FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu Miorita La Atac

«12»
fcsteaua.ro30.05.2007 10:44

Este trist atunci cand se achizitioneaza un fotbalist din strainatate si acesta depinde direct doar de o singura persoana din club. Carlos, Thereau, Saban, Elton si Andrey au depins direct doar de Mihai Stoica. Primul a fost indepartat doar atunci cand si MM a fost de acord, iar brazilianul si francezul, se pare ca vor pleca tocmai pentru ca Stoica nu mai este. Indiferent care au fost motivele, efectele au fost negative. Putem concluziona ca exista o problema legata de integrarea jucatorilor straini la Steaua. Nu exista un sistem simplu si eficient de mentinere si motivare a stranierului independent de o pozitie de conducere din cadrul organigramei. Din punctul acesta de vedere nu avem cum sa ne raportam la cluburile din strainatate. Iata viziunea unuia care vrea sa-i calce pe urmele lui Berlusconi dar care isi conduce clubul dupa ureche si ascuns in spatele unui "patriotism financiar". "Eu am adus straini, dar nu vedeti ca nu s-au adaptat?".

In cazul concretizarii, plecarea lui Elton pica prost. E clar ca motivul nu tine de fotbal ci de trei aspecte esentiale. Primul este reprezentat de dragostea suporterilor fata de acest jucator minune si implicit invidia finantatorului si a unor fotbalisti in raport cu aceasta iubire. Al doilea motiv este reprezentat de "umbra lui MM in Ghencea". Becali va realiza aceeasi epurare asa cum a facut-o si cu oamenii varului sau, in urma cu 7 ani. Al treilea motiv este legat de factorul financiar. George Becali este un tip care a investit ceva bani in Steaua, dar niciodata nu a fost dispus sa tina mai multi jucatori scumpi in acelasi timp. Nu suma de transfer l-a deranjat ci salariile care trebuiau platite.

Pentru campionatul Romaniei Elton este un fotbalist F A B U L O S. Faptul ca joaca fara complexe, cu zambetul pe buze, ca nu-i tremura picioarele in fata aparatorilor adversi, entuziasmul, tehnica si determinarea il recomanda ca pe un om ce ar trebui mentinut in lotul stelist. Suma de 500.000 de euro si trimiterea acestuia la UTA reprezinta o mare jignire venita din partea unui om invatat sa-i jigneasca pe altii. Singurul defect al brazilianului? Este firav. So what, au fost fotbalisti tinuti la Steaua doar pentru ca ei aveau in dotare aceasta caracteristica lipsa la Elton, dar carora le lipseau TOATE celelalte pe care le detine in prezent brazilianul. In plus erau mult mai ieftini, iata adevarata certificare a "valorii".

Am facut niste analize pe baza unor capturi TV de la meciurile Stelei. Brazilianul este capabil sa traverseze in aceeasi faza terenul de la linia de tusa din stanga pana langa cea din dreapta in mai putin de 20 de secunde in conditiile in care intra in combinatii scurte pe parcursul acestei deplasari. Ruperile sale de ritm, jocul in permanenta pe poarta creaza o presiune continua si constanta, obligand adversarii sa greseasca, sa oboseasa si sa incerce oprirea actiunilor prin fault. In plus, furnicuta face ceva ce nu am vazut decat la Thereau: creaza spatii de joc, goluri in sanul apararii adverse prin aparitii surprinzatoare cat si disponibilitate la efort sustinut.

Elton nu este circar, el este atat spectacol si eficienta. Chiar si la meciul cu Jiul, desi nu a fost jucat de coechipieri, s-a vazut la faza golului anulat cu cata eleganta a scapat de portarul advers si cu cata finete a lobat mingea, fara sa incerce s-o care pana in poarta, asa cum ar fi facut 99% din fotbalistii romani. Se va vedea in Grupele Champions League. Daca vom ajunge acolo. Daca va fi pastrat pana atunci. Inca imi rasuna in minte declaratia lui Oli de acum cateva luni "Elton, este un fotbalist de mare valoare pe care ni l-am dorit". Tu sau MM, draga Oli? Acum il alungi tu sau George Becali? Mi-e teama ca amandoi. Cand ai sa contezi si tu Oli? Ma tem ca atunci cand vei dori sa contezi vei fi dat afara. ...Deja mi-e teama pentru Adrian Ilie....Forza Becalia!

axl2330.05.2007 10:49

nu vreau sa fiu carcotas dar toate br][br-urile astea imi par agasante. nu cred ca e asa de greu sa se editeze articolul atunci cand e pus pe forum, nu?

grizzly30.05.2007 11:24

mai bine stergi ultimele 2 cuvinte. inteleg ce vrei sa zici dar e urat rau la vedere.

