FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cateva ganduri

«12»
fcsteaua.ro11.08.2007 13:27

4 meciuri, 4 victorii, golaveraj 6-2...Procentaj 100%, calificati in turul 3 al preliminariilor UCL, lideri ai campionatului intern cu 2 pct avans fata de urmatoarele clasate. Normal nu ar fi multe de spus...Si totusi, fara a fi acuzat ca sufar de "mioritism acut", nu pot sa trec cu vederea cateva probleme de fond, care dau mari batai de cap unui suporter care "sufera" pentru Steaua asa cum sufar eu.

Am facut analiza primei partide oficiale(analiza Steaua-Ceahlaul ) disputate sub conducerea lui Gica si personal am fost mai mult multumit decat suparat.E vorba de Steaua-Ceahlaul, 2-1.Rezultat strans, la capatul unei partide dominate autoritar, cu ratari monumentale si 3 puncte.

Apoi au urmat la un interval scurt de timp 3 partide, 2 de o importanta majora si una relativ usoara contra Farului.

Cu toate ca mi-as fi dorit sa vad o Stea aflata pe un drum ascendent, nu a fost deloc asa, din contra.

La partida de la Lubin, Steaua a dat dovada de maturitate,semn imbucurator, sanctionand cu sange rece naivitatea adversarilor cauzata de lipsa de experienta(a polonezilor desigur),insa a suferit in atac, numarul de ocazii clare de gol scazand fata de meciul precedent...La fel in meciul urmator, contra Farului, iar totul a culminat cu partida de miercurea trecuta cand am numarat pe degete situatiile favorabile de a inscrie ale Stelei...Din pacate trendul nu este deloc ascendent.

Si tin sa mentionez cateva observatii care ma ingrijoreaza, si asta fara a fi banuit ca sunt "suporter cu gandire negativa"...Trebuie sa vedem unde am gresit, sau unde mai este de lucru, pentru ca nici o echipa nu este perfecta si nimeni nu ar trebui sa astepte doar laude indiferent ca te numesti Sorin Cartu, Adrian Ilie sau mai ales Gheorghe Hagi.

Primul lucru care ma deranjeaza este caderea mitului "Stadionul Steaua", respectiv faptul ca jucam de ceva vreme incoace mai bine afara decat acasa.Nu stiu exact de cand am inceput sa jucam mai slab acasa decat in deplasare, nu as vrea sa invinovatesc pe cineva anume dar imi revin obsesiv in minte doua meciuri Steaua-Heerenveen(disputat pe Lia Manoliu dar tot se incadreaza ca meci jucat "acasa") si Steaua-Lyon.

Mi-e dor de atmosfera de la meciurile cu PSG,West Ham, Aston Villa, Fenerbahce, cand stiam sa punem presiune pe adversari, cand stiam sa ii urcam pe garduri, in sensul bun al cuvantului. Azi cu tristete constat ca presiunea tribunei actioneaza mai mult ca o povara pe umerii jucatorilor, jucatori care se gandesc mai mult sa nu greseasca decat sa incerce o realizare de exceptie...Cat din vina porta tribuna si cat din vina antrenorii care au fost pe banca Stelei?

Al doilea lucru deranjant este eterna problema a coordonatorului de joc...Persista de cativa ani buni si nu pare a avea rezolvare...Urasc sa vad Steaua acasa jucand cu 2 inchizatori de meserie...NU ESTE VINA LOR. Acesti jucatori stiu sa faca una si buna, sa "distruga" jocul adversarului, sa recupereze mingea si sa scape de ea cat mai repede posibil(bine excludem cazul Lovin care sufera de "balonofobie").

A treia problema cronica este imixtiunea patronului in angrenajul echipei. Este unul din multele reprosuri ale suporterilor la adresa lui Gigi...A ajuns sa se creada mai priceput decat toti antrenorii care au fost vreodata pe banca Stelei...Deja este prea de tot.

O a patra problema este aceea a relatiilor de joc si frica jucatorilor de a nu gresi...Cauzele?...as vrea sa le stiu.

Cat despre jocul echipei, prefer sa nu intru mai mult in detalii din respect pentru Gica Hagi. Ce a fost de spus a fost spus de catre cititorii acestui site, mai bine decat GSP, Prosport si Online sport la un loc...Punem pasiune si vedem mult mai bine defectele si plusurile Stelei decat o fac jurnalistii sportivi, multi dintre ei absolventi ai facultatilor de constructii sau inginerie mecanica.

Timpul sper ca le va rezolva pe toate si un prim pas in directia asta as vrea sa se faca deseara...Vreau scor cu Iasiul lui Popa...E timpul sa ne revenim si ca joc nu numai ca rezultate...Si vom fi din nou acolo sus, si mai mult decat atat:"Intotdeauna superiori"!

ANTIgigi11.08.2007 13:36

Nici nu mai stiu daca sa ma bucur sa nu. Avem 4 din 4, doar 2 goluri primite, o aparare destul de solida, cu toate achizitiile facute....dar jocul sufera destul de mult, si mai ales in atac. Credeam ca am scapat de cei 2 asa-zisi "inchizatori" si asta imi aduce aminte de olitza. Dar se pare ca nu. Poate ca jocul de diseara va repune mecanismul dorit de vreo 2 ani incoace in functiune.... E un prilej foarte bun...si mai ales sa ajungem la 5 din 5...

