in continuu ce se intampla pe teren, cum studia adversarii, etc. De atunci am zis: asta tre' sa ramana pe viata la Steaua. Indiferent daca se schimba antrenorii, patronii sau jucatorii, un Pedrazzini trebuie sa exista la Steaua PE VIATA! El este cel care va descifra mereu jocul echipelor adverse, el este cel care ne poate descoperi tinere talente, etc etc etc ...
Massimo este un profesionist. Din pacate pentru el, la Steaua sunt buni doar sclavii si yesmenii. Cand va deveni suficient de iubit in Ghencea si va "supara" pe oier, soarta lui va fi similara cu a multora dinaintea lui.
Cat despre valentele lui de antrenor, sa discutam DOAR despre el, sa nu ne apuce iar axa Piturca-Zenga-Protasov-Olaroiu-Hagi-Pedrazzini ... care are si care n-are care-i aia castigatoare ... putem si noi romanii sa intelegem odata pentru totdeauna ca toti dintre antrenorii insirati mai devreme au adus ceva bun si ceva mai putin bun la Steaua? Voi va uitati la Arsenal si o dati in slavi ca vai vai Arsene Wenger, ca a promovat tineri, ca extraterestrii ... pai voi ati fi avut rabdare 11 ani cu oricare dintre antrenori, daca juca numai cu Bicfalvi si Ochirosii si nu lua titul 5 ani la rand? Asa ca ciocu mic multi dintre voi ... iar la Arsenal n-a fost NICIOADATA stadionul gol intr-un meci de CL, indiferent de situatia interna a clubului
Stii care e problema noastra ? Ne raportam mereu la trecut, suferim de sindromul comparatiilor puerile indiferent de conditiile de la un moment dat.
E o cinste sa fii suporterul Stelei si nu o chestie care se poate conditiona de ce face Gigi Becali. N-ati dat 1 milion pe un bilet la meci? Eu ultima oara cand am fost in Romania am dat 2 milioane pe 2 pizze la Pizza Hut si 2 cafele ... am ramas socat. Si in conditiile astea voi vreti sa-mi spuneti ca preturile biletelor au fost mari? Scuza ieftina. Sa fii suporterul Stelei inseamna sa gasesti alte metode sa-l contesti pe Gigi Becali ... daca nu sustineti jucatorii, chiar numindu-se ei Ovidiu Petre sau "varza" de Romeo Surdu, ce inseamna ca sustineti voi? Iarba din Ghencea? POrtile de la intrare, ca sunt acolo de zeci de ani? Ce sustineti voi? A sustine Steaua inseamna a sustine si respecta si femeia de serviciu din Ghencea bai ageamiilor, asta inseamna. Sa iubesti clubul cu tot ce are bun si rau. Copii vostri nu-i iubiti numai dacau au 10 si sunt frumosi. Si daca aveti un copil handicapat psihic il iubiti, ca e al vostru. Invatati odata sa fiti suporteri adevarati.
Asa e, este o mare mandrie sa fii suporterul Stelei, repet al Stelei, dar asta nu inseamna ca inghiti orice din partea unui oier si a unei conduceri de Liga a 3-a. Asta e unii dintre noi mai au si mandrie, din pacate ,am inteles ca dauneaza grav in ziua de azi.
O ultima pastila pe care vreau s-o arunc, ca sa va enervez un pic pe toti: ce inseamna Hagi pentru Steaua? Cati ani are Steaua si cati ani a stat Hagi la Steaua? Recunosc faptul ca Hagi a fost un jucator emblematic pentru Steaua, DAR bagati in cap odata pentru totdeauna ca Steaua inseamna MAI MULT (strict mai mare nici macar egal, adica semnu asta >) decat Hagi. Hagi a dat ceva si pentru Farul, si pentru Real, si pentru Barca si nu mai zic ca a facut mai multe pentru Galatasaray decat pentru Steaua. Si acum pentru toti plangaciosii care il lacrimeaza pe Hagi si il conduc pe ultimul drum la groapa:
1. Daca sunteti asa mari fani Hagi, de ce nu v-ati facut fani Poli Timisoara cand a antrenat Poli Timisoara?
2. Daca sunteti asa mari fani Hagi, ce ati facut voi pentru el inapoi?
3. Daca Hagi e asa un mare antrenor, de ce nu il cauta NICI O ECHIPA LA ORA ACTUALA? Nici macar UTA sau alte echipe din astea vai mama lor ...
4. Daca Hagi e un mare caracter, de ce nu preia Farul si nu sta antrenor acolo 3-5 ani sa invete meserie si sa dovedeasca, cat de valoros este?
Intr-adevar Steaua > Hagi, dar daca ne lepadam de simbolurile noastre asa de usor, in vreo 10-20 de ani, cultura fotbalistica a suporterilor de atunci va consta in Banel, JJ si Gagaseala; ca doar nu isi va mai aminti nimeni de marii stelisti din trecutul "indepartat". Marile glorii vor fi doar niste nume, golite de semnificatii.
Din informatii ultrasecrete, am aflat ca Hagi a jucat la CSA Steaua, sectia de fotbal vreo 3 ani si vreo 4 luni; cel mai probabil insa a ramas cu inima, sau cu 1/2 sau 1/4 din ea la Steaua. Un singur lucru il regret, ca nu a revenit la Steaua dupa ce a plecat de la Barca si a ales galatasaray, ma gandesc cum ar fi aratat Steaua cu Laca,Hagi,Dumitrescu(chiar daca nu mai era in acel moment la forma maxima) si BELO.
In legatura cu intrebarea nr 4, cred ca raspunsul e f simplu : Hagi e Hagi, cred ca cel mai bine ar fi sa ne reprezinte la UEFA, sa depene amintiri impreuna cu Platini, ca intre geniile fotbalului, NU sa se descrediteze sau sa fie ajutat sa se descrediteze in fotbalul nostru plin de personaje preistorice.
LA **** Dinamo, LA **** Dinamo, LA MU-IEEE DI-NA-MOOOOOOOOJiji este o mizerie de om, ma plictisesti si ma scarbesti.
(cum dreacu declaratia zdrentei de Becali a fost mai mare decat Wenger + Fabregas + Dica + P Marin + toti restul LA UN LOC =)))
Finalul cam lasa de dorit. :tongue: