Adrian NEAGA Dupa doi ani petrecuti în Coreea de Sud, atacantul pitestean s-a întors în Ghencea, chiar daca a renuntat la un contract mai bine platit.
Adrian Neaga a ajuns luni seara în România. Dupa o întâlnire cu Gigi Becali, Rica îsi va continua vacanta, urmând sa intre în programul de pregatire al Stelei din 25 iunie, când sunt programate vizita medicala si plecarea în cantonamentul din Austria.
Cum a fost despartirea de coreeni?
Dupa ultimul meci de duminica, în care am fost introdus special în ultimele 15 minute pentru a-mi lua adio de la public, am primit mai multe atentii din partea colegilor si suporterilor, printre care si un tricou cu semnaturile fostilor coechipieri. A fost o despartire draguta si respectuoasa.
Când semnezi contractul cu Steaua?
Acest lucru se va petrece în zilele urmatoare. Cei de la Steaua au platit deja 700.000 de dolari din clauza mea de reziliere, restul de 100.000 urmând sa fie achitati dupa vizita medicala.
Ce te-a determinat sa revii?
A fost numai decizia mea. Chiar si apropiatii ma sfatuiau sa ramân în Coreea. Am ales cu sufletul, mai ales ca am renuntat si la un salariu mai mare. Dar în acest moment, banii nu mai conteaza. Vreau si performanta!
S-a schimbat Neaga fata de 2005?
Sunt acelasi pe care îl stiti, singura diferenta fiind familia.
Ai mai tinut legatura cu actualii jucatori ai Stelei?
Sigur! Cel mai des am vorbit cu Para (n.r. - Sorin Paraschiv), însa am mai discutat si cu Dica sau Ghionea.
In ultima perioada s-au facut dese comparatii între Neaga si Zicu.
Il cunosc pe Zicu, este un jucator foarte bun. Cine este mai bun se va vedea, însa, la finalul campionatului.
Care sunt obiectivele tale?
In primul rând vreau sa ma pregatesc foarte bine, pentru a prinde un loc de titular. Apoi îmi doresc o calificare în grupele Ligii Campionilor, dar si câstigarea campionatului. Cu privire la echipa nationala, prefer sa iau lucrurile pas cu pas.