FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Capsunarii

«12»
fcsteaua.ro18.06.2007 09:15

Citeam ieri sau alaltaieri in Cotidianul ca romanii care muncesc peste hotare, au trimis in 2006 in Romania, peste 5 miliarde de euro, cu 40% mai mult decat anul trecut. Aceasta suma reprezinta aproximativ 6% din Produsul Intern Brut. Cu toate acestea, eu ma gandeam la ei in continuare ca la acei oameni care se luptau sa primeasca bilete gratuite de la patronul Stelei inaintea meciului cu Real Madrid sau la acei oameni care inundau linistea oraselor spaniole cu ritmuri "traditionale" de manele. Iata ca insa, ca duminica la cantonamentul Stelei, ei, capsunarii mi-au demonstrat cu varf si indesat ca perceptia mea despre ei este total eronata.

Romanii din Spania l-au contestat pe Becali. Ei, tocmai ei, cei care ii ofereau ocazii de bai de multime prin Madrid, ei i-au aratat latifundiarului din Pipera ca ei nu au venit 20 000 pe Bernabeu pentru el, ci pentru Steaua. Da, pentru Steaua! Au venut pentru Steaua lor, care le aducea atata mandrie de a fi roman, intr-o mare de straini.

Nu am pretentia ca ii cunosc pe acesti oameni, dar cred ca o data cu nivelul de trai, ei au deprins si o parte din cutura de viata a celor din jur, in care toleranta, civilizatia sau demnitatea sunt o parte importanta din fundatia pe care este construita societatea. Mesajul transmis este clar: n-avem timp sa stam pe net, n-avem timp sa urmarim toate emisiunile de pe otv, dar nimeni, absolut nimeni, nu are dreptul sa jigneasca suporterii Stelei! Ei nu vor sa vada tribune plien cu aplaudaci, ei vor sa vada peluzele facand spectacolul care ii face mandri cand stau printre straini, ei vor sa auda muzica religioasa in bisericile lor nu acolo unde au auzit de atatea ori, We are the champions! Mesajul este clar si tinde sa devina universal, in orice parte a lumii vei regasi suporteri stelisti: Becali, pleaca din Ghencea!

In incheiere, vreau sa le cer scuze acestor oameni, pentru perceptia gresita pe care am avut-o pana ieri si sa le multumesc din toata inima, pentru solidaritatea aratata fata de golanii si pustanii de pe net. Multumim!

Mihai Somanescu

il_capitano18.06.2007 09:35

Acei oameni nu sunt capsunari. Li s-a spus asa pentru ca principala preocupara a romanilor in Spania este culesul de capsuni, daca esti de acord cu mine sa le spun imigranti. Mesajul trebuie preluat si in provincie, peste tot trebuie sa se strige Becali, pleaca din Ghencea. Am mai spus-o de 2 ori si o mai spun odata : Becali a simtit si el un fior pe sirea spinarii ca orice om, incepe sa invete ca Steaua nu este AFACEREA LUI, ci Steaua este un FENOMEN, care apartine tuturor STELISTILOR adevarati.Toata stima si respectul....Te Salut fularsteaua2

Suiram8718.06.2007 09:51

Prima ta impresie este oarecum valabila pentru multi romani aflati in Spania , dar nu pentru toti (pe aceasta cale multumesc ca nu m-ai bagat in aceeasi oala cu primii ) ,cat despre bucuria pe care ne-a facut Steaua tuturor romanilor de aici din Spania de-a lungul timpului- nepretuita , durerea pe care o resimt cand vad cine conduce in mod barbar Steaua acum -inestimabila .Mult respect si la cat mai multe articole ca acesta . Vom scapa odata si odata de acest nenorocit numit Jiji Becali.

Tupac Amaru18.06.2007 10:03

Cum, mai Mihai, sa il huiduie pe Becali?

Virgile [...................................]

PS Virgile,....

Norocul nostru este ca avem un campionat condus de un fost detinut de drept comun, militian de profesie, numit Dragomir - actualmente om politic, ura, traiasca democratia (asta este o realitate si sper ca nu o sa zici iara ca il ofensez pe analfabetul ala, probabil idolul multora).

Sunteti constienti ca intr-un campionat sanatos, cu echipa pe care o avem (jucatori si conducere), nu ne-am putea bate decat pentru evitarea retrogradarii?

