FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Echipa de Cupa Davis a Romaniei

«12»
yo_marius_xxx24.09.2007 19:09

am vazut si meciul japonia-Romania 2-3 in cupa davis....un meci senzational facut de jucatorii romani care ne mentine inca un an in Grupa Mondiala!!!pacat insa ca pavel mai are putin si se retrage,e un super jucator!!!

**alex**24.09.2007 19:11

Am fost cat pe aici sa ne elimine niste necunoscuti in lumea tenisului. Daca cu Japonia ne chinuim ce pretentii sa avem.. Pavel ramane liderul, Hanescu are momente, iar de la Mergea si Tecau astept mai multe, sa joace mereu ca in dubla cu fratii Lapentii din Ecuador.

yo_marius_xxx24.09.2007 19:17

de acum nu prea mai putem sa emitem pretentii!!pavel are 34 de ani (parca....) si e clar ca nu mai joaca mult,hanescu,cu tot respectul,nu are jocul si Constanta lui pavel....iar din spate,mai nimic.....bine macar ca mai jucam un an cu o echipa tare,sa mai capete experienta tinerii....

predatorpulse724.09.2007 19:18

As face o mentiune,e super-jucator pentru Romania. Pavel e departe de ceea ce arata acum multi ani,tin minte ca la un moment dat a fost locul 13 in lume. E rusinos pentru tenisul romanesc ca traim pe spinarea unui tenismen de 33 de ani si nu de ieri de azi ci de minim 6-7 ani.

Dublul e mediocru,desi sunt sperante de imbunatatire dar dezamagirea mea este hanescu.

Baiatul asta are doar servici,e cam slabanog(uitati-va la fizicul lui hanescu si comparati-l ce cele ale liderilor din atp),deplasarea sa in teren e inceata plus ca are o mare problema cu increderea. Despre pavel poti sa spui orice numai ca incredere nu are. Pavel poate sa joace bine sau poate sa joace rau,dar are puterea de a reveni,pe cand Victor se pierde deseori in timpul meciului,lucru vazut si in finala de la bcr si in meciurile cu japonezii.

E f bine ca am ramas in grupa mondiala,dar sa nu ne amagim,tenisul nostru e destul de slabut ca perspectiva,noroc cu fetele noastre care le-au cam luat fata baietilor in ultimii ani.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

_yang24.09.2007 19:23
E rusinos pentru tenisul romanesc ca traim pe spinarea unui tenismen de 33 de ani si nu de ieri de azi ci de minim 6-7 ani.

Acum 6-7 ani Pavel avea 27 de ani si era in mare forma... De ce sa fie rusinos daca suntem totusi in primele 16 ale lumii...

yo_marius_xxx28.09.2007 08:14

ramania va juca cu franta in turul 1 din cupa davis.........naspa rau......

Wally28.09.2007 08:17

Nu prea avem sanse cu Franta, chiar daca jucam pe teren propriu...

**alex**28.09.2007 18:46

Barajul ne asteapta din nou..

yo_marius29.12.2007 21:09

Raluca Ioana Olaru

Data nasterii: 3 martie 1989

Locul nasterii: Bucuresti

Resedinta: Bucuresti

Greutate: 60 kg

Inaltime: 1,71 m

Castiguri: 35.239 dolari

Clasament WTA: 59

Hobby-uri: muzica si dansul

Trupa preferata: DJ Project

Filmul preferat: ?Coyote Ugly?

Cea mai buna jucatoare de tenis din tara la momentul actual,Raluca Olaru este o stea in plina ascensiune.Dupa multe turnee de juniori castigate,de un an de zile Raluca participa la turneele de senioare alaturi de marile nume ale circuitului.Pana in prezent cea mai mare performanta a ei o reprezinta semifinala turnelui WTA de la Memphis,pierduta in fata fostei lidere mondiale Venus Williams.

"Deocamdata nu ma gandesc sa-mi continui studiile. Tenisul are prioritate" spune Raluca cu o sinceritate dezarmanta.Printre altele mai aflam ca din tenis a castigat in jur de 40.000 de euro,in timp ce cheltuielile anuale se cifreaza in jurul a 45-50.000 euro.

Este antrenata de Silviu Zancu,fiind dusa la tenis la 7 ani de catre parintii ei,Adrian si Doina Olaru.Mai are o sora,Cristina.

