FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gogule, Probleme Ma ?

«123»
Azzido10.09.2007 13:31

Cand va spun ca Gogu are probleme, va jur ca nu e vorba de ala mic si jucaus, e vorba de mine, eu sunt Gogu in cazul de fata.

Mama capra intr-adevar o sa fie plecata de acasa.

O sa fie plecata cam mult timp, sper ca nu de tot.

Ca sa fiu cat se poate de scurt, am niste grave probleme de sanatate.

Am fost diagnosticat cu o leziune de retina la ochiul stang si e nasoala treaba, am inceput sa am probleme grave de vreo 2 zile, de atunci nu mai vad aproape deloc cu ochiul stang.

Am fost la consult azi si o sa ma mai duc si maine, o sa fiu operat, sper sa fie ok.

Se pare ca toata chestia asta a aparut pt ca am o predispozitie genetica pt astfel de probleme, la toata chestia asta se mai adauga si oboseala, un posibil soc mecanic si, cred eu, o utlizare excesiva a calculatorului.

Ideea e urmatoarea: nu o sa ma mai vedeti prea des pe net.

Mai mult ca sigur nu o sa mai pun meciuri pe tracker o perioada destul de lunga si evident ca nu mai merg nici la Praga :dry:

Nu glumesc si nici nu vreau sa-mi plangeti de mila pt ca nu e cazul.

Macar sa fie asta cel mai mare necaz al meu.

Daca vreti sa faceti ceva util, uitati-va pe lista de mai jos si daca va sunt cunoscute simptomele, nu ezitati sa faceti un consult de specialitate la oftalmologie.

Dezlipirea de retina poate duce la orbire

Dezlipirea de retina este o problema de sanatate foarte serioasa care, daca nu este prompt tratata, poate determina pierderea permanenta a vederii.

Dezlipirea de retina poate aparea la orice vârsta, însa este mult mai frecventa dupa vârsta de 40 ani, afectând mai ales barbatii. Este totusi o afectiune relativ rara, aproximativ o persoana din 10 000 fiind afectata anual.

Imaginati-va ochiul ca un aparat de fotografiat, retina fiind filmul fotografic. Retina este un strat foarte fin de tesut nervos sensibil la lumina, care captuseste partea interna a ochiului. Aceasta capteaza razele de lumina care intra în ochi si sunt centrate pe retina de catre cristalin. Impulsurile luminoase sunt apoi trimise prin nervul optic catre creier pentru a fi procesate. Procesul este asemanator developarii filmului fotografic în camera obscura pentru a se obtine fotografiile.

In mod normal, retina este atasata de suprafata interna a ochiului. Dezlipirea de retina apare atunci când aceasta este împinsa sau trasa fata de pozitia ei normala. Este similar cu imaginea unui tapet care se desprinde de perete. Acea parte a retinei care este dezlipita nu functioneaza normal, astfel încât vederea devine neclara si încetosata.

SIMPTOMELE DEZLIPIRII DE RETINA

Dezlipirea de retina nu este dureroasa. Cel mai frecvent simptom este perceptia unei perdele sau val în câmpul vizual. Multe persoane experimenteaza puncte luminoase ca niste "stelute" sau pete, cerculete sau linii plutitoare; acestea nu sunt neaparat un motiv de alarma. Totusi, daca sunt foarte multe si dau senzatia ca se agraveaza, vederea devenind încetosata, este indicat sa mergeti urgent la medicul oftalmolog. Tratamentul prompt poate îmbunatati substantial sansa de restaurare a vederii.

Riscul producerii unei dezlipiri de retina creste in urmatoarele situatii:

• Miopie;
  • Interventie chirurgicala anterioara pentru cataracta;
  • Glaucom;
  • Traumatism sever al ochiului;
  • Dezlipirea anterioara de retina la ochiul celalalt;
  • Istoric familial de dezlipire de retina.

Cum este detectata dezlipirea de retina?

Diagnosticul dezlipirii de retina se stabileste dupa o examinare completa a retinei cu ajutorul unui instrument numit oftalmoscop. Este o examinare nedureroasa care necesita dilatarea pupilei cu picaturi, astfel încât sa-i permita medicului o vizibilitate buna în interiorul ochiului.

CARE ESTE TRATAMENTUL?

Rupturile mici de retina sunt localizate si "sudate" cu laser sau crioterapie (înghetare). Aceste proceduri determina un disconfort foarte mic sau chiar inexistent si sunt realizate în cabinetul medicului.

In cazul detasarii de retina se impune tratamentul chirurgical, perioada de spitalizare post-operatorie fiind de doua sau trei zile. Exista mai multe modalitati de inteventie, decizia tipului de chirurgie sau a anesteziei (generale sau locale) depinzând de caracteristicile afectiunii.

Cu tratamentele moderne, peste 90% din cazuri pot fi tratate cu succes dupa o singura interventie, desi uneori este nevoie si de o a doua operatie. Totusi, recuperarea vizuala nu poate fi prezisa întotdeauna. Rezultatul final poate fi apreciat dupa aproximativ sase saptamâni de la operatie, cel mai bun rezultat fiind obtinut daca repararea dezlipirii retiniene s-a facut inainte ca macula (regiunea centrala a retinei responsabila pentru vederea fina, detaliata) sa fi fost detasata.

