FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Bine, România

«12»
fcsteaua.ro12.09.2007 21:19

La pauzã, titlul era cu semnul cu exclamãrii. Repriza a doua i-a mai tãiat din emfazã...

Naționala este pe drumul cel bun, sunt sigur de asta. Bucuria pe care mi-o trezește naționala României, dupã (prea) multã vreme, este cel mai puternic argument. Ani buni nu mi-a plãcut ce joacã naționala, indiferent cã bãtea sau pierdea. "Întâmplarea" face cã în acea vreme cam pierdeam. Acum, cu tot acest 1-3 în fața Germaniei, îmi place ce joacã România. ªi am descoperit asta nu în aceastã primã reprizã splendidã de la Koln, ci mai demult, în meciuri cu Bulgaria, cu Spania, cu Olanda, cu Belarus. Generația aceasta unanim blamatã pare cã și-a gãsit în sfârșit ritmul.

Tricolorii se bazeazã pe un prim 11 echilibrat, bine alcãtuit în principiu, în care doi jucãtori de superclasã fac legea. Pentru oricine se pricepe la fotbal, e clar cã aceștia doi nu pot fi decât Mutu și Chivu, jucãtori ce ar putea juca în acest moment la orice mare echipã a lumii. Imediat în urma lor, vin alți 3-4 jucãtori foarte buni, de nivel european. I-aș include în aceastã categorie pe Dicã, Goian și Marica (deocamdatã), dar și pe cei doi portari ai naționalei, Lobonț și Coman (în ciuda greșelii de la golul doi).

Celelalte posturi sunt perfectibile. Pe dreapta, Petre Marin (cu tot respectul pe care i-l port) ar trebui sã fie rezervã, nu neapãrat pentru cã e el slab, ci pentru cã naționala înseamnã mai mult. Ogãraru ar fi o soluție excelentã, dar el pare sã joace rolul acelor "victime ale irațiunii" pe care orice antrenor le provoacã în cursul unui mandat. În centru, Codrea și Ovidiu Petre (în creștere de formã în ultima vreme) sunt jucãtori decenți, dar la rândul lor înlocuibili. Nicolițã rãmâne în continuare un mister pentru mine.

În seara aceasta, ne-au trãdat rezervele. De altfel, enumerarea lor spune totul: Marius Constantin, Gigel Bucur, Cristea. Cred cã pe viitor naționala trebuie sã-și ridice mult "banca" pentru a putea spera nu la o calificare la Euro (obiectiv perfect realizabil și în aceste condiții), ci la o evoluție bunã la acest turneu final.

Chiar și-așa, felul în care România a dominat Germania în prima reprizã la Koln, cu un joc inteligent, ofensiv și net superior gazdelor rãmâne reperul luminos al acestei seri. Este meritul și încununarea carierei unui nucleu de jucãtori care au ajuns la maturitate și care în aceastã clipã se pot bate liniștit cu orice echipã din Europa. Este și meritul lui Victor Pițurcã, un om de un caracter problematic, dar - cu mâna pe inimã - un selecționer priceput.

Ca sã rãmân în "granițele" titlului, neșansa a fãcut ca partida de fotbal sã se suprapunã cu meciul de rugby al României contra Italiei, de la Cupa Mondialã. Personal, am urmãrit ultimele 30 de minute din acest meci, sacrificând primele 10-15 minute ale reprizei a doua de la fotbal. Deși au pierdut, "stejarii" au fãcut o partidã bunã contra Italiei, cedând doar cu scorul de 24-18 în fața unei Italii mult mai bine cotate. Nu mã dau cunoscãtor de rugby, dar recomand cu încredere acest sport oricui mai cautã încã resurse de luptã, dãruire și fairplay într-o lume ce devine tot mai mult o "afacere". O amintire frumoasã și din acest meci: rugbiștii români au fost susținuți fãțiș de publicul de pe Velodrome, fiind rãsplãtiți în dese rânduri cu aplauze. De urmãrit și partidele contra Scoției (18 sept), Portugaliei (25 sept), dar mai ales contra superselecționatei Noii Zeelande (29 sept).