"Ca orice sportiv, am o multime de superstitii, unele s-au transformat chiar in ticuri. Spre exemplu, pasesc intotdeauna cu dreptul pe teren. Mai aveam un prosop verde pe care il purtam peste tot cu mine, dar am renuntat la el. Nu imi mai purta noroc."

Cel mai frumos cadou de Craciun pentru Raluca a fost anuntul ca va juca direct pe tabloul principal al primului turneu de Grand Slam al anului,Australian Open :"As vrea sa joc cu Henin in primul tur.este foarte bine pentru mine ca joc direct pe tablou.pana acum jucam 3 tururi de calificari iar cand ajungeam pe tablou,intalnind jucatoare mai slabe ca mine,eram invinsa din cauza oboselii acumulate"

Raluca Olaru-marea speranta si cea mai buna jucatoare romana de tenis in activitate!!!

raluca_olaru.jpg

raluca_olaru.jpg

stelistub03.01.2008 15:09

Si Sorana Cirstea este de viitor

yo_marius25.01.2008 09:56

Finala de vis la Australian Open in intrecerea feminina!! Se vor duela 2 dintre cele mai frumoase jucatoare de tenis din circuit:Maria Sarapova si Ana Ivanovici(preferata mea)

"Finala din acest an de la Australian Open la feminin se va disputa intre Maria Sarapova si Ana Ivanovic, cele doua frumoase jucatoare de tenis trecand fara mari probleme de adversarele lor din semifinale.

Cap de serie numarul 5, Maria Sarapova a demolat-o pe Jelena Jankovic in semifinale, scor 6-3, 6-1, in timp ce sarboaica Ana Ivanovic si-a revenit dupa ce a pierdut categoric primul set cu Daniel Hantuchova si a castigat in cele din urma, scor 0-6, 6-3, 6-4.

Ana Ivanovic a castigat doar noua puncte in primul set, ea fiind demoralizata complet, insa publicul a ajutat-o sa revina. "Daca nu erati voi, as fi pariat pe eliminarea mea", le-a spus sarboaica spectatorilor imediat dupa terminarea partidei.

In cealalta semifinala, Jelena Jankovic spune ca infrangerea ei se datoreaza si unei accidentari. "Am vrut sa ma retrag, dar nu ar fi fost corect pentru spectatori. Este o semifinala, asa ca am jucat cat de mult am putut pentru a termina meciul", a precizat Jankovic.

Sarboaica Jankovic nu a uitat sa o laude pe Sarapova. "Cred ca Maria a jucat foarte foarte bine si, in orice caz, merita victoria. Dar eu nu am jucat la potential maxim", a adaugat Jankovic.

Onlinesport

La baieti surpriza a fost imensa finalist fiind Jo-Wilfriet Tsonga!!!El il va intalni pe favoritul nr.1 Roger Federer.

"Dupa Marcos Baghdatis in 2006, francezul Jo-Wilfried Tsonga este al doilea finalist surpriza din ultimele trei editii ale Openului Australiei, jucatorul de 22 de ani devenind astfel al treilea francez care va disputa finala turnelui de Mare Slem de la Antipozi dupa Jean Borotra in 1928 si Arnaud Clement in 2001.

Prezent pentru a cincea oara in cariera intr-un turneu de Mare Slem, Tsonga, jucator clasat pe locul 38 mondial, nu i-a lasat nicio sansa in semifinale numarului doi mondial Rafael Nadal pe care l-a transformat intr-un simplu anonim.

"Este incredibil, surprinzator. Nimic nu m-a putut opri. Am incercat sa trimit fiecare minge inapoi si toate au intrat, asa ca ce mai pot spune?", a declarat Tsonga dupa meciul castigat in fata lui Nadal cu 6-2, 6-3, 6-2, dupa o ora si 57 de minute de joc.

Tsonga a controlat cu autoritate jocul, reusind 17 asi si cinci break-uri din sapte oportunitati, in timp ce Nadal nu a concrezitat niciuna din cele trei sanse avute de a castiga pe serviciul adversarului.

in alta ordine de idei este necesar sa mentionam superba performanta a Simonei Halep.Romanca de 16 ani a ajuns pana in semifinale la junioare!!!

"Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 10, a fost eliminata, vineri, in semifinalele competitiei de junioare de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, informeaza site-ul oficial al competiei.

