Suporterii stelisti nu sunt deranjati neaparat de transferurile realizate pana in prezent ci sunt suparati pe faptul ca au fost mintiti. Li s-a aruncat in fata o pastila pe care au inghitit-o si anul trecut: transferuri mari - sanchi "de 5 stele" - pentru o dominatie in Liga I si o depasire a grupelor in Champions League. Daca ne calificam, desigur. Parca am mai auzit noi ceva legat de o hegemonie.....numai ca Saban, Carlos si Panait nu prea au fost de acord.
Analizand la rece, Vatca si Bicfalvi nu sunt de lepadat, iar Neaga, Badoi si Emegara chiar suna bine. Daca ar ramane si Goian, fericirea ar fi maxima. Adaugand si aducerea lui Adi Ilie - o mutare binevenita, as indrazni sa apreciez - putem sa privim cu incredere spre viitor. Mai degraba mahnirea rezida din faptul ca in fiecare an se arunca cu promisiuni marete, doar pentru a se ascunde faptul ca exista LIMITE chiar si pentru Steaua Bucuresti, chiar si pentru marele om George Becali. Imaginea exacerbata a printului luminii este taiata violent din cadru tocmai pentru ca transferurile nu mint. Ele exprima masura potentei financiare si a celei administrative in cadrul unui club de fotbal. In aceasta stare de nemultumire, maraitul suporterilor este alimentat si de plecarile a doi fotbalisti vazuti a "avea fata de Steaua". Mai adaugam jignirile repetate aruncate de-a valma, plus o atitudine de autoumilinta fata de suporterii echipei Dinamo, in timp ce aia ros albastri sunt "vagabonzi si hahalere" si tacamu-i gata fiert sa dea in clocot. Culmea e ca se asteapta scuze din partea unui om care nu si-a recunoscut niciodata greselile.
Revenind la problema jucatorilor de fotbal, exista o motivatie pe care eu nu pot s-o accept: "Elton pleaca de la Steaua pentru ca sistemul echipei nu poate fi pliat pe stilul sau de joc. Este prea rapid si tehnic pentru ce se joaca acum in Romania". Acum nu as vrea sa fiu gresit inteles cum ca as relua problema brazilianului. Chiar si eu m-am resemnat cu gandul ca a fost alungat si ca nu va juca pentru echipa noastra. Ma folosesc de situatie si nu neaparat de persoana. Unde ar fi problema? Mereu afirmam ca avem nevoie de jucatori valorosi ca sa ne putem bate cu granzii Europei. Oficiali, manageri, antrenori, chiar si jucatorii de fotbal admit faptul ca este necesara o infuzie masiva de fotbalisti valorosi in campionatul Romaniei pentru a obtine rezultate. In clipa de fata am avut unul de soi dar pe care il cedam tocmai pentru ca are mai multa valoare. Noi ce ar trebui sa intelegem din asta?
In alta ordine de idei nu aducem jucatori care solicita salarii prea scumpe pentru ca vezi Doamne se supara ceilalti fotbalisti din lot. Sa fie oare aceasta reteta performantei?
"Daca il aduc pe Belluschi, voi face o sedinta cu jucatorii ca sa vad ce parere au ei in legatura cu faptul ca argentinianul va fi mult mai bine platit" declara nu demult finantatorul Becali. Iata o gogomanie ordinara cu care nu ma pot impaca. Prin traducere putem interpreta asa "Draga Lovin, Coman, Ovidiu Petre, nu ai fi tu de acord sa aduc in cadrul echipei un jucator mai bun decat tine, care va fi platit de 10 ori mai bine si care are toate sansele ca sa te puna pe lista de transferari?" Iar cel vizat va raspunde "Desigur nea Gigi, valoarea echipei conteaza mai mult decat faptul ca eu as putea sta la caldurica pe un post de titular, alimentat cu salariu' matale"....
"Nu-mi insulta inteligenta" suna o replica celebra dintr-un film celebru. D-l George Becali ne insulta cu acest praf aruncat in ochi. Este un circ ieftin ce ar putea fi inlocuit de sinceritate, onestitate si realism. Nu ne-ar face sa-l iubim, dar poate antipatia fata de persoana sa ar fi ceva mai diluata. Si poate s-ar apropia mai mult de spiritul Stelei, cel pe care incearca sa-l inlocuiasca cu propriul stil, becalian....Sa sustineti bine, hahalerelor....