Timpul le va rezolva pe toate...

shack3r11.08.2007 14:57

Sper ca odata cu venirea lui Plesan sa se rezolve si problema mijlocasilor centrali.Vorbim dupa meciul din aceasta seara

Za Best11.08.2007 15:17

Din pacate,jucam slab!Relatiile de joc sufera vizibil,iar lipsa acelui coordonator de joc se vede clar!Eram destul de optimist la inceputul ''descalecatului'' lui Gica in Ghencea,dar acum,vazand jocul,am dubii!Nu putem spera decat ca odata cu revenirea tuturor accidenatilor si cu integrarea noilor-veniti,jocul Stelei sa capete mai multa consistenta si forta ofensiva...

KoradoSteaua11.08.2007 16:02

Toata lumea il ia pe Gica pentru ce a fost nu pentru ce esti .. lui ii trebuie mult timp pentru a intelege schemele de joc.. as vrea sa readuc amint problema cu coordonatrul de joc NE LIPSETE in rest ii urez SUCCES lu Gica sper sa ne acalifice ... :) !!! Forta Steaua

cristi_mold11.08.2007 16:17

Problema atacului este una pentru care se poate gasi scuza. Sa nu uitam ca jucam fara Vali Badea si Iacob, accidentati, iar ca titulari avem 2 mijlocasi ofensivi, 2 mijlocasi in spatele varfurilor: Dica si Neaga. Nu avem un om care sa o bage in ate.

fsoica11.08.2007 17:21

Am introdus acest comentariu ieri, dar ulterior l-am sters pentru ca nu avea vizibilitate si mi s-a parut si oarecum nepotrivit la articolul despre refacerea lui Goian (care intre timp s-a infirmat).

Asa ca revin astazi cu el aici, din moment ce asta e tema discutiei.

Deci, iata parerea mea despre ce e acum la Steaua:

.............................................................

1. M-am numarat printre cei care isi doreau ca Olaroiu sa plece pentru ca imi doream fotbal ofensiv la Steaua. A plecat, numai ca si-a ales momentul prost. Am zis intr-unul din ultimele posturi dinainte de a pleca de pe site-ul pe care am revenit acum 2 zile, ca e o tragedie ca altcineva sa vina si sa preia echipa pentru tururile preliminare ale ChL. Cu atat mai mult daca persoana ar fi fost Hagi, un om care isi risca toata cariera de antrenor in urmatoarele doua-trei saptamani. E un risc enorm pentru Hagi, nu neaparat pentru Steaua care, in afara de suporteri, inseamna acum doar interesele financiare ale latifundiarului. Adica, ideea e ca ne permitem sa nu ne pese de banii ciobanului, desi sunt in legatura directa cu mandria noastra de stelisti, dar mai greu e de digerat esecul definitiv al Regelui.

Nu ma numar printre cei care dau verdicte dupa 4 meciuri, dar ceva e cert. Majoritatea credeam ca mai inestetic decat cu Oli nu este posibil. Dar iata ca se poate. Nu pot spune decat atat despre joc, acum, comparandu-l cu cel din era Olaroiu-Becali. E SI MAI inestetic, iar noi ne doream trasee, viteza, mijlocasi de creatie, adica exact ce ne oferea Hagi jucatorul. Nu, sa zicem deocamdata, si Hagi-antrenorul

Ok.

2. Am zis ca nu trag concluzii, asa ca nu o voi face acum.

O voi face dupa dubla cu BATE.

Pentru Hagi e foarte important sa intre in Liga deoarece esecul ar fi compromiterea definitiva.

Dar ma intreb ce s-ar intampla daca Steaua se metamorfozeaza in "Steaua lui Protasov", cea din dubla cu Rosenborg, joaca excelent, dar are ghinion cu carul? Eu nu cred in asta, dar daca va fi cazul, voi fi primul care l-ar sustine pe Hagi. Numai ca lipsa de logica din lumea privitorului de fotbal sunt convins ca ar produce uitarea instantanee a faptului ca ca ne doream spectacol si ar produce decapitarea imediata a lui Hagi pentru umilinta de a fi eliminat de o asa echipa necunoscuta.

O sa astept pana atunci, pentru a vedea ce se intampla si sper la calificare.

3. Ii mai dau lui Gica 4 meciuri pentru a aduce esteticul pe gazon in jocul Stelei. Pentru orice antrenor din lume ar trebui ca 7-8 meciuri de pregatire si 8 oficiale sa fie de ajuns ca sa isi puna pecetea asupra unui colectiv, asupra unei echipe, asupra unui stil de joc.

4. Relatia Becali - Hagi ma dezamageste profund, iar faptul ca suporterii nu prea o discuta iarasi este pentru mine complet ilogic. Doar nu va imaginati ca Hagi ar citi pe aici si ar intra in depresie vazand ca nu e sustinut de fani? Nici gand prieteni. Hai sa discutam rational, caci nu poate fi decat constructiv.

Am sperat ca Hagi sa fie cel care nu va accepta sa i se taie vreun milimetru de autoritate de catre patron - un plus pentru care ma bucuram sincer prin comparatie cu era Olaroiu - sluga, zeroli s.a.

Momentul Bostina demonstreaza ca nu e deloc asa (da, sunt printre cei care inca mai cred in Bostina-fotbalistul). Sunt convins ca Hagi stie ca are nevoie de Bostina pe stanga si totusi nu poate face nimic. Faptul ca Becali si-a impus autoritatea si acum (in era Hagi), demonstreaza ca Hagi este un om slab si ca relatia intre ei (Becali - Hagi) nu este strict profesionala - lucru extrem de grav. Dar viitorul imi poate dovedi ca ma insel si in aceasta privinta.