fane_casieru30.05.2007 11:41

Asa e, in mare ai dreptate...dar tot raul spre bine - hai sa vedem partea plina a paharului.Ce-ai zice daca intr-un viitor foarte apropiat,Oli este demis ( si sunt sigur ca nu mai e mult pana atunci ) iar locul lui il i-a Lacatus...crezi ca-l va ''repatria'' pe Elton ? Eu tind sa cred asta,avand in vedere ca Laca vede fotbalul altfel decat Oli si mai ales ca stie cat de iubit este Elton in Ghencea.Ash avea curaj sa fac si un pariu, si pana atunci poate se mai ''acomodeaza '' cu fotbalul din Romania - asa cum spun unii ca nu s-a acomodat

Il Soldatino30.05.2007 11:44
mai bine stergi ultimele 2 cuvinte. inteleg ce vrei sa zici dar e urat rau la vedere.

:)

George Stan30.05.2007 11:46

Citez din memorie o declaratie a ciobanului oligofren despre Florentin Dumitru:

Florentin are o tehnica exceptionala, locul lui nu poate fi pe banca de rezerve pentru ca el are clasa, este un rege

Florentin Dumitru, cu o tehnica bunicica (mult sub Elton), fara viteza de reactie si de verticalizare a vrazilianului, inaltime: 167 cm

danielcristian30.05.2007 11:48
nu vreau sa fiu carcotas dar toate br][br-urile astea imi par agasante. nu cred ca e asa de greu sa se editeze articolul atunci cand e pus pe forum, nu?

Dreptate ai ,frate!Si eu,care credeam ca numai la mine apar enervantele astea de br][br !Ma gandeam ca ceva la mine nu e configurat bine...Faceti ceva cu br[-urile...!!!

Despre articol, eu sunt convins ca principalul vinovat pentru plecarea lui Elton nu este Jiji,ci Oli!Ca daca el spunea ca are mare nevoie de el,Jiji il tinea...

Il Soldatino30.05.2007 11:49

Nu esti carcotas. De ce te grabesti sa tragi concluzii? Articolul este editat inainte de a fi postat pe site. Problema cu "br" nu tine de cel ce redacteaza si posteaza ci este legata de partea tehnica a site-ului...Ma gandesc ca acest tip de nemultumire puteai sa-l trimiti pe privat celor care ingrijesc site-ul si acordai energie doar mesajului textului. Parerea mea....:D

tudor3730.05.2007 12:04

Elton nu o sa ajunga veci la alta echipa din Romania. O sa vina impresarul lui care dupa cate stiu nu e un nimeni in drum fiind chiar vestit pentru "Relatiile" avute in america de sud. Eu unu nu il vad prea bine pe Gigi daca nu le da bani la astia:). Sa il vad in ce limba o sa ii explice ca ii circar si cum o sa ii zica ca nu le mai da banii.

LARI30.05.2007 12:15

@George Stan

Excelenta observatia cu Florentin Dumitru!

Ma gandesc ca nu are sens sa mai cautam explicatii in cazul lui Elton. Gigiofrenu' pur si simplu vrea sa-l vanda, iar orice motiv e cel mai bun motiv. Ma mir ca si-a exprimat admiratia referitor la Cyril! Chiar sunt curios ce-i place la francez si nu la brazilian, in afara staturii, ca atat Thereau cat si Elton stiu acelasi fotbal: incearca sa joace din prima, nu le e teama sa dribleze atunci cand echipele adverse nu vor sa joace decat pe 30 de metri, amandoi au o tehnica net superioara tuturor jucatorilor din lot... Adica ei chiar stiu fotbal!

Am vzut ca FC Bruge l-a refuzat pe Cyril, spunand ca e prea scump. Incep sa cred ca poate o sa avem parte de cel putin un miracol...

FORZA Steaua!!!

alice4steauaBUC30.05.2007 12:45
Am vzut ca FC Bruge l-a refuzat pe Cyril, spunand ca e prea scump. Incep sa cred ca poate o sa avem parte de cel putin un miracol...

Chiar si asa cred ca ciobanoiu va face orice ca sa scape de el...il va vinde si la delta tulcea doar sa scape de el...in fine....sa speram cum ai zis si tu..intr-o minune!

daniel_mititelu30.05.2007 12:53
@George Stan

Excelenta observatia cu Florentin Dumitru!

Ma gandesc ca nu are sens sa mai cautam explicatii in cazul lui Elton. Gigiofrenu' pur si simplu vrea sa-l vanda, iar orice motiv e cel mai bun motiv. Ma mir ca si-a exprimat admiratia referitor la Cyril! Chiar sunt curios ce-i place la francez si nu la brazilian, in afara staturii, ca atat Thereau cat si Elton stiu acelasi fotbal: incearca sa joace din prima, nu le e teama sa dribleze atunci cand echipele adverse nu vor sa joace decat pe 30 de metri, amandoi au o tehnica net superioara tuturor jucatorilor din lot... Adica ei chiar stiu fotbal!