Acei oameni nu sunt capsunari. Li s-a spus asa pentru ca principala preocupara a romanilor in Spania este culesul de capsuni, daca esti de acord cu mine sa le spun imigranti. Mesajul trebuie preluat si in provincie, peste tot trebuie sa se strige Becali, pleaca din Ghencea. Am mai spus-o de 2 ori si o mai spun odata : Becali a simtit si el un fior pe sirea spinarii ca orice om, incepe sa invete ca Steaua nu este AFACEREA LUI, ci Steaua este un FENOMEN, care apartine tuturor STELISTILOR adevarati.Toata stima si respectul....Te Salut fularsteaua2

De fapt oamenii sunt cei care au plecat din tara datorita "binelui" general pe care l-a adus democratia. Nu trebuie sa ne fie rusine sa recunoastem asta.

Nu le-a pasat de ei nici unui politician.

Si eu am cateva rude care mureau de foame prin Bistrita si au ales calea unui exil pe care nu l-au dorit.

Iar Becali este exponentul acelor oameni politici.

Ce, vreti sa spuneti ca ii intereresa chiar asa mult pe acei oameni soarta Stelei?

Oricat am iubi aceasta echipa, trebuie sa recunoastem ca, in viata, exista si lucruri mai importante decat Steaua.

EuroSTELIST18.06.2007 10:09

Uitati-va si voi la un lucru: aplaudacii patronului sunt, fie oameni trecuti de prima tinerete, cu vadite reminiscente comuniste (fara cultul libertatii de exprimare si al opiniilor proprii - a se citi "nascuti aplaudaci"), fie copii, care ajung si ei saracutii pe stadion si ce se striga in sectorul lor, striga si ei. Ca o trasatura generala, oameni cu clase mai putine decat el. Probabil va mai fi nevoie de o buna bucata de timp pentru ca individul roman postcomunist sa invete si ce sa faca cu libertatea de exprimare si dreptul de a gandi liber, valori greu castigate in '89...

axl2318.06.2007 10:09

Un salut calduros tuturor romanilor din Spania, Italia, Cipru, Franta sau alte locatii la moda.

capone18.06.2007 10:28

Oamenii si'au dat seama ca George Becali nu e ceea ce pare si ce vrea el sa fie.

Ar trebui sa ii aduca cineva la cunostinta faptul ca, cu banii nu poti cumpara totul (sau pe toti).

La inceput si eu am fost cuprins de "mirajul Becali", dar cu trecerea timpului lucrurile s'au schimbat radical, nu il mai suport, nu il mai inghit si am greturi cand il aud ca vorbeste el de Steaua mea, acea stea care ma face fericit.

In incheiere vreau sa spun ca ii respect pe aceia care au plecat departe de tara si au reusit sa faca ceva pentru familiile lor, respect acei oameni care fac banii cinstit, care nu ne fac tara de ras.

steaua_ro

n_am_kef18.06.2007 10:41

Excelent articol. Bravos!

cristi_mold18.06.2007 10:52

Cred ca va fi nevoie de o lectie mult mai dura pentru ca GB sa plece din Ghencea. Oricum multumim "emigrantilor" pentru ca au incercat.

Cat despre cei care lucreaza in Spania sau alte tari, pot sa spun ca si eu cunosc oameni plecati de aici, cu facultate, desi aveau o situatie materiala destul de buna, si care nu sunt deloc capsunari, ba chiar sunt respectati, indiferenta dak lucreaza in constructii, imobiliare sau industrie!@

Bodanel18.06.2007 11:24

Sunt dezamgit de ceea ce am citit. Nu am rude care au plecat la cules de capsuni in Spania dar voi spuneti capsunari de parca ar fi scursura societatii. Eu sunt din Moldova si am vazut multi care au plecat pentru ca nu au mai avut ce pune pe masa sau cu ce sa isi tina copilul la facultate(sa plateasca camin, manuale etc). Eu am fost mai norocos si ai mei au reusit sa ma tina la facultate cu multe eforturi dar fara sa plece in afara. Si chiar daca e gunoier in Spania ce? El nu e om? Doar fiindca a plecat sa munceasca acolo trebuie dispretuit atat de mult? Multi dintre cei care au plecat au plecat pentru ca nu mai aveau nici o alternativa. Nu vreau sa va suparati pe mine dar in Bucuresti e usor sa spui ca nu pleci in afara in Moldova e putin mai greu sa refuzi o asemena oferta. Atat timp cat vom mai avea prejudecati ne va fi foarte greu sa il invingem pe Becali.

