FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Vrute și nevrute

«12»
fcsteaua.ro11.09.2007 02:26

Mã uit acum pe clasamentul ligii intâi și nu-mi vine sã cred: Rapid, CFR Cluj, Vaslui, Urziceni, Gloria și, undeva pe locul 8, echipa noastrã de suflet. ªtiu, știu, avem un joc in minus. ªi totuși, in eventualitatea unui rezultat defavorabil cu Pandurii (chiar și o remiza), rãmânem cam tot pe unde suntem. Umilințã! Locul 2, atât de rușinos odatã, a devenit brusc un obiectiv dezirabil. Glumesc, desigur. Mai degrabã zâmbesc amar (sau strâmb, dacã vreți), pentru cã echipa nu se regãsește. La aproape 3 luni de la schimbarea bãncii tehnice suntem incã in cãutãri febrile de formule de joc, tactici și identitãți. Iar rivalele din campionat, chiar daca nu merg strunã, parcã tot mai aratã ceva. ªi, colac peste pupãzã, dupã ce cã avem de "luptat" cu teoria ce nu prea iese in practicã, cu mentalitatea de invingãtor care nu vrea sã intre cu de-a sila in tãrtãcuța lui Lovin, avem parte in aceastã mini-vacanțã și de veritabile telenovele. Lansate și intreținute cu grijã de binecunoscuta și respectabila publicație fanatik punct ro, preluate mai apoi de alte publicații, la fel de respectabile (aici, fie vorba intre noi, pseudo-gazetarii noștri fac o treabã excelentã - parcã au fost premianți cu coronițã la școala vestului. Cã și ãia au un dar de a descoperi și intreține bârfele, mamã, mamã). A naibii coincidențã, s-au adunat toate scandalurile in astea douã sãptãmâni de pauzã, in care n-ar fi prea multe de spus in plan fotbalistic. In afarã, bineințeles, de victoria mai mult decât logicã a Naționalei asupra "galacticilor" din Belarus. ªi când jocul Stelei scârție iar toatã lumea fierbe dupã meciul de poveste de la Urziceni, e nevoie de o injecție de simpatie pro-Gicã. Așa cã baieții deștepți impușcã doi iepuri dintr-o datã: trafic normal pe site in perioade de acalmie, ca cea de acum, și retușarea imaginii regești, (puțin) șifonatã dupã etapa trecutã. Ce sã zic, râsu' plânsu', ne dau ãștia cu polonicu' și noi inghițim pe nemestecate.

Dar...ce ne doare pe noi capu' de toate poveștile astea? Chiar așa, când ar trebui de fapt sã ne concentrãm pe meciul de duminicã cu Rapidul. Pe care toatã aceastã tevaturã mediaticã l-a lãsat undeva in umbrã și i-a minimalizat importanța (premeditat oare? - sau o dãm iarãși in SF-uri? :) ). In opinia mea, meciul cu Rapid nu e important - e foarte important. Atât datoritã faptului cã reprezintã primul derby al lui Gicã Hagi la cârma Stelei, cat și prin prisma clasamentului. Dacã privim puțin situația actualã, Rapidul are un punct avans fațã de noi (asta in situația fericitã in care invingem in meciul restanțã). O victorie a rapidiștilor in Ghencea ar mãri avansul la patru puncte. O sã spuneți cã nu-i mare lucru, campionatul e lung și abia la inceput, dar țin minte cã la fel am gândit anul trecut despre Dinamo. ªi când ne-am trezit din somn, erau ãia la n-șpe puncte in fațã. Sã punem la socotealã și faptul cã vin meciurile din Liga Campionilor, știm foarte bine ce motivare avem pentru campionat dupã un meci in ligã...

La cum inteleg eu fenomenul, meciul de duminicã reprezintã unul din punctele cheie ale sezonului 2007-2008. Dacã reușim sã invingem pe Rapid, vom avea un moral excelent (in special Gicã) pentru partidele urmãtoare. Plus cã le vom mai tãia din avânt rapidiștilor, care și-au cam luat-o in cap și emit pretenții de campioni. Ca plusuri, ii avem recuperați (se pare) pe Victoraș, Cristocea, Badea și Emeghara. La minusuri, Gicã Hagi – hehehe, ușurel oameni buni, a fost o glumã, ce sãriți așa ?! :)

Serios acum, eu incã sper. Sper sã devenim o echipã, sper ca Gicã sã reușeascã, sper cã vom face o figurã frumoasã in ligã și campionat. "Nimeni nu ne poate lua visele", vã aduceți aminte?

