Nu e genul de antrenor teribilist ... Nici genul de antrenor caruia sa ii placa sa stea in lumina reflectoarelor, caruia sa ii placa sa faca spectacol la conferinta de presa...Spune ce are de spus, critica atunci cand trebuie, lauda cand este cazul, dar ce e mai important, are rezultate.
Modest, muncitor, copie fidela a jucatorului Grigoras, antrenorul Petre Grigoras incepe sa imi placa tot mai mult, din diferite motive.
Si mi-as dori sincer sa il vad intr-o buna zi pe banca Stelei ... A inceput munca de jos, rezultate bune pe banca Farului, o promovare in prima Liga, a antrenat Petrolul Moinesti si defuncta FC Onesti, pentru ca apoi sa cunoasca "consacrarea" pe banca Otelului unde a facut o treaba excelenta avand in vedere lotul galatenilor, si aici dau cateva exemple de jucatori care erau anonimi,jucatori de divizia B inainte de a juca sub comanda lui Grigoras: Labukas, Paraschiv, Emil Jula, Szekely, Vatca ... Nu ca ar fi devenit peste noapte jucatori de nationala dar sunt jucatori care fac fata cu brio ligii 1 si ar putea face oricand pasul spre granzii capitalei...Sub Grigoras Otelul pentru mine a devenit surpriza placuta a campionatului facand un raport investitii/rezultate.
Imi amintesc cu placere de meciul de cupa Steaua-Otelul 3-3...Fotbal ofenisiv, placut ochiului, joc pe benzi, schimbari inspirate, o echipa a Otelului netimorata,opusul Stelei lui Olaroiu "doi inchizatori".
Imi place Grigoras pentru ca stie sa admita cand greseste, imi place Grigoras pentru ca nu isi acopera la infinit jucatorii atunci cand joaca mediocru, imi place Grigoras pentru ca echipele antrenate de "Grig" nu se baricadeaza, nu construiesc "autobaze", nu practica antijocul.
Priviti la caseta jocului de azi contra Gloriei:Cu cati inchizatori ar fi jucat Olaroiu in deplasare?...Boghiu, Kim-Gil Sik, Marian Carja, Cristian Sârghi, Gabriel Giurgiu, Janos Szekely...Cati dintre ei jucau in Liga 1 sezonul trecut?, asta ca sa nu intreb cati erau la Otelul in toamna lui 2006.
Cat despre pozitia finala ocupata de Otelul in acest sezon...sunt convins ca nu va fi mai jos de 5...peste Euro-Poli, cu un buget peste otelari, peste o alta revelatie, Gloria Bistrita.
Si meritele nu pot fi atribuite exclusiv lui Grigoras...a avut de partea lui un presedinte peste omologii din Liga 1.Un presedinte care i-a dat credit dupa o serie de rezultate negative.Un presedinte care are ochi pentru trasnferuri...dar...
Grigoras are si defecte, si ca sa amintesc cateva, ar fi seria neagra din turul acestui sezon, a fost dat afara de la Farul dupa un scandal de care nu imi amintesc decat vag...0-7 cu Rapidul.
Si inca un motiv pentru care il simpatizez pe Grigoras....mai tineti minte meciul din tur Dinamo-Otelul?...S-a luat in gura cu galeria lui Dinamo(ca si in retur de altfel)...Replica lui Grigoras...Mai terminati ma, v-am batut de nu stiati de voi sezonul trecut(n.r. 0-3 in groapa).
"Grig"...te astept in Ghencea!