FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Thereau

«12»
fcsteaua.ro21.06.2007 03:20

Sãptãmâna aceasta - despre cealaltã oaie neagrã a echipei. Regretele pentru Elton și Thereau sunt imense și, deși necuantificabile, înclinã, nu de puține ori, în favoarea francezului. De fapt, ce a reușit Cyril la Steaua de lasã în urma lui atâtea pãreri de rãu?

10 goluri într-un sezon nu sunt chiar o cifrã uimitoare, deși pentru un nou-venit la Steaua prestația sa este cel puțin onorabilã. În același timp, nici cele douã eliminãri nu pledeazã în favoarea lui, mai ales cã ambele s-au soldat cu eșecuri dureroase pentru Steaua. ªi totuși, Thereau a reușit sã impresioneze, cred eu, prin trei mari calitãți.

Strict fotbalistic, printr-o bunã științã a jocului. Nefiind genul de atacant pur sânge (precum Vali Badea, de exemplu), cred cã orice cunoscãtor al fotbalului a simțit cã Thereau știe jocul. ªtie sã facã culoare, știe sã-și punã coechipierii în valoare, este altruist în careu și în fața porții. Toate acestea sunt mare lucru în fotbalul românesc. În plus, știința jocului rãzbãtea și din jocul simplu și eficient al francezului, care dintre toți jucãtorii steliști efectiv juca altcumva! Nu atât mai bine, cât mai simplu, mai logic, mai limpede. Pasele sale ne pãreau tuturor, post-factum, cea mai bunã soluție, trezind uimiri plãcute gen "bine a scos-o, dom'le!". Nimic din auto-complicația și înfloriturile fotbaliștilor români.

Comportamental, printr-un bun simț desãvârșit. Eliminat de douã ori în circumstanțe extrem de dubioase, nu l-am vãzut pe Thereau protestând sau țigãnindu-se în fața arbitrului, încercând sã explice și sã paraexplice. În tot acest timp, nu cred cã cineva a reținut vreo declarație ieșitã din comun a francezului, una în care sã atace sau mãcar sã înțepe adversarul. Mai mult decât atât, a avut inclusiv inteligența de a nu cãdea în capcana jurnaliștilor români, care cautã scandalul precum cãuta Columb Indiile. Bunul simț și inteligența trebuie sã recunoaștem cã sunt niște însușiri nu foarte dese în rândul fotbaliștilor români.

Uman, printr-o legãturã afectivã aparte cu suporterii steliști. Thereau pãrea cã știe cel mai bine cã fotbalul este totuși un joc pentru suporteri! Nu pentru orgolii de conducãtori, nu pentru bani și prime, nu pentru ambiții de politicieni. Pentru suporteri! Încã de la început, Cyril a câștigat inima suporterilor din Ghencea și a reușit s-o pãstreze. Reacțiile sale de la goluri (închinate mereu suporterilor), saluturile sale de la sfârșitul meciurilor (uneori singulare), faptul cã sãruta stema Stelei dupã câte o reușitã - toate acestea nu puteau sã treacã neobservate. Iar naturalețea acestor gesturi nu a fost în nici un moment pusã la îndoialã.

Îmi pare foarte evident cã toate aceste trei mari calitãți pleacã din același punct: din cultura fotbalisticã a francezului, crescut la o școalã a fotbalului unde jocul este mereu simplu și vertical, unde bunul-simț se învațã de mic și unde fotbalul chiar este un joc al suporterilor! Acest background l-a fãcut pe Thereau o arãtare în fotbalul românesc, în sensul cel mai bun al cuvântului.

Realist vorbind, nu mai cred în posibilitatea ca Cyril sã se întoarcã în Ghencea. Cineva acolo sus nu-l iubește și, așa cum s-au dat 30 de milioane de euro pe jucãtori - tot așa se va ține de prețul de 3 milioane de euro cerut pentru francez. O micã speranțã a rãmas cuibãritã printr-un ungher ascuns, dar în principiu m-am resemnat cu gândul cã sezonul viitor Cyril Thereau nu va mai saluta suporterii din Ghencea în stilul sãu caracteristic. Iar aceștia nu-i vor mai cânta: allez Thereau, allez Thereau, allez Thereau...

