FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Partea noastrã

«12»
fcsteaua.ro15.08.2007 21:23

,,Pacea de luni" a stârnit unele controverse, mulți suporteri (forumiști) fiind intrigați de înțelegerea dintre grupurile organizate de suporteri și George Becali, mai ales cã informați din presã sau pur și simplu rãu-voitori au suspectat anumite "avantaje" în spatele acestei stãri de neașteptatã concordie. Sigur, lipsa unui comunicat a dãunat în acest context, însã au existat voci (inclusiv eu) care au spus-o clar: luni nu s-au acceptat avantaje de niciun fel, ci pur și simplu suporterii și-au obținut niște drepturi pe care le aveau și pe care (fãrã vina lor) le pierduserã! Faptul cã în aceste momente cluburile (și pe cale de consecințã conducerile cluburilor) dispun de o putere discreționarã ca ,,organizatori de competiție" a contribuit din plin la aceastã pace. În momentul în care fãrã acceptul clubului nu poți introduce un steag pe stadion, nu poți face o deplasare, nu poți avea abonamente (și fiți convinși cã la nevoie lista putea continua), este evident cã trebuie sã ai o relație cu clubul. Altfel nu exiști.

Evident cã acei suporteri care nu fac deplasãri, nu vin cu steagul la meci și se mulțumesc cu un loc liniștit în tribunã nu pot înțelege gestul suporterilor din peluzã. Cu toate acestea, nici ei nu au dreptul sã le cearã ultrașilor sã judece ca ei, din moment ce nu se confruntã cu același tip de probleme. Fiecare suporter trebuie sã-și apere stilul de manifestare; nu putem sã ajungem cu toții sã stãm jos pe scaune și sã aplaudãm la goluri (eventual și la cele ale oaspeților), doar ca sã putem rãmâne în ,,rãzboi" cu conducerea clubului. Mai ales cã, la urma urmei, marele perdant al acestui rãzboi va fi însãși echipa!

Ceea ce vreau sã accentuez în acest articol este, însã, altceva. Cred cã a venit vremea ca în rândul peluzelor (și al membrilor acestora) sã intervinã o responsabilizare mai mare. Ani în șir, ideea cã ultrașii (sau suporterii din peluze în general) pot rupe scaune sau provoca tot felul de incidente pentru care clubul sã rãspundã a fost la ea acasã. Unii mai inteligenți au explicat-o prin sacrificiile pe care aceștia le fac pentru echipã. Alții nici nu și-au pus problema unei justificãri ci s-au manifestat cum le-a venit la mânã, din instinct, pentru cã au putut.

Personal, cred cã vremea ,,haiduciei" a trecut. Vremea în care o ratare în minutul 93, o decizie aiurea a arbitrului sau un gol al rivalilor de moarte se ,,plãtea" cu un scaun (sau mai multe) pe care doar clubul le plãtea trebuie sã disparã. Dacã avem pretenția ca clubul sã ne trateze cu respect (și este normal sã avem aceastã pretenție!), trebuie sã avem curajul sã ne asumãm rãspunderea pentru propriile noastre acte, nu sã ne ascundem în spatele obișnuinței cã clubul plãtește pentru isprãvile suporterilor. Dacã ne cerem drepturile, trebuie sã ne respectãm și obligațiile. Este o chestiune de onoare, dar și de decențã.

În acel moment, vom putea privi în fațã pe oricine și ne vom putea spune rãspicat gândurile! În acel moment, dreptatea pe care cu toții o invocãm și o clamãm la rãstimpuri va fi de partea noastrã.

Ovidiu

Lucas15.08.2007 21:49

Bravo Ovidiu! Dispretul visceral fata de Fecali, desi greu, trebuie intrecut de atasamentul fata de Steaua.

Deasemenea acelasi atasament ar trebui sa determine o responsabilitate mai mare a fanilor in actiunile lor legate de acest club.

mirceaor15.08.2007 21:51

A fost o miscare inteligenta si inevitabila.

