"Suntem in negocieri cu mai multi jucatori si speram sa ii aducem cat mai repede. Sunt atat jucatori din strainatate, cat si din tara. Sunt mai multe posturi, printre care cel de fundas central sau mijlocas central. Oricum, chiar daca nu aducem nimic, tot nu imi fac probleme" - Adrian Ilie, manager general FC Steaua Bucuresti
A ramas mai putin de o luna pana la confruntarea cu polonezii de la Zaglebie Lublin, echipa ce a castigat in mod surprinzator sezonul trecut campionatul Poloniei, in dauna mult mai titratelor Legia Varsovia, Widzew Lodz sau Lech Poznan, o dubla mansa care ne poate deschide larg portile spre o a doua participare consecutiva in Liga Campionilor sau, dimpotriva, ne poate trimite in infernul esecurilor "istorice", rezervat pana acum cu generozitate rivalelor noastre din Capitala, Dinamo si Rapid. Fara a adopta o pozitie defetista sau a plonja in eternele lamentari dambovitene referitoare la presupusul ghinion avut la tragerea la sorti de vinerea trecuta, nu pot sa nu remarc ca, cel putin la prima vedere, vom avea parte de un tur 2 preliminar complicat, pentru ca jucam impotriva unei echipe totusi necunoscute, dar provenind dintr-un fotbal agresiv, bazat pe forta si care a fost prezent la ultimul Mondial. Avand in vedere ca, pe de o parte, lotul nostru este, indiferent de ce ar declara unii si altii, destul de subtire valoric si numeric, jucatorii fiind predispusi la accidentari de durata, iar pe de alta parte faptul ca urmeaza sa luam startul curand in competitii de anduranta, m-as fi asteptat ca a noastra campanie de achizitii sa fie totusi putin mai bogata cantitativ si mai ales calitativ, pentru a putea aspira la un parcurs cat mai lung in Liga Campionilor si la un nivel de joc sustinut in competitiile interne, fara sincope majore, asa cum s-a intamplat in sezonul trecut, pe care trebuie sa il uitam cat mai repede posibil, tragand insa invatamintele necesare.
In acest context, marturisesc ca am fost neplacut suprins de ceea ce a declarat Adrian Ilie ieri la sport.ro, astfel cum am bolduit in citatul de mai sus. Imi vine greu sa inteleg cum de un jucator de rasa, fost impresar si actualmente manager al celei mai titrate echipe din Est se poate multumi cu actualul lot de jucatori, in conditiile in care ambii fundasi centrali au probleme medicale serioase, la mijloc ducem lipsa de un fotbalist cu un profil de coordonator, iar in atac am renuntat cu atata usurinta la Thereau, un jucator de mare talent, cu care nu cred ca ne vom mai intalni prea curand. Refuz de asemenea sa cred ca Adi Ilie ii va calca pe urme lui MM Stoica, managerul "trompeta", care dupa ce spargea ecranul televizoarelor cu declaratii despre hegemonie, transferuri mega ultra importante si alte bazaconii, sfarsea prin a admite ca nu a dorit sa mai transfere si alti fotbalisti "pentru ca oricum credeam ca ne elimina Alkmaar in optimi"...Mi-as dori ca Adi Ilie sa fie genul de manager care tace, dar chiar face. Sper de asemenea ca atat el, cat mai ales Hagi, sa il determine pe patron sa inteleaga odata pentru totdeauna ca pentru a performa cu adevarat trebuie realizate si investitii pe masura, deoarece epoca jumatatilor de masura a apus si trebuie sa trecem la un alt nivel. In consecinta, trebuie sa realizam cat mai repede aceste transferuri de care echipa are realmente mare nevoie, pentru ca avem in fata un sezon extrem de dificil si in plus este nevoie de o omogenizare rapida in sanul lotului.
Una peste alta, in pofida acestor chestiuni care sunt de natura sa ingrijoreze, cel putin din punctul meu de vedere, continui sa cred cu tarie in actuala echipa tehnica si manageriala, careia avem datoria de a-i acorda tot suportul nostru in continuare. Am credinta ca impreuna vom reusi! Trebuie!
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)