Fãrã prea multe cuvinte, țin sã-i mulțumesc lui Oli pentru munca depusã la Steaua. Pentru semifinala UEFA, pentru campionatul 23, pentru grupele Champions League. Au fost momente frumoase, pe care nu le voi uita curând - multumesc Oli, și mult noroc la noua echipã.
Hagi...Incerc sã-mi alung temerile legate de capacitatea lui Gicã de a fi antrenorul Stelei. Trebuie fãcutã o distincție clarã, incã de la inceput, intre jucãtorul Hagi și antrenorul Hagi ... pentru cã numai primul este rege, cel de-al doilea este un necunoscut cu un CV la fel de bogat in ale antrenoratului ca și mine. ªi aceastã distincție nu trebuie s-o facã Gigi, suporterii sau presa, ci insãși Gicã Hagi. Este extrem de important sã ințeleagã cã odatã cu primele nereușite, antrenorul Hagi ii va lua locul jucãtorului Hagi. Antrenorul Hagi va fi atacat de hienele din presã, antrenorul Hagi va fi contestat, abilitãțile de tehnician ii vor fi puse la indoialã. Pentru cã nimeni nu tolereazã invinșii, iar titlurile princiare pãlesc in fața realitãții crude a rezultatelor.
Pentru a putea fi scutit de surprize pe parcurs, Hagi trebuie sã se disocieze de pe acum de imaginea Regelui. In primul rând, sã nu se descurajeze dacã nu va avea rezultatele scontate. Numai loserii pleacã dupã câteva nereușite - nu e nici o onoare in a renunța, de unde ați mai scos-o și pe asta? Adevãrații invingãtori strâng din dinți și iau viața-n piept. Nu pleacã urechea la ce zic alții, nu se lasã influențați, privesc numai inainte. A renunța e cel mai simplu lucru de pe pãmant: și eu, și voi, oricine poate face asta. Ne face oare asta mai onorabili? "Uite dom'le, a avut bunul simț sã renunțe...". Yeah, right. Mi-aș fi dorit mai mult sã aibã bunul simț sã continue și sã reușeascã - exemplul care-mi vine in minte e Frank Rijkaard, al cãrui inceput la Barcelona n-a fost tocmai strãlucit.
Concluzia ar fi cã trebuie sã aibã incredere in forțele proprii. Sã FIE CONVINS cã e un antrenor mare. De ce? Pentru cã a lucrat cu unii din cei mai mari tehnicieni ai lumii, avantaj pe care nu mulți pot spune cã il au. Are experiența necesarã, mai rãmâne sã o punã in practicã. A fost un lider in teren, a avut clarviziune și spirit de conducãtor - astea sunt calitãți cu care te naști și pe care nu le pierzi. Calitãți care pot fi foarte ușor aplicate in noua carierã. E simplu: nu trebuie decât sã inchidã ochii și sã se gândeascã ce ar fi facut jucãtorul Hagi in aceeași situație, rãspunsul va veni imediat.
Gicã, tot ce putem spune este cã ai suportul nostru necondiționat. 100%, așa cum numai suporterii steliști știu sã fie. Pleci la drum cu un capital de simpatie de care nimeni nu s-a mai bucurat inaintea ta. Asta nu trebuie sã te sperie, trebuie sã te motiveze sã dai tot ce-i mai bun. Sã fi, in primul rând, increzãtor. Dacã tu esti convins cã vei reuși, atunci lupta e pe jumãtate câștigatã. Pentru cã noi nu avem nevoie de prinți sau regi la echipã, avem nevoie de un antrenor care sã cãștige titlul și sã intre in grupele Champions League. Un antrenor care sã readucã demnitatea si mentalitatea de invingator in Ghencea.
Forza Steaua! Forza Hagi!
Andrei (papillon)