Bebe4ever10.09.2007 13:40

@Azzido

Imi pare sincer rau si sper ca problemele tale sa se rezolve curand.

forever_STEAUA10.09.2007 13:48

Azzido,

Cunosc pe cineva care s-a nãscut cu o problemã gravã la ochiul stâng. Adicã nu vede aproape deloc cu ochiul respectiv. Dintr-un motiv sau altul intervenția chirurgicalã nu s-a mai fãcut. Acum are 27 de ani, și dacã îți spun cã e un geniu în IT, mã crezi?

Însãnãtoșire grabnicã, Azzidule!

bodanelu10.09.2007 14:01

@Azzido aceasi problema a avut-o un coleg de-al meu, dar la amand2 ochii. a intra in anul 3 de facultate cu -3 si a iesit cu -13 (deh Politehnica).

anul trecut in vara s-a operat(vreo 20.000.000 lei vechi de ochi) si acum nu mai are nici o problema, -0.75 pe amandoi.

dar vezi ca o sa ai multe restrictii dupa: fara sex vreo 6 luni, fara carat greutati etc.

multa sanatate

carminastan10.09.2007 14:01

Multa sanatate si revino cat mai repede!

lucvald-190210.09.2007 14:42

Sa fii sanitar voinicule !

Capu' sus omule si ai grija ...sanatatea nu are umor negru ..asa ca fa-te bine urgent si imperativ !

Noroace si s-auzim numai de bine !

Stanici10.09.2007 14:46

Alcool ai voie?Oricum, tu fa-ti testamentul si creditul ala, daca e sa n-ai noroc si sa le tremure mana alora.

korynna10.09.2007 14:47

Insanatosire grabnica!Hope to see u soon!

c.ronaldo1710.09.2007 14:49

Fa`te bine ca nu`i de joaca cu ochii. Am avut intra 10a un coleg care a avut un caz asemanator.

fane_casieru10.09.2007 16:31

Azzidule nu sta asa ca nu e de gluma,esti tanar si nelinistit ( adica frumos ) si pacat sa ramai infirm de la varsta asta.Insanatosire grabnica si te asteptam cu vesti - de bine.

1on10.09.2007 17:22

Sãnãtate! Dacã se va ocupa altcineva de tracker și vrea meciuri, sã mã contacteze pe pm.

cristi_mold10.09.2007 19:10

Multa sanatate Azzido. Sper sa revii cat mai repede, pentru ca trackerul si noi avem nevoie de tine.

M@rmota11.09.2007 10:41

O sa fie bine! Sunt convinsa ca toata lumea va simti lipsa activitatii intense cu care ne-ai obisnuit dar vei revenii in forta.

:tongue: Don't worry stii ca iarba rea nu piere!

P.S.: si era chiar culmea sa pleci la Praga si eu sa raman aici exilata

Stanici11.09.2007 10:46

Las' ca merg eu si fac poze si filmulete cu aparatul lui care sper sa imi ramana mostenire daca se intampla vreun ghinion. Oricum, omu' e plin de buna-voie pentru unul care e in pericol sa ramana chior. Hai, Azzido, curaj! Mai ai un ochi de rezerva, la o adica...

**alex**11.09.2007 12:40

Sanatate ca-i mai buna decat toate!

Azzido11.09.2007 17:50
:tongue: Don't worry stii ca iarba rea nu piere!

Clar, nu piere...se fumeaza. :happy:

Las' ca merg eu si fac poze si filmulete cu aparatul lui care sper sa imi ramana mostenire daca se intampla vreun ghinion. Oricum, omu' e plin de buna-voie pentru unul care e in pericol sa ramana chior. Hai, Azzido, curaj! Mai ai un ochi de rezerva, la o adica...

Tie iti las mostenire datoriile din banca bah.

Cat despre aparat mai vedem...

Si ti-am mai zis, lasa gura-n... :rolleyes: ...numai zic unde ca poate imi dau moderatorii ban, esti nebun ?

JDERUL11.09.2007 18:34

Operatzie reusita si convalescentza cat mai scurta !

Eu te astept sa revii pe forum chiar si numai pentru a ne anuntza starea sanatatzii tale.

Curaj si sa ai parte de cel mai bun tratament sanitar posibil !(Si de ,,miss"asistente !)

George Stan11.09.2007 18:46

Ai grija de tine azzido, crede-ma stiu cum e, pe pielea mea, din pacate eu nu am chiar nici o sansa sa scap, decat daca evolueaza medicina intr-un mod revolutionar in curand :)

puyol11.09.2007 19:13

eu cu stangul nu bat bine de cand ma stiu :(

Dragoshel12.09.2007 15:25

Am primit in urma cu cateva minute, un mesaj de la Cristian(Azzido):

"Operatie la ochi incheiata. Sunt ok"

felicitari, traiasca ala care te-a operat:)

carminastan12.09.2007 15:27

Ne bucuram ca este ok, transmite-i toate cele bune de la noi si-l asteptam cat mai curand.

Stanici12.09.2007 16:17

Mdea, cica acum poate sa vada prin hainele femeilor. Deci tot raul spre bine.

Dragoshel12.09.2007 16:25

@Stanici, sa vb cu doctoru sa mai faca o interventie:)) , ce i-o fi pus ala acolo? :rolleyes::blink:

fane_casieru12.09.2007 17:51

Stie careva adresa sau telefonul doctorului ???

Nu pentru mine...am un prieten :biggrin:

cRiss4Steaua12.09.2007 18:24

Imi pare rau , sincer . Sper sa fi mai bine cat de curand . Insanatosire grabnica ! Fi barbat si capul sus voiniculE:)

«123»