Andrei (papillon)

Stukha_steaua11.09.2007 02:54

Daca ideea ta a fost sa ne concentrezi asupra meciului cu Rapid este o intentie foarte buna......Cineva trebuia sa zica mai de mult asta,acel cineva trebuia sa fie Hagi poate,sa termine toate rahaturile si sa isi vada de echipa.....nu am de gand sa ma contrazic la chestia cu Lovin ca sunt sigur ca niciunul din noi nu cedeaza si amandoia vem argumente...

Batem pe Rapid

papillon11.09.2007 03:03
nu am de gand sa ma contrazic la chestia cu Lovin ca sunt sigur ca niciunul din noi nu cedeaza si amandoia vem argumente...

Batem pe Rapid

:), buna treaba.

Si eu zic ca-i batem pe rapid

mdionis11.09.2007 05:41
Mã uit acum pe clasamentul ligii intâi și nu-mi vine sã cred: Rapid, CFR Cluj, Vaslui, Urziceni,

Gloria și, undeva pe locul 8, echipa noastrã de suflet. ªtiu, știu, avem un joc in minus. ªi totuși, in eventualitatea unui rezultat defavorabil cu Pandurii (chiar și o remiza), rãmânem cam tot pe unde suntem.

Introducerea mi se pare nefericita. Steaua e pe 7-8, cu 4 puncte in urma grupului fruntas si cu un joc mai putin disputat. Daca il castiga, urca la un singur punct in urma celor trei echipe din frunte. Asadar nu "cam tot pe unde suntem". Iar diferenta de un punct, avand in vedere numarul mic de etape de pana acum, este cu totul irelevanta. Clasamentul actual inca nu spune nimic semnificativ.

A, este adevarat ca la nivel de joc mai sunt lucruri de pus la punct, insa acesta este un alt aspect.

mihai din oradea11.09.2007 07:01

meciul cu rapid trebuie,neaparat,cistigat si se poate cu revenirile acestor jucatori accidentati.sunt curios pe cine va folosi Gica ppe postul de coordonator!De cite ori a fost intrebat a raspuns doar evaziv, ca avem solutii dar niciodata nu le-a precizat concret.Poate Cristocea?!

steauafaf11.09.2007 08:09

Bun articolul dar putin cam pesimist.Daca am ajuns sa ne fie frica si de meciul cu Pandurii........

Sunt de aceeasi parere ca jocul inca nu e la nivelul asteptat de noi dar eu zic ca incet incet ne vom da drumul mai ales ca au revenit multi dintre cei accidentati.

O victorie cu rapid este oligatorie atat pentrupunctele puse in joc cat si pentru moralul jucatrilor in vederea participarii in C.L.

cristi_mold11.09.2007 08:22

Chiar tu ai spus ca acest campionat e lung, deci Vaslui sau CFR Cluj, dupa parerea mea nu au lot sa duca un campionat intreg. Daca Clujul se califica in UEFA, fac pariu ca terminau turul undeva pe locurile 8-10. Cat despre Vaslui, o echipa tanara, frumoasa dar care nu este capabila sa se bata la titlu.

Deci ramane Rapidul. O contracandidata serioasa la titlu. Care trebuie invinsa. Si vreau sa cred ca Steaua este capabila sa o invinga.

il_scorpio11.09.2007 09:06

Sper ca la meciul cu Rapid sa-l avem la mijlocul terenului pe Eric Bicfalvi, iar in atac alaturi de Dica pe Badea sau Iacob, iar cel dintre ei care nu joaca sa intre in minutul 60. Daca va juca titular Zaharia sau chiar Surdu cred ca atacul Stelei va fi un adevarat fiasco....sau eventual vreun gol de panarama din 5 metri in nici un caz nu vom avea presiune asupra apararii adverse.

Apoi daca iar o sa vad bine cunuscutul cuplu de la centrul terenului Ovidiu Petre-Lovin o sa ma enervez inca de la inceputul meciului. Cred ca este momentul ca Bicfalvi sa joace mai mult pentru ca a dovedit la Cluj, acasa cu Iasiul si chiar la Urziceni( cu toate ca a avut cateva interventii cu totul nereusite) ca este solutia ideala in centru alaturi de unul dintre inchizatori. Daca Hagi va insista cu jocul cu 2 inchizatori o sa incep sa cred ca Olaroiu era chiar un antrenor ofensiv in comparatie cu el.

