FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gloria verbala

«12»
fcsteaua.ro11.07.2007 15:12

Intr-o ierarhie mondiala a jucatorilor de fotbal, Thereau ar fi cotat la la 2 sau 3 stele in timp ce jucatorii din campionatul Romaniei s-ar situa la 1 - 2 stele. Nu tine doar de valoare ci de imagine, de cota, de marketing si nivelul campionatului. Asta daca nu cumva vreun "nebun" cu numele Radoi, Dica sau Radu Stefan s-ar hotara sa calce pe urmele lui Mutu sau Hagi.

In clipa in care l-am auzit pe Adrian Ilie declarand ca Steaua va fi o formatie extrem de puternica prin aducerea de jucatori cotati la 5 stele am filtrat informatia admitand faptul ca fosta Cobra se afla intr-o stare de profund entuziasm dar si ametita de promisiunile lui Gigi Becali ca va baga "material" cat trebuie.

Neavand pretentia ca in Ghencea sa soseasca alde Inzaghi, Gattuso, Cristiano Ronaldo, Henry, Eto'o sau Ronaldinho, am "pus botul" macar la chestia cu "o mare echipa". Macar de 3 stele....si unul de 4. Gandurile-mi zburau spre un Angulo, Canizares, Luis Fabiano sau....Belluschi. Adica o pleiada de fotbalisti foarte buni, nu neaparat stelari dar care "sa faca diferenta" (na' ca era sa-mi musc limba).

In clipa de fata dezamagirea este profunda. Tocmai reascult declaratia lui Adi de aseara "voi incerca sa-i aduc lui Hagi jucatorii de care are nevoie" si in fata ochilor imi apar imagini cu golurile primite de portari in primele amicale din Austria dar si stangaciile din zona centrala a apararii noastre laolalta cu disperarea lui Gheorghe Hagi. In plus deja se simte lipsa de incredere in tonul lui Adi.

De unde deriva mahnirea? Nu-i bai ca lot avem, valoare ar cam fi, tineri de viitor sunt, Hagi incearca sa gaseasca solutii. Problema este MINCIUNA. Acelasi tratament la care suntem supusi si mereu din aceeasi directie. Apoi nerealismul, hazardarea in declaratii bombastice in numele unei glorii verbale de moment. Un borcianism jegos. Un patron obisnuit sa minta ii promite Presedintelui ca-i va da bani exact cat trebuie pentru a se forma o mare echipa, cel de-al doilea, tanar si neexperimentat se entuziasmeaza si-si lauda intentiile.

Rezultatele? Golansky si Emergara. Plus Bicfalvi, un tanar extrem de valoros dar necopt pentru ce-si propun ros albastrii in gura mare. Pe Neaga nu-l pun pentru ca baiatul mai avea putin si se ruga sa fie adus inapoi. Ar mai fi Pulido dar nici ala nu e sigur al nostru. Punand in balanta plecarile lui Thereau, Elton si Saban descoper ingretosat faptul ca prin cedarea celor trei, patronul George Becali aproape a reusit sa acopere cheltuielile cu cei 5 noi fotbalisti achizitionati. Daca adaugam profitul rezultat din aventura europeana a Stelei din anul 2006 ramanem fara grai. Totul e profit, iar lotul nu arata chiar de "semifinalele Champions League" in comparatie cu ce s-ar fi putut realiza cu veniturile obtinute. Unde sunt sacrificiile finantatorului dedicat? Unde sunt acele investitii mari in numele hegemoniei? Unde este avionul de milioane de euro? Unde este amenda pe care Vali Badea trebuia s-o primeasca cu varf si indesat pentru ca s-a jucat de-a Formula 1 si a lasat echipa la greu?

Marine, sper ca te-ai pregatit cum trebuie. Te asteapta un sezon tare. Inca unul....Mult noroc Gica. O sa ai nevoie....si noi vom fi tot STELISTI.

Forza Steaua!

Danntes11.07.2007 15:53

Da Cataline...din pacate same shit(conducerea) different day...sunt la fel de furios pe ciobanu asta infect ca si tine, aceleasi minciuni, aceeasi perversitate, aceleasi "grandomanii" acelasi...acelasi...

Sper doar ca Adi Ilie sa nu fie Meme reloaded adica bufonul regelui.