P.S. Sa nu uitam de "capsunarul" care a salvat atatia oameni in atentatul de la Madrid. As vrea sa fiu si eu un astfel de "capsunar" si sa ajung sa salvez o viata de om.

juby18.06.2007 12:23

De acord sunt doar intr-o privinta: aceea ce nebuniile, fanteziile si ideile lui Gigi Becali in privinta schimbarii Stelei trebuie sa inceteze. Daca nu se poate, abia atunci sa plece...eu inca am impresia ca el va mai avea un cuvnat de spus in privinta Stelei (intr-un sens pozitiv).

mdionis18.06.2007 12:51
De acord sunt doar intr-o privinta: aceea ce nebuniile, fanteziile si ideile lui Gigi Becali in privinta schimbarii Stelei trebuie sa inceteze. Daca nu se poate, abia atunci sa plece...eu inca am impresia ca el va mai avea un cuvnat de spus in privinta Stelei (intr-un sens pozitiv).

Ahem... tot asa precum Gigel Coman va mai avea un cuvant de spus la Steaua, nu-i asa?!

:?

Virgil18.06.2007 12:54

Nu i-am numit niciodata capsunari pe romanii din Spania.

Protestele la adresa celui care a gresit mi se par normale, atata timp cat cel care a gresit nu are atata minte sa recunoasca oficial ca gestul sau a fost unul prostesc si sa-si ceara scuze..

Atata timp cat nu va intelege ca trebuie sa respecte pentru a fi respectat, problemele vor continua la Steaua. Ostilitatea, incrancenarea, contrele dure, nu se vor opri atata timp cat un minim gest de inteligenta din partea lui, nu le va opri.

E regretabil ca in loc sa stinga focul, el il inteteste ori de cate ori are ocazia.

Constat ca orice articol scris impotriva lui Becali, oricat ar fi de slab, e un articol de succes, iar autorul laudat. In contrast, autorii articolelor in care Becali este evitat sau tratat la modul neutru, sunt priviti ca posibili tradatori sau simpatizanti ai persoanei in cauza. Nimic mai fals. Tot vorbind de el, o sa cream o adevarata psihoza. Unii, din pacate, dau semne evidente de paranoia.

E important sa fim oameni rationali, sa nu fim fixisti, sa fim capabili sa discutam fiecare problema a Stelei. Cu discernamant, cu responsabilitate.

Mihai Somanescu18.06.2007 13:35
Sunt dezamgit de ceea ce am citit. Nu am rude care au plecat la cules de capsuni in Spania dar voi spuneti capsunari de parca ar fi scursura societatii. Eu sunt din Moldova si am vazut multi care au plecat pentru ca nu au mai avut ce pune pe masa sau cu ce sa isi tina copilul la facultate(sa plateasca camin, manuale etc). Eu am fost mai norocos si ai mei au reusit sa ma tina la facultate cu multe eforturi dar fara sa plece in afara. Si chiar daca e gunoier in Spania ce? El nu e om? Doar fiindca a plecat sa munceasca acolo trebuie dispretuit atat de mult? Multi dintre cei care au plecat au plecat pentru ca nu mai aveau nici o alternativa. Nu vreau sa va suparati pe mine dar in Bucuresti e usor sa spui ca nu pleci in afara in Moldova e putin mai greu sa refuzi o asemena oferta. Atat timp cat vom mai avea prejudecati ne va fi foarte greu sa il invingem pe Becali.

P.S. Sa nu uitam de "capsunarul" care a salvat atatia oameni in atentatul de la Madrid. As vrea sa fiu si eu un astfel de "capsunar" si sa ajung sa salvez o viata de om.

Salut. In niciun caz nu m-am referit la meseriile celor care au plecat sa munceasca si termenul de "capsunari" este folosit generic pentru toti cei muncesc in strainatate. Eu m-am referit la faptul ca de multe ori au aparut stiri negative despre cei care muncesc acolo, de multe ori incercandu-se sa se acrediteze ideea ca TOTI sunt asa. Tocmai asta inseamna ca am avut o perceptie gresita. In niciun caz nu-i dispretuieste nimeni, dimpotriva trebuie admirati pentru curajul lor. Tocmai la asta m-am referit si eu, mai ales ca au dovedit-o din plin. Chiar si prin contestarea lui Becali.