5.Cel mai grav aspect pentru mine in acest moment NU ESTE lipsa oricarei idei de joc. Sunt dispus sa mai astept 4 meciuri, cum am mai spus, mai ales ca si rezultatele se pare ca il ajuta pe Hagi, lucru care anul trecut a tinut 13 etape in cazul lui Rednic (deci nu are rost sa folosim banalitatea cu norocul nu poate tine la infinit, din moment ce acum un an a tinut 13 meciuri in campionat plus vreo 8 prin Europa pentru Dinamo). Hagi va avea si noroc si timp. Parerea mea este ca, asemenea lui Rednic, va fi facut mare, daca va fi sa fie vreodata , de jucatori.

GRAV ESTE INSA CA omul nu are reactie tactica, este un extrem de prost comunicator si vorbitor de limba romana, se blocheaza, asemenea lui Rednic, cand este condus, una peste alta, "nu are stofa".

Dar are ceva lot...lucru care il poate ajuta.

Becali il are la mana cu faptul ca are lot, permitandu-si sa-i impuna si sa-i ceara una si alta stiind ca mereu poate spune ca i-a adus tot ce si-a dorit...

OARE o fi adevarat episodul cu Nesu povestit ieri de presa? Ar fi incalificabil daca Becali l-ar pune de Nesu la colt. E treaba lui Hagi sa ia masuri disciplinare si sa faca excluderi din lot.

6. CEL MAI MULT MA DOARE ca atunci cand il vad pe Gica Hagi pe banca Stelei traiesc o senzatie pe care stiu ca majoritatea oamenilor inteligenti au incercat-o cel putin de cateva ori in viata (da, nu sunt modest deloc).

Mi s-a intamplat adesea sa privesc la televizor personaje mediocre, sa le surprind raspunsurile slabe si evolutiile penibile pe sticla si sa imi fie jena sa ma uit in ochii lor sau sa le ascult declaratiile, desi eram perfect constient ca ei nu ma pot vedea. Mi se facea rusine de neputinta lor. Imi era greu sa le privesc limitele.

Asta m-a facut Hagi sa incerc in vreo 3 randuri in timpul celor 4 jocuri oficiale si in timpul conferintelor de presa de dupa meciuri, de cand e la Steaua.

7. IMI DORESC O STEA SPECTACULOASA SI INVINGATOARE, indiferent cine o antreneaza.

si mai am 3 nelamuriri in legatura cu prestatia lui Hagi:

1. de ce declara Gica dupa fiecare meci ca echipa e mai buna de la o partida la alta? oare la ce se refera?

2. de ce, desi declara asta, la intrebarea de-abia ingaimata de un ziarist alataieri (ce antrenor nu si-ar dori asa protectie si intelegere din partea opiniei publice cum are Hagi in ultima luna - vorba lui tolo, daca Olaroiu juca asa...), ca Steaua nu paseaza, a raspuns cu juma' de gura, "sunt doar de o luna la echipa"?

pai ori crestem de la meci la meci ori acceptam barbateste ca inca ne cautam?

3. credeti ca un individ care manevreaza cu asa mare dificultate limba romana poate fi un bun pedagog, poate inchega in jurul lui un grup, poate genera coeziune, poate degaja personalitate, poate deveni un antrenor mare?

REPET, nu sunt carcotash de dragul de a fi carcotash, ceea ce fac este ca doar imi asum riscul de a fi injurat stiind ca odata si odata cineva tot va pune si intrebarile astea (cu toate ca imi doresc sa nu fie cazul nicicand) ...

In final, pentru cei care urmaresc cu mare pasiune fenomenul si isi doresc, ca si mine , progres si civilizatie la Steaua, cam cate meciuri sunteti dispusi sa asteptati pentru a observa progrese in joc?

Ati fi multumiti cu o suita de victorii pe fondul unui joc slab?

Probabil ca pentru multi e si asta o varianta, dar pentru Il Soldatino, Piece of Mind, Daffy, Lucas, s.a.: cam cat timp credeti ca trebuie sa i se acorde in general unui antrenor nou venit pana la a i se cere stil si cadenta de joc?

axl2311.08.2007 17:47
GRAV ESTE INSA CA omul nu are reactie tactica, este un extrem de prost comunicator si vorbitor de limba romana, se blocheaza, asemenea lui Rednic, cand este condus, una peste alta, "nu are stofa".

Cred sincer ca exagerezi. Hagi nu are un asa mare defect de comunicare, si hai sa fim sobri, nici nu e nevoie sa fii un orator desavarsit pentru a te face inteles de niste fotbalisti. Si chiar de-ar fi asa, am intalnit profesori universitari cu grave lacune la capitolul comunicare, lucru care insa nu le stirbea talentul pedagogic.

In rest cred ca nu au aparut "atacuri" impotriva lui Hagi pe acest site (desi au aparut) deoarece socul despartirii de Oli a fost prea mare, coroborat cu socul venirii Regelui. Plus ca, fireste, Regele impune, momentan, e-adevarat, foarte mare respect.

endorama11.08.2007 17:52

@fsoica

1. nu cred ca dubla cu Bate e relevanta - mai degraba meciul cu CFR si dupa aia meciurile din Liga. pe Bate ar trebui sa o eliminam si fara antrenor.

