FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Din nou, despre transferuri

«12»
fcsteaua.ro04.07.2007 09:27

"Suntem in negocieri cu mai multi jucatori si speram sa ii aducem cat mai repede. Sunt atat jucatori din strainatate, cat si din tara. Sunt mai multe posturi, printre care cel de fundas central sau mijlocas central. Oricum, chiar daca nu aducem nimic, tot nu imi fac probleme" - Adrian Ilie, manager general FC Steaua Bucuresti

A ramas mai putin de o luna pana la confruntarea cu polonezii de la Zaglebie Lublin, echipa ce a castigat in mod surprinzator sezonul trecut campionatul Poloniei, in dauna mult mai titratelor Legia Varsovia, Widzew Lodz sau Lech Poznan, o dubla mansa care ne poate deschide larg portile spre o a doua participare consecutiva in Liga Campionilor sau, dimpotriva, ne poate trimite in infernul esecurilor "istorice", rezervat pana acum cu generozitate rivalelor noastre din Capitala, Dinamo si Rapid. Fara a adopta o pozitie defetista sau a plonja in eternele lamentari dambovitene referitoare la presupusul ghinion avut la tragerea la sorti de vinerea trecuta, nu pot sa nu remarc ca, cel putin la prima vedere, vom avea parte de un tur 2 preliminar complicat, pentru ca jucam impotriva unei echipe totusi necunoscute, dar provenind dintr-un fotbal agresiv, bazat pe forta si care a fost prezent la ultimul Mondial. Avand in vedere ca, pe de o parte, lotul nostru este, indiferent de ce ar declara unii si altii, destul de subtire valoric si numeric, jucatorii fiind predispusi la accidentari de durata, iar pe de alta parte faptul ca urmeaza sa luam startul curand in competitii de anduranta, m-as fi asteptat ca a noastra campanie de achizitii sa fie totusi putin mai bogata cantitativ si mai ales calitativ, pentru a putea aspira la un parcurs cat mai lung in Liga Campionilor si la un nivel de joc sustinut in competitiile interne, fara sincope majore, asa cum s-a intamplat in sezonul trecut, pe care trebuie sa il uitam cat mai repede posibil, tragand insa invatamintele necesare.

In acest context, marturisesc ca am fost neplacut suprins de ceea ce a declarat Adrian Ilie ieri la sport.ro, astfel cum am bolduit in citatul de mai sus. Imi vine greu sa inteleg cum de un jucator de rasa, fost impresar si actualmente manager al celei mai titrate echipe din Est se poate multumi cu actualul lot de jucatori, in conditiile in care ambii fundasi centrali au probleme medicale serioase, la mijloc ducem lipsa de un fotbalist cu un profil de coordonator, iar in atac am renuntat cu atata usurinta la Thereau, un jucator de mare talent, cu care nu cred ca ne vom mai intalni prea curand. Refuz de asemenea sa cred ca Adi Ilie ii va calca pe urme lui MM Stoica, managerul "trompeta", care dupa ce spargea ecranul televizoarelor cu declaratii despre hegemonie, transferuri mega ultra importante si alte bazaconii, sfarsea prin a admite ca nu a dorit sa mai transfere si alti fotbalisti "pentru ca oricum credeam ca ne elimina Alkmaar in optimi"...Mi-as dori ca Adi Ilie sa fie genul de manager care tace, dar chiar face. Sper de asemenea ca atat el, cat mai ales Hagi, sa il determine pe patron sa inteleaga odata pentru totdeauna ca pentru a performa cu adevarat trebuie realizate si investitii pe masura, deoarece epoca jumatatilor de masura a apus si trebuie sa trecem la un alt nivel. In consecinta, trebuie sa realizam cat mai repede aceste transferuri de care echipa are realmente mare nevoie, pentru ca avem in fata un sezon extrem de dificil si in plus este nevoie de o omogenizare rapida in sanul lotului.

