Mã uit acum pe clasamentul ligii intâi și nu-mi vine sã cred: Rapid, CFR Cluj, Vaslui, Urziceni, Gloria și, undeva pe locul 8, echipa noastrã de suflet. ªtiu, știu, avem un joc in minus. ªi totuși, in eventualitatea unui rezultat defavorabil cu Pandurii (chiar și o remiza), rãmânem cam tot pe unde suntem. Umilințã! Locul 2, atât de rușinos odatã, a devenit brusc un obiectiv dezirabil. Glumesc, desigur. Mai degrabã zâmbesc amar (sau strâmb, dacã vreți), pentru cã echipa nu se regãsește. La aproape 3 luni de la schimbarea bãncii tehnice suntem incã in cãutãri febrile de formule de joc, tactici și identitãți. Iar rivalele din campionat, chiar daca nu merg strunã, parcã tot mai aratã ceva. ªi, colac peste pupãzã, dupã ce cã avem de "luptat" cu teoria ce nu prea iese in practicã, cu mentalitatea de invingãtor care nu vrea sã intre cu de-a sila in tãrtãcuța lui Lovin, avem parte in aceastã mini-vacanțã și de veritabile telenovele. Lansate și intreținute cu grijã de binecunoscuta și respectabila publicație fanatik punct ro, preluate mai apoi de alte publicații, la fel de respectabile (aici, fie vorba intre noi, pseudo-gazetarii noștri fac o treabã excelentã - parcã au fost premianți cu coronițã la școala vestului. Cã și ãia au un dar de a descoperi și intreține bârfele, mamã, mamã). A naibii coincidențã, s-au adunat toate scandalurile in astea douã sãptãmâni de pauzã, in care n-ar fi prea multe de spus in plan fotbalistic. In afarã, bineințeles, de victoria mai mult decât logicã a Naționalei asupra "galacticilor" din Belarus. ªi când jocul Stelei scârție iar toatã lumea fierbe dupã meciul de poveste de la Urziceni, e nevoie de o injecție de simpatie pro-Gicã. Așa cã baieții deștepți impușcã doi iepuri dintr-o datã: trafic normal pe site in perioade de acalmie, ca cea de acum, și retușarea imaginii regești, (puțin) șifonatã dupã etapa trecutã. Ce sã zic, râsu' plânsu', ne dau ãștia cu polonicu' și noi inghițim pe nemestecate.
Dar...ce ne doare pe noi capu' de toate poveștile astea? Chiar așa, când ar trebui de fapt sã ne concentrãm pe meciul de duminicã cu Rapidul. Pe care toatã aceastã tevaturã mediaticã l-a lãsat undeva in umbrã și i-a minimalizat importanța (premeditat oare? - sau o dãm iarãși in SF-uri?
). In opinia mea, meciul cu Rapid nu e important - e foarte important. Atât datoritã faptului cã reprezintã primul derby al lui Gicã Hagi la cârma Stelei, cat și prin prisma clasamentului. Dacã privim puțin situația actualã, Rapidul are un punct avans fațã de noi (asta in situația fericitã in care invingem in meciul restanțã). O victorie a rapidiștilor in Ghencea ar mãri avansul la patru puncte. O sã spuneți cã nu-i mare lucru, campionatul e lung și abia la inceput, dar țin minte cã la fel am gândit anul trecut despre Dinamo. ªi când ne-am trezit din somn, erau ãia la n-șpe puncte in fațã. Sã punem la socotealã și faptul cã vin meciurile din Liga Campionilor, știm foarte bine ce motivare avem pentru campionat dupã un meci in ligã...
La cum inteleg eu fenomenul, meciul de duminicã reprezintã unul din punctele cheie ale sezonului 2007-2008. Dacã reușim sã invingem pe Rapid, vom avea un moral excelent (in special Gicã) pentru partidele urmãtoare. Plus cã le vom mai tãia din avânt rapidiștilor, care și-au cam luat-o in cap și emit pretenții de campioni. Ca plusuri, ii avem recuperați (se pare) pe Victoraș, Cristocea, Badea și Emeghara. La minusuri, Gicã Hagi – hehehe, ușurel oameni buni, a fost o glumã, ce sãriți așa ?! ![]()
Serios acum, eu incã sper. Sper sã devenim o echipã, sper ca Gicã sã reușeascã, sper cã vom face o figurã frumoasã in ligã și campionat. "Nimeni nu ne poate lua visele", vã aduceți aminte?
Andrei (papillon)