FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sportivi si caractere

«12»
fcsteaua.ro15.05.2007 13:50

Mi-a placut atitudinea lui Dica fata de Elton. Micutul jucator adus de departe trecea prin clipe grele din cauza ordinelor absurde si - sanchi - a schimbarii stilului de joc. Desi rautatea unora pigmentata cu prostie i-ar fi putut aduce in postura de opozanti pe cei valorosi fotbalisti, Dica a ales sa fie cel matur. Asta pentru ca Elton nu cunostea "peisajul" mioritic si habar n-avea de apucaturile unora. Decarul nostru nu numai ca l-a sprijinit pe brazilian dar a si intrat in jocul acestuia facand schimburi de mingi dintr-o singura atingere si ridicand publicul in picioare in timpul meciului cu Ceahlaul. In felul acesta l-a valorizat, l-a ajutat sa isi arate calitatile. In fotbalul de performanta, acest gest este unul de mare valoare. Mai mult, Nicolae nu a facut aceste gesturi doar din complezenta ci pentru ca intr-adevar asta simte. Este un adevarat campion si este constient ca el va putea progresa doar daca la Steaua vor juca fotbalisti cu valoare certa.

Steaua de astazi reprezinta un paradox. Are jucatori extraordinari, dar jocul a inceput sa mearga abia spre sfarsitul sezonului Este sindromul echipei cu valori care nu sunt valorizate. Mai pomenim si de accidentarile nesfarsite pe parcursul acestui sezon? Si din vina cui? Romanul face minuni atunci cand este pus la zid. Din disperare. Ar mai fi si orgoliul. Plus Becaliada.

Dica, Elton, Radoi nu trebuie sa plece de la Steaua. Marin trebuie clonat, iar lui Goian ii trebuie facut un copy-paste. Badea este stelist sadea. Si o valoare. Trebuie tinuti si nu doar pentru un singur sezon. Daca intr-adevar se vrea performanta acesta este pretul platit de patron. Adevarata masura a sacrificiului se vede prin mentinerea valorilor si nu prin cedarea lor. Doar asa vom avea sansa sa razbunam esecul de la Boro si sa trecem peste "Morgana" Eindhoven.

Ramane insa Becali. Un om care vrea multe, un vizionar. Un tip care vorbeste in timp ce gandeste si din pacate limitat. Un personaj simplu, cu o filosofie de viata naiva, acuzator al compromisului dar practicant al acestuia si cu actiuni de opresiune fata de cei ce nu-i impartasesc actiunile nesabuite.

Matrixone15.05.2007 14:05

Am observat si eu acest lucru. Si la meciul cu National, Elton a primit aproape toate pasele de la Dica(sper sa nu ma insel). Nu-mi vine sa cred ca restul coechipierilor nu vor sa-i paseze brazilianului, parca ar fi "ciumat"!!!!

M-a surprins neplacut Ov. Petre, care a avut de vreo cateva ori posibilitatea de a pasa brazilianului, dar nici nu l-a bagat in seama (oare asa l-a invatat "taticutul"lui??).

Singur15.05.2007 14:27

Da frate ai dreptate dar ai uitat sal mentionezi si pe Thereau...care este un jucator complet...si care face trreaba la Steaua (pacat de accidentare..) oricum trebuie adusi jucatori precum cei mentionati...

AndyQ15.05.2007 14:32

In sfarsit un articol legat de cele intamplate in teren.