Merci, Cyril Thereau!

Ovidiu

lesra_tyn21.06.2007 04:44

sunt de acord in totalitate cu tine, regret enorm ceea ce a patit Cyril, ma trezesc seara din somn si sper sa ramana la noi il si vad cum o sa inscrie in poarta cateilor si lebedelor, traiesc cu speranta ca al nostru ciobanel o sa faca ceva ca sa il tina la echipa

papillon21.06.2007 05:04

Thereau este intr-adevar un jucator deosebit...pacat ca nu s-a incercat mai mult pentru a-l pastra. O masura a valorii francezului este si faptul ca o echipa ca bruges este interesata de el.

ariven2121.06.2007 05:50

Ii doresc sa isi indeplineasca visurile...sa joace la Lyon si sa ajunga in nationala Frantei!

Adio Thereau! Merci pout tout!

Joint21.06.2007 05:52

Thereau este, dupa parerea mea, cel mai bun, simtit si constant fotbalist care a trecut prin Ghencea de la Adrian Ilie si pana astazi.

Respect pentru tot ce a facut pentru Steaua, pentru cum a inteles sa-si respecte suporterii si ...cine stie....poate nu pleaca sau poate se va intoarce vreodata.

daniel_mititelu21.06.2007 06:21

sincer sa fiu eu inca mai cred inrevenirea francezului la echipa.avem nevoie de el.cit despre articol Ovidiu ai dreptate in tot ce ai scris.

si acum am in fata ochilor golul 4 de la Kiev a fost recuperarea lui Thereau pasa la Banel si dupa aia a tras citva jucatori dupa el .......

Bundy21.06.2007 06:23

Thereau e tata lor mah! Allez Thereau, Allez Threau!

pif_bull21.06.2007 06:25

Si mie mi-a placut Cyril Thereau de la bun inceput. Este o mare pierdere pentru Steaua. Sper sa nu, dar ... ramane de vazut. Allez Thereau - Forza Steaua.

bLondu'21.06.2007 07:43

steagsimplu steagsimplu Thereau trebuie sa ramana la Steaua .. da' dk e adevarat c se aude ca el nu mai vrea sa joace la Steaua ...mai bn sa plece dk nu joaca cu inima deschisa ...!!!

steauamaniak21.06.2007 08:00

nu spun decat un singur lucru Thereau trebuie sa ramana la Steaua un fotbalist mare Steaua are nevoie de el !!!!!!!!!!!!!! fularsteaua2 !!

onlySteaua21.06.2007 08:16
Thereau este intr-adevar un jucator deosebit...pacat ca nu s-a incercat mai mult pentru a-l pastra. O masura a valorii francezului este si faptul ca o echipa ca bruges este interesata de el.

mai bine spus, pacat se doreste cu tot dinadinsul plecarea sa.

axl2321.06.2007 08:18

Nu cred ca pe Gigi l-ar deranja sa aiba in echipa un jucator de calibrul si valoarea lui Thereau, cred ca pur si simplu i s-a pus pata sa-l vada plecat.

Rommel21.06.2007 09:28

bine zis ca acolo sus cineva nu-l iubeste...pacat ca pretentiile conducatorului Stelei se rezuma doar la a da gol in cazul atacantilor...sincer imi pare rau si imi este ciuda ca unui jucator ca Thereau nu i se da importanta meritata. cel mai dureros e ca a si dovedit ca merita un loc la Steaua...

bumbum21.06.2007 10:23

macar el si-a facut datoria datoria fata de Steaua.....fata de jucatori precum....l.o.v.i.n sau....Coman.......Saban care au fost simpli partenerei de antrenament.....A avut totusi o bila neagra....in meciul cu javrele....in rest...aplauze...e greu sa vii intr'un campionat necunoscut cu o limba necunoscuta sa oferi asa de multe intr'un singur sezon....pakat de "patriotu'" de Jiji.....