Una peste alta, in pofida acestor chestiuni care sunt de natura sa ingrijoreze, cel putin din punctul meu de vedere, continui sa cred cu tarie in actuala echipa tehnica si manageriala, careia avem datoria de a-i acorda tot suportul nostru in continuare. Am credinta ca impreuna vom reusi! Trebuie!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

cristi_kidboy04.07.2007 09:48

Asa este, asteptam cu derabdare transferurile care se tot promit , asteptam sa se realizeze mai repede pentru o omogenizare a lotului mai rapida. Sa nu faca precum Oli , care integra un jucator in juma de sezon. Jucatorii de calitate se integreaza repede si aduc si performanta alaturi de ei !!! fularsteaua2

Eu sunt curios daca cineva din conducerea Stelei citeste vreodata aceste mesaje. Am trimis mail si pe adresa lor, aclubului si tot nimic.

Forza Steaua steagsimplu

bumbum04.07.2007 09:51

mda....se pare ca a cam inceput cu stangul Adi...din pakate. Si de obicei cand iti faci intrarea undeva ti-o faci ca si manager cu un transfer bun (nu neaparat explosiv, bomba, traznet). Adi nu a facut-o si am tot asteptat sa o faca. Nu imi place sa recunosc dar clujenii de le cefere chiar au tacut si au facut. Ei au putut...javrele la fel....si eu nu se lauda ca au zeci si sute de milioane si ca sunt dispusi sa cumpere orice fel de jucator asa cum face oier...ciob....pardon..."patronul" nostru. E totusi rusinos sa nu ai 2 fundasi valizi cu care sa incepi sezonul....mai ales cand te numesti Steaua....Multa vorba saracia omului Adi...

Tav04.07.2007 09:57

Transferurile de jucatori buni nu se fac intr-o zi doua.

Adi a spus ca sunt in negocieri cu ceva jucatori.

Din cate am inteles este o lista pregatita de el si Hagi...

Avem echipa acum sa trecem de turul 2 preliminar...nu stiu daca si de 3...depinde cu cine cadem.

Dar dupa aceea ( daca ne calificam in cl ) se vor mai face ceva transferuri mai cu nume...

Nu vedeti ce greu vine un jucator strain la o echipa romaneasca ( ma refer la un jucator bun ).

Experientele lui Thereau, Elton, Andrey, Saban, chiar Carlos nu ne fac o reclama prea buna pentru un jucator strain.

Iar dintre jucatorii romani din campioantul nostru nu prea vad nici unul care sa fie un adevarat plus pentru noi in CL.

Zic io daca se va face un transfer important mai dureaza putin.

Il Soldatino04.07.2007 10:15

Bun....bun tare Piece. Un articol bun. PUNCT

daniel_mititelu04.07.2007 10:43

De citva ani sunt dezamagit de transerurile de la Steaua.Tot timpul se vehiculeaza bugete mari pentru transferuri se vehiculeaza ca se vor aduce zeci de jucatori dar ........... M-am saturat de promisiunile ciobanului.Eu de ex mii foarte frica ca nu avem portar mii frica de acidentarile naibii care se tin lant de Steaua.

Oricum, chiar daca nu aducem nimic, tot nu imi fac probleme Adi inchipiueti urmatoarea situatie: Cernea se accidenteaza sta pe tusa 4 luni ce portar avem ce rezerva?Ghionea sta pina ain toamna Goian nu poate juca ca il doare spatele Radoi suspendat cu cine jucam Adi?

Astept si eu m-am saturat sa tot deschid in fiecare dimineata calculatorul sa vad pe cine a trasnferat Steaua si sa imi dau seama ca nici azi nu a transferat pe nimeni astept .................

RedStar04.07.2007 10:46

Alex, Adi Ilie nu are nici o vina. El si-a facut datoria de Manager Sportiv, la fel ca MM Stoica (rusine ca l-ai facut trompeta), si a gasit jucatorii necesari echipei.

Problema transferurilor e la Gigi Becali. Cretinul asta nu va aduce nici un jucator in afara de un fundas central pana nu vede Steaua in grupele CL. Dupa aceea probabil va da bani pentru transferuri.