Iar articolul e foarte binevenit. Insa de la vorbe pana la punerea lor in practica este ceva de munca

handrei15.08.2007 22:09

Felicitari pentru articol! Singura sansa este responsabilizarea peluzelor, altfel o sa vina tot felul de directive frustrante de la conducere

st_194715.08.2007 22:38

frumos articol

steaua din chicago16.08.2007 02:47

Dacã avem pretenția ca clubul sã ne trateze cu respect (și este normal sã avem aceastã pretenție!),

Hahahahahha, clubul asta nu mai trateaza cu respect pe nimeni-nici pe galerie, nici pe jucatori nici pe omul neutru. Nu se poate sa angajezi un Olaroiu ori un Hagi ca antrenori. Nu se poate sa iti bati joc de cel mai tare lot din Romania. Olaroiu ne-a rupt pofta de victorie si ne-a casatorit cu 0-0. Hagi ne rupe de 0-0 si ne leaga de "ghinionul adversarului." Asta nu este club care stie ce este ala "respect." Nu am avut asa draci de la meciul cu Middlesborough. Acuma la Bucuresti putem rupe pe fostii sovietici cu 15-0. Nu mai conteaza. Gustul amar imbinat serios cu frica de cit de porst poate juca echipa mea astazi...pe bune...daca nu dam 5-0 chefereului clujean nu cred ca mai merita sa ne intereseze fotbalul...macar vreo doua luni poate se sperie Becali si angajeaza antrenori adevarati. Daca nu...ca anul trecut, meritam locul 5 in campionat si umilinte nemaintilnite in Europa.

twetwet16.08.2007 04:31

nu stiu...eu am ramas putin dezamagit...si nu pentru ca nu vad ca in asta sta binele Stelei dar pentru ca pur si simplu Becali e un om care daca nu e hulit macar merita ignorat...am fost impresionat de ce atmosfera a fost cu zaglebie (de multe meciuri nu scandam decat m**e Gigi)...ce sa mai...a fost ca in vremurile bune

dar totusi sa cazi la pace cu infectul ala mi se pare degradant...pentru mine cel putin, demnitatea e primordiala si nu mi-as sacrifica-o decat pentru lucrurile iubite precum Steaua intr-adevar dar consider ca simpla ignoranta a ciobanului era de ajuns fara o "pace" televizata...

voi nu vedeti ce pervers e? dupa ce ca nu are nimic de-a face cu spiritul stelist mai vine si spune ca nu a tinut cu dinam0 la roma... mars ma parsiv imputit

apoi vine si spune ca in caz de nevoie si-ar lega fularele lu dinam0 si Rapid pe maybach

sunt dezgustat....cat despre cei 12....nush cei de la sud dar sa nu-mi vorbeasca mie "liderii" de la nord despre pace cu Becali dupa ce indemnau la proteste anti-Gigi si niciodata nu-i vedeai in fata sa strige cu noi restu...

cel mai cu capu pe umeri e Dorin...are stofa de conducator si felu cum se agita cand scandeaza e mai mult decat miscator :D

in fine...tot rau spre bine...important e sa se perceapa o data pentru totdeauna ce inseamna fenomenul ultras

forza Steaua cu Dumnezeu inainte si Becali in urma de tot in amintiri!!

MarkCortez16.08.2007 04:39

Ovidiu, esti inocent.

DexOne16.08.2007 06:35
Dacã avem pretenția ca clubul sã ne trateze cu respect (și este normal sã avem aceastã pretenție!),

Hahahahahha, clubul asta nu mai trateaza cu respect pe nimeni-nici pe galerie, nici pe jucatori nici pe omul neutru. Nu se poate sa angajezi un Olaroiu ori un Hagi ca antrenori. Nu se poate sa iti bati joc de cel mai tare lot din Romania. Olaroiu ne-a rupt pofta de victorie si ne-a casatorit cu 0-0. Hagi ne rupe de 0-0 si ne leaga de "ghinionul adversarului." Asta nu este club care stie ce este ala "respect." Nu am avut asa draci de la meciul cu Middlesborough. Acuma la Bucuresti putem rupe pe fostii sovietici cu 15-0. Nu mai conteaza. Gustul amar imbinat serios cu frica de cit de porst poate juca echipa mea astazi...pe bune...daca nu dam 5-0 chefereului clujean nu cred ca mai merita sa ne intereseze fotbalul...macar vreo doua luni poate se sperie Becali si angajeaza antrenori adevarati. Daca nu...ca anul trecut, meritam locul 5 in campionat si umilinte nemaintilnite in Europa.