Cat despre Hagi ii doresc succes maxim si sustinere indiferent de rezultate...dar nu cred ca va face mare branza ca antrenor.

fane_casieru11.07.2007 16:42

Sper doar ca Adi Ilie sa nu fie Meme reloaded adica bufonul regelui.

Cat despre Hagi ii doresc succes maxim si sustinere indiferent de rezultate...dar nu cred ca va face mare branza ca antrenor.

Asta e adevarul dar hai sa avem putina rabdare si indulgenta cu ei asa cum am avut si cu altii care nu ar fi meritat.Sa asteptam putin.....

blood_2_hot11.07.2007 16:53

Gigi Becali este exact opusul a ceea ce cred multi (stelisti neinformati) despre el.

Nu numai ca nu are bani, dar e chiar mai zgarcit decat Copos. Si din pacate si mai prost. Inaintea

celui mai important campionat, cu miza de 10-20mil euro, isi lasa echipa de izbeliste, cu un lot

mai slab ca al lui Dinamo si Cluj, si nu mult peste al Rapidului.

El doar vorbeste de zeci de milioane, de jucatori de 5 stele, etc. etc. Realitatea il contrazice crunt!

Au plecat Thereau, Elton si Paraschiv pe care s-au luat 2+0.5+0.5=3 milioane de euro; si au venit Neaga+Badoi+Emeghara+Golanski adica 0.8+0.6+1+1=3.2 milioane.

Deci cele 10-20 milioane promise ca investii au ajuns de fapt 200 mii. Si asta pentru ca venit Hagi!

Daca ramanea Oli, nu se mai investea nimic! Dar Hagi il preseaza.

Cred ca Golanski a fost mai putin de 1mil; iar spaniolul Pulido a fost remarcat pentru ca e liber de contract (Ilie a recunoscut asa). Si transferul lui e in impas, pentru ca Gigi nu da banu'. Asa cum a facut si cu Emeghara.

Adi Ilie saracu' nu mai stie pe unde sa scoata camasa in declaratii. Cum sa cumperi jucatori, cand nu ai bani??

Din pacate si pentru Adi, nici el nu si-a inceput treaba cum trebuie. In loc sa stea in cantonament si sa faca miute si concursuri de lovituri libere, trebuia sa se duca dupa jucatori....

Si nu dupa portari in America de Sud !!!! Nu se poate. Cum poate fi cineva atat de inconstient?

De ce nu un portar din Liga a doua italiana sau franceza, cu scoala de fotbal facuta la juniori. Asa cum facuse si Thereau- si s-a vazut ca stia fotbal.

Lavrente_sb11.07.2007 17:18

99% sunt de acord. Sunt de acord ca se putea face mult mult mult mai mult legat de transferuri si ca aveam nevoie de asta.

Totodata, cred ca trebuie mentionat si ca majoritatea din cei care zic ca ar fi trebuit banii investiti in jucatori si asa mai departe nu se gandesc si la restul cheltuielilor care apar in timpul sezonului. Sa ne gandim numai la cele trei stagii de pregatire, la toate deplasarile (cele interne nu conteaza), sa ne gandim si la toate costurile pe care le-a suferit echipa din cauza accidentatilor, si la investitiile pentru gazon, tabela, conferinte de presa, organizarea meciurilor si asa mai departe. Stateam intr-o zi si de curiozitate am inceput sa fac niste sapaturi si calcule, si sincer, cred ca toate astea, pentru anul trecut se ridica la cel putin 5 milioane de euro, daca nu mai mult. Sa luam de exemplu deplasarea la Madrid sau Lyon, iese fiecare undeva in jur de 400,000 cu toate chestiile incluse.

Deci sa nu zicem 5 ci 7 milioane de euro, dar si asa cred ca e subestimat. Pe langa asta mai punem salarii, care numai pentru jucatori sunt in medie cam 130 000 nu? 20 de jucatori, Ochirosii sau Lungu necontand. Deci mai adaugam vreo 2.5 milioane. Prime de joc...n-am idee la cat s-ar ridica pe un an intreg, mai ales ca anul asta nu am batut nici pe Dinamo, iar in CL am castigat un meci. In orice caz, sa zicem inca un milion jumatate.

Daca stam sa le adunam pe toate ajungem undeva in zona 11 milioane de euro.

Vreau doar sa demonstrez ca din aia 12 milioane nu ne putem astepta ca 12 sa fie folositi pentru transferuri.

