FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Legea Da, exprimarea Ba

«12»
fcsteaua.ro07.09.2007 13:59

In ceea ce priveste proiectul de lege privind prevenirea si combaterea violentei promovat de d-l Dragomir, am fost incercat de sentimente contradictorii. Practic nu am reusit sa ma incadrez in nicio zona, a suporterilor sau a "politicului". Motivele?

In primul rand trebuie sa acceptam faptul ca o lege privind combaterea violentei pe stadioane si in afara acestora se impunea de mult timp. Din pacate, meteahna romaneasca, noi nu suntem un popor de anticipativ inteligenti ci doar niste taranei care se apuca sa construiasca digul doar atunci cand le ajunge apa la genunchi, iar daca apare soarele, exista riscul sa abandonam munca la jumatate, rugandu-ne sa nu ploua iar. Adica aceasta initiativa a aparut cu o mare intarziere semanand mai degraba ca un act suprem decat ca o masura de precautie si prevenire.

Echipele romanesti, spectatorii doritori de spectacol sportiv au suferit indeajuns, impunandu-se astfel o masura de urgenta (dupa vreo 20 de ani). De aici pana la formularea "ne opunem proiectului de lege anti violenta" consider ca este o cale lunga si ca este o adoptare de pozitie nefericita. Pentru ca, a folosi acest tip de dezavuare, te poate situa, mediatic vorbind, intr-o opozitie directa cu necesitatea combaterii acestei violente vazute cu ochi rai de cetateanul civilizat si de bun simt, plus de forurile fotbalistice europene si mondiale, deci plasandu-te intr-o zona a "hahalerelor, bagabontilor si a huliganilor". Pentru ca una este sa te impotrivesti unor prevederi din cadrul legii si alta este sa o contesti cu totul negandu-i necesitatea.

Reintorcandu-ne la Oracolul natiunii romane, trebuie sa admitem ca acesta a esuat lamentabil. Mai mult, inclusiv aceasta brambureala ii apartine. Fire dictatoriala, taran la constructie si mentalitate, nea Mitica nu a stiut niciodata ce inseamna politica, dezbaterea, consensul. Pentru ca, daca suporterii - Atentie, nu acei lideri care au fost mediatizati din cauza scaparilor de ratiune - ar fi fost ascultati si implicati in redactarea unor prevederi, aceasta lege ar fi putut fi adoptata in mare viteza. Insasi constructia d-lui Dragomir, fost militian si acolit al sistemului ceausist nu i-a permis acestuia o flexibilitate concretizata prin implicarea tuturor actorilor, dorind sa joace in continuare un rol atat de drag si tatucului din Ghencea: acela de Unic cunoscator al "mersurilor" din tara aceasta. De altfel exista un episod petrecut in urma cu vreo opt ani care il transforma pe seful Ligii intr-un mare ipocrit. O reporterita intr-un exces de obraznicie pe fondul lipsei de educatie a avut o iesire nepotrivita mentionand "cu aia mica" ca o rima la numele Mitica. Corleone a auzit-o si ca un mare diplomat i-a raspuns la obraz "da' ce domnisoara, ti-ai bagat metrul in gura?". Ce concluzie s-ar putea trage de aici? Ca in conformitate cu acest nou proiect de lege s-ar putea prevedea si o excludere dintr-o functie de conducere a unui for fotbalistic in cazul unei iesiri de acest tip. Si ne mai arata inca o data ce fel de om este "seful de la Liga".

In legatura cu doleantele suporterilor legate de anumite prevederi. Aici DA, de o mie de ori DA, trebuie sa le dau dreptate. Libertatea de exprimare nu trebuie ingradita, exceptandu-se situatiile cand exista manifestari radicale, rasiste. Banerele nu trebuiesc niciodata interzise tocmai pentru ca libertatea de exprimare este principalul castig pe care l-am avut dupa ce niste compatrioti de-ai nostri si-au dat viata, prosteste acuza unii, in zilele din decembrie 89. Steagurile fac parte si ele din spectacolul sportiv, rareori existand situatii cand acesta au fost transformate in arme albe.

Mai mult, daca se doreste o blocare a anumitor substante si obiecte pe stadioane, d-l Dragomir ar putea include in proiectul sau ceva pedepse si proceduri de executare si pentru acei oameni angajati sa asigure paza si ordinea din incinta si din afara stadionului, dar care ajuta, in mod constant o anumita galerie din Romania sa introduca diverse obiecte si substante interzise de regulamente.