2. e intr-adevar neplacut cum se baga Becali in conducerea echipei. dar uneori parca are si dreptate. de exemplu, in cazul lui Bostina, il suport 100% pe de o parte fiindca nu cred ca Bostina mai are ceva de adus Stelei, iar pe de alta, din cauza fazei de la meciul cu Charleoi. in cazul lui Nesu, nu sunt deloc cu Becali: orice om se mai supara uneori, mai ales acum cand sunt in joc sute de mii de euro. desi ideal ar fi fost ca Nesu sa o faca pe 'fericitul' la sfarsitul meciului cu Zaglebie, reactia lui e totusi de inteles. si chiar daca nu ar fi de inteles, tot e o prostie imensa sa-l arunci pe Nesu din motive puerile de genul asta. cumparam pe milioane fundasi despre care stim putin sau nimic si suntem gata sa-l aruncam pe unul care a confirmat.

3. e adevarat ca Hagi nu are abilitati de comunicare prea dezvoltate si asta da rau pe ecran - poate ca nu e Hagi nici genul de om spiritual care sa dea raspunsuri superinteligente in conferinte de presa, dar la urma urmei cati oameni din lumea fotbalului de la noi sunt in categoria asta? - dar nu cred ca asta e neaparat un impediment in cariera de antrenor. la urma urmei, Zenga vorbeste romaneste asa cum o face, iar Protasov nu putea comunica chiar nimic.

insa, inca o data o spun, acum cu 3 minute inaintea meciului cu Farul ca incep sa am dubii din ce in ce mai serioase cu privire la valoarea de antrenor a lui Hagi

ANTIgigi11.08.2007 18:15
Cred sincer ca exagerezi. Hagi nu are un asa mare defect de comunicare, si hai sa fim sobri, nici nu e nevoie sa fii un orator desavarsit pentru a te face inteles de niste fotbalisti. Si chiar de-ar fi asa, am intalnit profesori universitari cu grave lacune la capitolul comunicare, lucru care insa nu le stirbea talentul pedagogic.

In rest cred ca nu au aparut "atacuri" impotriva lui Hagi pe acest site (desi au aparut) deoarece socul despartirii de Oli a fost prea mare, coroborat cu socul venirii Regelui. Plus ca, fireste, Regele impune, momentan, e-adevarat, foarte mare respect.

Eu unul nu sunt de acord. Hagi e respectat ca si fotbalist dar si ca antrenor, momentan, dar nu stiu cat de mult va mai avea de a face respectul cu fotbalul. El a venit la Steaua pentru fotbal, nu pentru respect. Si da fsoica are dreptate, Hagi sta foarte prost la capitolul comunicare, nu stapaneste bine limba romana. Vei zice ca nu e preofesor si asa este. Dar pentru a reusi sa comunici cu diferite caractere trebuie sa sti cum sa pui problema....mai ales ca nu mai tine respectul in astfel de situatii...

Timpul le va rezolva pe toate...

axl2311.08.2007 18:48

@anti

Fiecare are o parere personala si uite de-aia imi place mie sa vorbesc cu oameni care stiu sa raspunda civilizat.

Nu-nteleg totusi ce vrei sa spui la faza cu respectul, eu ziceam ca multa lume de pe site-ul asta nu i-a atacat inca talentele de antrenor (desi i-au fost atacate) deoarece Hagi impune inca respect, lucru ce n-are a face cu fotbalul ci cu bunul simt. Ai fi vrut sa-i fie adresate apelativele cu care era numit Oli in ultima vreme?

fsoica11.08.2007 18:52

Daca ai vazut meciul cu Iasi-ul (prima repriza) , pp. ca ai remarcat in cele cateva prim-planuri cu Gica, deja celebrul "da-o ma la ala".

Orice om, oricat de prost ar fi, se satura sa tot auda ca e un simplu "ma"....

ANTIgigi11.08.2007 18:53
@anti

Fiecare are o parere personala si uite de-aia imi place mie sa vorbesc cu oameni care stiu sa raspunda civilizat.

Nu-nteleg totusi ce vrei sa spui la faza cu respectul, eu ziceam ca multa lume de pe site-ul asta nu i-a atacat inca talentele de antrenor (desi i-au fost atacate) deoarece Hagi impune inca respect, lucru ce n-are a face cu fotbalul ci cu bunul simt. Ai fi vrut sa-i fie adresate apelativele cu care era numit Oli in ultima vreme?

nu....binenteles....ce vreau sa spun este ca ca respectul pe care Hagi il impune nu va dura o vesnicie, in momentele grele pe care le avea ulterior (si in ritmul asta....se pare ca, din pacate) acesta va cam disparea. Cel putin eu asa cred. Si s-ar putea sa apara de unde crede el mai putin, de la cioban.

fsoica11.08.2007 18:54
@fsoica

1. nu cred ca dubla cu Bate e relevanta - mai degraba meciul cu CFR si dupa aia meciurile din Liga. pe Bate ar trebui sa o eliminam si fara antrenor.

Eu spun ca cu acest joc complet haotic pe care il tot practicam vor fi probleme cu o echipa care a invins campioana Ciprului cu 3-0.

armanovici11.08.2007 19:54

@fsoica.