PS:sunt curios sa vad.....care nepot urmeaza la aparat:D

foreminescu2421.06.2007 10:29

era intr-adevar un fotbalist dintr-o alta civilizatie. dar daca imi permiteti...nu mi se pare de neinlocuit. e drept ca stie sa intre in sufletele suporterilor, dar sunt convins ca se va simti bine la orice alta trupa din europa.

ps: campionatul belgiei e mult sub cel romanesc, asa ca pentru Thereau fotbalistic vorbind, e un pas inapoi. pa

pana la un punct sunt de acord. dar sa spui ca bruges e o echipa buna, ma pufneste rasu'!!!! fotbalul belgian e praf, doar Dinamo si rapid pot pierde cu echipe de club din tara asta. :)))))))))

bako_alx21.06.2007 10:38

Gigi asta e tembel rau,dak imi amintesc bine , intr-un timp vroia sa scape si Dica... si am citit de curand ca si-a cam batut joc de acesta cu restantele si salariul...

vasilestelistul21.06.2007 10:54

Thereau trebuie sa ramana l Steaua pentru ca este un mare jucator si un mare carcacter.insa Becali nu isi da seama ca pierde mult prin plecarea lui

ALLEZ Thereau!!!!!!!!!!!!

stelist100%21.06.2007 11:14

Patronul Rapidului, George Copos, este acum la palatul lui Gigi Becali.

Copos a declarat: ?Îl vreau pe Thereau. Dacã este nevoie o sã dãm și trei milioane pe el, deși prețul corect este 1.5 milioane de euro!?

sursa gsp

sper ca asta sa fie o alta gluma proasta de-a gsp-ului .....nu cred ca zgarcitul ala de cocosel ar da 3 mil de euro pe un jucator l-ar seca la inima aceasta suma si nu cred ca Thereau ar fi de acord sa joace la rrapizi

AdrianUltras2521.06.2007 11:18

Thereau e cel mai bun atacant pe care l-a avut Steaua de mai bine de 10 ani incoace!

CEL MAI BUN!

si nu cred ca vom mai avea in urmatorii 10 ani unul ca el

Fizic impresionant

forta

inalt

tehnic

bun control al mingii

suturi puternice si precise

pase superbe

cunostiinta jocului

are viteza f buna pentru inaltimea lui

e tanar

inca stau si ma minunez cum de a ajuns un astfeld e jucator in Romania

mi se pare incredibil!

Il iubesc si il respect mult pe Cyril Thereau dar ceea ce a facut in ultimul timp e foarte foarte gresit!

Tot ce a declarat a fost gresit!

In primul rand pentru ca si-a cam batut joc de tot ce am facut noi suporterii pentru el.

Acele steaguri si scandari nu au fost facute doar de ochii lumii.Au fost facute cu inima pentru a arata cat de mult apreciem si iubim acest jucator!

Si in al doilea rand Thereau a gresit fata de colegii lui de echipa.

Nu e normal sa zici ca nu te mai intorci la echipa doar pentru ca a plecat managerul(ca asta e motivul, nu prostia cu adaptarea)

prin aceste declaratii Thereau si-a facut viata foarte grea la Steaua(daca mai ramane)

nu o sa mai beneficieze de increderea colegilor si exista sanse foarte mari sa piarda si aprecierea suporterilor

repet

il respect mult pe Cyril dar nu inteleg de ce e asa de obsedat de a pleca din Ghnecea

salariul e bun

performanta se vrea

suporterii il iubesc

ce ii mai trebuie?

Comparatie intre el si Neaga

nu are Neaga calitatile lui Thereau dar atunci cand a plecat nu si-a batut joc de echipa si de suporteri(pentru ca intr-un fel asta e ce face Thereau.e un inceput de bataie de joc).Neaga e un transfer foarte bun.Un stelist adevarat trebuie totdeauna sa stea langa echipa!

sper ca totul sa fie bine iar lui Thereau sa ii intre mintile in cap si sa ramana la Steaua

oricum

din cate am vazut eu

nu e asa de apreciat de cei de la Brugge

"doar nu e Ronaldinho"

ei bine

pentru noi

stelistii

Thereau e Ronaldinho!!!

ar fi cel mai prost Becali daca l-ar da pe mai putin de 5 milioane!!!

