Eu am fost dezamagit cand a ajuns Olaroiu la Steaua pentru ca stiam antecedentele lui defensive si din pacate nu m-am inselat in privinta lui. Oli e un antrenor care nu-si asuma riscuri iar Steaua in anul si jumatate de cand e Oli antrenor a aratat ca o echipa fricoasa care nu prea stie sa atace si sa fiu sincer nici apararea nu a stralucit. Cel mai varza compartiment a fost,dupa parerea mea,mijlocul. Radoi a lipsit mult timp,iar la mijloc s-au folosit cu precadere numai jucatori defensivi,nefacandu-se translatia catre atacanti. Mijlocul neavand imaginatie,s-a apelat la deja faimoasa minge lunga.
Steaua a avut f multi accidentati,a avut arbitraje ostile,rivalele si-au aranjat cateva meciuri,dar Olaroiu nu trebuia sa se agate de aceste lucruri. Scuze gasesc si eu o mie cu solutiile mai greu.
Oli ar fi trebuit sa plece pentru ca echipa a suferit timp de un an si ceva si n-am vazut nimic schimbat in bine in jocul echipei. Eu inca sper ca omul asta invata din greseli dar mi-e greu sa cred dupa ce o perioada f lunga n-a schimbat nimic in conceptia sa tactica,una f simpla:sa nu luam gol,daca se poate sa si dam,dar mai ales sa nu luam.
Nu neg importanta unei defensive solide,dar eu am crescut cu o Stea care cauta mereu golul,nu sa nu ia gol.
Un lucru care m-a enervat f mult la Oli in acest sezon este glorificarea locului 2. Nu stiu daca Hagi ar fi bun la Steaua,dar are dreptate in privinta mentalitatii steliste,si anume ca doar locul 1 e de Steaua. Il intreb eu pe Oli,daca locul 2 duce in CL,ce zici Oli ne axam pe locul 2 ca e mai putina presiune decat la locul 1,si oricum tot acolo se ajunge nu?
Singurul lucru la care sunt de acord cu pechinezu Rednic este ca la echipa noastra acum ar cam trebui ciocu' mic. Nu-l sustin pe dinamovistu asta dar ia puneti-va in locul lor,daca Steaua ar fi fost la un moment dat la 18 puncte de Dinamo,ar fi batut in ambele meciuri cu dinamu,conducatorii si jucatorii nostri n-ar fi jubilat? Intr-adevar spectacolul dinamovist a fost grotesc dar era de asteptat.
Se stie ca Dinamo si-a aranjat cateva meciuri in tur(mai ales ala cu noi) ca sa ia un avans substantial pentru ca Borcea a zis ca daca Dinamo nu ia campionatul asta el se retrage din fotbal,deci zarurile erau oarecum aruncate.
Spre deosebire de ce cred unii,daca Steaua ar fi jucat ceva sezonul asta,pe Dinamo ar fi fost mult mai multa presiune si dupa cum ii stiu ar fi clacat f usor. Si eu am suferit f mult pentru Steaua dar mie mi s-a parut ca in acest sezon parca a intrat un surogat de Steaua in campionat,parca nu mai era echipa noastra,parca era un experiment tactic ciudat si fara noima.
Inca o chestie:Oli este zero ca psiholog,n-ar putea sa motiveze nici pe cei de la carpati nehoiu.
De ce nu-l intreaba nimeni in presa,d-le Olaroiu cum va motivati jucatorii?
Eu sunt un om rational si ma intreb: de ce pe vremea lui Protasov,cand jucatorii nostri castigasera un campionat,nu erau relaxati si il vroiau si pe al doilea consecutiv,cum de vedeam foamea aia in joc,foamea de victorie,se vedea pe fiecare prim-plan.La Steaua din acest an,de la inceputul campionatului majoritatea jucatorilor pareau plictisiti,blazati mai ales ca intrasera in CL,se gandeau mama am jucat cu real trebuie sa mai bat si pe Vaslui,Jiul etc.Si Protasov a fost prea glorificat,dar din ce am vazut la Steaua de atunci,e peste Oli fara nici o problema.
In acest sezon s-a reusit performanta ca dupa doar o treime din campionat Steaua sa iasa din lupta pentru titlu,habar n-am cand s-a intamplat asta in istorie. Noi practic cam din noiembrie n-am mai avut nici o sansa reala la locul 1,lucru innaceptabil la Steaua,inteleg sa pierzi titluri dar sa nu contezi mai deloc intr-un campionat din postura de campioana este rusinos.
Din partea mea Oli poate sa ramana la Steaua,pe mine ma intereseaza echipa nu cine o antreneaza,dar atata timp cat cel ce o antreneaza nu are cu ce poate ar fi timpul sa incercam si cu altcineva.
Ah,si inca o chestie in legatura cu emisiunea fanatik:Oli a spus ca meciurile din CL ne-au epuizat.Corect. Eu il intreb,meciurile din CL din acest an(daca intram) nu ne vor epuiza si ele,sau anul acesta vom fi mai odihniti? Oli a zis ca acele meciuri ne-au costat campionatu,cele de dupa Champions League,cand nu am castigat.
Daca intrarea in CL ne va costa campionatul viitor,dupa gandirea lui Oli,eu unul prefer sa stau acasa si sa luam 24. O sa continui sa sustin teoria conform careia locul Stelei actuale este in UEFA,pentru in CL nu avem loc,pentru ca ciobandante nu scoate banul. Prefer o campanie puternica in UEFA decat aparitii meteorice in CL. Bineinteles ca as vrea ca Steaua sa fie o forta in CL dar nu cred ca asta se va intampla in curand.Eu inca visez la Cupa UEFA,pentru ca am fost foarte aproape de finala,deci se poate.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.