Punctul 5 referitor la Nesu

Nesu trebuia mustruluit...Indiferent daca avea nervi ca nu a jucat sau nu,el trebuia sa mearga sa salute galeria.

Este iubit de galerie, este un gest normal intr-o lume normala.

Cred in varianta data de prosport cum ca ar fi fost apostrofat pentru asta.

Si nu cred ca i s-a cerut sa isi caute echipa, drept dovada faptul ca a fost titular cu Iasiul si a fost unul dintre jucatorii care au jucat bine, si aici il mai mentionez pe Plesan si atat(Bicfalvi a fost omul meciului de altfel).

Asa ca sa mai avem rabdare, desi devin penibil cred cu asta.

Meciul cu CFR va fi edificator si sunt convins ca vom castiga. Spectacolul va veni de la sine dar avem nevoie de Bicfalvi titular alaturi de Plesan in locul unui Lovin sau Ov. Petre care a parut penibil in toate cele 45 de minute jucate azi!

HAI Steaua

Steauaforever3311.08.2007 20:48
Am introdus acest comentariu ieri, dar ulterior l-am sters pentru ca nu avea vizibilitate si mi s-a parut si oarecum nepotrivit la articolul despre refacerea lui Goian (care intre timp s-a infirmat).

Asa ca revin astazi cu el aici, din moment ce asta e tema discutiei.

Deci, iata parerea mea despre ce e acum la Steaua:

.............................................................

1. M-am numarat printre cei care isi doreau ca Olaroiu sa plece pentru ca imi doream fotbal ofensiv la Steaua. A plecat, numai ca si-a ales momentul prost. Am zis intr-unul din ultimele posturi dinainte de a pleca de pe site-ul pe care am revenit acum 2 zile, ca e o tragedie ca altcineva sa vina si sa preia echipa pentru tururile preliminare ale ChL. Cu atat mai mult daca persoana ar fi fost Hagi, un om care isi risca toata cariera de antrenor in urmatoarele doua-trei saptamani. E un risc enorm pentru Hagi, nu neaparat pentru Steaua care, in afara de suporteri, inseamna acum doar interesele financiare ale latifundiarului. Adica, ideea e ca ne permitem sa nu ne pese de banii ciobanului, desi sunt in legatura directa cu mandria noastra de stelisti, dar mai greu e de digerat esecul definitiv al Regelui.

Nu ma numar printre cei care dau verdicte dupa 4 meciuri, dar ceva e cert. Majoritatea credeam ca mai inestetic decat cu Oli nu este posibil. Dar iata ca se poate. Nu pot spune decat atat despre joc, acum, comparandu-l cu cel din era Olaroiu-Becali. E SI MAI inestetic, iar noi ne doream trasee, viteza, mijlocasi de creatie, adica exact ce ne oferea Hagi jucatorul. Nu, sa zicem deocamdata, si Hagi-antrenorul

Ok.

2. Am zis ca nu trag concluzii, asa ca nu o voi face acum.

O voi face dupa dubla cu BATE.

Pentru Hagi e foarte important sa intre in Liga deoarece esecul ar fi compromiterea definitiva.

Dar ma intreb ce s-ar intampla daca Steaua se metamorfozeaza in "Steaua lui Protasov", cea din dubla cu Rosenborg, joaca excelent, dar are ghinion cu carul? Eu nu cred in asta, dar daca va fi cazul, voi fi primul care l-ar sustine pe Hagi. Numai ca lipsa de logica din lumea privitorului de fotbal sunt convins ca ar produce uitarea instantanee a faptului ca ca ne doream spectacol si ar produce decapitarea imediata a lui Hagi pentru umilinta de a fi eliminat de o asa echipa necunoscuta.

O sa astept pana atunci, pentru a vedea ce se intampla si sper la calificare.

3. Ii mai dau lui Gica 4 meciuri pentru a aduce esteticul pe gazon in jocul Stelei. Pentru orice antrenor din lume ar trebui ca 7-8 meciuri de pregatire si 8 oficiale sa fie de ajuns ca sa isi puna pecetea asupra unui colectiv, asupra unei echipe, asupra unui stil de joc.

4. Relatia Becali - Hagi ma dezamageste profund, iar faptul ca suporterii nu prea o discuta iarasi este pentru mine complet ilogic. Doar nu va imaginati ca Hagi ar citi pe aici si ar intra in depresie vazand ca nu e sustinut de fani? Nici gand prieteni. Hai sa discutam rational, caci nu poate fi decat constructiv.

Am sperat ca Hagi sa fie cel care nu va accepta sa i se taie vreun milimetru de autoritate de catre patron - un plus pentru care ma bucuram sincer prin comparatie cu era Olaroiu - sluga, zeroli s.a.

Momentul Bostina demonstreaza ca nu e deloc asa (da, sunt printre cei care inca mai cred in Bostina-fotbalistul). Sunt convins ca Hagi stie ca are nevoie de Bostina pe stanga si totusi nu poate face nimic. Faptul ca Becali si-a impus autoritatea si acum (in era Hagi), demonstreaza ca Hagi este un om slab si ca relatia intre ei (Becali - Hagi) nu este strict profesionala - lucru extrem de grav. Dar viitorul imi poate dovedi ca ma insel si in aceasta privinta.