Iar Hagi si Adi Ilie nu il pot face pe Becali sa isi schimbe decizia. Lui Hagi i s-a facut moftul si el nu il poate ameninta pe Becali ca pleaca de la echipa daca nu i se aduc jucatori. Cine crede altceva, ca ce mare influenta are Hagi, traieste in lumea viselor.

grizzly04.07.2007 10:54

CFR a dat 2,2 mil pe un jucator. noi nu suntem in stare sa ne acoperim posturile macar numeric.

Matteo04.07.2007 11:00

voi nu ati inteles pana acum? CIOBANU NU BAGA BANI IN Steaua CI CASTIGA DUPA URMA Stelei! numai anul trecut a avut profit de vreo 12 mil euro...

dr.adrian904.07.2007 11:08

stiti cand vor veni transferurile

la anul viitor cand noi vom sta acasa ca nu ne calificam in CL si nici UEFA nu o prindem cu lotul acesta. Jiji va vedea ca na castigat bani si va baga € sa castige iarasi campionatu si sa intram in Liga de unde vin piticii.

Tav04.07.2007 11:15

Steaua L-A LUAT PE JOSE FONTE DE LA ESTRELA AMADORA PE 1.000.000 DE EURO

Steaua se misca repede dupa plecarea lui Paraschiv si cauta intariri in sistemul defensiv. Portughezul Jose Fonte, de la Estrela Amadora, este noul venit la Steaua, Gigi Becali platind un milion de euro pe el.

E fundas, are 24 de ani, 1.86 m inaltime, iar Steaua s-a batut cu Crystal Palace pentru transferul portughezului.

Dupa accidentarea lui Ghionea, Hagi a cautat repede inlocuitori, iar Adi Ilie si-a trimis "iscoadele" in Europa. Jose Fonte apartine Benficai Lisabona, care l-a imprumutat la Amadora la inceputul sezonului trecut.

Am vazut asta pe sport.ro

astru04.07.2007 11:17

Dupa cum decurg lucrurile ma indoiesc ca se vor mai face transferuri de marca la Steaua , zvonuri au fost dintotdeauna (ba ca vine x ba ca vine y )dar realitatea este alta .Aveam sperante de la Adrian Ilie si am in continuare sper sa nu ma dezamageasca ,insa pe zi ce trece aceste sperante se diminueaza lasand locul realitatii si realitatea este ca nu s-au facut transferuri suficiente pana acum si nu inteleg ce mai asteapta ,mai sunt prea putine zile pana la inceperea campionatului si turului II.Chiar daca ar veni unul sau doi jucatorii imediat ar veni scuza cu timpul scurt pentru integrarea acestora in joc ,ca nu au facut pregatirea cu echipa si alte astfel de scuze sau motive pentru eventualele esecuri.Ma indoiesc ca dupa un astfel de inceput mai pot spera nici macar la un sezon ca cel care s-a incheiat. FORZA Steaua steagcruce2

Martin_Tudor1204.07.2007 11:18

eu zic ca avem nevoie de 1 portar si de 2 fundasi atata:p

twetwet04.07.2007 11:30

alex (piece): e interesant totusi ca am intalnit un fotbalist asa talentat precum Thereau in perioada managerului "trompeta", asa cum foarte plastic denumesti tu un stelist adevarat, manager cerebral, intemeietor al marketingului la Steaua si mai presus de orice un om cu demnitate

nu-mi plac oamenii cu mai multe fetze si pun pariu ca si tu te-oi fi plans in vreun articol de plecarea lui Meme....te rog sa n-o dai in tolontanisme doar pentru a posta un articol "in ton cu vremurile"

bafta ;)

putin off-topic dar tot legat de transferuri:

"La finalul antrenamentului, Neaga s-a prins într-un pariu cu Gigel Coman, cine atinge bara transversalã de la 40 de metri. Ricã a cîștigat fãrã probleme, dupã care s-a fãcut prinsoare pe loviturile libere de la 20-22 de metri. Tot Neaga a cîștigat, Gigel Coman mutîndu-se sã batã de la peste 25 de metri. "Ai de la mine o Cola dacã prinzi mãcar spațiul porții", i-a strigat Ricã. Gigel a tras, mingea ducîndu-se mult peste. "Eu stau în poartã și din 10 șuturi nu-mi dai nici un gol", a continuat Neaga, care a trecut între buturi și, din 10 baloane trimise de Coman, n-a primit gol."

