Asta e un subiect interesant. Am ajuns in semifinalele UEFA si ne-am calificat in grupele CL. Daca am facut-o o data de ce n-am repeta performanta ?
1. pentru ca nu mai avem acel statut de echipa mica din est pe care-l aveam acum 2-3 ani. Si implicit pentru ca nu ne mai putem astepta sa mai surprindem pe cineva cu jucatorii nostri sau cu sistemul nostru de joc. Sa ne inchipuim de exemplu ce s-ar fi intamplat daca antrenorul lui Betis si-ar fi luat masuri speciale pentru a-l bloca pe Banel in meciul de la Sevilla.
2. pentru ca multi dintre titularii ultimelor editii de cupe europene si-au atins potentialul maxim si deja se afla pe o panta descendenta. Si nu cred ca mai pot atinge acel maxim indiferent de cat de mult se vor darui si vor lupta.
3. pentru ca saltul Stelei in ultimii ani a fost posibil si datorita unor modificari introduse de doi antrenori cu o mentalitate diferita de cea specific romaneasca : Zenga si Protasov. Treaba a functionat si ulterior o parte din aceste modificari au fost preluate si de alti cativa antrenori romani. Sincer, ma indoiesc insa ca in acest moment ritmul de introducere a noutatilor mai e acelasi. De fapt am senzatia ca nu mai sunt rotiti decat oamenii si ca se foloseste in continuare exact acelasi sistem care era folosit si anul trecut.
4. pentru ca exista o bariera psihica legata de muntii de bani din Champions League. Jucatorii stiu acum prea bine ca o semifinala UEFA nu valoreaza cat o participare in grupele CL. Asta in conditiile in care efortul de a ajunge in semifinalele UEFA e mult mai mare decat efortul necesar pentru a ajunge in grupele CL si a realiza acolo 3-4 puncte.