5.Cel mai grav aspect pentru mine in acest moment NU ESTE lipsa oricarei idei de joc. Sunt dispus sa mai astept 4 meciuri, cum am mai spus, mai ales ca si rezultatele se pare ca il ajuta pe Hagi, lucru care anul trecut a tinut 13 etape in cazul lui Rednic (deci nu are rost sa folosim banalitatea cu norocul nu poate tine la infinit, din moment ce acum un an a tinut 13 meciuri in campionat plus vreo 8 prin Europa pentru Dinamo). Hagi va avea si noroc si timp. Parerea mea este ca, asemenea lui Rednic, va fi facut mare, daca va fi sa fie vreodata , de jucatori.

Dar are ceva lot...lucru care il poate ajuta.

Becali il are la mana cu faptul ca are lot, permitandu-si sa-i impuna si sa-i ceara una si alta stiind ca mereu poate spune ca i-a adus tot ce si-a dorit...

OARE o fi adevarat episodul cu Nesu povestit ieri de presa? Ar fi incalificabil daca Becali l-ar pune de Nesu la colt. E treaba lui Hagi sa ia masuri disciplinare si sa faca excluderi din lot.

6. CEL MAI MULT MA DOARE ca atunci cand il vad pe Gica Hagi pe banca Stelei traiesc o senzatie pe care stiu ca majoritatea oamenilor inteligenti au incercat-o cel putin de cateva ori in viata (da, nu sunt modest deloc).

Mi s-a intamplat adesea sa privesc la televizor personaje mediocre, sa le surprind raspunsurile slabe si evolutiile penibile pe sticla si sa imi fie jena sa ma uit in ochii lor sau sa le ascult declaratiile, desi eram perfect constient ca ei nu ma pot vedea. Mi se facea rusine de neputinta lor. Imi era greu sa le privesc limitele.

Asta m-a facut Hagi sa incerc in vreo 3 randuri in timpul celor 4 jocuri oficiale si in timpul conferintelor de presa de dupa meciuri, de cand e la Steaua.

7. IMI DORESC O STEA SPECTACULOASA SI INVINGATOARE, indiferent cine o antreneaza.

si mai am 3 nelamuriri in legatura cu prestatia lui Hagi:

1. de ce declara Gica dupa fiecare meci ca echipa e mai buna de la o partida la alta? oare la ce se refera?

2. de ce, desi declara asta, la intrebarea de-abia ingaimata de un ziarist alataieri (ce antrenor nu si-ar dori asa protectie si intelegere din partea opiniei publice cum are Hagi in ultima luna - vorba lui tolo, daca Olaroiu juca asa...), ca Steaua nu paseaza, a raspuns cu juma' de gura, "sunt doar de o luna la echipa"?

pai ori crestem de la meci la meci ori acceptam barbateste ca inca ne cautam?

3. credeti ca un individ care manevreaza cu asa mare dificultate limba romana poate fi un bun pedagog, poate inchega in jurul lui un grup, poate genera coeziune, poate degaja personalitate, poate deveni un antrenor mare?

REPET, nu sunt carcotash de dragul de a fi carcotash, ceea ce fac este ca doar imi asum riscul de a fi injurat stiind ca odata si odata cineva tot va pune si intrebarile astea (cu toate ca imi doresc sa nu fie cazul nicicand) ...

In final, pentru cei care urmaresc cu mare pasiune fenomenul si isi doresc, ca si mine , progres si civilizatie la Steaua, cam cate meciuri sunteti dispusi sa asteptati pentru a observa progrese in joc?

Ati fi multumiti cu o suita de victorii pe fondul unui joc slab?

Probabil ca pentru multi e si asta o varianta, dar pentru Il Soldatino, Piece of Mind, Daffy, Lucas, s.a.: cam cat timp credeti ca trebuie sa i se acorde in general unui antrenor nou venit pana la a i se cere stil si cadenta de joc?

interesant ceea ce spui. la un moment dat ma intrebam daca nu cumva jucatorii au probleme in a-l intelege pe Hagi in ceea ce priveste indicatiile tactice. chiar sunt curios cum comunica Hagi cu jucatorii la antrenamente. sustinerea lui Hagi vine din respect pentru tot ceea ce a facut pentru Steaua si pentru echipa Romaniei. cine are ochi sa vada, vede si intelege ceea ce se intampla la Steaua. in jocul de astazi am observa o degringolada totala in ceea ce priveste jocul de fotbal. destul de lenti in prima repriza. daca sunt obositi, cred ca avem rezerve odihnite care abia asteapta sa joace, dar..... repriza a II-a a inceput putin mai bine si s-a incheiat promitator. pana acum pot aprecia despre Hagi ca se pricepe la..... schimbari. Se poate trage concluzia ca "vede" jocul de fotbal. Sper sa o tina tot asa (adica sa "vada" jocul). Pana acum noile achizitii si-au facut datoria mai putin Zaharia care are nevoie de mai multa viteza. la un moment dat a avut mingea la picior si jucator advers in spate la 5-7 metri dar in cateva secunde a fost deposedat... asta imi da mult de gandit.... sper ca si lui Hagi.