Ce vreau eu sa va relatez e o faza care s-a intamplat pe banca de rezerve. In momentul in care la meciul cu Ceahlaul tribuna scanda numele lui Elton, acesta din urma a fost trimis la incalzire. Ultimul de pe banca era Nicolae Dica care a inceput sa zambeasca catre micutul brazilian, in momentul cand Elton a trecut pe langa Dica, decarul Stelei l-a "palmuit" prieteneste dupa cap parca incercand sa spuna: "Du-te si incalzeste-te, imediat intrii si trebuie sa le arati motivul pentru care ai venit la Steaua. Eu am incredere in tine." Din ce vad eu pana acum, Dica e cam singurul care-l apreciaza deplin pe Elton, poate si Radoi, care l-a aplaudat la intrarea pe teren in meciul cu National.

mdionis15.05.2007 14:32

Numele orasului se scrie "Eindhoven". Iar caracterizarea "vizionar" pentru Becali mi se pare excesiva. A fi vizionar inseamna a avea o conceptie cat de cat inchegata despre un viitor posibil; la finantatorul clubului Steaua se poate vorbi cel mult de un deziderat nebulos de glorie sportiva care sa se rasfranga in primul rand asupra lui insusi, in calitate de investitor inspirat.

In rest, ok.

Azazello15.05.2007 14:43

Am urmarit clasamentul in functie de notele date aici pe site de noi, suporterii. Si am o mare nelamurire.

Elton este un jucator foarte bun, ce aduce miresme de spectacol brazilian in jocul Stelei. E o incantare sa-l vezi pe "pitic" mai ales cand jocul îi permite sa faca show.

In ultimele doua meciuri a jucat circa 15 respectiv 20 minute în care a creat spectacol, cu Nationalul impreuna cu alta mare valoare a Stelei - poate chiar mai mare - (daca e sa ne gandim la aportul sau la succese -cu siguranta!!!!) - Dica. Reamintesc ca de fiecare data a intrat in momente cand meciurile erau jucate (la 2, respectv 3 la 0).

Pe baza acestor evolutii Elton a fost considerat de doua ori la rand omul meciului. Bun. Aici intervine insa marea nelamurire. Elton a creat de fiecare data spectacol dar aportul lui la rezultaul final al meciului a fost redus de fiecare data. Si atunci cum poate fi considerat omul meciului ? Nici un gol, nici o pasa de gol. Cred ca fentele sale induc o mare doza de subiectivism reflectat in clasamentul notelor. Chiar eu la randul meu l-am nota cu 9, dar tinand cont de meritul lui Iacob ijn meciul cu bancarii cred ca acesta ar trebui considerat omul meciului si de aceea l-am notat cu 10). La fel si pentru meciul cu Ceahlaul unde cred ca el, Petre Marin sau Lovin meritau cununa cu lauri). In plus, cu Elton titular am pierdut 3 din 5 meciuri, in ele de ce nu a mai facut spectacol?

Am vrut sa subliniez prin acest post subiectivismul "tribunei" care, vrajita de un "calcai" sau o pasã cu exteriorul pune pe planul doi rezultatul si aportul celorlati la obtinerea lui. Fara a intentina sa-l jignnesc pe brazian care, repet este un jucator foarte bun si Steaua are nevoie de el. (in teren sau pe banca, asta decide antrenorul).

Mereu cu Steaua, mereu pentru Steaua !

zloty15.05.2007 14:54

pai a pierdut 3 din 5 pentru ca nu este jucat Elton , el a facut spectacol a pasat , dar pasa inapoi na venit niciodata , nai cum sa faci totul de unul singur , deaia sper sa faca cuplu bun cu Dica si poate din vara un alt mijlocas tehnic

grizzly15.05.2007 14:54

pai daca i-ai dat 9 lui Elton si 10 lui Iacob esti si tu subiectiv. note mai corecte ar fi fost 7 pentru Elton si 8 sau 8.5 pentru Iacob. daca doresti detaliez. salutari.

Azazello15.05.2007 15:02
pai daca i-ai dat 9 lui Elton si 10 lui Iacob esti si tu subiectiv. note mai corecte ar fi fost 7 pentru Elton si 8 sau 8.5 pentru Iacob. daca doresti detaliez. salutari.

Am zis ca sunt subiectiv, dar totusi i-am acordat lui Iacob meritul mai mare. Deci nu chiar atat de subiectiv ca altii. Poate ca ai dreptate, un 7-8 ar fi fost deajuns pentru 4 driblinguri.

