FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mostenirea C. A. P.

«12»
fcsteaua.ro30.07.2007 10:48

Rapid si National exemplifica in aceste zile cum se practica abuzul in fotbal. O demonstratie curata, ca la manual. Printr-o intelegere pe baza unor interese comune (cine ziceati ca mai reprezinta Cooperativa?) si-au extins posesia asupra unui jucator care nu vrea sa joace la Rapid si nici sa se intoarca la echipa bancarilor. Practic omul nu este vazut ca o fiinta ci ca o marfa. Daca as fi in locul lui Herea as face o plangere pentru discriminare sau incalcarea drepturilor omului.

Singura parte implicata in acest joc al pietei fotbalistice absolut transparent si cu cartile pe fata este Steaua Bucuresti, prin oferta inaintata de finantatorul Becali. Mai mult, se pare ca a intrat si Dinamo pe fir prin persoana lui Gigi Netoiu. Metoda, asa cum era de asteptat nu este una ortodoxa ci un bluff ordinar: 4 virgula nu mai stiu cat milioane de euro. O suma de bani pe care acest individ nu a platit-o si nu o va plati niciodata pentru un jucator din propriul buzunar. Chiar si in rate. Un tip care a intarit gratis in urma cu cativa ani echipa Dinamo, "vaduvind" peste juma' de echipa a Craiovei de cei mai buni fotbalisti. O mutare din partea unui vesnic combinator, un militian cu state vechi, menita sa intarzie luarea unei decizii, desi Herea a fost clar: "vreau sa joc la Steaua". Prin acest tip de actiuni se depaseste sfera cererii si ofertei, a motivatiei intrinseci din partea jucatorului si se ajunge intr-un spatiu al manarelilor de tip mafiot, unul de care ne placea sa credem ca ne-am despartit.

Nu se stie cum se va incheia aceasta telenovela, dar acest episod poate ne va ajuta sa gasim raspunsuri privind multe transferuri interne ratate de gruparea ros albastra in ultimii ani sau de ce un fotbalist costa pentru rivali doar jumatate din suma care ar costa-o pe Steaua. Nea Mitica, campionatul se castiga pe teren sau prin combinatii financiare sustinute de vesnicile grupuri de interese?

fane_casieru30.07.2007 11:07

Punem pariu ca din etapa viitoare Herea joaca la dinamu ???

fly30.07.2007 11:20

o sa il ia totusi dnamo , nu cred ca Becali va forta sa il aduca in Ghencea fularsteaua2

suporter**30.07.2007 11:49

o sa vina la Steaua

danimarcu30.07.2007 12:04

Eu in locul lui Jiji as renunta la Herea...De banii aia ar putea aduce un jucator de afara,si in plus le-ar arata hotilor ca nu poate fi jecmanit!

ne_faci_un_gol30.07.2007 12:12

eu am o singura nelamurire: de ce a pozat Herea in tricoul rapidului daca voia doar la Steaua? atata timp cat s-a lasat influentat de unul si altul, e greu sa il mai ia cineva in serios.. pana la urma isi urmareste propriul interes, nu e vorba de atasament fata de o echipa anume (fie ea Steaua sau oricare alta).

rez30.07.2007 12:24

impresara lui a zis ca vrea la Steaua.el nu a spus-o cu gura lui niciodata!!!!va dati seama ca i-a momit Becali cu ceva bani in plus la salarul lui si un comision frumusel pentru d-soara Prodan

Il Soldatino30.07.2007 12:26
eu am o singura nelamurire: de ce a pozat Herea in tricoul rapidului daca voia doar la Steaua? atata timp cat s-a lasat influentat de unul si altul, e greu sa il mai ia cineva in serios.. pana la urma isi urmareste propriul interes, nu e vorba de atasament fata de o echipa anume (fie ea Steaua sau oricare alta).

a pozat in tricoul Rapidului dar nu a declarat niciodata "vreau sa joc la Rapid". In ceea ce priveste atitudinea lui duplicitara, eu cred ca ai dreptate si de aceea acum este in aceasta postura. Totusi, in clipa in care s-a dus la Rapid, nu exista inca oferta Stelei...ce era sa faca omul pentru a juca in cupele europene si pentru a castiga mai bine?