axl2318.06.2007 13:43

Termenul "capsunari" a fost folosit, cred, cu zeama de afectiune. Pana la urma de ce sa ne ***** pe noi, romanii din Spania sau Italia sunt priviti acolo cu neincredere si aici cu invidie.

costy_k1_G.18.06.2007 15:55

De cand Jiji "a inebunit" s-au mai bine zis de cand a intrat in politica multi dintre noi nu-l mai avem la suflet chiar daca baga bani in club... dar faza e ca si i-a. Si-a facut publicitate pe spatele nostru, nu noi am fost care vorbeam orunde numai cuvinte de lauda despre el pe strada pa net si oriunde...Acum lucrurile sau schimbat si o sa se schimbe. Becali crede ca el e Steaua daca ii e alaturi de el jucatorii si conducerea Stelei crede ca tot ce face e bine. Daca MM. ii mai era contra lui si-a facut valiza...el crede ca si noi o sa ne facem valiza dar asta NU o sa se intample nici dupa moarte!!!

daniel_mititelu18.06.2007 16:08

http://info.40romania.com/modules.php?name...cle&sid=159

De Tiberiu Ghencea Raileanu

Pentru revista oficiala a clubului FC Steaua Bucuresti "Suporter Steaua"

Totul a inceput in ianuarie 2007 cand, un grup de prieteni din Chisinau au decis sa infiinteze un fan club Steaua Bucuresti in Republica Moldova. Inaintea dublei cu Sevilla dar si a preconizatului meci amical dintre echipa campioana a Romaniei si nationala Republicii Moldova. In Sport Bar "Offside" situate in cartierul "Botanica" in apropierea cochetului stadion al multiplei campioane a Moldovei a avut prima intalnire a celor mai patimasi suporteri ai Stelei. S-a cantat ca in "Templul Fotbalului Romanesc", s-au scandat numele jucatorilor, s-a creat o atmosfera care i-au facut pe neinitiati sa zambeasca si sa priveasca admirativ. A doua zi, o noua intalnire si punerea bazei unui fan club. Din prima cotizatie s-a confectionat un banner: "Gruppo Chisinau", actul de identitate a fun-clubului. Apoi a inceput munca propriu zisa. Strangerea sustinatorilor echipei Steaua intr-o grupare a suporterilor ros-albastri din Republica Moldova.

pina aici e tot ok draga Tiberiu

dar ce urmeaza ceva de genul: Incepem sa invatam de la George Becali sa fim luptatori si sa nu ne pierdem speranta in Dumnezeu.

Dupa interviul acordat de presedintele George Becali in saptamanalul sportiv "Sport Plus", mai multi oameni din Chisinau m-au contactat si au multumit pentru vorbele spuse de cel care ridicat Steaua acolo unde ii este locul. In topul marilor cluburi din Europa. Vasile Munteanu, presedintele clubului de fotbal "EuroEst", cel care a avut initiativa infiintarii, la Chisinau, a Fan Club "Steaua Bucuresti" Preotul paraoh se roaga de fiecare data pentru presedintele George Becali dar si pentru fotbalistii stelisti si antrenor. Iar suporterilor le cere ingaduinta si sa fie aproape de oamenii care reprezinta Steaua", spune Vasile Munteanu

si multe declaratii de acest gen tin sa te anunt Tiberiu ca tot ce ai scris in publicatia respectiva nu apartine de GRUPPO CHISINAU SAU DE ASOCIATIA SUPORTER Steaua!Iar daca vrei sa mai scrii ceva sa o faci pe cont propriu si impreuna cu Vasile Munteanu Tudor Iurcu Vladimir Gorii si altii care ai zis ca sunt membri fondatori si pe care eu unul nu iam vazut niciodata vreti sa-l ridicati in slavi pe Gigi Becali?Ok nu am nimic impotriva dar nu folositi numele de GRUPPO CHISINAU SAU ASOCIATIA SUPORTER Steaua.Noi nu impartasim ideile voastre cind e vorba de patronul Stelei!

