FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Legea Da, exprimarea Ba

«12»
gicusocrate09.09.2007 08:19

un spectacol civilizat da, dar la noi nu prea se lipeste civilizatia reala.un "spectacol" ca la meciul rapid-Steaua cand zburau scaune ca fluturasii eu unul nu vreau.e normal ca voi sa va cereti cea ce cereti, dar credeti-ma ca ma apuca groaza cand vad suporteri cu rangi cu cutite,mai ceva ca la razboi.pana la urma cred ca se va ajunge la solutia de mijloc adica tot pe vechi.

Gezets09.09.2007 08:36
dar credeti-ma ca ma apuca groaza cand vad suporteri cu rangi cu cutite,mai ceva ca la razboi.

dute la un control ca sanatos nu esti.

Stanici09.09.2007 09:07
eu cred ca aceasta lege e facuta pentru a anticipa cea ce se poate intampla cum s-a intamplat in italia sau grecia cand mor oameni din cauza unor descreierati care nici nu stiu la ce meci sunt si cine joaca.pentru ei e inportant sa se bata, cu cine nu conteaza dar in toiul luptei se pot intampla de toate chiar si omoruri.dece in anglia, olanda sau danemarca se joaca fara garduri de protectie iar la noi se sar si cele de trei metri?.

Eu cred ca tu crezi gresit. Aceasta lege e facuta in primul rand pentru a lua dreptul suporterului de a-i contesta pe maharii din LPF si FRF. Titlul pompos - "combaterea violentei" l-au pus pentru a induce in eroare oamenii buni, ca tine si pentru a pune un pumn un gat celor care iau atitudine de obicei in fata jegurilor din fotbalul romanesc. Bineinteles ca un om care vine la meci pentru a vedea "spectacolul din teren" rontaind Nutline o sa cada usor in capcana si o sa fie de acord cu titlul legii, fara a fi citit-o (refuz sa cred ca o fiinta rationala e in stare sa aprobe privarile grave de libertatea de expresie propuse de aceasta lege).

Cu privire la partea cu rangile- dai dovada de o ingustime specifica celor obisnuiti cu intoxicarile mass-media (peluze=derbedei, Tweety, etc.), fapti intarit din pacate de niste incidente izolate dar foarte mediatizate. Crede-ma ca nu ai dreptul moral de a ne pune pe toti in aceeasi oala, exista si specimene de toata jena in peluze dar crede-ma, am fost de fata cand baietii despre care tu ai o parere prost formata i-au data afara in suturi din peluza. Dar, inca odata, e mai usor sa rumegi informatiile care ce ti se servesc fara a le mai trece prin propria "sita". Si ne mai miram ca ne fac suporterii altor echipe "oi".

P.S. -La cine crezi ca se refera fotbalistii cand spun ca publicul a fost al 12-lea jucator? Eu cred ca tot la blamatii aia din peluze care isi rup plamanii in doua ca sa isi incurajeze echipa.

Gezets09.09.2007 09:24

pentru astia de ne dati exemple din olanda,anglia..

HULIGANI OLANDEZI RETINUTI IN GERMANIA Duminica, 9 Septembrie 2007Un numãr de 120 de huligani ar fi fost reținuți de Poliția germanã, iar unul dintre ei a fost spitalizat dupã o bãtaie între susținãtori ai formațiilor Feyenoord Rotterdam și Ajax Amsterdam, la Niederrhein, în Germania, a anunțat, sâmbãtã searã, postul olandez NOS.

Conform unor surse din cadrul Poliției, citat de NOS, aceastã bãtaie a fost planificatã de mai mult timp, suporterii întâlnindu-se cu ocazia unui festival de muzicã tehno.

Stanici09.09.2007 10:12

@Stukha - 1.se pare ca nu esti in stare sa intelegi o fraza alcatuita din mai mult de doua propozitii. Spun asta deoarece opiniile pe care le exprimi tu sunt in contradictie cu ideeea principala a acestui articol scris intr-un stil destul de greu de inteles pentru unii. Deci nu prea ai cum sa spui despre el ca este excelent.