greenyes30.07.2007 12:26

Of Romanie draga!!! Avem un sistem bolnav incepand cu educatia, sanatatea, etc si terminand cu fotbalul care se bate pentru locul intai. Cum a fost evaluat Herea, care sunt criteriile care au facut ca el sa valoreze 3 mil de euro. A castigat cumva titlul de cel mai promitator tanar jucator, e golgheter, a jucat sute de meciuri la echipele de juniori si tineret ale nationalei, e monitorizat de ani buni de cele mai bune echipe din europa???? Am citit ca jucatorul lui Feyenoord, Castelen a fost trasnferat de Hamburg pentru suma de 2.5 mil de euro. Pai baiatul a facut parte din nationala Olandei care a castigat campionatul european sau mondial de tineret recent incheiat, joaca in nationala mare, etc si tot nu costa 3 mil de euro, dar Herea, baiatul nu are nici o vina, este evaluat de Iacov, alt dinu paturica al fotbalului romanesc la aceasta suma exorbitanta si culmea cica sunt si oferte pe masura.

Ce sa mai ti se face greata!!!!! Ca la noi la nimeni!!!!

Forza Steaua!!!

Padrese30.07.2007 12:27

Cred ca exagerezi, Cataline. Atata timp cat jucatorul a fost prezentat de rapizi noi nu prea avea rost sa mai continuam cu negocierile, eu nu l-am auzit pe Herea sa declare ca vrea la Steaua ci doar pe Becali si pe impresara aia idioata. Din partea mea drum bun lui Herea oriunde va juca ca putin ma intereseaza daca va ajunge la noi atata timp cat se face atata scandal pentru el.

fane_casieru30.07.2007 12:43

Stati linistiti ca Netoiu stie ce vrea - l-a luat la Mioveni... si o sa ajunga la dinamu...mai vorbim.

Il Soldatino30.07.2007 13:04
Cred ca exagerezi, Cataline. Atata timp cat jucatorul a fost prezentat de rapizi noi nu prea avea rost sa mai continuam cu negocierile, eu nu l-am auzit pe Herea sa declare ca vrea la Steaua ci doar pe Becali si pe impresara aia idioata. Din partea mea drum bun lui Herea oriunde va juca ca putin ma intereseaza daca va ajunge la noi atata timp cat se face atata scandal pentru el.

a fost prezentat dar nu semnase niciun contract...a ajuns acolo pentru ca acolo fusese trimis...tocmai acest aspect incerc sa-l evidentiez eu. Faptul ca este aruncat dintr-o parte in alta este o parte a problemei (evidentiata f bine de "ne_faci_un_gol") dar jocurile raman murdare si nu ofertele CONCRETE sunt cele care stabilesc achizitiile ci combinatiile...

Oradeanu30.07.2007 14:01

Nu Costica e de vina pentru ca cere atata amar de banet. Prost va fi cine va da (daca va da!)

cristi_mold30.07.2007 14:37

Herea nu merita mai mult de 1 mil de Euro. Poate in 2-3 ani, daca munceste si se dovedeste prin meciuri bune in Liga I si in cupele europene, ca are valoare, atunci va merita acesti bani.

Pana atunci nu si ma bucur ca GB nu supraliciteaza la asemenea oferte epopeice

SSK30.07.2007 15:00

In afacerea asta, toti au o parte din vina. Jucatorul nu cred ca-si doreste neaparat sa ajunga undeva anume, mai mult sa plece de la National si atat. Oricum, cel mai vinovat este de departe Iacov, o nulitate care crede ca poate prosti pe oricine.

Herea nu face mai mult de 1 milion, hai 1,5 milioane MAXIMUM. Sumele care se vehiculeaza in jurul lui sunt aberante. Daca cineva da pe Herea sume de ordinul a 3-4 milioane de euro, e prost cu acte in regula.

Nu-l stiu cum joaca, am auzit ca ar fi bun si mi l-as dori la Steaua. Pe de alta parte, as vrea ca jegul de Iacov sa si-o ia in bot si daca se poate sa dea faliment cu Herea in ograda cu tot.

mirceaor30.07.2007 15:25

Mie mi se cam rupe de Herea .

Daca vine la Steaua ,sa faca bine si sa puna osul si sufletul pentru culori. Daca nu ,sa fie sanatos .

