Incredibil ,mai baieti! E un articol frumos si "POC!" cate 5 vesti care ma enerveaza la culme.
In primul rand,pentru asta turdean,nu stiu cine ti-a zis tie ca suporterii CFR-ului reprezinta elita Clujului.De fapt,nu stiu cine ti-a zis ca elita unui oras se afirma la un meci de fotbal.Suporterii CFR-ului provin ,in marea lor parte,din Gruia[cartier frumos sa zicem],dar sunt foarte multi din cartierele/zonele marginase Iris,Baci,damb,etc...foste cartiere muncitoresti,iar de la astfel de oameni nu poti emite pretentii.Ce vreau eu sa subliniez este ca ,si in aceste conditii, publicul a dat dovada de mai multa *civilizatie*[vad ca-ti place termenul asta;)] decat multi oameni din alte orase,inclusiv din Bucuresti.Conflicte n-au fost , injuraturi au fost ,dar nu asa multe,publicul dovedind ca nu-l intereseaza conflictul cu cei din Bucuresti,ci meciul de ftobal.E un lucru admirabil,cel putin asa cred eu,faptul ca la CFR s-a ajuns la nivelul asta de intelegere a fenomenelor fotbalistice.Intr-un fel seamana cu ce se intampla in Anglia,dar sa nu exagerez totusi,aia canta si creeaza atmosfera,nu stau sa rontaie seminte.
Sa nu ma intelegi gresit,si eu am fost la meci,si eu am racnit timp de 90 de minute permanent,pentru Steaua, pana cand eram ragusit ca dupa cea mai grava pneumonie! Nu am simpatii pentru nicio alta echipa din lume,in afara de Steaua.Singura care o mai urmaresc este Lazio.Asta insa nu ma face sa incep sa afirm chestii de genul :"vesticii clujeni"[cu o exarcerbata superioritate de Turda fata de Cluj,daca eu as incepe sa fac pe desteptul ca sunt din Cluj ti-ar placea?].Iti dau un exemplu,daca la Timisoara se face o coregrafie frumoasa,dar unii cetateni incep sa ne injure ca suntem cu Steaua,vei spune atunci ca toti suporterii timisoreni sunt penibili?Sper ca nu!
Uite la CFR e cazul invers,galeria e penibila[spun penibil,fiindca "anonim" suna prea anemic,este un cuvant prea usor pentru netrebnicii aia],dar publicul cat de cat si-a vazut de meci,si ne-a lasat in plata noastra.
Iar pentru cel care a relatat episodul cand tipul cu portavocea s-a enervat si ne-a amenintat[daca chiar vrei sa stii,eram foarte aproape si eu de el atunci],iti zic ca te inseli intr-o anumita privinta.El ne-a oprit din injuraturile copioase pe care i le adresam cfrului si grasului[muresan],insa eu cred ca a facut asta din simplul motiv ca cfrul e un club prea mic si este condus de niste indivizi interlopi mult prea marunti pentru un club precum Steaua.E ca si cum un Tyranosaurus Rex s-ar enerva pe o furnica si ar incepe sa o calce[oricum prin simplul mers ar putea sa o striveasca].
Bineinteles,motivul-NOI suntem Steaua- este si el valabil,un club si niste suporteri ca ai Stelei nu se pot preta la astfel de injuraturi birjaresti[mai ales ca tonul a fost dat de cei din provincie].Iar ca un ultim aspect,nu cred ca tot acela cu portavocea a dat tonul la lozincile anti-Dinamo.Si daca l-a dat ,ce naiba? am injurat o singura data,sau de doua ori!E mult mai bine fata de alte dati,si a fost foarte bine ca ne-am mai descarcat un pic din nervii pe care ni-i ia creat partinitorul Augustus.
Eu cred ca si tu te-ai fi enervat cand pe la mijlocul cantecului "Mergeeeem prin toata tara..." sa se auda injuraturi la adresa unui gras care pana acum 3 ani nu era cunoscut nici macar aici in Cluj.
In rest ,nu am ce adauga,ne-am comportat foarte frumos,niste ultrasi adevarati.Cel mai mult mi-a placut insa ca am sustinut frenetic echipa ambele reprize.
P.S: La Cluj mai vine Steaua o data,la mecul cu Universitatea.Acolo vom avea mai mult de furca,in sensul ca fanii Universitatii sunt violenti spre deosebire de pasnicii cfristi,si cu siguranta vor incerca sa ne provoace sau sa ne "surprinda" numeric.Nu conteaza .Daca mergem cu acelasi gand in cap -sa sustinem Steaua neincentat-,si daca vom fi organizati,nu cred ca vor fi probleme.Si nu mai exagerati ,cam 90% din galeria Universitatii este anti-Bucuresti,doar cativa membri mai vechi din galerie au ceva relatii de amicitie cu cativa caini rosii.Oricum penibil ca in aceeasi galerie isi gasesc locul prieteni de-ai bucurestinilor si anti-bucuresteni.In fine,nici asta nu conteaza.
Inca o data respect tuturor celor care au sustinut Steaua[din peluza ,dar si de pe garduri].Celor care au batut drumul degeaba ....nu am ce sa va zic,m-a intristat foare mult vestea.Cand vom avea un lider,doar atunci,poate va fi loc pentru toata lumea.Trist, lucrul asta strica toata imaginea de galerie frumoasa.