Oli spune ca se va întoarce în Ghencea daca Becali va ajunge la o întelegere cu sefii lui Al-Hilal
Ziua de ieri a început linistit pentru Olaroiu. Tehnicianul s-a trezit la Abu Dhabi, acolo unde echipa sa obtinuse o remiza alba în compania celor de la Al-Wahda în Liga Campionilor Asiei.
Urma drumul de întoarcere la Riyadh, odihna, antrenamente... Linistea s-a întrerupt însa dupa demisia lui Hagi.
"Ii dau ordin lui Oli sa se întoarca!", a tunat Becali, iar aceasta afirmatie a latifundiarului din Pipera a agitat apele si în zona Golfului Persic. Asta deoarece seicii de la Al-Hilal nici nu vor sa auda de o plecare a tehnicianului român.
Domnule Olaroiu, ati aflat ca Hagi a demisionat de la Steaua?
Da. Sincer, îmi pare foarte rau pentru Hagi. Daca a fost numit antrenor la Steaua si i s-a dat o sansa, atunci ar fi trebuit sa i sa dea credit pâna la capat.
Chiar va pare rau de Hagi? S-a speculat ca nu aveti o relatie prea buna cu el...
Eu niciodata nu am zis nimic de rau de Hagi. Dar, vreau sa spun ca acum regret si iesirea pe care am avut-o în urma cu o saptamâna, fiindca mie nu-mi place sa ma leg de oameni. Dar, nici nu-mi place ca cineva sa se ia de mine sau sa inventeze minciuni despre mine. Tocmai de aceea m-am enervat îngrozitor, atunci când unii au insinuat ca eu as fi în spatele tensiunilor de la Steaua. Eu de când am plecat de la Steaua, nu am avut niciun amestec în ceea ce s-a
întâmplat acolo.
Cum vi s-a parut tratamentul la care a fost supus Hagi de Gigi Becali?
In primul rând, Steaua e o echipa mare, iar la orice echipa mare presiunea e pe masura. Totusi, trebuie sa recunosc ca e foarte greu sa lucrezi cu Gigi. Trebuie sa-i explici totul în permanenta. Daca stii sa-l convingi cu argumente, e bine, daca nu, ramâne cu ideile lui si va fi greu sa rezisti alaturi de el. Spuneti ca Hagi a fost pus sub presiune de Gigi, dar parca ati uitat ca Gigi facea la fel si cu mine. Pai, nu m-a atacat dupa returul cu Middlesbrough? Nu mi-a zis ca nu mai am voie sa joc cu Radoi la "inchidere"? Dar, eu am facut cum am vrut eu. L-am bagat pe Mirel la mijloc, fiindca îi explicam totul cu argumente lui Gigi, iar el are un suflet mare si vrea binele Stelei.
Ati vazut meciul Stelei la Praga?
Nu, fiindca aveam si eu meci în Liga Campionilor cu Al-Wahda. Dincolo de rezultat însa, vreau sa spun ceva în premiera. Ca eu am presimtit ca Steaua va avea o cadere în acest sezon în momentul în care am plecat la Al-Hilal. Intervenise o uzura în rândul jucatorilor si era foarte greu sa-i motivezi. Era greu, dar nu imposibil. Daca ramâneam la Steaua, aveam nevoie de maximum patru jucatori ca sa pun lucrurile pe picioare. Il voiam pe Stankevicius de la Brescia, un portar de valoare, un atacant care sa-l înlocuiasca pe Thereau si un mijlocas tehnic care sa joace lânga un «închizator», Lovin sau Ovidiu Petre.
Cea mai importanta întrebare: Va întoarceti la Steaua?
Asta nu depinde doar de mine. Am vorbit în drum spre Riyadh cu seicul mare care conduce clubul Al-Hilal. Apoi, dupa ce am aterizat, am mai avut o sedinta cu el si cu ceilalti conducatori ai echipei. Ei mi-au zis sa-mi iau gândul de la plecare. M-au si amenintat ca, daca voi pleca, voi fi suspendat doi ani, cât mai sunt sub contract cu ei, iar contractul nu are clauza de reziliere.
Cu Gigi Becali ati vorbit?
Inca nu, dar vreau sa-l sun acum ca sa-i transmit ce mi-au spus seicii de la Al-Hilal.
Si daca Gigi îi va convinge pe arabi, atunci va întoarceti în Ghencea?
Da! Eu sunt stelist suta la suta. E si munca mea acolo si daca am ajuns la Al-Hilal e datorita performantelor pe care le-am avut în Ghencea. Daca Gigi se întelege cu seicii, atunci eu nu am nicio problema. Renunt la banii de aici, care sunt foarte multi, si ma întorc, fiindca e imposibil sa refuz Steaua.