"Suntem aici. pentru culori si pentru ale noastre valori". Asa se incheie cel mai frumos cantec "compus" in ultimii ani de suporterii Stelei( e doar o parere personala ). Ce mi-a venit de l-am adus in discutie? Pai. toate atacurile impotriva lui Gica Hagi m-au facut sa ma gandesc la valorile noastre. Culorile le stim. Dar valorile? Chiar venim la stadion pentru valorile noastre? Mai mult ca sigur. De-aici se naste intrebarea: care sunt valorile noastre?
Sigur, ne place sa credem ca valorile Stelei sunt reprezentate de onestitate, demnitate, spirit de fair-play pe teren si in afara lui, etc, etc, insa realitatea ne-a demonstrat ca putini sunt aceia care chiar cred in aceste cuvinte. Sa fim sinceri: sunt destui care vin pe stadion, doar pentru ca Steaua e...Steaua! Din pacate, unica valoare in care cred multi este victoria cu orice pret. Din pacate sunt destul de multi aceia pentru care nu conteaza cum si in ce fel e obtinuta, importanta e numai victoria! Sunt acei oameni care vin pe stadion cu gandul care atunci le spui sa protesteze in legatura cu terfelirea numelui Stelei, nu inteleg si nu vor. Pentru ei Steaua se reduce la cei 11 jucatori echipati in rosu si albastru, pentru ca numai ei pot sa-i aduca acel ceva pentru care a venit in Ghencea: victoria!
Dincolo de mine gandul de a generaliza sau de a insinua ca a fi ambitios e un lucru rau, insa ceea ce vreau sa subliniez, este faptul ca aceasta mentalitate a favorizat aparitia la conducerea clubului a acestui circar, a acestui caz patologic, care actioneaza sub o singura deviza. Mai tineti minte cuvintele sale: " ce ma intereseaza pe mine spectacolul, vreau sa castig!"...
Din pacate, acest fel de a vedea lucrurile a lovit si in putinii reprezentanti ale valorilor autentice, ale acelor valori la care s-au gandit cei care au compus cantecul, respectiv Gheorghe Hagi. Cei care au fost la sarbatoarea 60 de ani de Steaua, organizata de AISS, PN si PS, au vazut cu ochii lor ce fel de om este Regele: mult bun simt, coplesit de emotie, gata sa raspunda oricarei intrebari si oricarui fan. Nici n-ai fi fi zis ca acest om este aclamat in intreaga lume si ca este idolatrizat in Turcia sau Romania. Modestie, respect, demnitate. Asta e Hagi.Contrastul cu cel care spune mereu despre ceilalti: "pai ce eu discut cu asta? pai e de nivelul meu?!"... e mai mult decat evident.
De aceea este posibil ca Hagi sa fie terfelit in piata publica, ca sa zic asa, iar oierul inca sa mai aiba sustinatori. Mi-e clar acum ca in disperarea lui de a incerca sa se "scoata" i-a folosit pe jucatorii Stelei drept tapi ispasitori. Haideti sa nu-i huiduim miercuri, pentru ca buni sau rai, sunt ai nostri si in schimb, sa ne intoarcem cu totii, pentru un moment, cu spatele catre tribuna oficiala. Il va durea. Ole, oleee, ole, olaaa...
Mihai ªomãnescu