Ovidiu

RedStar12.09.2007 22:12

Ovidiu, eu am preferat sa ma uit la rugby decat la fotbal. Cand baietii au realizat cea de a doua incercare zbieram prin casa. Au avut 10 min fantastice. Dar ca tot romanul, si-au dat cu stangul in dreptul. Foarte multe greseli personale si iesiri necontrolate.

Felicitari Frunzei de Stejar!

SSK12.09.2007 22:22

Da, si eu am remarcat o stare de nervozitate in ultimele 30 de minute (indeosebi la Socol), insa in rugby pana si nervozitatea e reconfortanta. Aici simti agresivitatea barbateasca, prin comparatie cu badarania si golania din alte sporturi.

Oricum, Italia n-a facut vreun mare meci, iar la 24-18 (dar si la 18-12) "stejarii" ar fi putut, cu mai mult noroc, sa preia din nou conducerea. Chiar si-asa, rugbyul romanesc s-a ridicat in ultimii ani si cred ca urcusul a inceput cu antrenorul acela francez.

shack3r12.09.2007 23:28

Meciul cu Noua-Zeelanda o sa ne arate valoarea noastra. Oricum,vorba ta,suntem pe drumul cel bun,atat la rugby,cat mai ales la fotbal . Nu sunt un cunoscator al rugbyului,dar si eu m-am uitat la tot meciul si am vazut ca ,desi au fost net inferiori francezilor,"stejarii" au compensat asta prin munca si decenta. Bravo lor.

Cat despre nationala de fotbal...pana acum cateva luni acea tresarire o aveam numai la meciurile Stelei,la cele ale nationalei nu mai simteam nimic.Acum ma tem ca incepe sa devina invers...

cristinelly12.09.2007 23:43

Lasa ca e bine ca au luat bataie. Daca facaeau egal sau bateau, li se urca la cap si se credeau invincibili. Si vine meciu cu Olanda care trebuie tratat cu maxima seriozitate. Un dush rece bine venit. :)

papillon13.09.2007 00:02
:))))), atata o dam cu "dusul rece", de parca se astepta careva sa batem Germania. O doza de realism nu strica
MD_4Steaua13.09.2007 00:25

ARD: "una dintre cele mai bune echipe din Eur

Trimis de Costin la 2007-09-13 01:50:27

Din motive tehnice am urmarit meciul pe ARD. Am reusit sa prind conexiunea cand jucatorii romani se bucurau dupa golul lui Goian. Atunci se dadeau reluarile si se comenta daca Dica a atins sau nu mingea. Meciul curgea si televiziunea germana arata chipurile fericite dar montate ale romanilor.

M-a impresionat pe tot parcursul primei reprize figurile sobre, concentrate la joc ale romanilor. Dica, Nicolita, Chivu, Coman - erau surprinsi in flashuri pe fondul verde blur al terenului ca niste jucatori de poker. Atacam inteligent si sistematic. Coman apara senzational la fiecare ocazie de-a lor. Apoi operatorul german tot arta banca germana: antrenorul lor parea interzis. Sorbeam dintr-un Heineken si ma minunam de jocul bun de pase, de recuperarile si de patrunderile romanilor.

La primul gol al lor banca germana a sarit ca la un meci decisiv. Comentatorul - neamt, deh - abia acum si-a dat drumul, insa a fost corect: despre romani a spus urmatoarele: fantastisch, eklatantisch, "jucatori de clasa" si "ce tehnica". Dupa cel de-al doilea gol al lor (o prostie a apararii noastre) si-au permis sa aminteasca si de acel 1-5 din Giulesti - abia acum indrazneau sa se gandeasca la revansa.

Ma intreb, ocaziile lui Marica, Mutu, P. Marin, Nicolita si jocul consistent al echipei noastre, per ansamblu, nu au si ele o pondere in aprecierea acestui meci? La golul 3 Podolski si-a scos tricoul disperat, ca dupa o finala CM. Mii de nemti fluturau steagurile lor inguste negru-rosu-galbe. Si in final, pe acordurile "Viva Colonia", fotbalistii nemti care treceau prin fata reporterului, cu tricourile lui Tamas, Nicolita si Mutu pe spate, vorbeau bucurosi despre "o mare echipa" pe care au infrant-o si un "mare meci" pe care l-au castigat.

