Scriam mai demult cã Steaua pare sã se fi specializat în "agãțarea" tuturor juniorilor care s-au fãcut remarcați, fãcând o adevãratã politicã din tactica aceasta. Probabil cã la originea ei s-a aflat Mihai Stoica.
Rând pe rând, Tudose, Enescu, Ochiroșii au luat drumul Ghencei. În vara aceasta, a venit rândul lui Bicfalvi și al lui Pintilii, în timp ce Prunescu a fost promovat de la juniorii Stelei. Dacã ar fi sã ne luãm dupã sport.ro (o sursã totuși prea puțin credibilã), Steaua l-ar fi transferat și pe Alexandru Iacob - un alt senator de drept al naționalelor de juniori, la care ar fi strâns nu mai puțin de 92 de selecții! actualmente încã la Hunedoara.
ªi atunci, și acum cred cã o echipã care investește în tineri investește în propriul ei viitor. Desigur, așteptãm cu mai mare nerãbdare ca acești tineri sã vinã din pepiniera noastrã, dar cât timp aceasta nu produce totuși valori pe metru pãtrat, e bine cã Steaua le ia de acolo de unde ele totuși apar: Hunedoara, Galați, Petroșani nu conteazã!
Ce-i lipsea acestei tactici? Un antrenor care sã aibã curajul și priceperea sã integreze acești tineri în familia Stelei, sã le dea ocazia sã joace alãturi de Dicã, Rãdoi sau Neaga, sã le dea ocazia sã învețe jocul și trucurile lui de la aceștia. Cu regret, Cosmin Olãroiu nu era acest antrenor. Gicã Hagi pare însã mult mai curajos, rãmâne sã vedem și cât de priceput se va dovedi.
Pânã atunci însã, ,,mânjii" Stelei își fac de cap în cel mai bun sens al cuvântului și reușesc sã aducã un suflu nou în jocul echipei de fiecare datã când intrã în teren. A devenit deja tipic gestul de a-mi freca mâinile când intrã Ochiroșii sau Bicfalvi și de a-mi zice ,,hai cã ne suim pe ei!". Iar ceea ce-mi place cel mai mult la aceștia doi este nu neapãrat jocul, ci tupeul! De mult n-am mai vãzut niște puști așa de nãbãdãioși (iarãși, în sensul bun al cuvântului) în Ghencea!
Numai de i-ar ține!
Ovidiu