2.Ultrasii despre care vorbesti tu contesta anumite SUBPUNCTE aberante ale proiectului de lege. Nu sunt impotriva eliminarii violentelor in stadioane. Majoritatea, dupa cum am expus in postul de mai sus, chiar se implica in eliminarea incidentelor din incinta peluzelor. Subpunctele de care vorbesc ingardesc serios dreptul la exprimare libera si propun niste pedepse ridicol de drastice.

lucvald-190209.09.2007 10:37

@gicusocrate

la noi nu exista fenomenul hool....iar ultras inseamna cu totul altceva

socrate ...esti "departe" omule !

kosmyn66609.09.2007 11:10

Eu desi nu fak parte din nici un grup, n-as putea sa-mi imaginez peluzele fara steaguri si bannere. Unde mai e farmecul??? Iar cu tortele si fumigenele, iar mi se pare prea drastica masura. Puscarie pentru criminali, hoti nu pentru . . . O amenda ajunge. Treaba ar trebui sa se schimbe doar in cazul in care sunt arunkate in teren.

Stanici09.09.2007 16:11

Marius, iti banuiam nivelul pana acum, citindu-ti posturile din topicurile cu fotografii. Acum m-ai convins.

Pentru tine, asa:

1)In Anglia nu "a-mi" vazut torte si steaguri pentru ca acolo exista alt tip de suporteri "m-ai" calmi, cu "m-ai" mult sange rece. Noi, fiind o natiune latina, ne exprimam "m-ai " exuberant, coloristica si specatcolul coregrafic fiind o parte foarte insemnata din viata de peluza.

2)Cum poti sa spui ca esti de acord cu o lege impotriva violentei cand esti nerabdator sa vezi bataie intre bgs si ultrasi? Hmmm, m' miroase a ipocrizie p-aici.

Nu te obosi sa imi raspunzi, te-am vazut de multe ori vorbind prin forumuri fara a spune nimic. Considera acest post fyi.

gicusocrate09.09.2007 17:32

sper sa-mi fie ultima remarca la aceasta tema.pentru gezets, stanici si alti baieti mai fierbinti sa nu credeti ca visul meu e sa va vad la puscarie,ca si eu (ca si voi de altfel) nu sunt de acord cu formularea legii.nu poti sta la inchisoare pentruca ai spus "jos Dragomir" sau "jos Becali" sau pentru o torta. dar chiar daca sunt cazuri izolate "tweety" ele trebuie izolate total. in rest va urez bafta si sper sa reusiti.apropo sunt sanatos tun "gezets".

Gezets09.09.2007 19:31
apropo...vreau sa vad si eu ultrasii cum se descurca de acum cu bgs-ul.....bat aia "ultrasii" la legatura!!!!!!sa vad eroii unde sunt!!!

daca il fac pe asta rahat se supara careva?

El Nino_909.09.2007 20:11

nu [-x ... :biggrin:

JDERUL09.09.2007 20:55

Eu propun ca cei care nu au habar de aceasta lege sa fie desteptzi si sa taca ! Sa-i lase sa faca propuneri si sa-si dea cu parerea pe cei avizatzi si pe membrii galeriilor care stiu exact cu ce se confrunta pe stadion.Aici nu este loc de a-si da cu parerea fistecine numai de dragul de a posta si de a fii luat in seama.

Domnilor,cand vorbim despre legi,s-a terminat cu gluma.

Respect tuturor celor care vor tzine cont de acest sfat !

yo_marius_xxx09.09.2007 22:22

.....nici nu stiu de ce ma obosesc sa raspund....dar in fine...

1.suntem o natiune latina,galeria e libera sa foloseasca ce obiecte crede de cuviinta dar atat timp cat betele d la steaguri sunt folosite batai,cand "suporterul" intra pe teren la un meci amical sa loveasca un jucator (si e sustinut de tot stadionul),cameramanil e lovit bestial cu lantul...si exemplele pot continua,trebuie o lege foarte dura...eu nu am spus ca sunt de acord cu aceasta lege,ea poate fi imbunatatita...

2.pot sa fiu de acord cu legea antiviolenta si in acelasi timp sa astept sa vad o bataie deoarece un mare conducator a spus o data ca impotriva violentei se lupta cu violenta (sunt total de acord )

3.intr-adevar nivelul meu de inteligenta nu e foarte ridicat,dar in acelasi timp se spune ca atunci cand discuti cu cineva te cobori (sau ridici...dupa caz) la nivelul lui de inteligenta.mie,dupa testarea unui psiholog,mi-a iesit un scor de 126 la testul IQ(fapt dovedit cu un act) in conditiile in care nivelul mediu al unui om obisnuit este de 90..