E mai bine asa. Ii batem pe olandeji!

Raspunde la comentariul lui Costin

Virgil13.09.2007 04:14

Joc bun dar suparator de ineficace in prima repriza. De nerecunoscut in repriza a doua. In schimb nemtii pe care i-am avut la degetul mic in primele 45 de minute, au renascut dupa pauza, au jucat foarte bine si au mai marcat 2 goluri. Cu putina sansa ar fi putut sa egaleze scorul inregistrat acum 3 ani in Giulesti: 5-1 in favoarea noastra.

E un dus foarte rece care trebuie sa dea serios de gandit selectionerului. Care ar trebui sa depaseasca faza ciudateniilor si sa-l aduca pe Ogararu in echipa.

Olanda este un adversar foarte puternic, care desi a batut Albania la Tirana abia in ultimele secunde de joc, ne poate face o figura urata. Marile meciuri te mobilizeaza si Romania-Olanda tocmai asta va fi. Presiunea va fi pe ambele echipe, pentru ca miza primului loc va fi teribila.

Tupac Amaru13.09.2007 05:14

Atat jocul, cat si rezultatul, sunt imaginea fotbalului romanesc din ziua de azi: o nivelare de sus in jos a valorii echipelor din campionat (daca aveti de gand sa ma contraziceti ganditi-va la echipele care au eliminat Clujul si Galatiul, acum vreo cativa ani orice echipa din Romania ar fi facut instructie cu ele), conducatori autoalesi pe viata si de la care, sincer, nu mai ai ce astepta (Sandu sau Dragomir), jucatori cu pretentii, dar plafonati (cap de lista Mutu/Chivu), jucatori care vor, dar nu pot (atletul de culoare de la noi), un antrenor (de fapt selectioner) ale carui principii de selectie nu le cunoaste nimeni, cu exceptia, fireste, a "tovarasilor" sai (Becali brothers).

Asteptati, cumva, de la o astfel de echipa, performanta? fularsteau2

pui de dac 11213.09.2007 06:05
Ovidiu, eu am preferat sa ma uit la rugby decat la fotbal. Cand baietii au realizat cea de a doua incercare zbieram prin casa. Au avut 10 min fantastice. Dar ca tot romanul, si-au dat cu stangul in dreptul. Foarte multe greseli personale si iesiri necontrolate.

Felicitari Frunzei de Stejar!

si eu tot la rugby m-am uitat. Pacat ca nu au intrat cu atata determinare si in prima repriza, ar fi reusit un rezultat mare.

Oricum felicitari nationalei de rugby si lui Goian pentru gol! steagro fularsteau2

il_scorpio13.09.2007 07:34

Aseara a limpezit jocul Dorinel......bha ce m-au omorat toti ca face ca drege ...pai Munteanu cand pune piciorul pe minge nu stie altceva decat sa o dea in fata( cat de cat precis....ca sa nu fiu rautacios). Ei bine chestia asta merge la Vaslui cand joaca cu toate ciurucrile de aparari, merge cu Belarus..dar in fata unor fundasi cat de cat constienti...procentul de reusita la asa pase este cam de 10%.

Si acuma sa nu sara unii p mine sa zica uite dom'le a fcaut un meci mai slab si asta il critica....asta e parerea mea despre Dorinel de cand juca la Steaua. Faza defensiva o facea destul de bine, dar strica trei sferturi din baloane bubuindu-le in fata spre masivii atacanti Cristea si Dinita=))).

Gata sper sa nu-l mai vad pe Munteanu decat la meciul cu Luxemburg asa ca de retragere...tot respectul pentru cariera lui dar gata m-am plictist cand intra pe teren asta gata nu mai avem nici o schema de joc.......singurul lucru care il facem ii dam pasa lui Munteanu si el o da in fata.