ascultati la mine

FACE CEL PUTIN 5 MILIOANE EURO!!!

predatorpulse721.06.2007 11:19

Bai oameni buni,nu se poate,se pare ca utc-istu e interesat de Thereau si chiar acum se afla la palatul lui Jiji ca sa negocieze transferul.Asta ne-ar mai lipsi sa-l dea tocmai la rivali,desi nu cred ca Thereau ar accepta. Gigi esti un bou,un ipocrit,un parvenit,un incult,un manelist in tot ceea ce faci. Intr-o zi o sa te astepte cineva in afara palatului cu intentii "bune",nenorocitule,distrugi tot ceea ce este stelist,iar faza asta cu Thereau este doar ultima intr-un lung sir de tampenii facute de tine. Gigi Becali nici nu merita sa fie in atentia publicului,norocul lui in viata este ca a pus mana pe clubul nostru iubit,cred ca stirile sportive ii aduc vreo 90% din expunerea la TV. Eu de vreo 2 saptamani cand ii vad fata,chiar daca e la stirile sportive sau altundeva,mut de pe acel canal,nu-i mai suport tampeniile si minciunile pe fata,vrea sa prosteasca sute de mii de stelisti,dar dupa cum se vede nu ii iese si nici nu ii va iesi. Cum s-a mai zis trebuie sa avem o forma de protest care sa se mentina pe un timp mai lung,dar care sa fie mai putin violenta decat injuraturile constante,noi trebuie sa incurajam echipa nu sa-l admonestam pe Becali,pe el il va judeca Dumnezeu. Stati linistiti,o sa plece de la Steau la un moment dat,desi nu sa va intampla prea curand. Apropo,in caz ca nu stiati suporterii care il contesta sunt cu totii PSD-isti si comunisti imputiti 8-O

Daca pleaca Cyril sa plece afara,nu la subpodari.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

bogdan_b21.06.2007 11:25

Degeaba il plangeti ca, daca vroia sa ramana nu isi dorea sa plece . Poate ca nu este un jucator profesionist deoarece degeaba spune el ca nu s-a acomodat , un jucator profesionist se acomodeaza indiferent de club si tara . Deci daca vroia sa ramana , ramanea.

AdrianUltras2521.06.2007 11:39

predatorpulse7

putin probabil sa fie adevarat ceva

si daca e

nu iti fa griji

Thereau nu va merge

nu uita

scuza pe care a dat-o a fost cum ca nu s-a acomodat in Romania

si inca ceva

ce jucator crezi ca ar da o echipa de CL pe una de Cupa UEFA care s-ar putea ca la anul sa nu prinda nici podiumul

ros-albastru4ever21.06.2007 11:54

Cyril la Rapid?!?!?! As vrea sa cred ca panarama asta de Copos s-a dus sa viziteze palatul lui Becali.Ar fi prea de tot sa ajunga la ciori.

Forza Cyril!!!!!In Romania numai la Steaua!!!!!!

cristi_kidboy21.06.2007 12:34

Daca nu va ramane la Steaua, Thereau nu va pleca la Rapid. Ganditi-va ca prima optiune a lui este strainatatea si in al doilea rand are prea mult bun simt sa plece la o echipa rivala din campionatul Romaniei !!! Stie ca lumea il iubieste deja ca pe marile vedete ale Stelei...

Nu stiu cati l-ati vazut pe Thereau la primele antrenamente la Steaua... e timpul sa ne mai aducem aminte de el !!! Va ofer un filmuletz de prezentare despe Thereau....

Eu sper din toata inima sa ramana. Totul in fotbal este imprevizibil, mai ales Gigi Becali !!!

Merci Thereau !!!! steagsahmic

http://www.youtube.com/watch?v=DlmO-LgkMqg

bubylycy21.06.2007 13:19

Becali si turma lui de pupaze albe....

Thereau era un jucator bun.. si cred ca daca ramanea la Steaua facea treaba buna in continuare (?!).. Dar...traim in Romania, el a venit din Franta si se cunoaste...

steagsahmic steagcruce2 steagcruce2

«12»