Din contra, aici ar trebui sa intre GIGINHO cu milioanele si sa mai puna macar 3 deoparte in loc sa dea doua la Dinamo sau mai stie eu ce...hm....avioane cu Sf. Gheorghe si asa mai departe.

Sa ne gandim ca in principiu transferurile facute au cam fost acoperite de vanzarile de jucatori. Poate doar cu cateva sute de mii de euro , maxim un milion a plusat gicu!

Ce ar fi fost daca ar mai fi pus macar 3, sa luam si noi acolo un mijlocas de pe la vreo Levante sau mai stiu eu ce ecipa de mijloc din spania sau italia, poate nu cu mult mai valoros ca ce avem in Romania da calit in jocurile contra unor echipe de top, si cu mentalitate gen Thereau. NU CRED CA CEREM PREA MULT NU? SE AUDEEEEEEEEE??????

Si poate banii aia ar fi putut fi stransi si daca cineva se gandea mai devreme sa deschida magazinul oficial si sa depuna munca serioasa in departamentul de marketing si vanzari. A apus vremea cand echipele traiau din bilete. Apropos am uitat sa socotesc bbiletele si televizarile, probabil ca si alea ar fi acoperit cele 3 milioane pentru un jucator de valoare.

Revenind la marketing, cred ca ar trebui angajat un manager scolit bine care sa faca treaba acolo, poate Gigi nu realizeaza cati bani poate face o echipa ca Steaua de pe urma vanzarilor...poate e si mai bine asa...probabil ca ar disparea prin palat banii aia.

In alta ordine de idei, apreciez curajul lui Hagi de a adopta o strategie de promovare a tinerilor, cred ca s-ar potrivi Stelei bine si totodata, ar aduce si performante, ca sa nu mai vorbim de valori pentru nationala. Ajax e doar unul din exemple.

Sper ca undeva in viitor sa vad o conducere capabila de a intelege toate aspectele legate de succesul unei echipe.

Cine stie, scoala facuta mi-ar permite, undeva peste ani mai ca m-ar tenta sa lucrez pentru a face ceva din Steaua. Pe langa mine sunt convins ca mai sunt multi alti studenti in afaceri care viseaza la asta. Candva e menit sa se ajunga si acolo cineva cu cap cred eu...

HEHE, voi vedea si eu meciurile de acum incolo, gratie unui reciever cumparat impreuna cu alti studenti stelisti.

Salutari din partea grupului Ros-Albastru Reutlingen, Germania

Forza Steaua

mdionis11.07.2007 18:05

Doua corectii: Ivan Gennaro Gattuso si Samuel Eto'o sunt grafiile normale pentru numele celor doi jucatori mentionati ca Gatuso si Etto. In rest, bine punctat, insa lucrurile astea se cam stiau, doar naivii ar fi putut crede ca ciobanul sef chiar vrea sa investeasca zeci de milioane in Steaua. In definitiv, Gigi Becali face prea multa parada de cat de multi bani ar avea el pentru a nu ridica indoieli serioase asupra sumei reale de care de fapt dispune.

LeoKinG11.07.2007 18:06

Eu unu m-am saturat de minciunile acestui cioban,minciuni de genu:

- in 2007 cadn facem 60 de ani o sa facem in Ghencea meci de retragere pentru. Lacatus,poate ii facem si statuie

- in 2006 daca castigam campionatu o sa venim in Piata Universitati cu un autocar supraetajat(cum au Real sau Barca)

- Belluci(sau cum il cheama pe ala) vine la Staeua pe 16 milioane

- Avion de 16 milioane (cred ca avem cel mai nashpa autocar alb si cu emblema Stelei,puteau face si ei ceva mai frumos)

- buget de 40 de milioane de euro (de unde atata)

- facem in Ghencea nush ce sistem de intrare cu cartele,chiar azi am incheiat contractu cu firma(da sigur)

- contractu ala a lu Oli pana in 2010 fara clauza de reziliere sau fara ca Oli sa isi dea demisia (asta ma bucur ca a fost minciuna)

si asa mai departe...