Si acuma despre joc....neasteptat de bun in prima repriza chiar extraordinar. Apoi dupa pauza a venit oarecum si oboseala pentru ca s-a facut destul de mult pressing+ introducerea unor neavizati pe teren a cam stricat munca de o repriza a echipei. Mi-au placut jucatorii Stelei chiar si Nicolita si Ovidiu Petre s-au miscat bine fata de meciurile trecute. Marica nu prea a facut un meci bun deloc ......a ratat si ca prostul ocazia aia la 1-0, Rat a facut un meci subtire, iar Mutu intr-adevar a fost cam singurul care a creat cu adevarat panica la poarta Germaniei( fundasilor adversi fiindu-le si frica sa-l atace)....daca ar mai invata el sa dea si drumul la minge un picutz mai repede chiar ca ar deveni un mare jucator( l-a un momentan dat scapase cu mingea spre poarta, Dica se demarcase excelent dar Mutu a preferat un sut). Mai e si problema ca ceilalti( poate in afara de Dica) sunt cu 2 clase sub el si isi zice baiatul " mai bine o pierd io decat sa o piarda astia".

Tupac Amaru13.09.2007 08:10

Si sa va mai zic o gluma buna, desigur involuntara, comisa de ziaristii germani (cantitatea de prostie a ziaristilor este uriasa, oriunde pe glob, nu numai la noi). Cica Mutu e un pic mai bun la Hagi.

Pai sa o luam gospodareste.

Talent cu carul si la unul si la altul. Si unul si altul sunt liderii echipelor nationale.

Dar cred ca asta este singura asemanare dintre cei doi.

In rest, Hagi jucase la varsta lui Mutu la echipe mari din Spania, dar, mai presus de orice altceva, avea cateva trofee castigate, uneori, de unul singur.

Si, in plus, era liderul unei echipe nationale care facea performanta la nivel mondial.

Ori, sa ma scuze Mutu, dar, in materie de performante sportive, cred ca nu avem ce compara intre cei doi jucatori, fara suparare....

alexmk1713.09.2007 08:49

Ma, eu nu stiu cum vedeti voi lucrurile dar,

AVEM O PROBLEMA GRAVA! (Bine, mai multe, dar acum una si mai apasatoare)

Jucatorii de la Steaua convocati la nationala au dus greul si NU AU AVUT NICI O PAUZA!

VOR VENI MECIURI INFERNALE SI UN PROGRAM EXTREM DE INCARCAT SI VOM AVEA PROBLEME GRAVE!

E inadmisibil ca altii de la alte echipe alb-rosii-visinii sa se odihneasca si ai nostri sa duca tot greul peste tot! Vom avea o echipa obosita cu rapid si apoi vine meciul de la Praga!

Credeti ca putem sa le cerem unor jucatori obositi sa mai fie atat de concentrati si proaspeti???

Trebuie sa-i intelegem pe Dica, Goian, Nicolita, P.Marin si nu prea pe Ov. Petre,dar hai ca merge si asta! RESPECT Dica, MAI ALES! 12 meciuri in 2 luni titular si integralist in 11!

Au jucat cele mai multe meciuri din acest sezon si meciuri cu incarcatura fizica si psihica!

NU MA INTERESEAZA NATIONALA! A FOST, ESTE si VA FI MEREU PE LOCUL 2 DUPA Steaua!

Conduceti si voi o masina 20 de ore in continuu cu vreo 2 pauze de 5 minute si dupa aia sa imi spuneti daca mai puteti fi la fel de proaspeti ca la inceput! Nu credeti ca de oboseala puteti intra in vreun copac sau parasi drumul????? Asa e si cu jucatorii nostri!

Nu stiu cum va fi cu rapid! Sper ca vom invinge, greu, dar victorie sa fie! DAR CU SLAVIA VA FI IMPOSIBIL! VOM FI STORSI DE OBOSEALA!

De Rugby ce sa mai spun decat: SA NU NE PREZENTAM CU NOUA ZEELANDA CA LUAM 200!

FORZZA Steaua! MEREU CAMPIONI!

lucvald-190213.09.2007 09:09
Da, si eu am remarcat o stare de nervozitate in ultimele 30 de minute (indeosebi la Socol), insa in rugby pana si nervozitatea e reconfortanta. Aici simti agresivitatea barbateasca, prin comparatie cu badarania si golania din alte sporturi.