Nu as putea spune ca is in totalitate de acord cu tine....dar in mare parte sunt...

nu se poate 2-2 cu o anonima, nu ma intereseaza ca au jucat aia determinat, nu ma intereseaza ca jucam din 3 in 3 zile(am avea lot de 2 echipe aproape, si cum o parte din jucatori pot..ar putea si restu, de fapt nici nu mi se pare Steaua o echipa obosita).

Cu echipa se intampla ceva..de cand cu olaraoiu a fost scoasa din ritmul dinainte...is cam pesimist dar ma rog ca Hagi sa aiba dreptate, s isa ii bage pe baeti in ritm..dak nu ar trebui totusi un antrenor de valoare (nu vreau sa insinuezi ca Hagi nu ar fi, sunt alaturi de Hagi, dar....)

sa speram la zile mai bine cand castigam impotriva unor belarusi...sincer pentru duminica is cam pesimist...intanlim o echipa care are lot, nu ce am jucat pana acum. steaua_ro

victor16.08.2007 06:43

@ twetwet

ar trebui sa te controlezi si sa incerci sa gandesti cat de cat logic, atunci cand trimiti "idei" (daca sirul de de invective pot fi catalogate drept idei) in spatiul virtual. ar trebui sa fi "cel putin dezamagit" in primul rand de situatia inacceptabila si "degradanta" creata la meciul cu Charleroi! acolo intr-adevar am admirat fenomenul ultras in toata maretia lui! sa mai filozofezi dupa un astfel de eveniment pare cel putin ridicol!

parerea mea!

onlySteaua16.08.2007 07:11

Da, am fost intrigat de aceasta "pace". Si inca mai sunt. Inteleg respecul pentru Hagi si pentru echipa, dar protestul trebuia continuat. andyro (parca), vorbea si el despre asta intr-un topic care a fost inchis la "recomandarea" unui anumit "greu" din peluze.

Lipsa unui comunicat ferm a contribuit si ea la acest lucru, la fel cum a facut-o si declaratia ciobanului.

Majoritatea liderilor imi lasa un gust cel putin amar. Ca sa nu mai amintesc de faptul ca vizionand acum aproximativ un an (la nasul parca) o emisiune in care au fost invitati vreo 5-6 lideri, mi-a fost pur si simplu jena ca ei sunt reprezentantii suporterilor Stelei. Nu are sens sa ne mai ascundem dupa degete. Majoritatea (si imi cer scuze fata de restul) sunt doar niste bisnitari de doi bani, niste oameni care cred cu tarie doar in legea pumnului. Niste oameni care sub pretextul unei mari iubiri, nu vor altceva decat niste beneficii, in special materiale. Genul mustata.

De aici apare si aceasta intrigare si neincredere.

As mai putea continua dar nu are rost pentru ca as starni niste conflicte intre PN si PS si chiar nu vreau lucrul asta.

Si va rog, nu va obositi, la reply-uri de genul: tu nu cunosti fenomenul, cate steaguri ai tinut….tralalalala pentru ca nu o sa raspund. Faptul ca asculti si faci ce-ti spune un analfabet sau un bisnitar ar trebui sa-ti dea cel putin de gandit. Sa nu mai vorbim ca altii chiar ii aduleaza pe "shmekerii" astia.

Aseara ciobanul iar si-a exprimat dorinta de a purta fularele ciorilor sau spurcatilor.

Pace! Nu?

Oare de ce ne face lumea OI?

axl2316.08.2007 07:35

Cred cã a venit vremea ca în rândul peluzelor (și al membrilor acestora) sã intervinã o responsabilizare mai mare. Ani în șir, ideea cã ultrașii (sau suporterii din peluze în general) pot rupe scaune sau provoca tot felul de incidente pentru care clubul sã rãspundã a fost la ea acasã. Unii mai inteligenți au explicat-o prin sacrificiile pe care aceștia le fac pentru echipã. Alții nici nu și-au pus problema unei justificãri ci s-au manifestat cum le-a venit la mânã, din instinct, pentru cã au putut.