ANTIgigi11.07.2007 18:14

La Adi Ilie nu se pune problema de bani, onoare sau glorie. Daca chiar se punea atunci nu mai venea la Steaua, isi vedea de afacerile lui ca si Gica Popescu. E si normal ca a venit cu sufletul, doar ca nu are experienta precum a avut meeeeeemeeeee. E la inceput si pentru cele cateva transferuri care le-a realizat eu zic ca merita o bila alba. E doar inceputul. Iti trebuie si putina putere de convingere sa il faci pe cioban sa mai dea bani pe transferuri dupa episodul MM. Si uite ca el a reusit... sper sa fie doar un inceput pozitiv...Iar daca vor aparea ulterior discutii eu cred ca Adi va pleca de buna voie si atunci poate ciobanul isi va da seama cat de dificil este sa se lucreze cu oameni ca el....POATE!...dar sper sa nu fie cazul...

Timpul le va rezolva pe toate...

Tupac Amaru11.07.2007 18:30
Gigi Becali este exact opusul a ceea ce cred multi (stelisti neinformati) despre el.

Nu numai ca nu are bani, dar e chiar mai zgarcit decat Copos. Si din pacate si mai prost. Inaintea

celui mai important campionat, cu miza de 10-20mil euro, isi lasa echipa de izbeliste, cu un lot

mai slab ca al lui Dinamo si Cluj, si nu mult peste al Rapidului.

El doar vorbeste de zeci de milioane, de jucatori de 5 stele, etc. etc. Realitatea il contrazice crunt!

Au plecat Thereau, Elton si Paraschiv pe care s-au luat 2+0.5+0.5=3 milioane de euro; si au venit Neaga+Badoi+Emeghara+Golanski adica 0.8+0.6+1+1=3.2 milioane.

Deci cele 10-20 milioane promise ca investii au ajuns de fapt 200 mii. Si asta pentru ca venit Hagi!

Daca ramanea Oli, nu se mai investea nimic! Dar Hagi il preseaza.

Cred ca Golanski a fost mai putin de 1mil; iar spaniolul Pulido a fost remarcat pentru ca e liber de contract (Ilie a recunoscut asa). Si transferul lui e in impas, pentru ca Gigi nu da banu'. Asa cum a facut si cu Emeghara.

Adi Ilie saracu' nu mai stie pe unde sa scoata camasa in declaratii. Cum sa cumperi jucatori, cand nu ai bani??

Din pacate si pentru Adi, nici el nu si-a inceput treaba cum trebuie. In loc sa stea in cantonament si sa faca miute si concursuri de lovituri libere, trebuia sa se duca dupa jucatori....

Si nu dupa portari in America de Sud !!!! Nu se poate. Cum poate fi cineva atat de inconstient?

De ce nu un portar din Liga a doua italiana sau franceza, cu scoala de fotbal facuta la juniori. Asa cum facuse si Thereau- si s-a vazut ca stia fotbal.

O analiza lucida, cu care sunt total de acord.

r.ochirosii11.07.2007 18:34
Eu unu m-am saturat de minciunile acestui cioban,minciuni de genu:

- in 2007 cadn facem 60 de ani o sa facem in Ghencea meci de retragere pentru. Lacatus,poate ii facem si statuie

- in 2006 daca castigam campionatu o sa venim in Piata Universitati cu un autocar supraetajat(cum au Real sau Barca)

- Belluci(sau cum il cheama pe ala) vine la Staeua pe 16 milioane

- Avion de 16 milioane (cred ca avem cel mai nashpa autocar alb si cu emblema Stelei,puteau face si ei ceva mai frumos)

- buget de 40 de milioane de euro (de unde atata)

- facem in Ghencea nush ce sistem de intrare cu cartele,chiar azi am incheiat contractu cu firma(da sigur)

- contractu ala a lu Oli pana in 2010 fara clauza de reziliere sau fara ca Oli sa isi dea demisia (asta ma bucur ca a fost minciuna)

si asa mai departe...

"In 2 ani voi face Ghencea cu acoperis un fel de stadionu' lui Arsenal"... G.B. sa laudat nu mai noi stim cat... ca a facut si el tribune, a skimbat scaune, a pus gazon sau ca a pus WC-uri noi.

Bekali nici macar nu stie sa minta! El face aceste declaratii ca sa le dea sa manance la ziaristi din mana ca la niste porumbei ! Ne spune el noua ca el vede un atakant si in 15 min zice daca e sau nu bun de Steaua...

