FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mânjii

«12»
fcsteaua.ro06.07.2007 09:56

Scriam mai demult cã Steaua pare sã se fi specializat în "agãțarea" tuturor juniorilor care s-au fãcut remarcați, fãcând o adevãratã politicã din tactica aceasta. Probabil cã la originea ei s-a aflat Mihai Stoica.

Rând pe rând, Tudose, Enescu, Ochiroșii au luat drumul Ghencei. În vara aceasta, a venit rândul lui Bicfalvi și al lui Pintilii, în timp ce Prunescu a fost promovat de la juniorii Stelei. Dacã ar fi sã ne luãm dupã sport.ro (o sursã totuși prea puțin credibilã), Steaua l-ar fi transferat și pe Alexandru Iacob - un alt senator de drept al naționalelor de juniori, la care ar fi strâns nu mai puțin de 92 de selecții! actualmente încã la Hunedoara.

ªi atunci, și acum cred cã o echipã care investește în tineri investește în propriul ei viitor. Desigur, așteptãm cu mai mare nerãbdare ca acești tineri sã vinã din pepiniera noastrã, dar cât timp aceasta nu produce totuși valori pe metru pãtrat, e bine cã Steaua le ia de acolo de unde ele totuși apar: Hunedoara, Galați, Petroșani nu conteazã!

Ce-i lipsea acestei tactici? Un antrenor care sã aibã curajul și priceperea sã integreze acești tineri în familia Stelei, sã le dea ocazia sã joace alãturi de Dicã, Rãdoi sau Neaga, sã le dea ocazia sã învețe jocul și trucurile lui de la aceștia. Cu regret, Cosmin Olãroiu nu era acest antrenor. Gicã Hagi pare însã mult mai curajos, rãmâne sã vedem și cât de priceput se va dovedi.

Pânã atunci însã, ,,mânjii" Stelei își fac de cap în cel mai bun sens al cuvântului și reușesc sã aducã un suflu nou în jocul echipei de fiecare datã când intrã în teren. A devenit deja tipic gestul de a-mi freca mâinile când intrã Ochiroșii sau Bicfalvi și de a-mi zice ,,hai cã ne suim pe ei!". Iar ceea ce-mi place cel mai mult la aceștia doi este nu neapãrat jocul, ci tupeul! De mult n-am mai vãzut niște puști așa de nãbãdãioși (iarãși, în sensul bun al cuvântului) în Ghencea!

Numai de i-ar ține!

Ovidiu

axl2306.07.2007 10:00

Intradevar, alt vant sufla pe teren cand joaca Ochirosii si Bicfalvi. Se vede foamea de minge, ambitia, avantul tineresco-muncitoresc. E de apreciat folosirea cat mai multor juniori, sa speram doar ca dau randament in meciuri oficiale.

bogdan_b06.07.2007 10:06

Da , sunt niste jucatori de viitor cu mult tupeu , vorba ta .. de i-ar tine!

Azazello06.07.2007 10:10

Da, acesti tineri reprezinta viitorul. Poate ca nu toti o sa-si gaseasca un loc de titular, sau in lotul mare, dar ar fi pacat sa fie indepartati la echipe de mana a doua sau a treia, fie si numai sub forma de imprumut. Ochirosii deja a confirmat, Bicfalvi pe zi ce trece se arata a fi un mare mijlocas si sper ca Hagi sa-l tina la echipa. Ceilalti ar trebui tinuti la echipa a doua - nu este rusine - din contra, cred ca este mai bine sa fi la echipa a doua a Stelei decat la Gloria Buzau sau Dacia Mioveni. Ei ar trebui sa fie mandri ca sunt la Steaua, fie si la echipa a doua. De acolo pot fi oricand chemati in lotul mare. Important este ca si la echipa a doua sa fie conditii, de la baza de antrenament si pana la antrenori de top, astfel incat sa se poate dezvolta in conditii optime.

Ma bucur ca Hagi le da o sansa si-i joaca pentru a le vedea potentialul si pentru a-i obisnui cu echipa mare.

hipgnosis06.07.2007 10:18

Foarte buna aceasta politica de a cumpara tot cee ste bun dintre juniorii din Ro. Practic, acesti jucatori costa cam 200 000 - 300 000 Euro.