Ma gandesc ca si titularizarea lui Cristocea ar fi o solutie buna (cu toate ca nu este unul dintre jucatorii mei preferati) pentru ca flancul stang a mers de-a dreptul mizerabil pana acum. Badoi ar trebui si el introdus pentru ca stie foarte bine jocul Rapidului iar lui Banel iar prinde extrem de bine o pauza...poate invata sa faca si el o preluare nu de alta.

Cred ca echipa ideala pentru meciul cu Rapid ar arata astfel: Zapata-Golansky,Goian,Rada,Nesu-Badoi,Ovidiu Petre,Bicfalvi,Cristocea( Croitoru dupa minutul 60)-Dica,Iacob(Badea cand oboseste Victoras).

potra11.09.2007 09:35
Daca il castiga, urca la un singur punct in urma celor trei echipe din frunte. Asadar nu "cam tot pe unde suntem".

citeste mai atent....a zis in cazul unui rezultat nefavorabil, chiar si o remiza....

in alta ordine de idei mie mi-e cam frica de meciul cu "porumbeii"...jocul nostru nu.....nu prea exista, iar ei au o organizare mai buna, nu foarte dar oricum, mie mi se pare ca mai buna ca a noastra.

sa speram totusi ca cei recuperati vor face diferenta si echipa se va misca mai bine...iar Hagi va avea o revelatie.

predatorpulse711.09.2007 10:45

O sa fie greu meciul cu rapid mai ales din prisma jocului nostru,care e aproape de era Olaroiu in ceea ce priveste calitatea f slaba,mai ales de la mijloc in sus. Sper sa joace macar unul dintre cei trei accidentati(Iacob,Cristocea,Badea) si sa avem si noi in sfarsit niste viteza in joc,sper intr-un mare meci al lui dicanio pentru ca in curand o sa ne luam la revedere de la decarul nostru,pentru ca dupa cum stim cu totii,in vreo 2 luni pleaca,probabil la aston villa.

Punctul slab al rapidului e apararea care,si cu 4 pe fund,ramane cea mai slaba din cele 4 care se bat la titlu. Problema este ca atacul nostru e cam varza,cu un Neaga ce a venit doar cu inima aici pentru ca picioarele i-au ramas in coreea,un Banel care numai om de atac nu e(centreaza slab majoritatea timpului si habar nu are ce e aia preluare) si un zaharia care in campionat cam someaza cu golurile.

Daca ne mobilizam putem sa batem,problema ramane,ca intotdeauna mijlocul,vreau sa-l vad pe bicfalvi pentru ca trebuie sa invete sa faca fata in meciurile mari.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

ibadarau11.09.2007 11:27

Partida Steaua - Rapid poate fi o rampa de lansare in umea buna a antrenorilor pentru Hagi, dar poate fi si punctul final al "regelui" la Steaua.

Conducerea echipei i-au asigurat antrenorului un lot cum nu a avut niciodata Steaua. Mai mult, Badea si Cristocea si-au revenit, Iacob, Surdu si Zaharia sunt in carti... fara probleme se poate alinia un 11 pentru o victorie clara.

Repet, daca nici acum nu reuseste Hagi sa demonstreze ca are valoare de Steaua, atunci e mai bine sa ne despartim... Nu pot spune ca raman pesimist si nu e vina mea ca sunt putin pesimist. Hagi ne poate cuceri sau ne poate alunga de tot...

Echipa castigatoare:

Zapata

Golanski, Goian, Rada, Emeghara

Nicolita, Lovin, Bicfalvi, Croitoru

Badea, Dica

Se poate miza pe foame de revenire a lui Badea!

eduardo_stelist11.09.2007 11:52
Introducerea mi se pare nefericita. Steaua e pe 7-8, cu 4 puncte in urma grupului fruntas si cu un joc mai putin disputat. Daca il castiga, urca la un singur punct in urma celor trei echipe din frunte. Asadar nu "cam tot pe unde suntem". Iar diferenta de un punct, avand in vedere numarul mic de etape de pana acum, este cu totul irelevanta. Clasamentul actual inca nu spune nimic semnificativ.

A, este adevarat ca la nivel de joc mai sunt lucruri de pus la punct, insa acesta este un alt aspect.

mdionis...nu stii sa citesti..era vorba ca un rezultat nefavorabil ne lasa "CAM TOT PE UNDE SUNTEM"..beleste ochii frate!!!

ANTI Dinamo 4 ever!!!!