Lasa-ne frate cu vrajeli dastea... in felu' asta vom ajunge de talia lui Chelsea, Barca, Inter cam peste 50-70 sa nu zic 100 ani :)

Forza Steaua fularsteaua2 (scz ca am fost putin offtopic)

EPE11.07.2007 18:59

Daca cineva dorea o echipa de 5 stele pai in primul rand facea tot posibilul sa il tina pe Thereau si sa construiasca echipa in jurul lui cu jucatori cel putin de nivelul lui.Ori in cazul nostru a fost exact invers. Si sa nu vina nimeni sa spuna ca omu nu a mai vrut sa stea ca nu s-a adaptat si blah blah, sa fim seriosi...chiar ne cred naivi pe toti..

Dulah11.07.2007 19:44
Daca cineva dorea o echipa de 5 stele pai in primul rand facea tot posibilul sa il tina pe Thereau si sa construiasca echipa in jurul lui cu jucatori cel putin de nivelul lui.Ori in cazul nostru a fost exact invers. Si sa nu vina nimeni sa spuna ca omu nu a mai vrut sa stea ca nu s-a adaptat si blah blah, sa fim seriosi...chiar ne cred naivi pe toti..

Si eu spun la fel ,faza cu nu sa adaptat e doar un motiv de acoperire.

Pacat ca inaintea PERFORMANTEI intra banii si interesele personale .

fcr196911.07.2007 21:09

constat cu regret ca toti stelistii l-ati uitat pe Elton,amintiti doar de Thereau...:( pacat,mare pacat...

onyx11.07.2007 21:41
Si eu spun la fel ,faza cu nu sa adaptat e doar un motiv de acoperire.

Pacat ca inaintea PERFORMANTEI intra banii si interesele personale .

E greu sa tii un jucator cu japca. Ultimele cazuri sunt Malouda si Abidal, care nu au vrut sa mai ramina la Lyon, desi erau sub contract. Thereau cistiga de trei ori mai mult decit la Steaua, si traieste intr-un super oras, lucru care cintareste mult la efectuarea unui transfer. Nu intimplator prima intrebare a lui Pulido catre Contra a fost despre viata din Bucuresti.

daffyduck11.07.2007 21:43

Bravo blood_2_hot ... subscriu 100%, bine le mai zici.

Lumea ii va fugi la un moment dat de sub picioare ciobanului om maimuta pestera Jiji, asa cum s-a intamplat tuturor dictatorilor la vremea lor, ca si lui Ceausescu. O sa sfarseasca urat de mai multi decat l-au iubit vreodata pe prost. Ideea la Jiji e clar: 34% din romani sunt analfabeti si exact cam atat e si procentul lui de simpatie. Numai ca oamenii prosti sunt schimbatori, prosti si razbunatori. Azi il idolatrizeaza pe Jiji, la prima chestie o sa-l alerge cu pietre ... gi ce distractie o sa mai fie ...

vanfootball11.07.2007 22:07
constat cu regret ca toti stelistii l-ati uitat pe Elton,amintiti doar de Thereau...:( pacat,mare pacat...

Tu ai o obsesie cu Elton.:)

Unii dintre noi consideram plecarea lui Thereau mult mai grava decat cea a lui Elton (peste 2-3 ani o sa vezi de ce). Vrei sa-l iubim toti pe Elton? A fost jucatorul nostru, a facut ceva spectacol si e urat modul incare a fost dat afara, dar chiar imi displacea isteria "eltonista", de parca intrase Papa Benedict in teren. In continuare il consider un jucator bun, insa il vad pe Thereau un jucator de fotbal mult peste Elton.

grizzly12.07.2007 06:23

@ Lavrente_sb : destul de pertinenta analiza ta cu banii. uiti insa doua lucruri. 1. asocierea cu brandul Steaua aduce o crestere enorma de imagine. 2. salariile unor jucatori si bonusurile lor sunt cu titlu de donatie sau sponsorizare. asta aduce importante deduceri de impozit si transforma ceva bani mai negri in venituri oneroase legale.

Il Soldatino12.07.2007 06:56
Doua corectii: Ivan Gennaro Gattuso si Samuel Eto'o sunt grafiile normale pentru numele celor doi jucatori mentionati ca Gatuso si Etto. In rest, bine punctat, insa lucrurile astea se cam stiau, doar naivii ar fi putut crede ca ciobanul sef chiar vrea sa investeasca zeci de milioane in Steaua. In definitiv, Gigi Becali face prea multa parada de cat de multi bani ar avea el pentru a nu ridica indoieli serioase asupra sumei reale de care de fapt dispune.