PDM18.06.2007 16:42

multi din Romania au o parere gresita fatza de noi .... oricum , vreau sa salut pe toata lume , sunt nou pe aia:D.......La Madrid am fost si eu , sa fiu sincer in capitala nu am fost niciodata la un meci , pentru. ca nu am avut ocazia ....dar atmosfera de pe Bernabeu si s-a parut super tare ....am plecat ragusit:)) ...dar a meritat , ...si nimeni nu cred ca a venit la meci cu gandul sa-l vada pe Gigi Becali ....toti au venit sa vada Steaua :) steagcruce2

PDM18.06.2007 16:44

sunt nou pe forum*

jigodia18.06.2007 17:57

te contrazic...nu "capsunarii" au venit cu bannere...nu cred ca acei romani care muncesc pe camp si aduna capsuni ...si-au rupt din timpul lor , din banii lor ca sa l conteste pe Becali...se munceste pe rupte, cate 8-10-ore pe zi...si nu cred ca au plecat de pe plantatii sa vina sa scandeze improtriva lu Becali...si termenu de caspsunari e cam nepotrivit...

bad_joke18.06.2007 18:10

Am si eu cateva intrebari?Oare nu erau tot romanii din tara?De unde stiti ca erau muncitori care locuiesc in Spania?Eu raman la aceiasi parere ca ei sunt dintr aplaudaci lui Becali,mie tare frica sa nu fi fost suporteri infocati care au vrut s afie si peste hotare alaturi de Steaua,poate ma insel io,dar daca sunteti amabili spuneti-mi un motiv pentru care as crede ca erau "capsunari",aratai-mi o DOVADA

Daca imi aratati dovada ca ei erau capsunari,imi cer scuze fata de ei si fata de cei care au scris articolul

stelist100%18.06.2007 18:38
te contrazic...nu "capsunarii" au venit cu bannere...nu cred ca acei romani care muncesc pe camp si aduna capsuni ...si-au rupt din timpul lor , din banii lor ca sa l conteste pe Becali...se munceste pe rupte, cate 8-10-ore pe zi...si nu cred ca au plecat de pe plantatii sa vina sa scandeze improtriva lu Becali...si termenu de caspsunari e cam nepotrivit...

da cred ca ai dreptate .... acele bannere le-au facut "derbedeii" din tara si le-au trimis prin posta deoarece ei nu puteau fi prezenti la acel antrenament :)) =))

benzina18.06.2007 22:57
da cred ca ai dreptate .... acele bannere le-au facut "derbedeii" din tara si le-au trimis prin posta deoarece ei nu puteau fi prezenti la acel antrenament :)) =))

Acele mesaje le-au facut 15-20 de romani din cateva zeci sau chiar sute de mii din Spania....RESPECTELE MELE pentru acei aproximativ 20...dar cu o floare nu se face plimavara....REMEMBER episodul (...dar ce audi...)..asta asa...ca sa nu ii puneti pe toti in aceeasi oala

kosm1n19.06.2007 00:11
Salut. In niciun caz nu m-am referit la meseriile celor care au plecat sa munceasca si termenul de "capsunari" este folosit generic pentru toti cei muncesc in strainatate. Eu m-am referit la faptul ca de multe ori au aparut stiri negative despre cei care muncesc acolo, de multe ori incercandu-se sa se acrediteze ideea ca TOTI sunt asa. Tocmai asta inseamna ca am avut o perceptie gresita. In niciun caz nu-i dispretuieste nimeni, dimpotriva trebuie admirati pentru curajul lor. Tocmai la asta m-am referit si eu, mai ales ca au dovedit-o din plin. Chiar si prin contestarea lui Becali.

Deci draga "autor" dupa ce ne bagi pe toti in oala ca fiind "capsunari" iti ceri scuze deci eu ma simt ca ultimul prost dar asta nu conteaza si tin sa te informez ca la ora actuala nici 5% din romanii din spania nu muncesc la cules de capsuni! Si ca vine randul de Steaua aici sa nu crezi ca sunt ff ff ff multi suporteri stelisti sunt dinamovisti, rapidisti etc. dar cum numai Steaua ajunge in Europa asta e mai multi pentru noi: Tot ce vreau sa-ti explic e ca ai dat cu bata in balta si neai improscat pe toti si pe tine!! numai bine din Spania!

kosm1n19.06.2007 00:18
Acele mesaje le-au facut 15-20 de romani din cateva zeci sau chiar sute de mii din Spania....RESPECTELE MELE pentru acei aproximativ 20...dar cu o floare nu se face plimavara....REMEMBER episodul (...dar ce audi...)..asta asa...ca sa nu ii puneti pe toti in aceeasi oala

Baietzash recunosc faza cu Audi-ul a fost penala dar daca pe om l-au barfit el a facut si el mishto de niste ratati din Romania si a avut ghinionul sal puna pe net!!Tot respectul pentru tipul cu Audi !

«12»