Categoria articolului : fictiune
Ieri dupa amiaza,în jurul orei 15:00,Gigi Becali ne-a primit la Palatul sau din Aleea Alexandru nr.1. S-a bucurat ca avem posibilitatea sa publicam dialogul ce va urma, pe foarte cunoscutul site al suporterilor fcsteaua.ro. Un site pe care-l citeste uneori, dar cu inima strânsa pentru ca 1/2 din mesaje, cel putin, sunt departe de adevar, contin injurii care îl vizeaza si asta îl irita, spune domnia sa.
Asadar :
- Buna ziua !
- Hai noroc ! Cu ce problema pe la mine ? Ati venit sa va cereti scuze ?
- S-a încheiat un sezon,cu rezultatul pe care îl cunoastem si am socotit ca ar fi cazul sa revedem împreuna unde a fost bine si unde s-a gresit.Nu în ultimul rând,socotim ca ar fi normal sa ne punem de acord asupra unor aspecte în relatia suporteri-patron al echipei de fotbal,pentru a evita în viitor acele tensiuni care au existat pe acest sfârsit de campionat.
- Foarte bine.Eu doresc sa ma am bine cu toata lumea,inclusiv cu suporterii,numai ca voi în loc sa apreciati ce fac eu pentru acest club,ma criticati,ma înjurati,îmi intimidati familia.Daca nu cadem la pace si doriti razboi,voi veti fi aceia care veti pierde.
- Nu cred ca poate exista razboi, atâta timp cât si noi si dv avem acelasi tel : binele Stelei.Stiti,uneori faceti niste greseli elementare...
- Te referi la faptul ca am vazut alaturi de Borcea meciul Dinamo-CFR ?
- Printre altele si la acel episod.Ati pus la gât fularul lui Dinamo,gest echivalent cu tradarea si cu umilinta,pentru suporterii adevarati ai Stelei.Ati fost chemat la salutul câinilor, moment în care au strigat lucruri urâte la adresa Stelei si ati dat curs chemarii.
- Nu mi-am dat seama atunci.Nu ma gândeam la altceva decât la succesul lui Dinamo,care ar fi permis Stelei sa urce pe locul doi.Asa cum de altfel s-a întâmplat.
- Parerea generala este ca ati fi putut-o face mai demn.Intr-un fel ati adus prejudicii imaginii Stelei.
- Nu am prejudiciat cu nimic Steaua.Umilinta a fost a mea,în niciun caz a Stelei, si atunci când vom ajunge în grupele CL,sper sa întelegeti.
- Jigniti în permanenta suporterii.Ii numiti derbedei si vagabonzi.De ce o faceti ? V-ar conveni sa va jigneasca cineva copiii ?
- Cum pot fi numiti acei oameni care m-au înjurat non stop 90 de minute, asa cum au facut-o la meciul cu Ceahlaul ?
- In niciun caz derbedei si vagabonzi.Majoritatea sunt elevi,studenti,titrati,muncitori,oameni cu familii.Si v-au sanctionat pentru greseala de care am vorbit mai înainte.
- Inseamna ca nu stiti cum m-am simtit eu.E posibil sa fi gresit,dar ati gresit si voi.
- Ati spus ca nu veti mai elibera abonamente.
- Asa ati fi meritat,dar eu am suflet bun.Voi permite eliberarea în continuare a abonamentelor.
- Asa ne gândeam si noi.Ar fi fost un non sens închiderea peluzelor.Domnule Becali,ne-ati zapacit de tot cu declaratiile dv.Ba jucam numai cu români,ba pleaca Elton,ba nu mai pleaca.Va jucati cu nervii nostri.
- Stiu.Si voi v-ati jucat cu linistea mea si a familiei mele,asa ca nu va mai plângeti.
