Sincer, nu prea mai știu despre ce sã scriu. Despre Becali - simt cã e zadarnic. Omul e incorigibil, eu am scris de atâtea ori despre el și în plus, cum scriam acum câteva sãptãmâni, cred cã și-a semnat singurel începutul sfârșitului prin siluirea Regelui Hagi. Viitorul va arãta dacã am avut dreptate sau nu. Un viitor cât mai apropiat, sper eu.
Aș putea scrie, de exemplu, despre noul format al Revistei oficiale a clubului, Suporter Steaua, revistã pe care am primit-o ieri la achiziționarea pachetului pentru Ligã. Dincolo de consistența revistei (66 de pagini) și de calitatea net superioarã oricãrei alte reviste oficiale pe care mi-o amintesc, ceva mi-a atras atenția. Colaborarea - tacitã sau nu - cu situl steliști.ro, cel puțin prin persoana lui Cristi Otopeanu (fost colaborator al fcsteaua.ro). Aș putea vedea latura frumoasã a poveștii, înțelegând prin aceasta o colaborare cu presa de profil, dupã ce ani de zile (grație în special lui Mihai Stoica) echipa noastrã a oscilat între un silenzio stampa și altul. Miuțele cu jurnaliștii de astã varã par sã se concretizeze - iatã - în proiecte ceva mai consistente. Sau aș putea extrage senzația amarã, cã în locul unei colaborãri cu adevãratul site al suporterilor - care a înțeles sã facã mereu o singurã politicã, aceea a binelui Stelei! - clubul Steaua a preferat o colaborare cu un site care nu face decât politicã, în sensul cel mai dâmbovițean al cuvântului. Când o declarație scoasã din context, pentru ceva scandal, când un articol elogios la adresa nu știu cui (probabil rodul vreunei informații "pe surse"), când un sondaj care sublinia ce îi convenea GSP-ului - cam ãsta a fost steliști.ro încã de la început. Mã rog, poate cã cer totuși prea mult ca în revista oficialã a Stelei sã aparã vreodatã criticile lui Soldatino sau vorbele din alte timpuri ale maestrului Constantin Ardeleanu.
Aș mai putea scrie despre un hattrick "al lui Zaharia" care nu mai fusese consemnat de foarte multã vreme în contul unui jucãtor al Stelei. Desigur, FCM Bacãu înoatã prin Liga a II-a, iar pânã la golul al doilea (un cadou de zile mari) Steaua n-a jucat mare lucru, însã trebuie sã recunoaștem cu toții cã Zaharia a înscris azi douã goluri de atacant pur-sânge (golul 1 și golul 4). Goluri cum "Jancker" n-a mai înscris de mult și cum nici nu-l vãd înscriind prea curând. Dacã va fi voie de la stãpânire, mi-aș dori totuși ca pânã la revenirea definitivã a lui Vali Badea (care rãmâne vârful numãrul 1 în Ghencea), Zaharia sã fie titular în locul lui Victoraș, care pare sã fi uitat cã în fotbal - spre deosebire de baschet - sã pivotezi nu e chiar o mare realizare.
Sau aș putea scrie despre aceastã declarație: "Am zis cã UTA e favoritã. ªi, cu Hagi pe bancã, eu spun cã UTA era favoritã certã în fața Stelei! Dar a intervenit demisia lui Gicã, iar lucrurile s-au schimbat. Cu Pedrazzini, nu mai sînt așa de sigur cã UTA poate sã batã Steaua"…dar ce-aș putea scrie despre o asemenea inepție? Rușine Dukadam!
Ovidiu