fular-campioniifularsteaua2

hedes_florin11.08.2007 23:04

Nu vreau sa fiu acid, multi ma vor injura, dar sub conducerea lui Hagi Steaua nu joaca nimica!!! Ce se va intampla cand nu se va "gasi" o executie splendida care sa salveze echipa(Bicfalvi), cand Goian va fi iar accidentat, cand magia lui Dica va fi infundata de tot in noroi de pozitionarea pe care i-o acorda Hagi in teren?!?! Cu tot respectul pentru Hagi jucatorul, dar la ce echipa de milioane de dolari are...cam fute' meciu!-scuze de expresie-. Altii incropesc si fac echipe din piatra seaca aproape. Nu-mi place nici atitudinea d-lui Becali: pe vremea cand era Zenga antrenor si avea disperata nevoie de un atacant, d-l Becali a adus ce-a putut mai ieftin(Ciocoiu). Atitudinea domnului Hagi din finalul partidei cu Poli a fost una mizerabila, de bar de la tara-ce treaba are el sa faca sprinturi pe teren si sa admonesteze jucatorul echipei adverse,cazut la pamant, fie ca era accidentat sau se prefacea. Nu suntem nici in Evul Mediu nici la judetzeana!!! Daca Hagi tine la echipa Steaua ar trebui sa-si dea demisia, dar il impiedica orgoliul si egoismul!!!

marrioangel12.08.2007 06:40

ideea e sa revina atacantii de meserie..la mij terenului cu aducerea lui plesan incet incet se rez lucrurile...dar atacantii trebuie sa revina cat mai repede

CaTaLiNsm StElIsTu12.08.2007 09:53
Nu vreau sa fiu acid, multi ma vor injura, dar sub conducerea lui Hagi Steaua nu joaca nimica!!! Ce se va intampla cand nu se va "gasi" o executie splendida care sa salveze echipa(Bicfalvi), cand Goian va fi iar accidentat, cand magia lui Dica va fi infundata de tot in noroi de pozitionarea pe care i-o acorda Hagi in teren?!?! Cu tot respectul pentru Hagi jucatorul, dar la ce echipa de milioane de dolari are...cam fute' meciu!-scuze de expresie-. Altii incropesc si fac echipe din piatra seaca aproape. Nu-mi place nici atitudinea d-lui Becali: pe vremea cand era Zenga antrenor si avea disperata nevoie de un atacant, d-l Becali a adus ce-a putut mai ieftin(Ciocoiu). Atitudinea domnului Hagi din finalul partidei cu Poli a fost una mizerabila, de bar de la tara-ce treaba are el sa faca sprinturi pe teren si sa admonesteze jucatorul echipei adverse,cazut la pamant, fie ca era accidentat sau se prefacea. Nu suntem nici in Evul Mediu nici la judetzeana!!! Daca Hagi tine la echipa Steaua ar trebui sa-si dea demisia, dar il impiedica orgoliul si egoismul!!!

Baiete da stiu ca esti frustrat rau.....cine iti citeste comentariu si n-a vaut Steaua jucand iti da dreptate....problema ta nu este numai negativismul ci cel mai mult faptul ca privesti lucrurile strict dintr-un punct de vedere si nu per-ansamblu astfel neputand sa-ti faci o viziune clara asupra jocului.Nu vreau in nici un caz sa-l "Slavesc"pe Hagi dar tin sa fac doar o singura precizare:cand era Oli antrenor imi era suficient sa fiu la gradinita pentru a putea numara un sir de pase date de la un hucator la altul....numaram 1-2...3...............................rareori numaram pana la4;privind la meciul de aseara am reusit sa numar pana7 acesta fiind o cifra la care ajungi adese ori(mai putin in returul cu Polonezii).pe mine ma incanta lucrul acesta si speranta mea este ca aceste pase de la mijlocul terenului sa i-si gaseasca cat mai curand finalitatea!

endorama12.08.2007 19:35

un editorial interesant:

"Cum-necum, Steaua a mai izbutit o victorie. Alte trei puncte, norocos obținute, în urma unui joc modest pentru unii și "extraordinar" pentru alții. Reușita de senzație a puștiului apãrut parcã de nicãieri, venitã în urma lipsei de inspirație a ieșenilor și umbritã apoi de gesturile deplasate ale"Regelui", a pãstrat echipa pe prima poziție în clasament. Dar va rãmîne acolo și dupã întîlnirile cu "greii", dacã Steaua nu începe sã joace?

Acum, nu existã o idee de joc, ci mai degrabã un joc al ideilor. Mijlocașul terminã partida fundaș, atacanții nu primesc mingi, pasele nu se leagã, un-doi urile lipsesc, presingul nu convinge, Neaga nu-și gãsește locul, Bãdoi pare depãșit, Dicã obosit, Nicolițã aleargã și cam atît. Victoriile obținute capãtã alura unui cadou. Nu vã grãbiți! Nu de la arbitri, ci de la Dumnezeu, pentru omul Hagi. Cel pe care patronul sãu îl pãrãsea în minutul 12 al primei etape.

ªi fiindcã tot a venit vorba de patroni, cel polonez remarca faptul cã "Zaglebie a fost eliminatã de cea mai slabã echipã care o putea face". Sã-l condamnãm și pe el, sã ne prefacem cã Steaua joacã sau sã-ntrebãm simplu: Ce se'ntîmplã, Gicã?"

SSK12.08.2007 21:10

Mai degraba exagerat.

danimarcu12.08.2007 21:24

@fsoica

1."Nu ma numar printre cei care dau verdicte dupa 4 meciuri, dar...... E SI MAI inestetic"

Deci nu te caracterizeaza sa dai verdicte dupa 4 meciuri,dar totusi o faci...

2.Aici sunt de acord cu tine,daca vrem reconstructie totala si rezultate pe termen lung,trebuie sa-l sustinem pe Hagi si cand va juca mai frumos dar mai putin eficient.Nu cred insa ca o va face si Jiji...