Oricum, Italia n-a facut vreun mare meci, iar la 24-18 (dar si la 18-12) "stejarii" ar fi putut, cu mai mult noroc, sa preia din nou conducerea. Chiar si-asa, rugbyul romanesc s-a ridicat in ultimii ani si cred ca urcusul a inceput cu antrenorul acela francez.

socol era patraru' ?!..sau ala era capitanul echipei ?

Foarte nervosi..insa mi-a placut cum au jucat 1

RaDoooI13.09.2007 09:15

Mi se pare mie sau Romania a inceput sa imi placa ... ca echipa vorbind. In sfarsit mi se pare ca avem o echipa foarte buna , Goian .. Dica .. Mutu .. Chivu (care mi se pare mai bun la mijloc si mai util nationalei acolo), Codrea in schimb mi se pare inlocuibil , ar fi bun acolo un jucator mai bun decat el .. probabil un Plesan sau de ce nu, Zicu .

Sper sa facem o figura frumoasa la Euro , nu mai e nici o indoiala , suntem ca si calificati , nu pot sa cred ca bulgarii ne pot face probleme , au ei destule probleme si ar cam fi timpul nostru . Poate facem o surpriza placuta la europene si ne calificam in semifinale sau de ce nu , in finala daca jocul nostru se mai maturizeaza iar noi vom fi mai atent in aparare ..

SSK13.09.2007 09:34
socol era patraru' ?!..sau ala era capitanul echipei ?

Foarte nervosi..insa mi-a placut cum au jucat 1

Da, patraru'...nu stiu daca nu cumva era si capitanul echipei. Oricum, foarte nervos :)

alpopa13.09.2007 11:32
Da, patraru'...nu stiu daca nu cumva era si capitanul echipei. Oricum, foarte nervos :)

Socol, numarul 4, e capitanul echipei. Joaca in linia a doua a pachetului de inaintare.

In ciuda scorului strans Romania a avut o evolutie mediocra aseara, profitand de fapt si de prezentza visatoare a italienilor. Multe greseli de ambele parti in ceea ce mi s-a parut cel mai modest joc de la aceasta cupa mondiala de pana acum. Suferim inca la mentalitate.

La fotbal n-am vazut decat pe alocuri (cand era pauza la rugby). Nu poate decat sa-mi Para bine ca am luat-o in freza acum, inaintea meciurilor decisive din calificari. Prea li se urcase la cap, iar o vina o are si presa, care ne-a tot inebunit cu "invincibilitatea" romanasilor......invincibilitate care a tinut vreo 13 luni... nu 3 ani !

metuzu13.09.2007 11:40

Am vazut 2 faze in 2 meciuri diferite, in care nu-mi aduc aminte cine a jucat ! In ambele meciuri s-a intamplat acelasi lucru: un jucator a tras la poarta iar un coechipier care se afla in offside s-a ferit din calea mingii iar aceasta a intrat in poarta !! Golul a fost anulat pe motiv de offside deoarece acel coechipier a influentat faza (si nu atinsese mingea).

Nu sunt carcotas, dar cred ca Dica a influentat decisiv faza si a fost offside cu toate ca nu a atins minge.

Voi ce parere aveti ?

cristi_mold13.09.2007 12:19

Sunt total de acord ca trebuie intarita banca de rezerve, de mult spun asta. Insa nu poti face acest lucru daca nu chemi jucatori din Europa si chemi un necunoscut Dan Matei de la Bistrita. Cum ar arata banca cu Vlad Munteanu, Streit, Ogararu, Alin Stoica sau Sanmartean, jucatorii care isi fac datoria la cluburile unde evolueaza. In plus daca revin Radoi, Cocis si Contra am avea o banca si ma puternica, pentru ca cel putin 2 dintre ei ii vad rezerve.