Pe Herea, un jucator bun, dar departe de a fi vreun Zidane, se cere 3 Mil E. Rezulta ca putem lua 10 pusti de viitor, cu aceeasi bani cu care putem cumpara o "vedeta" consacrata. Daca se tin de treaba, macar 1 din 3 acei pusti vor ajunge in 2-3 ani titulari de drept in Ghenecea si, de ce nu, chiar la Nationala.

vanfootball06.07.2007 10:20

"A și semnat cu Steaua. E sutã la sutã jucãtorul lor", au declarat surse din cadrul clubului. "Nici nu mai figureazã în lotul Corvinului pentru sezonul urmãtor. Merge la Steaua", a confirmat un apropiat al patronului Florin Uscatu.

GSP-ul confirma, Alexandru Iacob e al nostru.

Ochirosii, Pintilii, Bicfalvi, Al.Iacob - pana acum. Se pare ca suntem interesati si de Cojocnean, Florin Sandu si Mardare. Dupa cum spunea si Ovidiu, incepem sa ne cladim viitorul. Nu ma asteptam la o politica atat de sanatoasa a clubului, dar sunt incantat ca m-am inselat.

Da, acesti tineri reprezinta viitorul. Poate ca nu toti o sa-si gaseasca un loc de titular, sau in lotul mare, dar ar fi pacat sa fie indepartati la echipe de mana a doua sau a treia, fie si numai sub forma de imprumut. Ochirosii deja a confirmat, Bicfalvi pe zi ce trece se arata a fi un mare mijlocas si sper ca Hagi sa-l tina la echipa. Ceilalti ar trebui tinuti la echipa a doua - nu este rusine - din contra, cred ca este mai bine sa fi la echipa a doua a Stelei decat la Gloria Buzau sau Dacia Mioveni. Ei ar trebui sa fie mandri ca sunt la Steaua, fie si la echipa a doua. De acolo pot fi oricand chemati in lotul mare. Important este ca si la echipa a doua sa fie conditii, de la baza de antrenament si pana la antrenori de top, astfel incat sa se poate dezvolta in conditii optime.

Ma bucur ca Hagi le da o sansa si-i joaca pentru a le vedea potentialul si pentru a-i obisnui cu echipa mare.

Nu sunt de acord. E mult mai bine sa joace impotriva unor echipe puternice din Liga I decat sa lupte impotriva unor amatori prin Liga a III-a.

ariven2106.07.2007 10:48

Nu stiu care este politica clubului in materie de juniori dar io i-as tine pe acesti "manji" pe langa echipa mare...daca Doamne fereste ni se accidenteaza iar titularii cum au facut-o anul trecut pai atunci ar veni randul lor sa arate ce pot sa faca. Va mai amintiti egalul juniorilor lui Poli cu Dinamo? Cred ca noi avem juniori mai buni...

Bravo lor, le doresc sanatate si sa ajunga toti titulari la Steaua. steaua_ro

Azazello06.07.2007 10:51
Nu sunt de acord. E mult mai bine sa joace impotriva unor echipe puternice din Liga I decat sa lupte impotriva unor amatori prin Liga a III-a.

Poate ca daca ar ramane la echipa a doua s-ar reusi o promovare in B - oricum e discutabil. La echipele mici ar avea ce-i dreptmciuri mai tari si mai multe dar cine stie peste ce antrenori care-i vor bulversa vor da pe acolo. si se vor pierde....

Dar ai si tu dreptate.

vanfootball06.07.2007 10:56
Poate ca daca ar ramane la echipa a doua s-ar reusi o promovare in B - oricum e discutabil. La echipele mici ar avea ce-i dreptmciuri mai tari si mai multe dar cine stie peste ce antrenori care-i vor bulversa vor da pe acolo. si se vor pierde....

Dar ai si tu dreptate.

E important si ce antrenor va avea acolo, asa e. Daca i-l dai pe mana lui Panduru, o sa se intoarca traumatizat. :))

RazvanOchirosii3006.07.2007 11:02

:D Ochirosii Si Bicfalvi Sunt 2 jucatori de perspectiva...care sa speram ca Steaua va reusi sa ii tzina in "familia" noastra...ei sunt 2 jucatori care , chiar si acum ar putea fi titulari .... de ceilalti..cum ar fi..Pintilii , Tudose , Prunescu..pe ei inca..nu i`am vazut prea mult....si kt iam vazut nu au prea iesit in evidenta...dar au timp!!! :P:)

Forza Steaua!!!INTOTDEAUNA SUPERIORI!!!

