Concurenta pe postul de portar creste pe zi ce trece în Ghencea! Dupa ce l-au trimis pe Andrey la Steaua II, evolutiile sale din returul campionatului fiind sub asteptari, Hagi a optat tot pentru un sud-american, Robinson Zapata, de la Cucuta Deportivo.
Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a dezvaluit ca negocierile pentru columbian sunt foarte avansate, parafarea contractului fiind doar o formalitate pe care o vor face atunci când portarul va primi viza pentru a veni pe pamânt european. "Zapata este asteptat în România, nu stiu exact daca ajunge sau nu pâna vineri la meciul cu Charleroi, eu sper sa soseasca cât mai repede. Asteapta viza pentru a putea pleca din Columbia. Ne-am înteles cu oficialii Cucutei, si cu jucatorul, am stabilit sumele, doar ca nu a semnat", a declarat Adrian Ilie.
Cum tânarul Cezar Lungu va fi împrumutat un an formatiei Gloria Buzau, iar Andrey a fost trimis la Steaua II, evhipa din Ghencea se va putea baza pe trei goalkeeperi: Zapata, Cernea si Vâtca.
Sud-americanul nu a evoluat niciodata într-un campionat european, venirea la Steaua însemnând pentru el si sansa de a juca în Liga Campionilor. El a fost titular un meci în acest sezon de Copa America, când s-a înregistrat si singura victorie a nationalei Columbiei, împotriva selectionatei Statelor Unite, scor 1-0. Goalkeeperul columbian a fost eliminat în acea partida în minutul 87, pentru acumularea a doua cartonase galbene.
Carte de vizita
Robinson Zapata
Data nasterii:
30 septembrie 1978
Vârsta: 29 de ani
Inaltime: 1,86 m
Greutate: 76 kg
Nationalitate: columbian
Echipe precedente: America Cali (Columbia), Real Cartagena (Columbia), Rosario Central (Argentina), Independiente (Argentina), Belgrano (Argentina), La Serena (Chile), Cucuta Deportivo (Columbia)