P.S. In Legatura cu folosirea steagurilor. Fara indoiala ca fac parte din spectacol, dar eu m-as gandi de doua ori inainte de a le gasi un loc unde sa fie fluturate. Ma refer la cele de dimensiuni mari. De doua ori am patit-o cand, fiind amplasat in galeria Stelei la meciuri din deplasare, am avut supriza sa asist cum un coleg de-al meu, bine intentionat desigur, sa se amplaseze fix in mijlocul grupului si sa vanture un steag imens. Rezultatul? S-a creat un imens spatiu gol in jurul acestuia, cei din randurile de sus migrand pe margini si conturandu-se o imagine a unui grup dezbinat. Apoi toata lumea se mira de ce nu se aud bine scandarile. Parca si asta tine de organizare, nu?

Tupac Amaru07.09.2007 15:01

1. Parerea mea este ca nu e necesara in mod expres lege pentru combaterea violentei, in formularea data de tovarashu militian Dragomir, pentru ca acest fost infractor de drept comun n-a fost, nu este si nici nu va fi vreodata domn. Trebuie doar ca autoritatile sa aplice legile existente, care in mod sigur nu incurajau violenta nici pana acum;

2. Ce inseamna scandare rasista? De exemplu "Nicolita e tigan" nu vad de ce e rasista, pentru ca este adevarata, in timp ce "romanii sunt milogi" nu e considerata de nimeni nici macar jignitoare; inteleg ca Dragomir va stabili cine e rasist sau huligan eventual dupa privire - dar apropo de rasism, niste specimene din rasa tiganeasca au comis un veritabil act de terorism + sabotaj saptamana tercuta, punand in pericol viata a mii de calatori de pe ruta de cale ferata Bucuresti-Constanta prin furtul de cablu de cupru - observ ca autoritatile si mass media doar anunta ca s-au furat cablurile, dar nimeni nu e preocupat sa prinda si sa pedepseasca autorii, considerand probabil ca, daca ar aplica legea, ar fi pasibili de a fi condamnati pentru rasism.

3. Situatie identica cu specimenele tiganesti care au injunghiat (fapt prezentat ca fiind ceva normal de catre televiziuni) doi politisti comunitari ce incercau sa aplice legea in Piata Obor.

4. Situatie si mai grava la Apata saptamanile trecute, trecuta tot la capitolul "normalitate".

Si multe, multe alte cazuri pe care le intalnim zi de zi.

In consecinta - de ce sa incercam sa rezolvam adevaratele probleme de violenta cand se poate castiga mult mai bine (Soros si restul ONG-urilor) inventand povesti despre violenta pe stadioane (de mult mai mica anvergura decat cea existenta in viata sociala de zi cu zi) si despre "rasismul" romanilor, care, ai dracului nenorociti, nu accepta sa fie furati, batuti si injunghiati de poporul Tiganiadei!

dr.adrian907.09.2007 15:36

oare ai voie sa intri cu un pistol pe stadion. cand am fost in Romania pe stadioane niciodata nu am fost controlat. puteam sa intru si cu o curea plina de dinamita. politia si jandarmeria doarme.

shack3r07.09.2007 16:44
oare ai voie sa intri cu un pistol pe stadion. cand am fost in Romania pe stadioane niciodata nu am fost controlat. puteam sa intru si cu o curea plina de dinamita. politia si jandarmeria doarme.

Cand ai fost ultima oara pe un stadion din Romania?

Andreiasu07.09.2007 21:14

Te mai miri de ce te cauta lumea sa te bata...vezi-ti de tine si nu-ti mai da tu cu parerea despre noi, ca s-ar putea sa ai surprize.

alexblaja07.09.2007 21:25

@Andreiasu

Il Soldatino are curajul sa spuna ce crede, afisandu-si in acelasi timp poza pe site!Mai mult, semneaza cu numele adevarat, complet, nume si prenume! Tu ai curajul sa faci treaba asta? Eu il admir sincer pe Catalin Asavoaei pentru ceea ce face si pentru curajul de care da dovada!

Omul si-a exprimat o opinie! Nu are voie sa faca treaba asta? Suntem in filmele cu mafioti, unde oricine are o opinie contrara "muschilor", izvorata din ceea ce acestia din urma nu prea au (creier), este maltratat?