Personal, cred cã vremea ,,haiduciei" a trecut. Vremea în care o ratare în minutul 93, o decizie aiurea a arbitrului sau un gol al rivalilor de moarte se ,,plãtea" cu un scaun (sau mai multe) pe care doar clubul le plãtea trebuie sã disparã. Dacã avem pretenția ca clubul sã ne trateze cu respect (și este normal sã avem aceastã pretenție!), trebuie sã avem curajul sã ne asumãm rãspunderea pentru propriile noastre acte, nu sã ne ascundem în spatele obișnuinței cã clubul plãtește pentru isprãvile suporterilor. Dacã ne cerem drepturile, trebuie sã ne respectãm și obligațiile.

Frumoase sperante. Vom asista oare la aparitia unei noi specii pe firmamentul ecosistemelor fotbalistice? Ultras-ul responsabil? Mai e mult pana departe, dar totul e posibil cu aportul liderilor. De acolo trebuie sa inceapa "mutatia".

Andrei SAVA16.08.2007 07:44

Cred ca se intelege gresit aceasta pace...

Pacea nu inseamna cedarea in fata pretentiilor patronului (sper vremelnic...). Pacea inseamna punerea tuturor fortelor in slujba echipei.

Caci scandalurile, bataile, distrugerile nu fac decat sa dauneze. Ganditi-va, de exemplu, cum ar fi aratat meciul cu Ceahlaul daca stadionul n-ar fi fost gol...

Publicul, ultras sau nu, trebuie sa intelega ca orice incalcare a reglementarilor de pe stadion inseamna un ajutor dat adversarului, nu favoritilor. A rupe un scaun pentru a-l arunca in capul nu stiu cui e o tampenie. A sari in teren pentru a-l pocni pe portarul advers, cu un scop inteles doar de un cap gol, poate fi fatal echipei tale. Si puteti adauga aici tot felul de "fapte de vitejie" care atrag sanctiuni...

Protestul impotriva unui patron fanfaron si lipsit de bun simt nu trebuie sa afecteze echipa. Uneori tacerea, ignorarea, dispretul sunt mai dureroase decat o injurie sau o palma...

Poate veti intelege asta atunci cand rostiti: "Trup si suflet pentru culori"...

viostelistul16.08.2007 08:30

Sunt de acord cu ce ai scris, Ovidiu! Am o intrebare totusi... ce s-a rezolvat la acea intalnire? Pe langa abonamente...se va putea intra din nou cu acele bete pentru steaguri pe stadion? Pentru ca fara steaguri, bannere etc. stadionul nostru nu arata totusi asa cum trebuie...

adi_steaua16.08.2007 08:37
Da, am fost intrigat de aceasta "pace". Si inca mai sunt. Inteleg respecul pentru Hagi si pentru echipa, dar protestul trebuia continuat. andyro (parca), vorbea si el despre asta intr-un topic care a fost inchis la "recomandarea" unui anumit "greu" din peluze.

Lipsa unui comunicat ferm a contribuit si ea la acest lucru, la fel cum a facut-o si declaratia ciobanului.

Majoritatea liderilor imi lasa un gust cel putin amar. Ca sa nu mai amintesc de faptul ca vizionand acum aproximativ un an (la nasul parca) o emisiune in care au fost invitati vreo 5-6 lideri, mi-a fost pur si simplu jena ca ei sunt reprezentantii suporterilor Stelei. Nu are sens sa ne mai ascundem dupa degete. Majoritatea (si imi cer scuze fata de restul) sunt doar niste bisnitari de doi bani, niste oameni care cred cu tarie doar in legea pumnului. Niste oameni care sub pretextul unei mari iubiri, nu vor altceva decat niste beneficii, in special materiale. Genul mustata.

De aici apare si aceasta intrigare si neincredere.

As mai putea continua dar nu are rost pentru ca as starni niste conflicte intre PN si PS si chiar nu vreau lucrul asta.

