n ultimul timp am intrebat numerosi "stelisti" de ce merita Hagi sa antreneze Steaua? Raspunsul lor este: "pentru ca e Hagi".
Poate ca sunt singurul care considera ca orice lucru trebuie argumentat ca sa fie si adevarat altfel nu-mi explic de ce toata lumea il sustine atat de fanatic pe Hagi in continuare la Steaua. Eu o sa incerc sa argumentez de ce nu-l sustin.
Am sa plec de la a preciza ca Becali a gresit umilind emblema Romaniei, un mare jucator…dar in nici un caz emblema Stelei sau un mare antrenor. Emblema Stelei inca rataceste la echipe din subsolul clasamentului, tocmai pentru a dovedi ca merita Steaua…si de asta va fi respectat cu atat mai mult, a recunoscut ca inca nu este pregatit sa antreneze Steaua dar il reasteptam cu bratele deschise. Pentru Marius Lacatus nu ati facut atata scandal sa-l oprim cu noi.
Dar Hagi cu ce a dovedit ca merita sa antreneze Steaua???
Sa va spun tot eu:
1)La inlaturat pe Piturca de la nationala dupa ce el a reusit sa califice Romania, ca sa-si faca tot domnul Hagi loc, acum din cate vad eu Piturca a repreluat Romania si o duce bine.
2)Cand a ajuns Olaroiu la Steaua, majoritatea "oilor"(care il sustin si acum pe Hagi) au tipat :"Oli du-te la Poli" si totusi Oli a ramas in istoria Stelei, chiar daca se sfatuia cu patronul. Ciudat, din cate imi amintesc eu Hagi a distrus si Politehnica Timisoara, dar lui Hagi nu-i spune nimeni "Hagi du-te la Poli"…probabil ca nu rimeaza. Nu inteleg care a fost greseala lui Olaroiu ca se sfatuia cu Becali, daca acest lucru duce la performanta si la integritatea echipei. Daca ar fi dupa mintea unora, Steaua nu ar fi meritat nici Cupa Campionilor din 86 si Ienei nu ar avea nici un merit, pentru ca si atunci se primeau ordine si interveneau "de sus".
3) o Cupa la Galatasaray si demis dupa primul sezon. Oau.
Steaua nu a mai jucat atat de haotic si fara nici o logica de pe vremea cand Piturca incerca sa ne duca in B, fara voia dansului binenteles nu o sa contest vre-odata ca Piti nu ar fi un antrenor bun. Mingi lungi pe varfuri, apropo care varfuri??? (nu poti sa joci pe Neaga si Dica cu mingi lungi) , maxim 3 pase legate, un gol pe ultimele minute si un 1-0 chinuit, sau mai rau calcati in piciore de Cluj, sau de Bate in prima repriza. Singurul motiv pentru care Steaua inca mai i-a niste puncte chinuite e faptul ca inca se mai inteleg cativa jucatori mai vechi: ex. Dica, Goian.
Daca ati gandi putin, si in primul rand daca v-ati gandi intai ca sunteti stelisti(la Steaua) si nu la cine a fost Hagi, si nu ati mai reactiona ca niste oi, poate ca Becali a incercat sa ii ofere lui Hagi o sansa dar daca nu da dovada ca poate sa faca fata jocului cu care Steaua ne-a obijnuit, si daca venirea lui face rau echipei, rolul lui nu mai exista.
Am mai vazut prin unele articole, bloguri : Performantele lui Hagi la Steaua nu se compara cu ce face Radoi sau ce se intampla acum la Steaua. Fratilor stati asa voi comparati perioada cand comunistii nu lasau jucatorii sa plece de la Steaua, cand nu se bagau atatia bani cat se baga acum in fotbalul Occidental, cand romanii veneau la meci si umpleau Lia Manoliu ochi. Plus ca nu Hagi a facut performantele din anii 86-90. ERA O ECHIPA ATUNCI, in 86 Hagi nici nu a jucat. De ce dupa 89 Hagi a plecat si nici ca s-a mai intors sa joace la Steaua, asa cum a facut-o adevarata emblema Lacatus?? Va spun tot eu: pentru ca Hagi nu a fost niciodata cu inima numai la Steaua. Acum vrea sa se afirme ca antrenor, dar nu intelege ca trebuie sa o iei de jos ca sa fii intr-adevar cineva. Astept sa si argumentati oile mele care il sustin pe Hagi, inainte sa vorbiti.
Ganditi-va la Steaua nu la cine a fost Giga Hagi, ca de-aia sunteti stelisti. Daca voua v-a placut cum a jucat Steaua in astea aproape 10 meciuri din noul sezon..