Am facut corecturile de rigoare. Multumesc.

Noroc,

C

SS Lazio12.07.2007 07:58

Lavrente_sb : Foarte buna analiza ta . Intr-adevar bugetul unui club nu se concentreaza doar asupra transferurilor[cumpararilor de jucatori],asa cum nici nu se formeaza [!!!] doar din vanzari de jucatori. Multa,multa cheltuiala a fost cu Cl,cu cantonamentele ,cu toate cele,insa nu trebuie sa uitam de mult vehiculatii 10 milioane de euro,pe care i-a primit iesind din grupe ciobanul[lucru spus chiar de Gigi insusi].

Iar banii de pe bilete si reclame...nu stiu ,poate ma insel,dar pentru fiecare meci din CL se primeau bani frumosi[chiar peste un milion de euro pe meci,daca n-am dreptate,sa ma corectati].Abonamentele,campionatul au adus si ei bani.

Per total,eu as zice ca nu e de plans situatia lui Becali,iar vreo 5 milioane,cu siguranta,s-ar fi putut adauga,dar nu-i nimic!. Mai primim niste corectii in campionat si in grupe[sa dea Domnul sa ajungem acolo!]si va regreta ciobanul.Chiar daca Hagi le va impune,ii va motiva,le va transmite atitudinea de invingatori,pe care ,poate,Olaroiu nu o insufla jucatorilor,nu prea avem cum sa trecem de grupe.Eu personal imi doresc UEFA.Este un barometru mult mai ...concret[adica in CL,pierzi doua meciuri la scor si te buimaceste,nici nu stii care ti-e valoarea,dar ,in schimb,in UEFA e mult mai clara situatia:daca pierzi acolo la scor,inseamna cu certitudine ca n-ai valoare]

As incheia mai optimist spunand ca perioada de transferuri nu s-a incheiat,si eu am incredere in Adi Ilie.Daca a reusit sa faca totusi cateva "miscari " la club,poate,cine stie?,il va trage de maneca pe Gigi sa ia naibii inca un coordonator si un atacant.

Oricum,tot e trist,am ajuns sa apreciem valoarea unui om judecand dupa cat de bine se pricepe in a-l trage de maneca pe patronul-voievod.Foarte trist,Gigi conduce intr-adevar despotic daca am ajuns in situatia asta.Totusi,ce putea sa mai faca Adi Ilie? Cam atat,si el si Hagi se descurca bine,rezonabil ,iar eu sper anul asta la un nou campionat,fiindca Steaua e Steaua iar jucatorii nostri depasesc pe Dinamo ,CFR,Rapid la orice capitol.

Numai bine! FORZA Steaua!

vanfootball12.07.2007 08:21

"Steaua nu a renunțat la varianta Fabien Camus, susține cotidianul Voetbalkrant, care i-a fãcut o nouã ofertã francezului."

:)) Dupa ce nu a venit la insistentele lui Thereau, crede cineva ca va veni acum, dupa ce Cyril nu s-a "adaptat"? Sau poate Adi Ilie e mai convingator decat imi imaginam...

@Lavrente

400,000 o deplasare la Madrid sau Lyon? Nu crezi ca exagerezi cu aceste cheltuieli?

Dinamo si Rapid au primit 300.000, respectiv 200.000 euro din cupele europene, CFR Cluj a luat 0 euro. Ei nu au salarii de peste 100.000 euro, ei nu au avut cheltuieli? Cum resusesc sa tina pasul cu noi, club cu venituri de 15 milioane de euro anul trecut?!

Cheltuielile de pe anul trecut nu au cum sa depaseasca 10 milioane, asa ca profitul e de peste 5 milioane euro. Cat am cheltuit pentru transferuri? Din ce am calculat eu, am cheltuit 1.000.000 euro (restul ni i-am recuperat din vanzarile de jucatori). Pana la inceputul noului sezon, e foarte probabil sa mai vindem jucatori si sa semnam un nou contract de sponsorizare de cel putin 1.000.000 euro. OK, sa spunem ca banii aia sunt tinuti in club pentru posiblitatea in care nu intram in grupele UCL si va trebui sa ii folosim pentru acoperirea bugetului. Dar daca la iarna, in cazul in care intram grupe, nu se fac investitii masive, inseamna ca banii aia s-au evaporat in buzunarul stim-noi-cui.