Cat despre rugby sunt total de acord cu tine. Am aruncat si eu o privire la meciul lor si au jucat extraordinar, in conditile in care in turneele premergatore RWC nu prea am jucat nimic. Pacat, daca invingeam Italia ( si o puteam face) aveam sanse mari sa mergem mai departe. Oricum raman aplauzele spectatorilor, pentru rugby-ul spectacol pe care l-am facut.

fedora13.09.2007 12:44
Nu sunt carcotas, dar cred ca Dica a influentat decisiv faza si a fost offside cu toate ca nu a atins minge.

Voi ce parere aveti ?

In momentul pasei lui Mutu, nici Dica si nici Goian nu se aflau in ofsaid.

Singura problema legata de ofsaid ar fi fost daca Dica ar fi deviat spre Goian si abia atunci Goian ar fi fost afara din joc, insa Dica nu a atins mingea. Dica a avut tot dreptul sa urmareasca faza, deoarece nu era in ofsaid.

alpopa13.09.2007 12:45
Am vazut 2 faze in 2 meciuri diferite, in care nu-mi aduc aminte cine a jucat ! In ambele meciuri s-a intamplat acelasi lucru: un jucator a tras la poarta iar un coechipier care se afla in offside s-a ferit din calea mingii iar aceasta a intrat in poarta !! Golul a fost anulat pe motiv de offside deoarece acel coechipier a influentat faza (si nu atinsese mingea).

Voi ce parere aveti ?

Este o diferenta esentiala : daca jucatorul se afla pe traiectoria mingii sutate la poarta, obturand astfel vizibilitatea portarului, golul poate fi anulat pe motivul pe care l-ai indicat tu. In situatia de aseara nu a fost vorba de asa ceva : atat Dica cat si Goian au plecat din pozitie regulamentara, balonul oricum nu fusese sutat spre poarta si, cel mai important, Dica nu a atins mingea pentru a-l pune pe Goian in afara jocului.

w3bmaster13.09.2007 13:10

Atat timp cat Piti face convocarile dupa ureche am zis-o si o repet Romania nu ma intereseaza ce face

NUMA Steaua

Cand o sa se faca convocari calumea mai vorbim .... plus ca parca prea il ridica lumea pe Mutu in slavi .... uitandul pe Dica de ex .....

Forza Steaua

st_194713.09.2007 14:19

atat timp cat suntem pe 1 nu avem ce sa-i zicem lu pitzi. steag1 steag1 poate doar schimbarile neinspirate din meciu` cu bulgaria steagro

ManiaCU13.09.2007 16:54

Voi ce parere aveti ?

Clar nu a fost offside. Dica nu a influentat faza deoarece nu a impiedicat vizibilitatea portarului si nu a atins mingea. In fazele de care tu amintesti coechipierul se afla in fata portarului perpendicular cu acesta si il impiedica pe portar sa vada mingea.

ULTRASZ0R13.09.2007 21:38
Atat timp cat Piti face convocarile dupa ureche am zis-o si o repet Romania nu ma intereseaza ce face

NUMA Steaua

Cand o sa se faca convocari calumea mai vorbim .... plus ca parca prea il ridica lumea pe Mutu in slavi .... uitandul pe Dica de ex .....

Forza Steaua

TOCHE! pupati l voi pe Mutu ... eu ma mandresc cu Dica cu Goian cu Banel cu Petre Marin SI NU CA SUNT DE LA Steaua DAR......... 2 fundasi de la Steaua Goian SI Petre Marin (locul lui Marin poate fii luat oricand de Ogararu .. alt Stelist...) o extrema la nationala si anume Banel si un om in spatele varfurilor Dica apoi ne gandim la marcaj Radoi ... cand se reface si pe viitor un Badea ... si Croitoru .... saltul de la juniori la echipa mare a lui Bicfalvi desi e doar un copil daca ne uitam la Dorinel ... alt Stelist ...nu mai zic prea multe... va spun doar atat .. Romania SUNTEM NOI ! Sa vedem un trio ofensiv Dica Neaga Mutu ? DE VIS ... 3 colegi la juniori ... 3 si la nationala .... respect scolii de fotbal din Pitesti .... ahhh era sa il uit pe Ovidiu Petre ... care ... se vede in jocul lui ca Hagi stie sa il instruiasca :D

«12»