Bãi nea Gigi, ai luat-o razna rãu de tot...Sã moarã țac și pac dacã eu ințeleg ce ai matale in capu' ãla. De ce l-ai mai angajat pe Gicã dacã nu-ți place de el? Sunt doar douã variante logice și normale aici (nu cã ai avea mari tangențe cu normalitatea, da' mãcar pentru noi, restul):
Unu, ai avut incredere in antrenorul Hagi și l-ai adus sã facã treabã. Pe parcurs, te-ai dumirit cum stau lucrurile (deși numai tu știi care sunt alea) și incerci sã scapi de el. Pãi, in cazul asta, dã-mi voie sã-ți spun cã-ți dai cu firma-n cap, monșer. Concluzia fireascã pe care o putem trage e cã flerul tãu de autentic "dresor de oameni" nu-i in stare sã descopere valoarea din primul foc. ªi, in situația incredibilã și 150% imposibilã in care vei deveni președinte (ptiu, ce pot sã gandesc !) te vei inconjura probabil numai de "valori" ca matale, așa-i? Niste "dresori de oameni" in funcții mai mici, insã cu aceleași apucãturi de cassa loco. Pânã te lãmuresti tu cã nu sunt buni, ajungem toți la balamuc. Bã bãieți, ãștia care vã ocupați de imaginea lu' nea Gigi, ce pana mea faceți? Vã luați banu' degeaba? Voi asa ințelegeți sã creați un președinte? Halal...
A doua variantã ar fi cã n-ai crezut nici o secundã in calitãțile lui Gicã Hagi antrenorul. Cã l-ai adus strict pentru capitalul de imagine reprezentat de persoana lui Gicã. Așa cum elocvent și literar te-ai exprimat la TV, in timp ce ne fluturai contractul in fațã: "Ia uite bã aici. 50.000 de euro salariu, restu' e pentru imagine. Ce, eu sunt prost sã plãtesc taxe? Hãhãhãhãhã". Deci, nea Gigi, și evazionist pe deasupra. In situația asta nu faci decât sã ne arãți ce mult ții matale la Steaua, dacã ești dispus sã angajezi un antrenor slab pregatit la inceputul unuia dintre cele mai importante sezoane competiționale - și asta pentru niscaiva procente in plus in sondaje. Ah, dar stai, poate cã planul nu-i atât de simplu incât sã se rezume doar la aducerea lui Gicã. Poate vrei sã demonstrezi cã tot ce atingi tu se transformã in aur, cã ai puterea de a "crea" performanțã și forma caractere. Cã Gicã poate deveni un antrenor mare doar prin simpla apropiere de persoana-ți. Bã bãiatule, de trei ori "ave" nemarginitei tale ințelepciuni - nici Machiavelli n-ar fi venit cu un plan atât de ingenios.
Nea Gigi, de fapt nu prea conteazã care din astea doua e adevãratã... Pentru cã dacã adunãm toatã mizeria aruncatã in scenã sãptãmâna asta, rãmânem cu un gust incredibil de amar, de fiere adunatã parcã dintr-o mie de ficați. ªi cu o mare pãrere de rãu pentru ceea ce a fost nevoit sã indure Gicã Hagi. Dar, pe de altã parte, poate cã asta ai urmãrit tot timpul, nu-i așa? Umilirea in direct a unuia dintre cele mai dragi simboluri ale sportului românesc, o nouã reprezentație de forțã "marca Gigi". Cine sã te mai ințeleagã...
Andrei (papillon)