3.Asa a spus si el ,ca prin septembrie se va vedea noul stil ...

4.Eu zic ca Hagi da dovada de intelepciune in relatia sa cu Jiji. Nu e usor sa lucrezi cu un om ca Jiji,iar in momentul asta Hagi nu se poate contra cu el.Sunt convins ca daca va merge bine si vor aparea rezultatele,Hagi va avea mana libera mai mult decat acum...

Despre Bostina nu cred ca mai tragea pentru Steaua cam de multisor.Se vede ca vrea sa plece,ca si Paraschiv.

5.La capitolul asta am impresia ca iti este frica ca nu cumva Hagi sa reuseasca.Pai si ce-i daca nu comunica bine?Gresesti daca crezi ca trebuie sa fii vreun mare academician ca sa te faci inteles in fata unor fotbalisti care (unii) au iq-ul un pic mai mare decat gaina...

6.Esti infatuat,sau poate nici nu esti prea stelist. Sa stii ca majoritatea suporterilor sunt oameni simpli,care nu se tem sa-l priveasca in ochi pe Hagi la TV,chiar daca el nu ii poate vedea...

7.1.pentru ca el e antrenorul si probabil ca asa simte el,ca echipa merge mai bine;

2.pentru ca toata lumea sta cu lupa sa vada ce face Hagi, pentru ca ziaristii oricum ar gasi alte intrebari in cazul ca pasele ar merge bine,si pentru ca omul trebuie lasat sa omogenizeze lotul inainte de a da toata ziua declaratii si de a raspunde la intrebari...

3. Ai inceput sa repeti intrebarile,cred ca posturile aste kilometrice nu fac bine...

Eu sunt dispus sa il las pe Hagi mult si bine,dar in mod normal se cam poate trage o concluzie dupa dubla cu Bate si dupa meciul de la Cluj.

Vorbim atunci despre cat de bun vorbitor de limba romana este Hagi,dar si cat de bun antrenor.pentru ca sunt convins ca prima varianta nu te-ar mai interesa daca cea de-a doua ar fi de nota 10...

@endorama -articol de doi lei. Imi da de gandit,si anume :ce ar manca taranii astia daca nu ar exista Steaua?

fsoica12.08.2007 21:39

te salut, danimarcu.

infatuat fiind, te-am injurat doar in gand, ca sa nu primesc ban.

ma mai doare ceva, in afara de chestia cu privitul lui Hagi pe sticla.

Ma doare ca Steaua a castigat meciul cu Ceahlaul ajutata de arbitrii, iar la meciul cu Poli Iasi au fost cateva decizii la care pur si simplu nu am inteles de ce nu au protestat iesenii.

Ce alta echipa mai are asemenea privilegii, adica nici macar sa nu se protesteze la chestii aberante precum neeliminarea lui Radoi?

Te asigur ca sunt unul dintre cei mai fraieri stelisti de pe planeta. De o gramada de ani, desi nu mai am niciun motiv logic, tin cu Steaua ca prostu'..

Vad ca e tot o furaciune, mai mereu incompetenta sau mediocritate, in ultima vreme doar o afacere becaliana unde conteaza milioanele din Liga si nimic altceva si, cu toate astea, tot tin cu Steaua...

complet ilogic, dar asta e fenomenul ...

de aia ne numim microbisti...

danimarcu12.08.2007 22:00

Salut, fsoica!

"6. CEL MAI MULT MA DOARE ca atunci cand il vad pe Gica Hagi pe banca Stelei traiesc o senzatie pe care stiu ca majoritatea oamenilor inteligenti au incercat-o cel putin de cateva ori in viata (da, nu sunt modest deloc).

Asta m-a facut Hagi sa incerc in vreo 3 randuri in timpul celor 4 jocuri oficiale si in timpul conferintelor de presa de dupa meciuri, de cand e la Steaua."

De-asta te-am numit infatuat.Stiu ca Hagi nu da bine pe sticla si ca e greoi in exprimare,dar el a fost un geniu pe teren ,ne-a facut fericiti de multe ori pe noi toti,inclusiv pe cei care stau cu carnetelul in mana si ii analizeaza toate vorbele,de aceea cred ca este o mitocanie din partea noastra sa-l caracterizam pe Hagi doar prin prisma defectelor lui...Lucrurile frumoase sunt atat de rare,incat voi face tot ce-mi sta in putinta sa nu trec niciodata de partea celor care-l critica pe Hagi ,indiferent de rezultatele sale ca antrenor.

Nu esti fraier ca esti stelist, daca te simti asa inseamna ca nu esti unul demn de aceasta echipa.

"Ma doare ca Steaua a castigat meciul cu Ceahlaul ajutata de arbitrii, iar la meciul cu Poli Iasi au fost cateva decizii la care pur si simplu nu am inteles de ce nu au protestat iesenii"-aici ce sa mai zic?Cred ca te-ai uitat la Fanatik show in gura lui MM ,care chiar asta spunea acum jumate de ora.

De ce nu ai ridicat problema asta in posturile tale anterioare emisiunii?...

S-auzim de bine!

endorama12.08.2007 22:01

@ danimarcu

intr-adevar, nu aduce nimic nou fata de ceea ce spun multi aici pe site, dar sintetizeaza foarte bine situatia Stelei la momentul actual

«12»