Ca tot veni vorba despre acest miting...stiti ce nu inteleg eu? Cum Dumnezeu pot sta stelisti alaturi de dinamovisti, rapidisti etc oameni care cica "se urasc" in mod normal? Inseamna ori ca nu se urasc cu adevarat, bataile dintre ei fiind doar rezultatele cantitatilor uriase de alcool ingurgitate, ori este vorba despre o IMENSA IPOCRIZIE! Poate sa-mi explice si mie cineva fara sa-si bage si sa-si scoata organele genitale in/din stramosii mei?

vanfootball07.09.2007 22:05

Ipocrizie e si sa te duci la marsuri impotriva ingradirii libertatii de expresie, dupa ce, cu cateva ore inainte, ai amenintat un suporter stelist (de marca): "nu-ti mai da tu cu parerea despre noi, ca s-ar putea sa ai surprize". Dar cu libertatea lui cum ramane?

Gezets07.09.2007 22:09
Ca tot veni vorba despre acest miting...stiti ce nu inteleg eu? Cum Dumnezeu pot sta stelisti alaturi de dinamovisti, rapidisti etc oameni care cica "se urasc" in mod normal? Inseamna ori ca nu se urasc cu adevarat, bataile dintre ei fiind doar rezultatele cantitatilor uriase de alcool ingurgitate, ori este vorba despre o IMENSA IPOCRIZIE! Poate sa-mi explice si mie cineva fara sa-si bage si sa-si scoata organele genitale in/din stramosii mei?

ce e asa greu sa intelegi?unele articole din legea ********* de Dragomir duc la disparitia noastra,dinamovisti,rapidisti,stelisti...nu e vorba doar de noi sau de ei...in fine,poate chiar nu intelegi..

Il Soldatino07.09.2007 22:19
Te mai miri de ce te cauta lumea sa te bata...vezi-ti de tine si nu-ti mai da tu cu parerea despre noi, ca s-ar putea sa ai surprize.

Ce ai inteles tu din articolul meu? Se pare ca mai nimic. Ce chestie ciudata: sa fii amenintat doar pentru ca gandesti altfel decat ar dori-o unii. Daca ai analiza putin situatia si ai gandi bine macar o clipa ai sa ajungi la concluzia ca indiferent cat de bine intentionat ai fi, acest tip de atitudine a dus la promovarea acestei legi si nu Il Soldatino. Oricum intre modul in care ne trateaza Becali si cum intelegi tu sa te adresezi unuia care are curajul sa iasa in fata dezvaluindu-si identitatea este o oarecare asemanare, nu crezi?

Mai mult, consider ca macar eu am demnitatea sa-mi sustin ideile transparent. O sa ai ocazia sa iti pui in practica amenintarile la deplasarea de la Praga. In felul acesta poate ca ii vei mai da putina apa la moara lui Dragomir.

P.S. Exista "voi" si "noi"? Stelisti si mai putin stelisti?

alexblaja07.09.2007 22:47

@gezets

Dragomir este intr-adevar o ****** de om (nici nu stiu daca exista acest substantiv la singular, ******)...stii cum apare treaba asta in ochii unui profan in ale galeriei? ca o adunare a unora care au in comun violenta, probabil ca nu este asa, eu zic cum se vede...faza aiurea este ca impotriva acelor articole din lege chiar trebuie facut ceva...dar nu "Unirea" aceasta intre suporteri, care sa participe la un miting impreuna...nu cred ca asta este cea mai buna solutie....solutia asta nu face altceva decat sa dea apa la moara presei...uita-te in gazetele online si vezi ce scriu "marii editorialisti" deja, inainte ca acest miting sa fi avut loc. Asta e problema cea mai mare, de imagine.Cred ca strangerea de semnaturi pentru interpelarea in parlament era suficienta!

Amenintarea lui Il Soldatino, facuta in mod direct pe acest site, este o MIZERIE! Cred ca esti de acord cu mine in aceasta privinta!

Andreiasu08.09.2007 05:48

Stai linistit dragul meu, ca am treburi mult mai importante de facut prin Praga decat sa te caut pe tine. Si DA exista clar "noi" si "voi". M-am saturat sa tot aud ca sunt 5 milioane de stelisti, etc etc etc. Unde ma ?!? Suntem MAXIM 10 mii, dar si cifra asta e prea mare. Steaua se incurajeaza si se sustine de pe stadion nu din fata televizorului sau din spatele calculatorului bai baieti. Ah...si nu ma mai faceti pe mine ipocrit, ca nu eu imi dau cu parerea despre lucruri care nu ma privesc...adio.