de pe gsp =)))

Neaga esti extraordinar

Coman iti doresc un transfer in afara..preferabil castellon la capsuni

costy_k1_G.04.07.2007 11:54

Nu pot sa NU te contrazic...dar Steaua nu are probleme doar in defensiva...mai ales cu toate accidentarile care sunt la acest moment, asta vede orce amator de fotbal. Am o intrebare: Ce fel de fundasi? Iti spun intrebarea asta ca observ ca habar nu ai de fotbal...fara suparare.

Piece of Mind04.07.2007 12:23
alex (piece): e interesant totusi ca am intalnit un fotbalist asa talentat precum Thereau in perioada managerului "trompeta", asa cum foarte plastic denumesti tu un stelist adevarat, manager cerebral, intemeietor al marketingului la Steaua si mai presus de orice un om cu demnitate

nu-mi plac oamenii cu mai multe fetze si pun pariu ca si tu te-oi fi plans in vreun articol de plecarea lui Meme....te rog sa n-o dai in tolontanisme doar pentru a posta un articol "in ton cu vremurile"

bafta ;)

"Stelist adevarat", "manager cerebral", "intemeietor al marketingului la Steaua", "mai presus de orice un om cu demnitate(!!!!!!)"....SIGUR E VORBA DESPRE MM Stoica???????

Activitatea lui MM la Steaua are si plusuri, si minusuri. Nu trebuie sa cadem insa in penibil si sa le exacerbam pe primele.

P.S. Cat despre demnitatea lui MM, imi poti spune de ce nu a iesit in fata camerelor de luat vederi pentru a demonta, cu ACTE, gravele acuze ale patronului, asa cum a promis?

Piece of Mind04.07.2007 12:26
Alex, Adi Ilie nu are nici o vina. El si-a facut datoria de Manager Sportiv, la fel ca MM Stoica (rusine ca l-ai facut trompeta), si a gasit jucatorii necesari echipei.

Problema transferurilor e la Gigi Becali. Cretinul asta nu va aduce nici un jucator in afara de un fundas central pana nu vede Steaua in grupele CL. Dupa aceea probabil va da bani pentru transferuri.

Iar Hagi si Adi Ilie nu il pot face pe Becali sa isi schimbe decizia. Lui Hagi i s-a facut moftul si el nu il poate ameninta pe Becali ca pleaca de la echipa daca nu i se aduc jucatori. Cine crede altceva, ca ce mare influenta are Hagi, traieste in lumea viselor.

Nu are de ce sa-mi fie rusine ca l-am facut trompeta. Lui ar trebui sa-i fie rusine pentru anumite lucruri pe care le-a facut atunci cand a fost manager la Steaua. Am crezut ca va avea demnitatea sa-si apere numele si onoarea demontand, cu acte, gravele acuze pe care i le-a adus patronul. Nu a facut-o si asta spune multe. Foarte multe.

raducelbun04.07.2007 12:42
Steaua L-A LUAT PE JOSE FONTE DE LA ESTRELA AMADORA PE 1.000.000 DE EURO

Steaua se misca repede dupa plecarea lui Paraschiv si cauta intariri in sistemul defensiv. Portughezul Jose Fonte, de la Estrela Amadora, este noul venit la Steaua, Gigi Becali platind un milion de euro pe el.

E fundas, are 24 de ani, 1.86 m inaltime, iar Steaua s-a batut cu Crystal Palace pentru transferul portughezului.

Dupa accidentarea lui Ghionea, Hagi a cautat repede inlocuitori, iar Adi Ilie si-a trimis "iscoadele" in Europa. Jose Fonte apartine Benficai Lisabona, care l-a imprumutat la Amadora la inceputul sezonului trecut.