Garrincha11.09.2007 12:29

Off-topic

Cred ca ar trebui sa faceti un reportaj despre un pusti Florentin Matei de la echipa de tineret a Stelei '93. pentru varsta sa are niste calitati extraordinare puteti sa-l vedeti pe stelisti.ro.

p.s. Cu el trebuie sa inceapa viitorul Stelei

mdionis11.09.2007 13:54
mdionis...nu stii sa citesti..era vorba ca un rezultat nefavorabil ne lasa "CAM TOT PE UNDE SUNTEM"..beleste ochii frate!!!

Papillon facu o ipoteza de lucru introdusa cu un echivalent al lui "daca" ("in eventualitatea unui rezultat defavorabil..."). Eu am facut o alta ipoteza de lucru (mai plauzibila, cred) introdusa cu "daca" ("Daca il castiga [...]"). Fraza imediat urmatoare, fiind inceputa cu "asadar", face referire directa la ipoteza mea de lucru (putea fi chiar si contopita cu precedenta, caz in care in loc de punct ar fi aparut punctul si virgula).

In ipoteza de lucru a autorului articolului, "cam tot pe acolo" se justifica. In ipoteza mea de lucru, nu.

Este insa adevarat ca formularea mea poate lasa loc de interpretari, drept care precizarile de mai sus sunt utile.

red_blue_ultras11.09.2007 14:02

Sper ca protestele anti-mitica si legea lui sa nu eclipseze spectacolul din teren si din tribune. Totusi , macar in primele 15 min trebuie sa ii dam la m.. hai pa ne vedem la N

Ps: astia de la N , invatati cantecele alea care vi s-au impartit pe colile A4 si mai lasati dreacu semintele alea hai papa

zzip11.09.2007 17:24

Da... ar cam trebui sa ne concentram asupra "derby`ului":))fular-campionii

papillon11.09.2007 18:06
Eu am facut o alta ipoteza de lucru (mai plauzibila, cred) introdusa cu "daca" ("Daca il castiga [...]").

@mdionis, daca ne uitam pe clasament vedem ca Pandurii nu s-au miscat chiar rau...Bineinteles, si eu merg pe varianta victoriei, dar la fel am crezut si la meciul cu Urziceniul...si am fost convins ca-i dominam pe bate si zaglebie la Bucuresti.

Nu-i vorba de pesimism, mai mult un semnal de alarma prin care sa constientizam (echipa, Gica Hagi) ca fiecare partida trebuie tratata cu seriozitate. Spunea cineva mai sus ca CFR si Vaslui n-au forta sa se bata la titlu, tot ce-i posibil, dar eu nu vreau sa ne culcam pe o ureche - nici de CFR nu credeam sa ajunga sa se bata cu noi pentru locul secund.

danimarcu11.09.2007 19:10

@Papillon, stim cu totii ca orice drum este greu la inceput.

Steaua este la inceput de drum .Antrenor nou,jucatori noi, tactica noua...

Ce ne spui tu mai sus nu mi se pare de speriat...batem Pandurii si suntem in fata,diferenta nu e mare.

Hagi a spus o vorba:"anul asta in Liga 1 se vor pierde multe puncte",referindu-se desigur la echipele mari,cu aspiratii...

Vasluiul e o surpriza ce se va desumfla pe la jumatatea drumului,rrapidul va pierde in Ghencea, Dinamo deja e in urma,asa ca, deocamdata singura noastra preocupare e jocul nostru care inca nu merge,dar care are sanse sa se aseze odata cu reintrarea "accidentatilor".

JDERUL11.09.2007 19:13

Vasluiul va incurca multe socoteli.Porumboiu stie ce vrea si are si ,,armele"necesare:

-un lot omogen

-un antrenor care a demonstrat ca ,,stie"

-bani

-cunoaste toate dedesubturile si sforariile care anima campionatul intern

il_scorpio11.09.2007 20:10

Scuze de off-topic dar nu-mi vine sa cred cum si-a batut joc Jiji de fraierii aia de la Dinamo? Si azi in direct la sport.ro nu mai puteam de ras.......atata timp cat nu iau aia de la FRF sau Procuratura in serios ce zice...sa-si mai bata joc de ei....ca ma pot amuza si eu copios pe seama prietenilor dinamovisti=)) ;))

Astristul11.09.2007 21:36
Off-topic

Cred ca ar trebui sa faceti un reportaj despre un pusti Florentin Matei de la echipa de tineret a Stelei '93. pentru varsta sa are niste calitati extraordinare puteti sa-l vedeti pe stelisti.ro.

p.s. Cu el trebuie sa inceapa viitorul Stelei

Asa ar trebui. Cred ca este printre cele mai promitatoare talente de la tineretul nostru, dar parca il vad si pe asta in Crang... (Gloria Buzau)

forzateaua

papillon11.09.2007 23:22
@Papillon, stim cu totii ca orice drum este greu la inceput.

