Fostul fotbalist de la Otelul Galati, cel care l-a "pensionat" pe Gică Popescu, a fost salvat de patima alcoolului si lucrează la o firmă de transport.
Caravana Cupei "Hagi-Danone" s-a aflat la sfarsitul saptamanii trecute in Suceava. Prezenta celui mai mare fotbalist roman pe stadionul "Areni" i-a atras pe curiosi, multi venind doar să se fotografieze cu "Regele". Printre ei, si Mihai Guriță, fostul atacant de la Otelul Galati, formatia care domină Liga I in actualul sezon.
Fostului atacant-zvarlugă i s-a pierdut urma după retragerea din activitate. Acum munceste ca zilier la o firmă de transport. A renuntat la viciul bauturii si face de toate ca să-și câștige painea: cară bagaje, insoteste marfa in Italia, iar in timpul liber activează la Sporting Suceava, o formatie aflată pe prima pozitie in Liga a patra detinută de Ioan Prichici, proprietarul firmei de transport.
"Mă ocup cu pachetele. Mai merg si eu in autocar, ca să conduc lumea", se prezintă Guriță. N-are siguranta zilei de maine. "E in probe la mine. E bine că s-a mai cumintit cu bautura. Urmează cursurile unei scoli de soferi, pentru a fi angajat pe autocar", mentionează patronul.
Omul care l-a "pensionat" pe Gică Popescu după un meci Otelul - Dinamo, scor 2-0 (a reusit o "dublă"), disputat in noiembrie 2002, s-a reprofilat. Varsta (38 de ani) nu-i mai permite să scoată sufletul din fundasi, dar "matură" tot la mijlocul terenului, la "inchidere".
"E anul Otelului, frate!"
A ramas fidel Otelului, pentru care a evoluat intre 1998 si 2003 (150 de meciuri si 31 de goluri): "E anul Otelului, frate! Am vorbit cu Marius Stan si i-am spus să-i motiveze pe baieti, ca să ia titlul, fiindcă Dorinel Munteanu n-are prea multă ex periență. Generatia mea era mai bună decat asta, dar n-au vrut altii să luam titlul. Mă refer la echipele din Capitală". Duelul direct cu Gică Popescu este de re ferință: "Popescu ii zicea lui Kiriță: «Lasă-l, că am eu grijă de el!». Abia s-a tinut după mine. La final i-am zis: «Lasă-te, nea Gica fiindcă te faci de ras!»".
Legat de sosirea lui Guriță la Galati circulă o poveste spumoasa "Ce bine e aici, iți dau ăștia pană si periuță si pastă de dinti!", ar fi comentat atacantul, cand a semnat cu Otelul. Completează fară retineri: "Asa e, frate! Pentru mine, venirea de la Suceava la Galati a fost ca si cum veneam de la tară la oraș!".
"Gata cu bautura! Lucrez cu bani, am raspundere pe cap. Înainte mai beam cate un spriț de vin!",Mihai GURIȚĂ', fost fotbalist la Otelul Galati
EvZ