Am vazut asta pe sport.ro

"Nu este adevarat ca l-am transferat pe Jose Fonte. Este un jucator care ne intereseaza, despre care am cerut informatii de la impresari, dar deocamdata atit. Daca il vom transfera vom anunta oficial", a declarat Adrian Ilie pentru FANATIK

raducelbun04.07.2007 12:48

Atat... in ceea ce priveste faza de aparare... pentru.ca dacane uitam la mijlocul terenului, sau in atac... eu zic ca este deranj mare

Tav04.07.2007 12:55

dacane uitam la mijlocul terenului, sau in atac... eu zic ca este deranj mare

eu zic ca, cu Iacob, Badea, Neaga, Dica si Gurita, Steaua are un atac mare

andyro04.07.2007 13:14
Nu are de ce sa-mi fie rusine ca l-am facut trompeta. Lui ar trebui sa-i fie rusine pentru anumite lucruri pe care le-a facut atunci cand a fost manager la Steaua. Am crezut ca va avea demnitatea sa-si apere numele si onoarea demontand, cu acte, gravele acuze pe care i le-a adus patronul. Nu a facut-o si asta spune multe. Foarte multe.

Alex, ti-am mai raspuns o data (daca nu ma insel de tine era vorba). Acuzatiile lui GG nu exista. A aruncat cu niste vorbe, ca apoi sa spuna ca actele pentru transferul lui Elton si Thereau sunt X si Y, ca nu a exista nici o problema cu familia, si asa mai departe. Ce acuzatii vroiai exact sa demonteze MM, atat timp cat GG si le-a demontat singur ? Nicaieri nu apare o discreptanta intre actele de transfer si sumele platite (cum spusese GG la inceput, si care ar fi reprezentat "comisionul" lui MM).

@ twetwet - Corect.

@ RedStar - Corect.

Omul ala a luat o caruta din toate punctele de vedere (personaje dubioase, lipsa site, lipsa sponsori, lipsa magazin oficial, lipsa marketing, lipsa scouting, lipsa departamente, lipsa juniori, lipsa rezultate, lipsa jucatori, lipsa antrenor) si a transformat-o intr-un Logan. Ca noi am fi vrut sa o transforme intr-un Mercedes (NU Maybach), asta e cu totul alta poveste. O sa vedem ce fac cei care vin in urma lui, si as vrea ca viitorul sa sune bine.

onyx04.07.2007 13:16

bafta ;)

Cu precizarea ca pe Thereau nu l-a adus MM. Fara indoiaala e un mare stelist, si are multe merite pentru performantele din ultimii ani, dar asta nu insemna ca nu putem sa vedem si greselile pe care le-a facut. Cu Elton a gresit destul de rau, Steaua fiind in situatia de a plati 2,3 mil $ pe un jucator pe care, la doar citeva luni, nu s-a inghesuit nimeni sa-l ia la doar 500.000.

mihai din oradea04.07.2007 13:23

cred ca ar trebui facute aceste transferuri de fundasi,un coordonator (turcul urmasul lui Emre desi nu cred ca il lasa Galata numai de dragul lui Hagi decit pe atitia bani cit sa il descurajeze pe Gigi ) inca un atacant,dar cit mai repede ,fara prea multe tergiversari,ca mai trebuie sa se si acomodeze.Pe cit eram de optimist ,odata cu schimbarea antrenorului,pe atit m-am dezumflat vazind ca incepe iar seria interminabila de accidentari.Unii spun ca l-am transferat pe fundasul portughez al Benficai ,altii ca inca nu,sa vedem deseara,vom afla vesti mai concrete in timpul meciului cu campioana Austriei.Dar repet ar trebui sa fim rapizi si cu dare de mina ( ma refer aici la conducere ) ca ne trezim ca incep competitiile si noi tot ne gindim pe cine ,cind si cum sa transferam!