FORZA Steaua!!!

Si eu sper ca macar Cyril sa ramina la Steaua daca nu se poate Elton.Parerea mea e ca are mai multa experienta ca Gurita

nicolaef30.05.2007 13:21

Oli, intre demnitate si servilism

Intr-un comentariu legat de un articol anterior incercam sa-l caracterizez pe Oli intre admiratie si atitudine de tradare. Nu cred ca greseam pentru niciuna din stari. Imi amintesc cat am suferit in 2002, ultima etapa de campionat, cand s-a furat echipei sale titlul de campioana. Nu rationam in acele momente de pe pozitia de stelist ci eram indignat in fata nedreptatii lui Florin Marin pus in slujba lui Netoiu. Datele deceptiei mele sunt astazi cu totul altele. Marea majoritate a stelistilor ar dori ca Elton sa fie acceptat sa joace in echipa noastra. Nedreptatea pe care o aduce in joc iminenta decizie a finantatorului Stelei nu ar putea fi contracarata decat de atitudinea de demnitate pe care o poate manifesta Oli. Oare esti capabil de asa ceva, draga Oli? Cei mai multi dintre noi suntem sceptici. Ce mult as dori ca scepticismul meu sa fie invins de lectia de dreptate si de iubire fata de noi, suporterii! Da-ne o lectie Oli! Oare esti in stare? In aceeasi ordine de idei, felicitari Catalin! Mandru ca sunt stelist!

axl2330.05.2007 16:43
Ma gandesc ca acest tip de nemultumire puteai sa-l trimiti pe privat

br][br ha! exact acelasi lucru ai fi putut sa-l faci si tu. br][br

mikutu30.05.2007 16:47

ar fi fost prea frumos ca cei doi, Elton si Thereau sa ramana la Steaua . ar fi dinamizat prea mult jocul incalcit al antrenorului de plus si ar fi stirbit aura ''finantatorului politic''. asta e!!! Lacatus nu cred ca va veni la Steaua [cum zice cineva mai sus] , cata vreme va fi machedonul prin Ghencea. sisincer nici nu as dori sa-i vad lucrand impreuna. de fapt , e clar ca nu pot lucra impreuna . asa ca , suporteri stelisti , faceti o arhiva video cu un-doi - urile lui Dica si Elton , golurile la vinclu din intoercere ale lui Thereau, ca faze de genul asta ...nustiu daca o sa mai avem placerea prea curand. poate Neaga.... dar inca nu a semnat . si chiar daca semneaza... s-ar putea sa respire intr-un mod in care sa nu-i placa ciobanului si il da afara mai repede decat viteza luminii!

DanStan30.05.2007 17:12

An senzatia ca Olaroiu habar n-are ce sa faca cu Elton. Si e cat se poate de real faptul ca Elton nu poate un randament multumitor in sistemul de joc impus de Antrenorul Anului 2006.

Cat despre Thereau ... francezul n-a plecat atat de suparat pentru ca ii era prea bine. L-a ofticat ceva si e clar ca ceea ce l-a ofticat nu se va rezolva daca se intoarce. Iar daca va fi obligat sa se intoarca nu inseamna si ca va mai da randamentul din sezonul trecut. In plus se pare ca i-a intrat pe invers patronului si stim cu totii cam cine face echipa la Steaua.

DACUL30.05.2007 18:24

Cand un rahat impute o istorie,o legenda ,o echipa si milioane de suporteri

La inceput am crezut ca GIbeca o sa faca treaba insa acuma cand vad ca pleaca pilonii de rezistenta a echipei din cauza ca patronul nu vrea sa scoata oiro din traista pentru jucatori scumpi si cu valoare, n-am cum sa imi ascund ura fata de acest om care nu simte nici o dragoste pentru Steaua.M-am saturat de experimente si de fenomenul pleaca -vine ,doar cand o sa avem o echipa stabila vom putea sa facem fata in lumea civilizata a fotbalului unde se invart bani grei cu patroni care iubesc echipa si imaginea ei.Pacat de noi, fanii acestei echipe care spera la ceva care cu totii il meritam si anume stabilitate .Forza Steaua!!!!!!

Il Soldatino30.05.2007 19:22
br][br ha! exact acelasi lucru ai fi putut sa-l faci si tu. br][br

Nu, am raspuns cu aceeasi moneda. Daca trimiteai pe privat iti raspundeam la fel, asa cum fac mereu.

Noroc.

axl2330.05.2007 19:29

@Catalin

doar n-o sa ne certam acum de la o prostie.

noroc si tie.

