Nu stiu cu ce as putea incepe aceste randuri, avand in vedere cele aparute in ziarul meu favorit (Prosport). Sunt unul dintre baietii care formeaza grupul "NEBUNII CASTELLON" si totodata cel care a confectionat bannerele, mai putin cel vazut de trimisul Prosport la fata locului si anume cel cu aluzie la nevestele jucatorilor.
NU suntem " vagabonzi", suntem NEBUNII care si-au mai adagat cateva sute de km, la cele cateva sute de mii existente, doar pentru a asista la antrenamentul echipei favorite si nu cum s-a scris in publicatia evidentiata mai sus ca am fi venit sa ne certam cu Olaroiu. Singura noastra dorita a fost sa le aratam baietilor ca suntem alaturi de ei si sa vedem la lucru noile achizii (CAM PUTINE LA NUMAR DIN PACATE). Fiind vorba de Oli, l-am vazut la destule antrenamente cand era jucator la Steaua si nu de putine ori am asistat cand era trimis, sau mai bine zis exilat sa se antreneze cu juniorii Stelei, pe unul din terenurile anexe ale complexului Ghencea. Dar oful nostru este altul, si anume ce s-a scris in ziare de catre cei ce au fost la fata locului, suntem intr-o tara europeana dar vad ca anumiti gazetari inca se cred in regimul vechi in care minciuna si manipularea erau un mod de a trai.
La ora cand scriu aceste randuri am un gust amar legat de gazetaria romaneasca: dupa ce am incercat sa intru in legatura cu Dan Vlad, am sunat la redactia Prosport pentru a cere un numarul de telefon al ziaristului care a scris articolul in urma caruia ne simtim lezati, am fost refuzat politicos. Domnisoara secretara ne-a comunicat ca domul Daniel Vlad nu ar avea un numar de telefon la care poate fi contactat. Am fi dorit sa putem vorbi cu respectivul pentru a clarifica povestea acelui mesaj "VA IUBIM NEVESTELE", pe care numai dansul l-a putut vedea. Ii facem pe aceasta cale invitazia de a ne contacta si poate asa reusim sa iesim la o cafea sa vada cu ochii lui ca nu suntem "ZDRENTE" si ca suntem aceiasi baieti care le-au tinut companie colegilor lui de breasla (de la acelasi cotidian sportiv) cu ocazia returului de la VILLA-REAL. Sunt unul dintre "acei GOLANI" care, la rugamintea unui ziarist din aceeasi redactie Prosport am fost pe rand traslator din spaniola si apoi ghid, dar poate ca asta nu prea conteaza asa mult acum si poate nici faptul ca mi-am calcat pe suflet pentru a va conduce spre biserica unde doreati sa ajungetzi voi cei de la "Prosport" si alaiul de taxiuri in care se aflau "razboinicul luminii impreuna cu gORILELE" pentru a-l pazi de furia "satanistilor" stransi la bisericuta ORTODOXA din orasul Castellon, sa amintesc cand nu ati fost lasat sa-l fotografiati pe stapanul luminii in timp ce se chinuia sa planga, crezand ca o sa faca o impresie buna in fata CAPSUNARILOR; da, suntem tot aceiasi oameni creduli carora li s-a promis mai ceva ca in campania electorala, ajutor pentru construirea unei catedrale si sa nu mai fim nevoitzi sa ne rugam intr-un garaj transformat prin proprile noastre mijloace intr-o biserica, dar poate nici asta nu prea va interesa. Suntem acei NEBUNI care si-au riscat locul de munca destul de usor - loc de munca obtinut foarte greu - (unii dintre noi chiar si-au pierdut painea pentru ca au avut curajul sa strige in fata sefilor DRAGOSTEA pentru Steaua) numai sa insoteasca echipa in Europa .
Suntem HAIMANALELE care si-au rupt de la gura sau au renuntat la cafeaua de dimineata pentru a economisi bani pentru confectionarea unei replici in marime naturala a cupei CAMPIONILOR si am avut deosebita onoare de a o oferi Generatiei de Aur in data de 7 mai 2006, in ziua cand s-a omagiat pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan implinirea a 20 de ani de cand s-a cucerit cel mai galonat trofeu castigat vreodata de catre o echipa romaneasca si nu in ultimul rand pentru a aduce respectul nostru fata de acei baieti minunati care au facut sa curga multi litri de cerneala si care au adus glorie fotbalului romanesc. Suntem aceiasi GOLANI care au ramas indiferenti la sosirea celui care credea ca ne poate cumpara asa cum a facut-o cu multi altii - VEZI episodul VALENCIA - Mustata, am fost singurii care ne-am ridicat in picioare si luand pozitia de dreptzi in fata unui domn cu parul alb - da, era acel antrenor calculat care a stiut sa ramana cu picioarele pe pamant si dupa ce Fane Motatei avea sa ridice deasupra capului cupa adevarata nu copia noastra .Suntem aceiasi NEBUNI care au avut curajul sa mearga pana in tara bascilor "la amicii nostri de la ETA" pentru a fi alaturi de galacticii nostri. Suntem acei NEBUNI care, neavand ce face au dat o fuga pana la Lyon (1000 km parcursi) pentru a lua parte la ultimul meci din grupele Ligii Campionilor , pentru multi acel meci nefiind important dar pentru noi fiind un meci cu o miza enorma , ne jucam onoarea si mandria de a fi stelisti. Suntem tot noi, acei NEBUNI care au speriat tot orasul VILLAREAL la sosirea echipei favorite creand in fata hotelului un adevar recital de sunet si culoare. Suntem tot noi, NEBUNII care au facut sa vibreze tot BERNABEUL. Suntem noi, GOLANII care au tipat la cer in semn de protest fata de acel om negru care a uitat sa fluiere sfarsitul returului cu Boro.
Suntem tot noi, acei NEBUNI frumosi ai stadioanele care isi uita prietenele, logodnicele, sotiile acasa pentru a veni in tribune si a-si incuraja echipa IUBITA.
PS: Suntem acei ce au uitat de consoartele noastre si ale lor in urma returului cu Boro si am fost alaturi de ei pentru un singur lucru ce nu se poate uita niciodata: SUNTEM STELISTI PANA LA MOARTE!
NEBUNII CASTELLON