Simona Halep a fost invinsa de australienca Jessica Moore, cu scorul de 6-2, 6-2.

In finala, Moore va juca in compania olandeze Arantxa Rus, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de chinezoaica Yi-Miao Zhou.

**alex**25.01.2008 21:10

La feminin va fi o finala intre cele mai frumoase jucatoare din circuitul de tenis. Sper sa castige Ana, Sharapova are cam multe figuri.

@Marius

La masculin Tsonga va juca finala cu Novak Djokovic si nu cu Federer.

weeezer25.01.2008 21:13

Cu precizarea ca Tsonga il va intalni pe finala pe Novak Djokovic, care l-a batut pe Federer in 3 seturi.

La fete, Ana all the way :x

yo_marius25.01.2008 21:14

da,am vazut si eu azi....m-am grabit putin si am anticipat o victorie a lui Federer....anul asta e o finala la care nu se astepta nimeni!!!

LE:am constatat ca imi place mult de Daniela Hantuchova....e mai inalta,mai blonda,mai buna......tot ce mi-as dori cu cativa centrimetrii in plus....

weeezer27.01.2008 18:39

Nici Ivanovici nu e scunda, are 1.87 parca...

**alex**29.01.2008 13:42

Sa revenim la Cupa Davis.. stie cineva componenta echipei franceze ?

yo_marius05.02.2008 18:54

CUPA DAVIS In acest week-end (8-10 februarie) vor avea loc cele opt confruntari din primul tur al Grupei Mondiale din cadrul Cupei Davis.

România va da piept, la Sibiu, cu echipa Frantei, pe care nu au rapus-o decât o data în istorie, din opt dispute, în timp ce capul de afis al rundei inaugurale pare a fi ciocnirea de la Moscova, dintre echipele Rusiei si Serbiei.

PROGRAM

Rusia – Serbia (Moscova, Arena Lujniki, capacitate 6.480 de locuri)

(N. Davydenko, M. Iujnai, D. Tursunov, M. Safin – N. Djokovic, J. Tipsarevic, V. Troicki, N. Zimonjic)

Cehia – Belgia (Ostrava, CEZ Arena, 6.784 de locuri)

(T. Berdich, R. Stepanek, L. Dlouhy, P. Vizner / O. Rochus, S. Darcis, ca. Vliegen, R. Bemelmans)

Argentina – Marea Britanie (Buenos Aires, Parque Roca, 14.097 de locuri)

(D. Nalbandian, J. Monaco, A. Calleri, J. Acasuso / A. Murray, J. Murray, J. Baker, A. Bogdanovic)

Israel – Suedia (Ramat Hasharon, Canada Stadium, 5.000 de locuri)

(D. Sela, H. Levy, J. Erlich, A. Ram / T. Johansson, J. Bjorkman, S. Aspelin, F. Prpic)

Germania – Coreea (Volkswagen Halle Braunschweig, 4.160 de locuri)

(P. Kohlschreiber, M. Berrer, F. Mayer, P. Petzschner / H.T. Lee, W.S. Jun, J. S. An, H.J. Kim)

Peru – Spania (Lima, Jockey Club, 4.050 de locuri)

(L. Horna, I. Miranda, M. Silva, M. Echazu / D. Ferrer, T. Robredo, F. Verdasco, N. Almagro)

Romania – Franta (Sibiu, Sala Transilvania, 2.200 de locuri)

(A. Pavel, V. Hanescu, F. Mergea, H. Tecau / R. Gasquet, J.W. Tsonga, M. Llodra, A. Clement)

Austria – SUA (Viena, Fery Dusika, 6.200 de locuri)

(J. Knowle, W. Eschauer, J. Melzer, S. Koubek / A. Roddick, J. Blake, M. Bryan, B. Bryan)

yo_marius08.02.2008 19:04

o prima zi cum nu se putea mai rea in cupa Davis pentru Romania.atat Hanescu,cat si Pavel au pierdut meciurile inaugurale astfel incat scorul este acum

Romania - Franta 0-2.

Victor Hanescu 6 4 5 - -

Richard Gasquet 7 6 7 - -

Andrei Pavel 7 4 4 4 -

Jo-Wilfried Tsonga 6 6 6 6 -

st_194708.02.2008 19:15
o prima zi cum nu se putea mai rea in cupa Davis pentru Romania.atat Hanescu,cat si Pavel au pierdut meciurile inaugurale astfel incat scorul este acum

Romania - Franta 0-2.