Lavrente_sb12.07.2007 09:11
"Steaua nu a renunțat la varianta Fabien Camus, susține cotidianul Voetbalkrant, care i-a fãcut o nouã ofertã francezului."

:)) Dupa ce nu a venit la insistentele lui Thereau, crede cineva ca va veni acum, dupa ce Cyril nu s-a "adaptat"? Sau poate Adi Ilie e mai convingator decat imi imaginam...

@Lavrente

400,000 o deplasare la Madrid sau Lyon? Nu crezi ca exagerezi cu aceste cheltuieli?

Dinamo si Rapid au primit 300.000, respectiv 200.000 euro din cupele europene, CFR Cluj a luat 0 euro. Ei nu au salarii de peste 100.000 euro, ei nu au avut cheltuieli? Cum resusesc sa tina pasul cu noi, club cu venituri de 15 milioane de euro anul trecut?!

Cheltuielile de pe anul trecut nu au cum sa depaseasca 10 milioane, asa ca profitul e de peste 5 milioane euro. Cat am cheltuit pentru transferuri? Din ce am calculat eu, am cheltuit 1.000.000 euro (restul ni i-am recuperat din vanzarile de jucatori). Pana la inceputul noului sezon, e foarte probabil sa mai vindem jucatori si sa semnam un nou contract de sponsorizare de cel putin 1.000.000 euro. OK, sa spunem ca banii aia sunt tinuti in club pentru posiblitatea in care nu intram in grupele UCL si va trebui sa ii folosim pentru acoperirea bugetului. Dar daca la iarna, in cazul in care intram grupe, nu se fac investitii masive, inseamna ca banii aia s-au evaporat in buzunarul stim-noi-cui.

Exact acelasi lucru l-am spus si eu...Gogu a cheltuit maxim 1 milion anul asta, asa e. Cat despre deplasari, incearca si tu sa cauti cam la cat s-ar ridica numai zborul dus intors pentru toti jucatorii plus staff. Si dupa aceea cazarea....

Repet...cheltuielile le-am calculat avand in vedere ce informatii am gasit(da nu in presa)...de fapt am facut un proiect la scoala pe tema asta, si ajutor pertinentam avut mai mult decat aveam nevoie.

Deci tind sa cred ca e undeva aproape de realitate ceea ce am estimat.

Hm...acuma se duc ca milogii dupa Camus ala...si daca va veni cu fite si prostii...ca el nu vrea in Romania, si prostii...

vanfootball12.07.2007 09:41
Exact acelasi lucru l-am spus si eu...Gogu a cheltuit maxim 1 milion anul asta, asa e. Cat despre deplasari, incearca si tu sa cauti cam la cat s-ar ridica numai zborul dus intors pentru toti jucatorii plus staff. Si dupa aceea cazarea....

Repet...cheltuielile le-am calculat avand in vedere ce informatii am gasit(da nu in presa)...de fapt am facut un proiect la scoala pe tema asta, si ajutor pertinentam avut mai mult decat aveam nevoie.

Deci tind sa cred ca e undeva aproape de realitate ceea ce am estimat.

Hm...acuma se duc ca milogii dupa Camus ala...si daca va veni cu fite si prostii...ca el nu vrea in Romania, si prostii...

Vrei sa detaliezi si pentru mine cum ai ajuns la concluzia ca drumul si cazarea se ridica la 400,000 de euro????? La ce pret ai pus biletul, cati oameni ai inclus in staff, la cat ai calculat cazarea?

Nu ma pricep prea tare in ceea ce priveste acest aspect, dar eu am calculat asa:

- 30 de persoane(staff);

- pret bilet dus-intors de persoana: 500 euro;

- cazare hotel: 1000 euro (la Ritz, o camera normala e 500 euro) pe noapte (2 zile).

Asadar, drumul face 15.000 de euro si cazarea 60.000 = 75.000 de euro in total. Spune-mi daca gresesc si unde am omis sa bag restul de 325.000?!

Azazello12.07.2007 10:56

Salutare tuturor!

Am observat ca din calculele pe care le faceti de zor despre buget, investitii si altele, omiteti anumite lucruri.

