Analizand lotul pentru sezonul asta se vede ca stam foarte prost la mijlocul terenului.
De fapt, daca facem o comparatie cu celelalte contracandidate la titlu
am putea vedea ca in aproape toate compartimentele exista cel putin o echipa cu lot mai bun ca noi
La portari, Lobont face cat toti portarii nostri. Coman de la Rapid este destul de bun, iar Popa de la Timisoara e peste Cernea. Sa speram ca Zapata stie ceva, sa mai echilibram balanta.
La fundasi laterali, stam OK (nesu,emeghara,p.Marin,golanski). dar suntem totusi un pic sub Dinamo (Stoican,Pulhac,Blay,Izvoranu). Oricum suntem peste Rapid, Cluj (care-l are totusi pe Tony) si mult peste Timisoara cu ai lor Stancu si Dancia.
La fundasi centrali, daca-l retragem pe Radoi, si-l recuperam pe Ghionea (Radoi,Ghionea,Goian,Baciu) suntem un pic peste Dinamo (moti, r.Stefan, v.nastase) si Rapid (maftei, Constantin, rada), peste Timisoara clar cu ai lor Mckain si Canu, si cred ca si peste Cluj, desi nu-i cunosc.
Daca nu-l retragem pe Radoi, stam mai rau ca Dinamo si egali cu Rapid.
La mijlocasi de banda; Badoi,Nicolita,Ochirosii,(Bostina),Cristocea stam asa si asa.
Dinamo il are pe C. Munteanu-peste toti ai nostri,Fernandes,Ze Kalanga iar Ad. Cristea poate juca si pe banda.
Clujul are niste jucatori portughezi foarte buni, din care se distinge Semedo, mult peste toti jucatorii nostri, iar la Timisoara Torje stie de 10 ori mai mult fotbal nu numai ca Ochirosii, dar si decat Nicolita.
Rapid nu intra in calcul aici.
As zice ca este relativ echilibrat, atat timp Badoi joaca la valoarea lui si Nicolita isi revine.
La mijlocasi centrali stam groaznic. cu Ov.Petre,Bicfalvi, (Radoi), Lovin, Croitoru, (Bostina) suntem mult, mult, mult sub:
Dinamo: Margaritescu,Ropotan,(Fernandes),Zicu, Ad. Cristea. Chiar si C. Munteanu ar putea intra aici.
Rapid: C. Lazar (cel mai bun mijlocas roman, in opinia mea), Herea, N.Grigore, Maldarasanu
Timisoara: Aliuta, Plesan, Alexa, Shroj, si poate Vrsici
De Cluj nu stiu exact, Ogbonna e un jucator exceptional, dar s-ar putea sa prefere atacant. Trica este insa slab, dupa cum stim toti.
La atacanti, cu Dica,Neaga,Iacob si Gurita, suntem un pic sub Dinamo (Danciulescy,Niculescu, bratu,l.Ganea) ca si consistenta, dar si posibil sub Cluj (Didy,Ogbonna,Fabbiani,Anca)
Desi Dica al nostru este peste toti ceilalti.
Rapid (cu Mazilu si Buga) si Timisoara (cu Ganea, Cristea,Bucur si Mansour) sunt un pic sub noi.
deci, parerea mea:
portari : 1.Dinamo, 2.Rapid, 3.Poli - sper ca Zapata sa echilibreze lupta
fundasi laterali: 1.Dinamo, 2.Steaua, 3.Cluj
fundasi centrali: 1.Steaua, 2.Dinamo, 3.Rapid - cu Radoi retras, doar
mijlocasi centrali: 1.Dinamo, 2.Rapid, 3.Timisoara - Steaua pe 5
mijlocasi laterali: 1-4 Steaua, Dinamo, Poli, Cluj
atacanti: 1.Dinamo, 2.Cluj, 3.Steaua
Concluzie: daca nu aducem 2 jucatori la mijlocul terenului, un atacant central, un fundas central si daca portarul Zapata nu are valoare, o sa avem un sezon greu, in care putem ocupa orice loc, intre 1 si 5. Mai degraba spre 5.