AndyQ06.07.2007 11:05

Parca lucrurile se misca mai alert, cu Hagi pe banca. Parerea mea...

Oricum e devreme sa ne pronuntam, dar se vede de la distanta o schimbare in atitudinea lui Becali tocmai din cauza venirii lui Hagi. Parca l-a mai temperat pe "Il Ciobandante", l-a mai pus la punct; in limitele normalului, sau ale anormalului, fiindca vorbim despre George Becali alias Teribilistul.

Ce-am remarcat si eu e tupeul cu care joaca tinerii Stelisti, Ochirosii sau Bicfalvi. Se lupta pentru mingi, centreaza, dribleaza "obraznic" orice adversar, fara jena si dau si pe poarta baietii. Bicfalvi a avut ghinion de 2 ori, cu bara si a dat pasa de 2-0 lui Neaga, aseara. Multi alti atacanti se pierdeau cu firea in astfel de faze, "calmand" faza pe in cel mai bun caz intr-un corner.

Eu imi pun mari sperante in "copiii" Stelei, in acelasi timp si in ochiul lui Hagi, care mai mult ca sigur o sa-i tina la echipa si o sa le dea sansa sa se afirme, sa dovedeasca de ce sunt capabili.

Asteptam...

:)

daniel_mititelu06.07.2007 11:23

Eu ieri atit asteptam cind intra Eric si cu Neaga.Cum a intrat pasa si gol :P.

Pariul meu anul asta Ochirosii Neaga si Eric

felicitari pentru articol de mult asteptam asa articol

AmuntBoy06.07.2007 11:28

bag mana in foc ca si fara experienta cum e Iacob e cu 2 clase peste Baciu

Daca e sa-l luam pe acest pusti de 18 ani , eu zic sa-i dam drumul lui Baciu si sa ramana el rezerva

Zic toate astea fara sa-l fi vazut macar 1 minut pe pustiul de la Corvinu

Tupac Amaru06.07.2007 11:38

In sfarsit, se intampla si lucruri normale la Steaua!

A trebuit sa vina Hagi si Adi Ilie ca sa il puna putin la punct pe Becali.

Si inca ceva: accentul cel mai mare ar trebui pus pe pepiniera proprie.

Sa ne gandim numai putin la nea Francisc Fabian si la Centrul Steaua-23 August, la centrul de copii si juniori din Ghencea, la cati fotbalisti au iesit de acolo - Iordanescu, Marcel Raducanu, Ion Ion, Agiu, Stefan Popa, Sertov, Adrian Ionescu (il mai tineti minte, ce viitor ar fi avut baiatul asta daca nu se accidenta grav la doar 26 de ani!) si multi, multi altii! steaua_ro

Forza Steaua!

Raul198806.07.2007 11:54

@AmuntBoy

"A si semnat cu Steaua. E suta la suta jucatorul lor. Nici nu mai figureaza in lotul Corvinului pentru sezonul urmator. Merge la Steaua", au declarat pentru sursa citata reprezentanti ai Corvinului.

daca si conducatori de la corvinul zic ca a semnat cu Steaua atuncea cu siguranta el ii jucatorul Stelei

Iacob are 92 meciuri la nationala , la diferite categorii de varsta

nu poti sa zici ca nu are experienta

si eu am incredere in baiatu asta

poate va deveni nou Radoi mai stii :rolleyes:

Piece of Mind06.07.2007 12:11
In sfarsit, se intampla si lucruri normale la Steaua!

A trebuit sa vina Hagi si Adi Ilie ca sa il puna putin la punct pe Becali.

Si inca ceva: accentul cel mai mare ar trebui pus pe pepiniera proprie.

Sa ne gandim numai putin la nea Francisc Fabian si la Centrul Steaua-23 August, la centrul de copii si juniori din Ghencea, la cati fotbalisti au iesit de acolo - Iordanescu, Marcel Raducanu, Ion Ion, Agiu, Stefan Popa, Sertov, Adrian Ionescu (il mai tineti minte, ce viitor ar fi avut baiatul asta daca nu se accidenta grav la doar 26 de ani!) si multi, multi altii! steaua_ro

Forza Steaua!

