Gica, VREI SA NE ADUCEM AMINTE???
1) 1990 – 1992. Hagi la Real. 4 milioane si ceva de euro, cel mai tare transfer-ever din istoria noastra etc etc. "Cu el vom fi mult mai tari", declaratie presedinte Ramon Mendoza. Ce a urmat? Cu el, intr-adevar, Real a fost mult mai tare. N-a luat nimic, Barcelona a "papat" doua titluri. "Niste haini si Toshack, si Di Stefano, si Beenhaker, si Radomir Antic, antrenorii", avea sa declare. Nu-l intelesesera. Nu haleau strainii. Spasic, Prosinecki, Hugo Sanchez nu jucau decat meci de meci. Tehnicienii nu-l foloseau pe postul sau, practic, isi bateau joc de el. Era nasol. Cam ce face el acum cu Neaga, cu Dica, cu Radoi, cu toata lumea. Ii pune sa joace ce n-au jucat in viata lor….
2) 1994 – 1996. Hagi la Barcelona. "Mama, doar 3-4 transferuri in istorie se faceau intre cele doua rivale, insemna ca e tare!". Urmarea? 36 de meciuri in doi anisori, sapte goluri, mai putine decat numarul de pe tricou…Cruyff, care nu le avea cu antrenoratul de nicio culoare (luase o Cupa a Campionilor, patru titluri ale Spaniei la rand, doua Cupe etc) il punea sa evolueze numai pe pozitii ce nu-i conveneau lui Hagi. Il deranjease la un antrenament, cand nu ascultase sfaturile sale. "Regele" ce-a vrut sa faca cu Lovin????? Declaratie Gica in "Don Balon", celebra revista de fotbal din Spania, acum 10 ani. "Cruyff a fost antrenorul care mi-a nenorocit cariera!". Alti jucatori "terminati" de Johananel: Stoicikov, Guardiola, Romario, Koeman, Alesanco etc. Numai ratati.
3) Final de decembrie 2000. Florentino Perez, presedintele lui Real Madrid, tocmai se aseaza la masa, pe undeva prin Montea Carlo. A primit trofeul de "Cel mai bun club din istoria secolului XX". Hopa, langa el, in dreapta, un baiat, Zinedine. Zidane. Ia un servetel, scrie pe el, in spaniola (Zidane avea sotia din patria lui Cervantes, cunostea limba) "Ai dori sa joci la noi?" si il intinde francezului. Acesta raspunde "Da!". Peste trei ore, Perez isi suna antrenorul: vezi ca din vara ai un alt jucator in echipa! Doamne, nu miroase deloc a intruziune, unde se vede ca presedintele a facut ce-a vrut, nici nu l-a intereseat parerea tehnicianului? Corect, o sa spuneti ca era vorba de Zidane si ca orice antrenor din lume l-ar fi dorit si la doua noaptea. Pe bune? Haideti sa analizam cazul lui Beckham. Vara lui 2003. Acelasi Perez sta la masa cu directorul de marketing de la Real. "Tata, asta cate tricouri poate sa vanda pe an, numai cu el?" "Cam un milion", vine raspunsul!. Calcul rapid: 1.000.000 x 70 euro bucata = 70.000.000 euro pe an. Ce pleaca la "Adidas", ce pleaca la distribuitori, raman, curate, vreo 30.000.000 euro. David face 35.000.000. Atat vrea Manchester pe el. Deci daca semneaza pe patru ani, ultimii trei vor aduce profit suta la suta numai pentru "albi". Dealul e facut pe loc. E anuntat si antrenorul. "Puiule, vezi ca ai un nou jucator!" Fara comentarii!" Da, e Beckham, toata lumea il vrea! Nu, zau? Ne uitam ce a facut Davide in patru sezoane pe "Bernabeu"? Un titlu amarat, luat la spartul targului, si, parca, o Supercupa. Nici vorba de intruziune a presedintelui in viata antrenorului si a echipei…
4) Vara lui 2007. Raul, Guti si alti "greuceni" de la Real ii fac o vizita presedintelui Calderon. "Am luat titlul asta chinuit, Capello (atentie, Fabio Capello), nu e de viitor. Are doia ani la noi si doua campionate, corect, dar ne e geru cu el. Numai scandaluri, a umplut trupa de italieni, nu prea ne pune bine pe teren. Vreau sa-l schimbam, sa gasim ceva. A, am uitat – zice Raul – nu-mi place nici de fata ofiterului nostru de presa. Vreau unul nou, am eu un prieten la agentia EFE, e scula!". Urmarile: Capello zicea, zilele trecute prin "Marca"" "Meritam mai mult respect de la ei", dupa ce a fost data afara, iar Google sau wikipedia confirma numirea unui nou director de imagine la Real Madrid, din vara lui 2007. Intruziune in viata echipei a "capitanilor?" Doamne fereste!!! AU SCHIMBAT PANA SI OFITERUL DE PRESAAAA!!!!
5) Vara lui 2007. Ce fac Radoi, Goian si Petrica Marin? Asteapta putin, nu pricep nimic din scheme – nu pentru ca nu le-ar intelege ei – Marinica are aproape 400 de meciuri in Liga 1, oricat de tare de cap ar fi, retineti, sunt 400 de meciuriiii – ci pentru ca "Regele" nu-i ajuta si se duc la patron. Simt ca le scapa banii din buzunar, mai ales dupa tragerea la sorti Zaglebie - Bate. De cate ori n-ati trecut peste seful de sectie si s-a mers direct la Dir. General??? Oamenii erau obisnuiti cu un stil, fiecare stia ce juca. Acum, ce sa faca daca nu pricep NIMIC???? Pe final de 2004, la Real Madrid a fost adus Wanderley Luxemburgo. Avea CV-ul tare, campion cu Santos etc…A STAT FIX 339 de zile la Real,a Dica mai putin de un an. L-au lucrat Raul, Guti si ceilalti, nemultumiti ca pierd bani. Pe ei i-a acuzat cineva ca sunt mercenari, ca evolueaza numai pentru euroi, ca…
6) Nu-i apar pe cei cinci damnati, dar nu poti sta cu mainile in san cand BATE BORISOV, celebra echipa din Belarus, face 2-2 cu tine. Nu comentez nici faptul ca Ion Alexandrescu s-ar rasuci in mormant vazand ce s-a ajuns de echipa sa, spun numai atat: sa ne gandim la declaratia lui Hagi dupa meciul cu BATE: "V-am spus ca o sa fie greu!!!!" Cu BATE Borisov….
Sursa: mysport