4.daca sunt facut rahat pentru simplul fapt ca am o parere propie (sa tineti cont ca nu am jignit pe nimeni),atunci incep sa cred din ca in ca mai mult ca avem nevoie de genul acesta.....

nici eu nu astept un raspuns ,desi sigur voi primi......

si inca ceva stanici...daca asta e tot ce ai inteles tu atunci te rog frumos sa-ti faci timp sa ma cauti chiar tu!!!asta e chiar buna,cum ai alta parere,gata te cauta baietii!!!

Stukha_steaua10.09.2007 22:59

Gazetas.....esti unul dintre slabanogii aia cu ochelari care se dau mari smecheri pe net??sau din aia care au mers de "centura" si se dau mari si tari prin peluze(sper sa nu se inteleaga ca generalizez,nicidecum)..vezi daca vreau si eu pot jigni...asa ca daca ai argumente sa ma contrazici te rog zi-le...daca nu vorba cat mai putina ca te da de gol inteligenta

yo_marius_xxx se plang de dictatura...ca legea vine din regimuri comuniste si uite....cum are cineva alta parere incep sa injure si sa "te caute",smecheri deastia de duzina...in fine nu asta e discutia....dar oare nu pare si asta tot a comunism??Si ca sa dau si un raspuns la aceasta problema...asa au fost educati,in stil comunist...si fac galagie ca nu vor comunismu....

nu zic ca toti din galerie ar fii inculti sau betivi/drogati.....dar macar voi astia mai rasariti la minte din galerie invatati bine o lectie:

Advertisingul....ii faci pe oameni sa te creada ca esti cuminte si nu te vor suspecta niciodata.

Si primul lucru care trebuie aplicat dupa aceasta lectie este sa faceti pe astia "mai putin inteligenti" sa taca,sau macar atunci cand nu sunt de acord sa furnizeze si un argument real.

"The bigest trick that devil ever made,was convincing the world he didn't exist"

Stanici10.09.2007 23:58

Cum dreaq sa nu iei foc daca unul sustine sus si tare ca ar vrea ca cei din galerie sa fie batuti de Bgs?!!

Asta daca nu cumva considera ca doar cei care fac scandal pe stadion sunt ultrasi (asta ar fi o parere eronata).

Si, Maryus, crede-ma ca ultimul lucru pe care l-as face ar fi sa ma iau ,fizic vorbind, de un stelist. Am zis ca s-ar putea ca unii baieti mai "fierbinti" sa aiba cate ceva de impartit cu tine atunci cand le urezi sa fie batuti de bodyguarzi. Ia-o ca atare, nu gasi in asta vreo amenintare mascata pentru ca nu e cazul.

P.S.: Cu ce treburi ai fost tu la psihologul ala? Daca nu sunt prea indiscret.

yo_marius_xxx11.09.2007 19:18

sustin sus si tare ca UNII din galerie ar trebui batuti rau....nu cred ca am zis ca as vrea sa vad cu te bate pe TINE un bgs....si spune-mi te rog:tie ,ca ultras (banuiesc ca esti),ti se pare normal ca un jandarm (om platit din buzunarele noastre pentru a reprezenta si impune,la nevoie,legile acestei tari) sa fie batut cu bestialiate??si pentru ce?pentru ca isi face datoria?....si atunci cretinii care fac lucrurile astea nu merita batuti??

P.S. nu sunt jandarm,nici nu-mi doresc sa devin...doar ca,daca cineva bate un om al legii pe stadion si scapa,yo de ce nu pot sa-l bat pe politistul care ma opreste cu masina??

P.P.S.am avut un job ca referent la un cabinet de psihologie din incinta unui centru de recrutari pentru Armata....asa am ajuns sa fac testul acela....

Gezets11.09.2007 19:40

yo Marius si stukha, va astept pe amandoi la meciul cu rapid la Peluza Nord jos langa gard in dreptul steagului triada,vb acolo mai pe larg.