1. Salarii jucatori - penru un lot de 22 la cate milioane de euro se ajunge intr-un an? + impozitele pe care le plateste angajatorul

2. Salarii staff: antrenori, preparatori fizici, manager, director executiv, + o intreaga pleiada de alti angajati ai clubului, de la avocat, contabil, pana la portar si femei de servici - cat sa fie ? Destul...si aici + impozitul platit de angajator

3. Primele de joc campionat - cupe europene, destul de consistente la Steaua - cred ca se depaseste milionul de euro/an

4. Investitii baza sportiva, infrastructura

5. Echipa a doua

6. Investitii copii si juniori

7. Echipament si alte accesorii de antrenament

8. Deplasari ( transport, cazare si masa la un staff de minim 30 persoane) in tara si strainatate (aici am oservat ca s-au vehiculat niste sume)

9. Stagii de pregatire vara si iarna in tara si strainatate

10 Sume transferuri + prima de semnatura + comisioane impresari

11 Utilitati. Aveti careva idee cat costa apa si curentul / luna, gazul si telefonul, salubrizarea, la un club de fotbal ?

Nu sunt avocatul nimanui si la fel ca majoritatea suporterilor, cred ca mai e nevoie de 2-3 jucatori. Dar rog doar obiectivitate in analize. Si inca ceva: un club performant nu trebuie sa iasa pe minus la bani incasati - bani cheltuiti. Asta inseamna pierdere iar pierderea duce la faliment.

axl2312.07.2007 11:53
Asadar, drumul face 15.000 de euro si cazarea 60.000 = 75.000 de euro in total.

Daca nu ma insel grosolan, jucatorii stau cate doi in camera. Deci pana si cei 60.000 sunt prea multi. Si pretul de 1000 pe noapte e exagerat, trebuie tinut cont ca rezervarea se face din timp, sunt in jur de 30 de persoane, grup mare, probabil all-inclusive, deci mai mult ca sigur ca se face reducere.

Il Soldatino12.07.2007 11:59
Salutare tuturor!

Am observat ca din calculele pe care le faceti de zor despre buget, investitii si altele, omiteti anumite lucruri.

1. Salarii jucatori - penru un lot de 22 la cate milioane de euro se ajunge intr-un an? + impozitele pe care le plateste angajatorul

2. Salarii staff: antrenori, preparatori fizici, manager, director executiv, + o intreaga pleiada de alti angajati ai clubului, de la avocat, contabil, pana la portar si femei de servici - cat sa fie ? Destul...si aici + impozitul platit de angajator

3. Primele de joc campionat - cupe europene, destul de consistente la Steaua - cred ca se depaseste milionul de euro/an

4. Investitii baza sportiva, infrastructura

5. Echipa a doua

6. Investitii copii si juniori

7. Echipament si alte accesorii de antrenament

8. Deplasari ( transport, cazare si masa la un staff de minim 30 persoane) in tara si strainatate (aici am oservat ca s-au vehiculat niste sume)

9. Stagii de pregatire vara si iarna in tara si strainatate

10 Sume transferuri + prima de semnatura + comisioane impresari

11 Utilitati. Aveti careva idee cat costa apa si curentul / luna, gazul si telefonul, salubrizarea, la un club de fotbal ?

Nu sunt avocatul nimanui si la fel ca majoritatea suporterilor, cred ca mai e nevoie de 2-3 jucatori. Dar rog doar obiectivitate in analize. Si inca ceva: un club performant nu trebuie sa iasa pe minus la bani incasati - bani cheltuiti. Asta inseamna pierdere iar pierderea duce la faliment.

ma tem ca ai scapat doar ideea principala: MINCIUNA.

Personal eu acuz ipocrizia si senzationalul punandu-le in antiteza cu investitiile existente.

In alta ordine de idei sa stii ca exista cheltuieli nu numai la Steaua ci si la CFR Cluj sau Dinamo, iar in clipa in care te lauzi cu sute de milioane de euro avere personala dar nu faci decat maximum 500 de mii de euro investitii in jucatori eu zic ca e mai bine sa ai putina decenta si sa nu mai promiti marea cu sarea si nici semifinale CL...Cred ca adevaratele investitii facute de d-l Becali se fac la sfarsitul fiecarui sezon si nu in echipa ros albastra ci pentru a motiva sau demotiva anumite formatii din Liga I aspect ce murdareste imaginea Stelei....

«12»