Steaua este la inceput de drum .Antrenor nou,jucatori noi, tactica noua...

Ce ne spui tu mai sus nu mi se pare de speriat...batem Pandurii si suntem in fata,diferenta nu e mare.

Hagi a spus o vorba:"anul asta in Liga 1 se vor pierde multe puncte",referindu-se desigur la echipele mari,cu aspiratii...

@danimarcu, si Uhrin, Bergodi sau Dorinel sunt la acelasi inceput de drum. Si crede-ma, cel putin pentru primii doi exista acceeasi presiune ca la Steaua.

Cat despre ce zice si crede Gica Hagi...no comment. Sa se contureze o idee de joc, o tactica, ceva, pe urma voi fi poate mai atent la ce are de zis Gica. Sa speram ca revenirea accidentatilor va face diferenta...

mdionis12.09.2007 08:22
@mdionis, daca ne uitam pe clasament vedem ca Pandurii nu s-au miscat chiar rau...Bineinteles, si eu merg pe varianta victoriei, dar la fel am crezut si la meciul cu Urziceniul...si am fost convins ca-i dominam pe bate si zaglebie la Bucuresti.

Clasamentul dupa 5-6 etape inca nu este relevant: asa cum nu este pentru Steaua, nu este nici pentru Pandurii. Mai important este nivelul de joc: aici da, avem motive de preocupare (care vor deveni de ingrijorare daca situatia nu se modifica in bine dupa inca vreo 5-6 jocuri oficiale).

In rest, eu nu am dat de sigur ca Steaua va invinge la Urziceni: echipa lui Dan Petrescu este destul de solida, nu se compara cu Pandurii (care, dealtfel, este echipa lui Condescu, si nu are nici un motiv special sa isi dea viata pe teren; in schimb cei de la Unirea aveau motivatia de a il avea pe MM in staff-ul managerial).

Nu-i vorba de pesimism, mai mult un semnal de alarma prin care sa constientizam (echipa, Gica Hagi) ca fiecare partida trebuie tratata cu seriozitate. Spunea cineva mai sus ca CFR si Vaslui n-au forta sa se bata la titlu, tot ce-i posibil, dar eu nu vreau sa ne culcam pe o ureche - nici de CFR nu credeam sa ajunga sa se bata cu noi pentru locul secund.

Evident, consideratiile de tip "n-au forta sa se bata la titlu" trebuie facute catre sfarsitul campionatului, in conditiile in care respectivele formatii se vor afla la 10-15 puncte in urma Stelei.

Ma intreb totusi in ce fel constientizeaza echipa sau Gica Hagi ceea ce scriem noi aici: urmareste careva dintre ei discutiile de pe fcsteaua.ro?!

ionel312.09.2007 09:29

Cotidianul german Die Welt a publicat ieri un reportaj despre România. Insa colegii nemti sunt în necunostinta de cauza atunci când scriu despre echipele de club. "Avântul fotbalului românesc este strâns legat de incredibilele investitii ale noilor îmbogatiti. In stilul unui Abramovici, noii milionari români si-au cumparat în primul rând un club si apoi jucatorii pe care îi voiau. CFR Cluj, echipa Minoritatii Maghiare din România, încearca acum sa câstige titlul national cu o gramada de brazilieni", scrie Die Welt. steagro

cl65ene12.09.2007 09:47
Scuze de off-topic dar nu-mi vine sa cred cum si-a batut joc Jiji de fraierii aia de la Dinamo? Si azi in direct la sport.ro nu mai puteam de ras.......atata timp cat nu iau aia de la FRF sau Procuratura in serios ce zice...sa-si mai bata joc de ei....ca ma pot amuza si eu copios pe seama prietenilor dinamovisti=)) ;))

Eu cred ca ne jucam cu focul! Parerea mea este ca Jiji ar trebui sa taca dracului din gura, ca numai prostii debiteaza! Iar tu il_scorpio nu esti departe de el daca asemenea lucruri vad ca te distreaza copios! Cum poti sa te distrezi cand vezi ca un cioban incult terfeleste numele si istoria Stelei. Rusine lui (cu toate ca sunt sigur ca nu stie ce este aceea rusine) si rusine si tie pentru ca te amuzi de asa ceva! Daca asta inseamna Steaua in ziua de azi, inseamna ca eu nu mai sunt stelist!

«12»