Si va rog, nu va obositi, la reply-uri de genul: tu nu cunosti fenomenul, cate steaguri ai tinut….tralalalala pentru ca nu o sa raspund. Faptul ca asculti si faci ce-ti spune un analfabet sau un bisnitar ar trebui sa-ti dea cel putin de gandit. Sa nu mai vorbim ca altii chiar ii aduleaza pe "shmekerii" astia.

Aseara ciobanul iar si-a exprimat dorinta de a purta fularele ciorilor sau spurcatilor.

Pace! Nu?

Oare de ce ne face lumea OI?

Salut, mi-a placut opinia ta!

Am avut si eu astfel de opinii, in care imi exprimam mirarea pentru aceasta pace...ma gandesc ca se putea si altfel: trup si suflet langa echipa, si ignorarea patronului. Cu totii am fost de acord ca acesta a gresit grav si a afectat imaginea clubului si a suporterului Stelist...inteleg, pace in interesul si pentru binele echipei, dar macar a iesit sa-si ceara o scuza?

Despre redactorii fcsteaua, am mult respect, au fost comantarii in care au pus punctul pe "i" de asta ma mira acum, faptul ca s-a acceptat pacea fara ca "el" sa iasa cu o declaratie de bun simt, ceva de genul: am gresit si eu, au gresit si ei, acum e pace, un nou inceput...hai sa fim alaturi de echipa.

Despre unii membrii de galerie nu pot spune ca am respect, nu-i acuz de nimic, pentru ca o sa sara o multime sa ma intrebe daca am dovezi, de parca nu stim cu totii ca in Liga I au fost blaturi dar n-au fost dovezi...

SSK16.08.2007 10:07
Ovidiu, esti inocent.

Nu, sunt idealist. E o diferenta.

noname_fu16.08.2007 10:40
Ovidiu, esti inocent.

Ba baiatule, termini cu agitatia asta pls ?

Steauaforever3316.08.2007 14:49

M-ai atins cu acest mesaj. In sfarsit ceva de viitor. Parca mi-a mai trecut din dezamagirea rezultatului de ieri. Incet, incet sper ca echipa impreuna cu suporterii sa devina ceea ce a fost acum cativa ani: jucatorii sa salute galeria si galeria sa sustina echipa si la bine dar MAI ALES LA GREU.....

Felicitari Ovidiu pentru acest articol.... :)

fular-campioniifularsteaua2

UltrasInter16.08.2007 15:11

mdaa... si noi acum... avem onoare si mandrie... la fel ca Becali... yo zic sa se mai intalneasca cnv cu el... poate il sustinem chiar... poate o sa`i scandam numele... sau s-a stabilit asta deja? faceau bn dak doar obtineau drepturile noastre... da` sa faci pace cu Gigi.. e km mult... da` fiecare e liber sa faca ce vrea... asa ca sustineti`l in continuare... si mai ales.. VOTATI`L ;)

Andreiasu16.08.2007 16:44
mdaa... si noi acum... avem onoare si mandrie... la fel ca Becali... yo zic sa se mai intalneasca cnv cu el... poate il sustinem chiar... poate o sa`i scandam numele... sau s-a stabilit asta deja? faceau bn dak doar obtineau drepturile noastre... da` sa faci pace cu Gigi.. e km mult... da` fiecare e liber sa faca ce vrea... asa ca sustineti`l in continuare... si mai ales.. VOTATI`L ;)

Unde ai vazut tu ma ca am zis ca-l sustinem? Ba cand va vad pe unii dintre voi ce minte aveti...

ssinpadureacualune16.08.2007 16:49

Corect.Se ajunsese rau si pentru echipa si pentru noi.In timp ce altii isi programau deplasari la roma noi nu intram pe niciun stadion sau intram cu japca fara steaguri si bannere,iar cetatenii atat de orgoliosi,corecti si mandri nu scoteau un cuvant sa acopere lipsa noastra.Sunt jucatori care inca nu stiu ce inseamna admosfera din templu,iar acest lucru nu mai putea continua.