Salut.

Il Soldatino15.05.2007 15:04
In sfarsit un articol legat de cele intamplate in teren.

Ce vreau eu sa va relatez e o faza care s-a intamplat pe banca de rezerve. In momentul in care la meciul cu Ceahlaul tribuna scanda numele lui Elton, acesta din urma a fost trimis la incalzire. Ultimul de pe banca era Nicolae Dica care a inceput sa zambeasca catre micutul brazilian, in momentul cand Elton a trecut pe langa Dica, decarul Stelei l-a "palmuit" prieteneste dupa cap parca incercand sa spuna: "Du-te si incalzeste-te, imediat intrii si trebuie sa le arati motivul pentru care ai venit la Steaua. Eu am incredere in tine." Din ce vad eu pana acum, Dica e cam singurul care-l apreciaza deplin pe Elton, poate si Radoi, care l-a aplaudat la intrarea pe teren in meciul cu National.

da, asta s-a intamplat. am vazut si eu aceste fapte

Numele orasului se scrie "Eindhoven". Iar caracterizarea "vizionar" pentru Becali mi se pare excesiva. A fi vizionar inseamna a avea o conceptie cat de cat inchegata despre un viitor posibil; la finantatorul clubului Steaua se poate vorbi cel mult de un deziderat nebulos de glorie sportiva care sa se rasfranga in primul rand asupra lui insusi, in calitate de investitor inspirat.

In rest, ok.

am facut corectura (m/a atentionat un suporter pe YM). Trebuie sa dai un refresh. In rest, e posibil sa ai si tu dreptate ;)

anjin15.05.2007 15:16
Am urmarit clasamentul in functie de notele date aici pe site de noi, suporterii. Si am o mare nelamurire.

Elton este un jucator foarte bun, ce aduce miresme de spectacol brazilian in jocul Stelei. E o incantare sa-l vezi pe "pitic" mai ales cand jocul îi permite sa faca show.

In ultimele doua meciuri a jucat circa 15 respectiv 20 minute în care a creat spectacol, cu Nationalul impreuna cu alta mare valoare a Stelei - poate chiar mai mare - (daca e sa ne gandim la aportul sau la succese -cu siguranta!!!!) - Dica. Reamintesc ca de fiecare data a intrat in momente cand meciurile erau jucate (la 2, respectv 3 la 0).

Pe baza acestor evolutii Elton a fost considerat de doua ori la rand omul meciului. Bun. Aici intervine insa marea nelamurire. Elton a creat de fiecare data spectacol dar aportul lui la rezultaul final al meciului a fost redus de fiecare data. Si atunci cum poate fi considerat omul meciului ? Nici un gol, nici o pasa de gol. Cred ca fentele sale induc o mare doza de subiectivism reflectat in clasamentul notelor. Chiar eu la randul meu l-am nota cu 9, dar tinand cont de meritul lui Iacob ijn meciul cu bancarii cred ca acesta ar trebui considerat omul meciului si de aceea l-am notat cu 10). La fel si pentru meciul cu Ceahlaul unde cred ca el, Petre Marin sau Lovin meritau cununa cu lauri). In plus, cu Elton titular am pierdut 3 din 5 meciuri, in ele de ce nu a mai facut spectacol?

Am vrut sa subliniez prin acest post subiectivismul "tribunei" care, vrajita de un "calcai" sau o pasã cu exteriorul pune pe planul doi rezultatul si aportul celorlati la obtinerea lui. Fara a intentina sa-l jignnesc pe brazian care, repet este un jucator foarte bun si Steaua are nevoie de el. (in teren sau pe banca, asta decide antrenorul).

BRAVO! BRAVO! BRAVO! Sunt absolut de acord cu tine. Forza Steaua Semper Fidelis!

w3bmaster15.05.2007 15:19

Aza ai mare dreptate dar pana nu incepem cu o echipa ideala / plus atunci si restu juc jucau cu curu

A si inca ceva Dica e Dica respect

Forza Steaua

Il Soldatino15.05.2007 15:38
Da frate ai dreptate dar ai uitat sal mentionezi si pe Thereau...care este un jucator complet...si care face trreaba la Steaua (pacat de accidentare..) oricum trebuie adusi jucatori precum cei mentionati...