Il Soldatino08.09.2007 08:44
Stai linistit dragul meu, ca am treburi mult mai importante de facut prin Praga decat sa te caut pe tine. Si DA exista clar "noi" si "voi". M-am saturat sa tot aud ca sunt 5 milioane de stelisti, etc etc etc. Unde ma ?!? Suntem MAXIM 10 mii, dar si cifra asta e prea mare. Steaua se incurajeaza si se sustine de pe stadion nu din fata televizorului sau din spatele calculatorului bai baieti. Ah...si nu ma mai faceti pe mine ipocrit, ca nu eu imi dau cu parerea despre lucruri care nu ma privesc...adio.

Am sa-ti raspund pe scurt. Initial nu am dorit s-o fac dar sa nu intelega lumea ca am ramas fara grai sau ca as fi de acord cu tine.

Poate exista "noi si voi" dar in alte ipostaze decat cele de suporter al Stelei pentru ca sentimentele nu pot fi masurate si nici negociate. Poti sa iubesti o echipa si sa o vezi live o data la 50 de ani.

Mai mult, sa inteleg ca al nostru coleg care a mers ani buni in galeria Stelei si acum locuieste in Chicago si-a pierdut statutul de stelist doar pentru ca nu mai poate sa vina la meciuri?

Sa fie clar: suporterul Stelei din Bucuresti POATE sa vina la meciuri pentru ca acestea sunt programate dupa ce se termina programul de lucru al fiecaruia. Pentru mine, fiecare meci al Stelei de acasa inseamna DEPLASARE si doar meciul din deplasare cu Iasul inseamna ACASA pentru mine. Mai mult, la fiecare meci la care am mers mi-am platit atat deplasarea cat si biletul de intrare. Nu este tocmai usor sa iti lasi nevasta acasa in seara de Inviere si tu sa faci drum dus intors la Bucuresti ca sa vezi un meci platind totul din propriul buzunar.

Tocmai aceasta separatie voita facuta (din fericire nu sunt multi ca tine) a dus la dezbinare. Tot ce inseamna Steaua MA si NE priveste. Nimeni nu este mai presus de aceasta echipa, iar daca nu vom fi atenti la ce spunem si cum actionam ne vom trage singuri presul de sub picioare. Daca tot zici ca iubesti aceasta echipa, lasa-i pe cei care o iubesc la fel ca si tine sa o apere, sa o promoveze si SA-SI FACA TREABA.

stoicavlad08.09.2007 09:25
Cand ai fost ultima oara pe un stadion din Romania?

Cred ca nu a fost nici o data

Dragoshel08.09.2007 11:35

Bennere aduse de suporteri

"Legi model Scornicești"

"Ultras nu huligani"

"Fãrã steaguri? Nici morți!"

An de pușcãtir pentru o torțã, comunismul reînvie în forțã"

Sursa: gsp

Astristul08.09.2007 13:11

Nu este vorba de ipocrizie. Pur si simplu, cand toate galeriile au un tel comun, chiar nu mai conteaza cu cine tii si de ce! Asta da dovada ca suntem oameni si nu animale! steagro

forzateaua

axl2308.09.2007 14:01

Adica fa-te frate cu dracu' pana treci puntea.

Il Soldatino08.09.2007 15:52

"La incheierea protestului, cativa dintre sefii de galerie au precizat: "Nu a fost un miting impotriva Legii. Noi vrem aceasta lege impotriva violentei, dar sunt cateva puncte cu care nu suntem de acord. Nu cu puscaria o sa se faca ordine pe stadioane. Noi vedem aceasta lege ca pe una a Jandarmeriei. Legea e anticonstitutionala in unele puncte. De exemplu, libertatea de expresie este incalcata grav".

Da, asa se poate vorbi de o abordare inteligenta si de o gestioanare corecta a unui protest ce are la baza argumente solide. Parca ar avea legatura si cu ce am scris mai sus in articol, nu?

no_problem08.09.2007 16:05

Normal ca asta au zis.

Da' sa nu credeti o clipa ca lumea e de acord cu parerile unora de aici. Adica cu locurile pe bilet, cu problema tortelor, cu mesajele etc.