Piece of Mind04.07.2007 13:47
Alex, ti-am mai raspuns o data (daca nu ma insel de tine era vorba). Acuzatiile lui GG nu exista. A aruncat cu niste vorbe, ca apoi sa spuna ca actele pentru transferul lui Elton si Thereau sunt X si Y, ca nu a exista nici o problema cu familia, si asa mai departe. Ce acuzatii vroiai exact sa demonteze MM, atat timp cat GG si le-a demontat singur ? Nicaieri nu apare o discreptanta intre actele de transfer si sumele platite (cum spusese GG la inceput, si care ar fi reprezentat "comisionul" lui MM).

@ twetwet - Corect.

@ RedStar - Corect.

Omul ala a luat o caruta din toate punctele de vedere (personaje dubioase, lipsa site, lipsa sponsori, lipsa magazin oficial, lipsa marketing, lipsa scouting, lipsa departamente, lipsa juniori, lipsa rezultate, lipsa jucatori, lipsa antrenor) si a transformat-o intr-un Logan. Ca noi am fi vrut sa o transforme intr-un Mercedes (NU Maybach), asta e cu totul alta poveste. O sa vedem ce fac cei care vin in urma lui, si as vrea ca viitorul sa sune bine.

MM a fost acuzat, voalat sau nu, ca a luat bani la transferurile respective. Nu sustin ca asa s-a intamplat, dar cred ca orice om rational asuma ca odata ce imaginea cuiva este afectata in asemenea hal, respectivul se va apara public impotriva acuzelor care i-o lezeaza. Nu s-a intamplat, desi MM a spus ca o va face. In plus, ce parere ai despre un manager care cumpara un jucator cu 1,3 milioane de USD, din care aflam ulterior ca 500.000 USD reprezentau pretul jucatorului, iar restul de 800.000 USD comision de "consultanta" unui off-shore? Ti se pare o atitudine diligenta? E rezonabil sa asumam ca poate fi, subliniez, POATE FI ceva putred in Danemarca?

Cat despre presupusa "caruta" pe care a luat-o domnul Stoica, hai sa fim seriosi. Personaje dubioase sunt si acum, magazinul oficial a luat nastere cu forcepsul si oricum dupa ce el a plecat, marketingul a fost si este ca si inexistent, scoutingul a fost o chestiune personala si non-profesionista, cu rezultate cunoscute (Elton, Andrey, Saban), organizarea departamentala a clubului este o iluzie (nici macar optica), cat despre juniori...mai bine nu mai aduceai in discutie subiectul...care a fost ultimul junior promovat din propria pepiniera?

MM are si merite si nu sunt absurd sa nu o recunosc, dar asta nu inseamna ca trebuie cumva sa-l idolatrizam sau sa-i deplangem la infinit plecarea. Personal ma simt foarte bine cand vad ca nu mai tinem capul de afis in media la capitolul scandaluri si schimburi de lovituri sub centura cu rivalii din campionat. E si asta o dovada ca exista viata dupa MM Stoica.

Inchei aici subiectul, caruia i-am alocat deja prea mult timp.

AmuntBoy04.07.2007 13:52
Cu precizarea ca pe Thereau nu l-a adus MM. Fara indoiaala e un mare stelist, si are multe merite pentru performantele din ultimii ani, dar asta nu insemna ca nu putem sa vedem si greselile pe care le-a facut. Cu Elton a gresit destul de rau, Steaua fiind in situatia de a plati 2,3 mil $ pe un jucator pe care, la doar citeva luni, nu s-a inghesuit nimeni sa-l ia la doar 500.000.

cu Elton a gresit ciobanul

nici un patron nu da afara un jucator ca este iubit mai mult de catre public decat el

Daca ramanea 1 an se lua pe el cel putin cat s-a dat, dar asa cand ai un oier patron si o sluga ca antrenor ce vrei sa demonstrezi cand te baga 20 min pentru ca asa a cerut publicul

Oli nu vroia sa-l bage nici cu national daca nu sarea aia de la zero in capul lui:

atunci el s-a gandit: nu ca sa-l bage pe Elton, ci de ce are ghinion si nu se joaca fara spectatori meciul

sa isi bage el nulitatile de "copii"

«12»