Imi place si Thereau. Este curajos, este combativ si imi place cum se plaseaza pe teren.

cristi_mold15.05.2007 15:46

Dica este un caracter extraordinar. Cei care citesc "Suporter Steaua" probabil isi amintesc de cazul unui tanar care de ziua lui a facut atac cerebral si a intrat in coma. In plus tanarul era un mare stelist. Fiind internat in spital Dica a fost la el, i-a oferit un tricou, l-a sarutat parinteste pe frunte si i-a spus ca il asteapta in tribuna. In plus ne amintim cu totii ca in cantoanmentul de vara i-a dedicat un gol, baiatului lui Daniel Oprita, in stilul Bebeto.

Cred ca nu mai are rost sa comentam!

audiopixel15.05.2007 15:53

Rationament absolut corect,cel putin din partea mea.As mai adauga faptul ca subiectivismul tribunei nu vine chiar intamplator.De foarte mult timp am fost privati de jocul specific Stelei,cu combinatii rapide,un-doi-uri,pase lobate,driblinguri inspre poarta.Se pare ca Elton+Dica ne-au mai apropiat de ideea de Steaua.Si totusi Iacob ar fi meritat mai multa atentie la acest meci,aportul lui fiind mai mult decat evident.

Il Soldatino15.05.2007 15:59

Ratiunea ta este corecta....din punctul meu de vedere.

Bundy15.05.2007 16:09

Pai daca gandesti asa hai sa-l trimitem la echipa a 2-a. Ce ai vrea sa faca daca nu joaca meci de meci, daca nu-l "integreaza" Oli mai repede in echipa? Sa astepte cuminte pe banca iar cand intra sa joace ca Lovin ca sa fie pe placul lui Oli? Pai daca acum joaca asa, cand se va integra in echipa si coechipierii se vor obisnui cu el ce va fi? Oli vrea sa-l distruga daca spune ca asteapta sa-l integreze in echipa, cu alte cuvinte sa-i impuna stilul. Cu un jucator ca asta nu te porti asa, trebuie sa contruiesti tu jocul ofensiv in functie de el sa-i lasi mana libera, cum e Ronaldinho la Barca, de ex.

Zoli15.05.2007 16:20

Raman la parera ca Elton trebuie sa joace atacant. E rapid, dribleaza bine, suteaza la fel si are simtul portii. la mijlc e greu pentru, el. De aia nu face mai nimic. De asemenea, raman la parerea ca Olaroiu nu stie sa foloseasca bine jucatorii ori stie, dar este influientat.

al_gogo1015.05.2007 20:30

Elton este foarte tehnic, este rapid, are o viziune buna asupra jocului.

dar NU poate face jocul aerian(deci nu poate primi pase decat cand e complet demarcat),

NU poate face fata unui duel umar la umar,

NU stie sa deposedeze si sa faca un "tecling".

NU zic ca nu e un jucator bun, dar nu cred ca este cel mai bun jucator al Stelei si nu cred ca e normal sa fie declarat jucatorul meciului in meciuri in care doar a facut putin spectacol.

Stiu ca acum voi fi injurat de multi, dar eu imi mentin parerea ca sunt jucatori mai buni decat el la Steaua.

al_gogo1015.05.2007 20:36

Imi pare rau, nu am citit inainte sa postez. Acum am citit si am vazut ca mai era si Azazello si Il Soldatino de aceeasi parere.