Daca am decide noi, ati sta din nou pe "bancute" pe stadion.

Iar tie lumea ti-a zis doar sa nu te mai bagi si sa incerci sa nu mai redactezi articole despre peluze. Are cine sa o faca.

Dragoshel08.09.2007 20:17

Poze de la miting le puteti gasi In sectiunea Galerii foto . Iar pe prima pagina veti gasi un filmulet tot de la miting Mars Ultra , Multumim Azzido

Stukha_steaua09.09.2007 00:37

Articol foarte bun.....

NU se pot rupe scaune la nesfarsit fara sa se faca nimic concret....

Legea trebuie facuta de asa natura incat sa fie obligati in primul rand Ultrasii sa se civilizeze,apoi obligati jandarmii iar apoi in egala masura si stadioanele sa fie civilizate...

Dar cat ma pricep si eu si cat am umblat si eu pe stadioane prin tara si prin lumea,toate scandalurile pleaca de la suporteri,diferenta e ca la noi daca tipa unu,tipa toti si asa se creaza o masa de oameni violenta care trebuie stapanita,iar violenta de acel gen poate fii stapanita doar cu violenta...

hai sa-mi zica un ultras daca in delirul si scandalul ala daca ar veni un jandarm sa vorbeasca frumos ca o fata mare nu l-ati linsa,hai sa fim seriosi!!!

Partea cu tortele,sa mor daca inteleg folosul tortelor pe stadion,ca sa ce??? sa faci fum....ce tare,laser frate!!!

Pe bune cu ce esti in plus fata de cealalta galerie daca tu ai fum iar ei nu??ca la ultrasi asta e,care galerie e mai tare,nu care echipa e mai buna.

Vreau sa zica unul care a fost la meciurile de la Liverpool si de la Middlesbrough,un ultras...cum acolo au stat cuminti fara scandal si au cantat mereu si la final stiti bine,ca tot Anfield-u si tot Riverside-u ne aplaudau in picioare,pe noi pe suporteri nu pe echipe...Cum mai?

Jandarmii da reactioneaza prea dur....dar de ce??

II bati o data usor=nu se potolesc

II bati un pic mai tare=nu se potolesc

Pai las-o in colo cat sa te roage ei sa stai cuminte si sa nu mai rupi gardurile oamenilor...Ati vrea sa va trimita scrisori acasa sis a va pupe talpile???

Deci..

pe jandarmi e lesne de inteles cine ii provoaca

Cine oare ii provoaca pe ultrasi??daca nu alti ultrasi??

O lege trebuie data,si ea nu v-a multimi pe toata lumea,imposibil.

PS:si nu va mai luati de om ca nu vine la meciuri,ca Steaua nu are 28000de suporteridin care fac pariu ca doar 4000 sunt adevarati....sunt mai multi suporteri adevarati care nu vin la meciuri din lipsa de posibilitate

Gezets09.09.2007 06:57

mai "umblatule" (Stukha_steaua) vezi ca pentru tine exista alte articole,ai gresit topicul...vezi tu ca ne bagam peste gradinaritul tau?scuteste ne de parerile tale ca esti praf.

gicusocrate09.09.2007 07:16

iar de voi "gezets" plange puscaria.din cauza voastra Steaua joaca meciuri cu portile inchise si amenzi la nesfirsit.voi "baietii destepti" care bateti cameramani doar ca nu aveti creier.la puscarie cu voi.!!!

Gezets09.09.2007 07:24

vezi sa nu ajungi tu la puscarie ca nu te vad bine,daca "afara" esti fetita,acolo...

gicusocrate09.09.2007 07:44

eu cred ca aceasta lege e facuta pentru a anticipa cea ce se poate intampla cum s-a intamplat in italia sau grecia cand mor oameni din cauza unor descreierati care nici nu stiu la ce meci sunt si cine joaca.pentru ei e inportant sa se bata, cu cine nu conteaza dar in toiul luptei se pot intampla de toate chiar si omoruri.dece in anglia, olanda sau danemarca se joaca fara garduri de protectie iar la noi se sar si cele de trei metri?.

Gezets09.09.2007 07:50

si unde ai vazut/citit tu ca noi nu suntem de acord cu legea asta?

noi vrem doar sa schimbam anumite puncte,sa ne putem exprima liberi si sa putem crea spectacol,lucruri straine pentru tine din cate vad..

«12»