Andreiasu11.09.2007 20:00

Si daca unii baieti mai si beau, sau se drogheaza, de unde pana unde ajungeti voi sa ii judecati ?!? Unora ne place viata...

Gezets11.09.2007 20:03
Si daca unii baieti mai si beau, sau se drogheaza, de unde pana unde ajungeti voi sa ii judecati ?!? Unora ne place viata...

pe tine te astept de vineri...:D

Stukha_steaua11.09.2007 20:09

da faceti-va bai fratilor viata pe pamantul mamelor voastre sau al vostru si intre voi...ca nu e o intreaga natiune obligata sa va suporte.....

cumpara-ti stadion,daca te tine,si drogheaza-te si rupe tot ce vrei pe el.

Joaca domne echipa n-spe mii de meciuri fara suporteri ca v-a place voua viata.......misto fel de a gandi.....

Si gazetas lasa-ne cu tupeul asta de cartier(ne intalnim,sa discutam,pac pac si bling bling),aseaza-ti ochelarii bine si incearca sa gandesti mai mult decat esti obisnuit sa o faci

Gezets11.09.2007 20:13

acum m am gandit sa ma uit la profilul tau...17 ani? :))))))

te astept oricum,spargem o samanta impreuna.

Stukha_steaua11.09.2007 20:17

Serios esti penibil + ca n-ai pic de haz.....asa e la tine in casa???

Discuta frate cu argumente daca te tine si daca anii tai te ajuta sa faci asta....

Ma astepti???tu asteapta-ma ca eu vin

Cata greata imi provoaca smecheria asta in exces

Na ca am deviat si de la tipic din cauza ta....

Andreiasu11.09.2007 21:14
Serios esti penibil + ca n-ai pic de haz.....asa e la tine in casa???

Discuta frate cu argumente daca te tine si daca anii tai te ajuta sa faci asta....

Ma astepti???tu asteapta-ma ca eu vin

Cata greata imi provoaca smecheria asta in exces

Na ca am deviat si de la tipic din cauza ta....

Nasol daca am deviat de la topic. Ne place viata si ne simtim bine acolo unde vrem noi, cum vrem noi si cu cine vrem noi.

Stukha_steaua11.09.2007 21:20

Si va mai plangeti ca Jiji face ce vrea el,cum vrea el si cand vrea el........aceleasi caractere sunteti.....

Rebelii lu mama..din cauza sentimentului vostru de "bine" Echipa pe care o iubiti(sau dupa caz,care pretindeti ca o iubiti) a suferit......end of story

yo_marius_xxx11.09.2007 22:52

@gezets

asteapta-ma frate,n-o sa vin.......mi-e frica,mi-e sila,mi-e ce vrei tu!!!!am vazut care e nivelul asa ca nu am de gand sa cobor atat de jos.....de aceea fi-ti voi mai suporteri ca mine,duceti-va la toate meciurile si faceti ce stiti voi mai bine,fiecare cu viatza lui,traitzi asa cum vreti...

P.S. daca sunt la meci yo intotdeauna sunt la t2...nu-mi place atmosfera din peluze,asa ca nu sunt suporter Steaua (rationament superinteligent)..

P.P.S. nu vreau sa ma intrec in amenintari cu tine dar daca vrei neaparat vb in privat si pot sa-ti dovedesc ca nu ma sperii asa usor,ne intalnim unde vrei si vorbim...

@andreiashu

tu stii sa citesti?te-a judecat cineva pe tine ca te drogezi sau ca bei sau ce-oi face tu?nu cred...am doar un sfat pentru tine (daca il primesti ok,daca nu iar ok):in Romania drogurile sunt ilegale ,asa ca daca nu esti un copil teribilist care se lauda ca e mai tare ca nutu camataru,si chiar stii despre droguri si le folosesti,ai grija prietene ca e rau in pnt...am prieteni care sunt acolo si nu e deloc bine....

in rest e numai treaba voastra ce faceti si cum faceti,doar o singura rugaminte am:ganditi-va ca actiunilor voastre este asociat numele Stelei(suporterul stelist a facut cutare;ultrasul stelist a facut nu stiu ce)......sper ca cine a avut ochi sa citeasca a citit doar ce am scris si nu ce a vrut el...

in rest:HAI Steaua!!!

«12»