Sper in rezolvarea problemei accesului in stadion cu tevile de plastic,bannere si mesaje,iar intrarea cu chei sau camere foto sa nu mai fie o problema.

grizzly16.08.2007 18:03

o idee si o initiativa foarte buna. se pare ca unii nu au inteles, sau mancanca tot ce le serveste presa. nu s-a realizat o impacare intre gb si galerii. e mai degraba un armistitiu. nu o sa uite nimeni fularul rosu la gatul lui gb. dar acum ce s-a intamplat la intalnire e cel mai bun lucru pentru echipa. si echipa Steaua e tot ce conteaza.

adriana_gh16.08.2007 18:06

Interesant articol,sunt de acord intru totul cu ceea ce spui.Ma bucura aceasta pace cu patronul,caci poate acum vom avea pe stadion o atmosfera si mai spectaculoasa(mie personal nu-mi plac scandarile care nu au legatura cu ceea ce se petrece in teren). spre cl

UltrasInter16.08.2007 19:06
Unde ai vazut tu ma ca am zis ca-l sustinem? Ba cand va vad pe unii dintre voi ce minte aveti...

Citeste mai bine `ma`... ;)n-am zis ca am vazut, am zis ca asta urmeaza.. sa-l sustinem... si o sa fie totul pe placul lui... si eu zic ca dupa cate a vorbit.. si dupa cate a facut.. nu merita nimic.. da` poate dupa mintea ta.. merita.. ca poate unii au alta minte... da nu stiu cati au vazut Ghencea la viata lor.. si degeaba ne contrazicem noi aici.. ca nu rezolvam nimic... vorbim degeaba.. si nu face nimeni nimic...

Renunta la limbajul de MiRC.

Numai la noi se putea intampla... eu n-am vazut nici la Dinamo.. nici la Rapid ca Borcea sau Copos au facut din galerie ce-au vrut ei... de ce mai zicem ca Steaua suntem noi... cand totu` depinde de Gigi... o fi Steaua propietatea lui privata!? Iar chestia cu buletinu`... alta manevra... pacat de oamenii aia care au stat in ploaie si in baltoci ca sa ia bilete... inca mai sper ca se va schimba ceva... desi e din ce in ce mai greu... nici fotbal nu mai jucam... decat 10-15 min pe meci..

Renunta la limbajul de MiRC. Este interzisa postarea consecutiva. Ultimul avertisment.

twetwet17.08.2007 03:56
ar trebui sa te controlezi si sa incerci sa gandesti cat de cat logic, atunci cand trimiti "idei" (daca sirul de de invective pot fi catalogate drept idei) in spatiul virtual. ar trebui sa fi "cel putin dezamagit" in primul rand de situatia inacceptabila si "degradanta" creata la meciul cu Charleroi! acolo intr-adevar am admirat fenomenul ultras in toata maretia lui! sa mai filozofezi dupa un astfel de eveniment pare cel putin ridicol!

parerea mea!

normal ca e "parerea ta" din moment ce tu ai gandit-o...duuuh!! ca n-a scris-o Stefan voda

2 la mana esti exact personajul catzavencian ascuns in spatele unui nick in "spatiul virtual" care se baga in seama doar pentru a aduna cateva posturi in plus sa se dea mare in fata prietenilor lui de la facultatea de laba ca a postat si el domne pe fcsteaua!

esti tiparul necunoscatorului, al barfitorului la carciuma din sat...ce sa mai...esti exact persoana la care ma refeream cand spuneam ca trebuie inteles fenomenul ultras....

pai ma michidutza...doar pentru ca ametitu ala a intrat pe teren nu inseamna ca e reprezentativ pentru miscarea ultra...parca esti prost...cand intra streakeru pe teren in anglia tu ce gandesti? "toti englezii sunt nudisti si amatori de senzational" nu? nu cataloghezi un grup dupa un om!

si inca ceva...daca ai fi fost la meciu cu Poli Iasi (si stiu ca n-ai fost pentru ca ai testat senzationala ta noua canapea de la mobexpert cu suport pentru nutline si bere) ai fi realizat ce inseamna un meci fara aportul "derbedeilor" din peluza...

noapte buna, somn usor

«12»