Victor Hanescu 6 4 5 - -

Richard Gasquet 7 6 7 - -

Andrei Pavel 7 4 4 4 -

Jo-Wilfried Tsonga 6 6 6 6 -

Pacat ..ce sanse a ratat Andrei . Sper sa faca baietii maine la dublu un meci bun , oricum duminica nu imi fac sperante pentru nici unul din cele 2 meciuri ( daca se vor mai disputa dupa ziua de maine )

yo_marius08.02.2008 19:17
oricum duminica nu imi fac sperante pentru nici unul din cele 2 meciuri ( daca se vor mai disputa dupa ziua de maine )

meciurile se joaca duminica indiferent de rezultatul partidei de maine :)

doar ca s-ar putea ca in locul lui Pavel si Hanescu sa apara Mergea si Tecau,in eventualitatea infrangerii in meciul de maine.

steaua_gloria08.02.2008 20:42

Ne bat francezii...Ce-ati vrea cu Gasquet si in primul rand Tsonga.

st_194708.02.2008 20:55
meciurile se joaca duminica indiferent de rezultatul partidei de maine :)

doar ca s-ar putea ca in locul lui Pavel si Hanescu sa apara Mergea si Tecau,in eventualitatea infrangerii in meciul de maine.

De obicei urmaream mereu Live meciurile din Davis Cup pe site-ul oficial al competitiei si mereu cand era 3-0 nu se mai juca .. ramanea asa , pentru ca nu mai ramaneau inca o zi la hotel degeaba..ma rog

Hai TRICOLORII !

yo_marius09.02.2008 17:07

Echipa Romaniei de Cupa Davis a pierdut meciul cu Franta, dupa ce Arnaud Clement si Michael Llodra i-au invins in cinci seturi pe bravii tricolori Florin Mergea si Horia Tecau. Francezii s-au impus in final cu 6-3, 6-4, 6-7 (6), 3-6, 6-2, la capatul a patru ore si zece minute de joc aprig disputat.

"A fost un meci bun, am inceput sa jucam bine abia prin setul al treilea. Ne-a luat ceva timp sa ne obisnuim cu ritmul la retur si poate ca s-a simtit lipsa meciurilor jucate impreuna. Am continuat sa speram, luptandu-ne pentru fiecare punct", a declarat Horia Tecau pentru TVR 2.

"Am avut o evolutie foarte buna, poate mai buna ca in Franta. Si Andrei a jucat senzational, la fel si Victor. Trebuie sa recunoastem ca francezii sunt mai buni ca noi. Din nou jucam barajul si speram sa avem putin mai mult noroc", a declarat Florin Segarceanu, capitanul nejucator al echipei Romaniei, pentru sursa mai sus mentionata.

Francezii au controlat inceputul meciului, reusind un prim break inca din jocul inaugural. Desi au avut un procentaj de 80 la suta la primul serviciu, Florin Mergea si Horia Tecau au concretizat doar jumatate din punctele jucate cu prima minge, astfel ca setul inaugural a relevat o mare instabilitate in jocul tricolorilor, fapt transpus si pe tabela de marcaj.

Primul set a fost adjudecat in cele din urma de Arnaud Clement si Michael Llodra cu 6-3, dupa doar 33 de minute de joc. Jucatorii din Hexagon au incheiat actul inaugural cu un nou break, astfel ca Llodra a intrat cu serviciul in setul secund.

Actul al doilea a stat sub semnul echilibrului, ambele echipe castigandu-si jocurile la serviciu pana in game-ul al zecelea, cand francezii au profitat de o slabiciune a jucatorilor nostri, inchizand setul cu 6-4, la capatul a 50 de minute foarte disputate.

Setul al treilea s-a dovedit a fi decisiv in economia meciului, Mergea si Tecau salvand doua mingi de set inainte de a relansa disputa. Francezii au avut sansa inchiderii meciului la scorul de 5-4, dar break-ul a refuzat sa mai vina asa cum se intamplase in precedentul act, astfel ca setul a ajuns in tie-break.

Condusi cu 2-0 in debut, Mergea si Tecau au intors scorul la 4-3 in favoarea lor, pentru a salva mai apoi o noua minge de meci la 6-5 pentru francezi. Au urmat trei puncte extrem de disputate, setul al treilea revenind Romaniei cu 8-6.

