Bai idiotilor, bai terminatilor, bai frustratilor, de unde atata basicare cand este folosit termenul de capsunar?!. Mai, hipno, Cosmin si altii, voi stiti ce tip de om defineste termenul de ''capsunar''?. Bai, mintzilor inguste, poti sa ai facultate, masterate si premii nobel, sa lucrezi la Microsoft, si totusi sa te incadrezi foarte bine in categoria capsunarilor!. Totodata, poti sa culegi capsuni toata viata si sa n-ai nimic de-a face cu lumea capsunarilor.
Pentru ca sa va luminez, ''Capsunar'' este un termen specific, amatorilor de kitsh, autografe, seminte, mici, bere si manele, etc. Termenul se refera la cei care gandesc ca un capsunar, nu la munca respectiva . Activitatea de agricultor, gunoier sau vidanjor mi se pare la fel de onorabila ca oricare alta. Termenul de capsunar nu jigneste munca in sine ci anumite ''calitati'' si valori ale majoritatii prestatorilor in bransa. Echiar asa de greu?!
Si nu inteleg de unde atata ofuscare? va regasiti printre ei?. Oare nu pe buna dreptate lumea ii catalogheaza asa? nu asa arata 80% dintre emigranti?
Cand occidentalii ne fac milogi, oare gresesc?. Pe unde m-am dus in Europa, oamenii ma faceau tigan! de ce sa ma supar daca majoritatea romanilor i-au terorizat?
Totul se rezuma la proportii!. In orice categorie sociala, nationala, politica, daca iese in evidanta o anumita caracteristica, atunci v-or fi catalogati cu eticheta respectiva.
Gaborilor li s-a pus eticheta de inculti, prosti, animale, dar un gabor destept, niciodata nu o sa supere pentru asta si nici nu o sa incerce sa dezminta.
Eu am lucrat cativa ani in paza. Toata lumea ne eticheteaza cu termenul de ''pandar'' si nu datorita activitatii ci datorita ciumpalacilor care lucreaza in paza. Termenul de ''pandar'' e usor jignitor si defineste aceea specie de agen-paza balbait, limitat, obosit, plictisit, nemaleabil, imprastiat, amator de manele. Oare nu asa arata majoritatea paznicilor?. Eu le dadeam dreptate celor care ne catalogau ''pandari'', pentru ca vedeam foarte bine cu ce specimene limitate lucrez. Insusi eu ii denumeam ''pandari'' spre nemultumirea lor, care, imi reprosau ''Dar tu unde lucrezi''?. Raspunsul meu era: eu vreau sa fiu si sa-mi fac treaba ca un operator de servicii de securitate nu ca un pandar. Bineinteles ca ei nu intelegeau nimic!.
Voi ati inteles ceva din ce v-am zis eu!??