Salutare tuturor!
Am observat ca din calculele pe care le faceti de zor despre buget, investitii si altele, omiteti anumite lucruri.
1. Salarii jucatori - penru un lot de 22 la cate milioane de euro se ajunge intr-un an? + impozitele pe care le plateste angajatorul
2. Salarii staff: antrenori, preparatori fizici, manager, director executiv, + o intreaga pleiada de alti angajati ai clubului, de la avocat, contabil, pana la portar si femei de servici - cat sa fie ? Destul...si aici + impozitul platit de angajator
3. Primele de joc campionat - cupe europene, destul de consistente la Steaua - cred ca se depaseste milionul de euro/an
4. Investitii baza sportiva, infrastructura
5. Echipa a doua
6. Investitii copii si juniori
7. Echipament si alte accesorii de antrenament
8. Deplasari ( transport, cazare si masa la un staff de minim 30 persoane) in tara si strainatate (aici am oservat ca s-au vehiculat niste sume)
9. Stagii de pregatire vara si iarna in tara si strainatate
10 Sume transferuri + prima de semnatura + comisioane impresari
11 Utilitati. Aveti careva idee cat costa apa si curentul / luna, gazul si telefonul, salubrizarea, la un club de fotbal ?
Nu sunt avocatul nimanui si la fel ca majoritatea suporterilor, cred ca mai e nevoie de 2-3 jucatori. Dar rog doar obiectivitate in analize. Si inca ceva: un club performant nu trebuie sa iasa pe minus la bani incasati - bani cheltuiti. Asta inseamna pierdere iar pierderea duce la faliment.