Pentru prima data de-a lungul meciului Romania a condus pe tabela abia in debutul setului patru, act care in cele din urma a fost castigat de tricolori cu 6-3, break-ul desprinderii fiind reusit in game-ul patru. Momentul psihologic bun al echipei noastre nu a continuat insa si in setul decisiv, francezii Clement si Llodra inclinand balanta in favoarea lor cu 6-2.

Dupa doua zile de concurs Romania paraseste ramane fara nicio sansa de calificare in sferturile de finala ale Cupei Davis, urmand a reveni din nou in barajul din septembrie.

Onlinesport

steaua_gloria09.02.2008 19:41

Am vazut la un moment dat cand era 2-0 pentru francezi , pentru ca in cateva ore sa dau din nou din greseala pe acelasi post si sa vad egalarea la seturi. M-am uitat pana la final si m-am bucurat , insa doar atat s-a putut. Intr-adevar la dublu avem cu cine ne lauda.

yo_marius10.02.2008 18:22

Liderul echipei Romaniei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a fost invins de Michael Llodra, scor 7-6 (5), 7-6 (7), in al patrulea meci din disputa programata la Sibiu. Romania a pierdut si ultimul meci de simplu, Horia Tecau fiind intrecut de Arnaud Clement, cu 6-7 (3), 6-2, 6-4, Franta calificandu-se in sferturi cu scorul general de 5-0!

"Din pacate sansa nu este cu noi. Si eu am jucat putin mai relaxat, meciul fiind fara miza. Este si greu sa ai zvacnire la un asemenea scor. Am vrut sa fac un joc frumos", a declarat Andrei Pavel pentru TVR 1.

Intrebat in legatura cu viitorul sau in Cupa Davis, 'Cneazul' a lasat sa se inteleaga ca va continua sa raspunda prezent daca starea fizica ii va permite acest lucru.

"Intotdeauna este o placere sa vin la echipa de Cupa Davis, este o bucurie, iar daca voi putea si nu voi fi accidentat am sa joc din nou", a declarat Pavel.

"La Sibiu a fost una dintre cele mai frumoase intalniri de Cupa Davis, oamenii fiind foarte primitori. Am fost afectati de cele discutate in presa vis-a-vis de aceasta partida, din pacate asa se intampla la noi mereu", a mai adaugat Andrei Pavel, referindu-se la discutiile aparute in presa in legatura cu organizarea meciului de la Sibiu.

"Saptamana viitoare am sa merg din nou in 'gura leului', la Marsilia, unde am sa joc cu un alt francez (n.r. - Julien Benneteau). Tenisul este un sport frumos, dar e pacat ca exista un singur invingator", a opinat in finalul interventiei Andrei Pavel, liderul echipei de Cupa Davis a Romaniei.

Aflati la primul meci direct, Pavel si Llodra au oferit o disputa echilibrata, decisa dupa o ora si 50 de minute, la capatul a doua tie-breakuri foarte disputate. In setul secund Andrei Pavel a revenit de la 3-5, castigand trei game-uri la rand, pentru a se recunoaste in final invins in tie-break, nu inainte de a fi salvat doua mingi de meci la 6-4 pentru Llodra.

"Mi-am dorit sa aduc punctul de onoare pentru Romania. Am servit foarte bine si am reusit sa raman in meci. Un singur game mai slab pe serviciul meu a facut diferenta in setul al treilea. Lipsa meciurilor oficiale s-a simtit. Nu am mai jucat la simplu din noiembrie. Chiar daca am pierdut cu 5-0 meciurile au fost foarte stranse. Au fost mai buni", a declarat Horia Tecau pentru TVR 1, dupa meciul pierdut in fata lui Arnaud Clement.

Dupa aceasta categorica infrangere, Romania se intoarce in barajul Grupei Mondiale, unde va lupta din nou ,in septembrie, pentru revenirea in elita tenisului masculin.

Pentru echipa Romaniei aceasta este a 18-a infrangere cu 5-0 din istoria participarii in Cupa Davis, ultima astfel de contraperformanta datand din 27 martie 1994 cand tricolorii au pierdut fara drept de apel intalnirea cu Africa de Sud de la Johannesburg.

Onlinesport

pavel44.jpg

«12»