- Olaroiu a spus ca va ramâne si pentru sezonul urmator la echipa.Jocul lui nemultumeste suporterii.Si pe buna dreptate.Dintr-o echipa care facea spectacol când a preluat-o,a ajuns uneori,mai ales dupa ce echipa marcheaza,sa faca antijoc.Asa a ajuns Steaua ? Stim ca si dv doreati viteza si spectacol.
- Olaroiu ramâne pentru ca si-a îndeplinit obiectivul de a participa în preliminariile CL.Jocul echipei nu mi-a placut nici mie mereu si am spus-o atunci când a fost cazul.
- Veti face transferuri utile sau veti lua numai jucatori la sfârsit de contract,indiferent de postul pe care joaca ?
- Pai uite,îl iau acum pe Vâtca.Voi ce credeti ? Il iau pentru ca avem nevoie de el sau pentru ca ma costa doar 500.000 euro ?
- Veti renunta la Elton si la Thereau ? Ne mai tineti mult în stres ?
- Elton va ramâne.In ceea ce îl priveste pe francez,timpul îsi va spune cuvântul.Pentru ca vor veni si Gurita si Neaga,si înaintasii se cam vor calca pe bataturi.In plus Cyril îsi doreste sa plece.
- Dar cu liniile de fund si de mijloc cum ramâne ? Vor fi completate ? Ma gândesc la fundasii laterali.
- Cheia e la Olaroiu.El spune cine pleaca si pe cine doreste sa aduca.
- Va mentineti afirmatiile facute în privinta lui MM ?
- Ce afirmatii ?
- Ati spus ca MM v-a furat la transferul lui Elton.Recent am citit ca v-a mintit în legatura cu contractul lui Andrey,motiv pentru care trebuie sa-l mai tineti pe acesta un an.Minte presa ?
- S-a vorbit prea mult despre acest caz.Ma calca deja pe nervi.Gata,ajunge.
- Veti mentine cam acelasi lot.Cu câteva plecari si câteva sosiri de jucatori.Antrenorul va ramane pe loc.Credeti ca avem sanse sa realizam mai mult decât în acest campionat ?
- Avem în continuare cel mai bun lot.Radoi si Ghionea vor fi recuperati,accidente de lunga durata sper sa nu mai fie pentru ca am alungat raul.Pe preparatorul italian si pe doctorul grec.
Ii voi cere lui Olaroiu sa joace cu curaj,ofensiv,în viteza.O garantie a jocului ofensiv va fi prezenta numarului mare de atacanti din cadrul echipei.Vreau suturi la poarta,vreau goluri multe,spectacol si o Ghencea unita.
- Asta dorim si noi,dar Elton tocmai a plecat în Brazilia si se speculeaza ca nu ar mai veni.Intr-un fel ar fi de asteptat.Oli l-a umilit introducându-l numai pe finaluri de meci,iar dv l-ati numit circar.
- Eu mi-l doresc si pe mai departe,dar daca el nu mai doreste sa continue cu Steaua,care-i problema ? Nu pot sa-l tin împotriva vointei lui.
- Dar pe Thereau cum de îl puteti tine ? Solicitarea a 3 milioane euro pentru transferul lui de la Steaua,e sinonima cu refuzul de a-l lasa sa plece.
- Daca tine foarte mult sa plece,va pleca.Eu am cerut trei milioane,dar suma se poate negocia.
- Stirea despre aducerea lui Daniel Niculae a fost petarda ?
- Sa zicem ca a fost o miscare de învaluire a lui Copos.
- Asa cum a fost si acea stire despre venirea lui Badoi si a lui Buga ?
- Va spun cu sinceritate ca mi-i doresc.
Dupa acest raspuns, desi doream sa continuam cu o serie de întrebari incomode, care ar fi constituit deliciul interviului, a intrat secretara si a soptit duios la urechea boss-ului. Acesta ne-a privit usor încurcat, a bâiguit câteva cuvinte în legatura cu timpul sau limitat, ne-a salutat militareste,cu palma mâinii drepte la tâmpla , si ne-a adresat un "hai noroc !" sec.
Intrevederea se încheiase.
Virgil