Adrian Ionescu era un mare ratangiu, dar nu de proportiile lui Florea Voinea :))). Imi aduc aminte ca m-a umplut de nervi intr-un Steaua-FC Baia Mare (3-1), jucat prin '79-'80, nu mai retin exact, a si trecut multa vreme de atunci.

vasilestelistul06.07.2007 12:31

numai de ar ramane la noi acesti jucatori tineri si de mare perspectiva pentru ca avem nevoie de ei in viitorul apropiat nu sa ii imprumute la nush ce echipe.Hagi face bine ca are incredere in jucatori tineri nu ca Oli care isi baga in teren numa ''copiii lui de suflet''

FORZA fularsteaua2

Tupac Amaru06.07.2007 12:35
Adrian Ionescu era un mare ratangiu, dar nu de proportiile lui Florea Voinea :))). Imi aduc aminte ca m-a umplut de nervi intr-un Steaua-FC Baia Mare (3-1), jucat prin '79-'80, nu mai retin exact, a si trecut multa vreme de atunci.

Da, dar era bun!

Poate ca a avut in meciul ala ocazii ratate, dar mie mi-a placut ft. mult.

Cred ca il batea la fund pe Piti....

steauafaf06.07.2007 12:36

la fel si eu

iccecub06.07.2007 13:25

BRAVO Hagi, BRAVO Adrian Ilie, se pare ca insfarsit Jiji nu mai face atatea tarantele:D Ma bucur mult pentru. acesti "minji" care parearea mea sunt cu mult peste unii jucatori gen (Baciu, Ov. Petre, Lovin), dar mai trebuie sa ii si pastreze in lot ca sa poata dovedii. Am auzit ca Steaua ia luat sigur pe: Alex. Iacob(gsp) Dady(sport.ro), Ruben Pulido(semneaza luni - sport.ro), Golanski (prosport)si fundasul ala de la Benfica imprumutat la Belenenses, desi ma indoiesc ca Jiji sa aduca atatia straini. DA DOAMNE SA MA INSEL, dar nu cred. Daca e adevarat, atunci chiar o sa defilam in campionat si cupa si poate o sa trecem si de grupele CL. Dar mai avem de asteptat:((( Ii doresc lui Hagi tot binele din lume, si astept sa confirme ca antrenor sa fie REGE si ca antrenor nu numai ca fotbalist. FORZA Steaua

jordan06.07.2007 14:10

echipa care investeste in tineri?...pai daca investea nu jucau juniorii pe maidanul din jurul stadionului..investit nu inseamna sa-i cumperi de la alte echipe..investit inseamna sa iei un copil de 7-8 ani, sa-l duci intr-un centru prevazut cu toate facilitatile (camin,scoala,terenuri de antrenament,centre medical,etc) si sa-l mai scoti de acolo peste 10 ani cand ii dai contract de profesionist..la noi vine un cocalar cu chica si unghie mare la degetul mic, alearga in basini pe teren, pleaca dupa o ora, se opreste la capatul tramvaiului 41 la Fornetti, mananca sloboazele alea, se suie in tramvai si asculta manele pe telefon si peste 2 ani ajunge la parnaie sub acuzatia de talharie, viol sau altele...

EPE06.07.2007 14:55

Pe zi ce trece devin fan Eric Bicfalvi!

FORZA Blondule si nu ma dezamagi!

steagcruce2

w3bmaster06.07.2007 15:03

Ochiosii si Bicfalvi imi plac mult eu ii vad titulari mai ales pe Ochirosii vb ta au tupeu si asta ne trebuie acl tupeu ala Lacatus (nu pot sa uit meciu cu Juve cand la tratat pe Del Piero de parca era un nimeni) vreau Steaua cu tupeu si cesti tineri il au

Hagi ii ptomoveaza a dovedit asta la Galata la Poli (Torje ah de lar lua ar fi cel mai tare transfer)

Forza Steaua

fedora06.07.2007 16:12

Cu un antrenor cu viziune, Ochirosii ar fi titular fara probleme ca mijlocas stanga.

Iar Bicfalvi asta m-a uimit foarte tare, spre deosebire de o buna parte din lot, baiatul asta chiar stie fotbal si ar putea prinde titular macar jumatate din meciuri.

Dar doar atat! Restul (Prunescu, Pintilii, Simion) sunt destul de limitati si cu mult sub ce a scos de exemplu Dinamo de la juniori.

cris06.07.2007 17:21

Perfect de acord , tinerii trebuie promovati , bine ca avem jucatori tineri in toata tara si nu ii cumparam noi si ii pot lua scotienii sau altii . Trebuie sa le acordam o sansa . Exemple care au confirmat sunt foarte multe iar acest lucru ar trebui sa dea de gandit unora .

«12»