Il Soldatino31.05.2007 05:23
@Catalin

doar n-o sa ne certam acum de la o prostie.

noroc si tie.

stai linistit. Nu ma cert cu tine ;)

Noroace

cristi_mold31.05.2007 12:13

Steaua pentru GB a fost doar un obiect electoral. S-a folosit de Steaua pentru a atrage cat mai multe voturi. Acum cand vede ca publicul nu mai este de partea lui si iubeste jucatori care nu sunt pe placul patronului, acesta ii da afara. Pai de ce nu il da afara si pe Radoi, ca si pe el il iubeste publicul? Pentru ca Radoi nu reprezinta un motiv de cearta intre conducere si suporteri, certuri care i-ar stirbii din popularitate lui GB.

Eu nu imi mai fac iluzii ca Elton sau Thereau ar putea ramane. Dar de un singur lucru sunt sigur: cu cei doi Steaua nu s-ar face de rusine in UCL!

Alin B.31.05.2007 13:31

gb face tot posibilul sa scape de cei mai buni fotbalisti de la Steaua. Bine ca l-a adus pe badoi care anul trecut canta " I love you Boro " sau " Gigi uita-te sunt bolnave oile ". Mai are rost sa mergi sa vezi un meci al Stelei stiind ca nu o sa-l mai vezi pe Elton-jucatorul de geniu, idolul tribunei !? Ma duc sa-i vad pe badoi si pe Gurita....cred ca badoi spre deosebire de Elton, are avanatjul ca e foarte simpatic si frumos si mai este si un juactor de perspectiva. Si cred ca si Gurita are atuul tineretii in fata lui Cyril. Va multumim pentru tot ce faceti pentru suporterii Stelei, domnule cioban !

Kiti18431.05.2007 14:07

De cand sunt pe forum toate articolele scrise de Il Soldatino sunt foarte clare,concrete,obiective,etc. etc.!Cu greu mai putem visa ca Elton va mai ramane la Steaua si chiar daca va ramane nu stiu cum va putea trece peste presiunile,jignirile ciobanului,nu stiu cat va putea suporta sa lustruiasca banca de rezerve vazand jucatori care sunt sub valoarea lui in teren!Eu cred ca furnicuta va pleca acasa in Brazilia cu o trauma creeata de un Cioban infect,dintr o tara infecta!Romanaia nu va mai avea mult timp de acum inainte jucatori precum Elton si Thereau..nu pentru ca nu sunt bani,pentru ca nu ii meritam...si nici ei la randul lor nu merita sa sufere din cauza unui neam condus de anomalii.Eu cred ca nu va mai juca la Steaua din sezonul urmator pnetru ca a vazut ca sa lovit de un om primitiv care se crede un Sfant, domnitor, presedinte, principe si nu in ultimul rand un actor de comedie pentru care Oscarul nu ar avea secrete!Nu cred ca ar accepta sa ajunga un sclav!Poate sa fie ½sclav½,dar al suporterilor..sa alerge pana ii iese sufletul,sa ii incante cu posibilitatile tehnice nelimitate,sa munceasca pentru ei,ca ei sa ii dea inapoi caldura,respectul si aplauzele prea mult meritate!Iti multumesc Elton ca m ai facut sa simt lucruri pe care nu el am simtit niciodata,iti multumesc ca m ai facut sa ma uit la meciuri atat de infecte numai pentru a te vedea macar 10 min in teren,iti multumesc pentru ca ai aratat ca si in fotbalul romanesc se poate dribla...iti multumesc pentru multe!Sa iti dea Dumnezeu sa ajungi mult mai bine decat la Steaua...undeva unde oamenii sa te respecte pentru ce esti...unde coechipierii sa nu iti poarte pica,unde cei din conducere sa te respecte...si iti doresc sa fii iubit macar pe sfert din cat te au iubit suporterii Stelei!Fericirea se cladeste pe suferinta altuia----nu prea ai inteles proverbul BEcalii!Marsh din Ghencea!

JDERUL31.05.2007 17:52

Il tot injuram pe cioban,dar sa nu uitam ca si slugoiul de O(L)ita are meritul sau in indepartarea de la echipa a lui Elton si Thereau !

Pai se compara vreunul din cei doi cu superfotbalistul Ovidiu Petre care nu dribleaza si are cele mai exacte pase la coechipieri la distantza <1m si ce le mai precise pase la adversari penntrudistantze mai mari ?

DACUL01.06.2007 16:59

Aradul sustine ca Elton va veni la UTA

Nu stiu ce ii face pe aradeni sa creada ca brazilianul va veni la UTA,atat Sandu Ion cat si Bara cred ca brazilianul va juca pentru Arad.

«12»