Iar mascariciului Iacov ar trebui sa-i fie rusine - el e tembelul care a reusit sa duca in B o echipa care acum 10 ani se batea la titlu.

vanfootball30.07.2007 15:42
Mie mi se cam rupe de Herea .

Daca vine la Steaua ,sa faca bine si sa puna osul si sufletul pentru culori. Daca nu ,sa fie sanatos .

Iar mascariciului Iacov ar trebui sa-i fie rusine - el e tembelul care a reusit sa duca in B o echipa care acum 10 ani se batea la titlu.

Si acum 5 ani se batea la titlu. Iacov e cel mai incompetent conducator din ultimii ani, nu stiu cum a ajuns in fotbal, nu stiu cum de mai este in fotbal.

cristi_mold30.07.2007 20:39

Fratilor eu am o intrebare. Cum dracu si de unde mama naibii reuseste Iacob asta sa scoata atatea bani pe niste nonvalori. Herea, Sapunaru, Grifiths toti vanduti pe milioane de dolari cand astea nu merita mai mult de 500000?

Wally30.07.2007 20:51

Ce vina are Iacob ca Copos e fraier si se ia dupa marele antrenor Mucescu care vede in Sapunare si Griffiths mari valori ale fotbalului autohton? Iacob cere si fraierii dau, SIMPLU.

killian200330.07.2007 21:15

din surse f sigure,Herea vrea la Steaua....Sora mea locuieste la un bloc distanta de Herea si este f buna amica cu el....dar de la "a vrea" pana la "a merita" sa joace la Steaua...mai e mamaliga de mancat(ca sa citez pe cineva) :biggrin:

IL_Diablo30.07.2007 21:29

:) Fara a fi rautacios,cat de buna prietena e cu el?

In alta ordine de idei mai mult de 7-800000 de euro nu cred ca ar merita Herea. In zilele astea cu toata mediatizarea excesiva a marelui Herea am avut impresia ca il transferam pe Ronaldinho. Salut cu scarba aducerea in prim plan a impresarei Prodan, un fel de Gigi Becali la feminin.

Wally30.07.2007 21:30

Exact, de la "a vrea" la "a putea" e diferenta ca de la cer la pamant...poate si Mitica Popescu de la Building Vanju Mare vrea sa joace la Steaua, dar cine l-ar primi pe el?? :tongue:

andyro31.07.2007 06:36

Nu cred ca Herea prefera "cu toata inima" Steaua si doar Steaua, pentru ca altfel nu ar fi mers asa departe in negocierile cu Rapid.

Parerea mea ? Becali a aflat ca nu a semnat contractul, a cotizat serios la d'soara impresar care a iesit prin presa cu declaratii sforaitoare (nu l-am vazut pe Herea sa zica "nici mort nu joc la Rapid", si nici nu cred ca o va face), d'soara care si-a primit banutii de la Jijel, cat si un bonus destul de important : "Contactat telefonic, impresarul Dumitru Tudor a declarat cã a renunțat la colaborarea cu jucãtorul Nicolae Dicã. [...]. Dicã va fi impresariat de Ana-Maria Prodan."

Singurul care o sa aiba de suferit din tot frecusul asta e Herea, care habar n-are pe ce lume e sau pentru cine o sa joace; si intre timp, pierde saptamani si perioade de pregatire. Incepe sa semene cu un caz "Chivu - Becali" la scara nationala.

udaradu31.07.2007 07:48
Fratilor eu am o intrebare. Cum dracu si de unde mama naibii reuseste Iacob asta sa scoata atatea bani pe niste nonvalori. Herea, Sapunaru, Grifiths toti vanduti pe milioane de dolari cand astea nu merita mai mult de 500000?

NU STIU CE HRAM PORTI dar nu exista om sa nu aiba o valoare.Cei 3 pe care ii numesti cu nerusinare non valori sunt sportivi de performanta,nu conteaza unde joaca dar sunt sportivi ai acestei tari,aici sau nascut(exceptindul pe australian)si sunt de ai nostri,daca vine Herea la Steaua si se dovedeste a fi bun pentru echipa taie-ti limba..Cu Iacob sau Iacov cum lo fi chemind nai decit sa te speli pe cap

fedora31.07.2007 08:55

@udaradu: dar omul nu a zis ca nu au o valoare, ci a spus ca valoarea adunata a lor nu depaseste 500000$, lucru care mi se pare adevarat.

«12»