Ma bucur ca nu sunt singurul

1.4 Fara "Spamming": Va rugam sa nu postati mesaje consecutive in acelasi thread sau acelasi mesaj cu copy/paste pe mai multe threaduri/forumuri, numai de dragul de a va creste numarul de posturi. Pentru a adauga ceva unui mesaj pe care tocmai l-ati scris, folositi butonul Edit. Moderatorii

Yoyoyoi15.05.2007 20:52

dar NU poate face jocul aerian(deci nu poate primi pase decat cand e complet demarcat),

NU zic ca nu e un jucator bun, dar nu cred ca este cel mai bun jucator al Stelei si nu cred ca e normal sa fie declarat jucatorul meciului in meciuri in care doar a facut putin spectacol.

Stiu ca acum voi fi injurat de multi, dar eu imi mentin parerea ca sunt jucatori mai buni decat el la Steaua.

foarte corect. Eu am mai zis si pe topicul cu meciul. Am ajuns ca prin voturile date sa-i rapim lui Petre Marin onoarea meritata de a fi jucatorul meciului. LA fel si cu Iacob acum. Nu se intampla foarte des ca Marin sau Iacob sa poate fi numiti eroul meciului. Si unii prin subiectivismul lor exagerat au reusit sa ingroape sansa ca cei doi sa-si culeaga laurii.

Elton e un super jucator, cu Arges a fost jucatorul meciului... dar cam atat. Cand va juca titular, sau macar va contribui decisiv la o victorie a echipei, atunci isi merita titulatura. Din partea mea Iacob a primit 10, Cernea 9, iar Elton 2, pentru ca am vazut ca era pe primul loc, si voiamn sa-i scad din medie :P Din pacate n-am reusit sa influentez prea mult media finala.

zloty15.05.2007 20:58

ce treaba are jocul aerian cu momentul cand este pasat , pai daca pasele vin pe jos nare problema cu ele , dar daca colegi trimit baloane inalte logic ca nare cum sa le ajunga, iar despre faptul ca nu stie sa deposedeze ma face sa cred ca nu stii mult fotbal , pai e mijlocas ofensiv , nu el trebuie sa deposedeze , Oli joaca cu 3000 de stoperi aia le e meseria sa deposedeze , ce Banel , Dica , Paraschiv, Cristocea ,Bostina stiu sa faca un tackling curat?? eu unu nam vzt asea ceva la ei

al_gogo1015.05.2007 21:03
ce treaba are jocul aerian cu momentul cand este pasat , pai daca pasele vin pe jos nare problema cu ele , dar daca colegi trimit baloane inalte logic ca nare cum sa le ajunga, iar despre faptul ca nu stie sa deposedeze ma face sa cred ca nu stii mult fotbal , pai e mijlocas ofensiv , nu el trebuie sa deposedeze , Oli joaca cu 3000 de stoperi aia le e meseria sa deposedeze , ce Banel , Dica , Paraschiv, Cristocea ,Bostina stiu sa faca un tackling curat?? eu unu nam vzt asea ceva la ei

deacord ca nu e mijlocas defensiv, dar cateodata trebuie sa mai si deposedezi, nu sa treaca advesarul pe langa tine ca si cum nu ai fi acolo. In legatura cu pasele nu e problema daca le primeste pe jos, dar nu e tot timpul posibil.

Inca odata, nu cred ca e un jucator slab, dar nu il consider cel mai bun si deocamdata nu il vad in primul 11. Sorry!

godfather8615.05.2007 21:25

Elton e un jucator foarte bun si Olaroiu se gandeste zi si noapte cum sa-l ntegreze la Steaua. Problema e ca nu are rost sa

incerce sa schimbe echipa acum pe sfarsit de campionat doar pentru Elton mai ales ca echipa merge bine.

Sa nu uitam ca la Barca echipa a inceput sa mearga din ultima parte a primului an cu R10 .

Elton nu are cum sa joacea atacant deoarece are doar 1,58. Daca intra un fundas mai tare in el cade imediat . Postul lui ideal este cel de extrema.

predatorpulse715.05.2007 21:32

Exact cum s-a mai spus mai sus,Elton trebuie jucat pe jos,ce ne intereseaza daca n-are joc aerian,are dribling si scoate 1-2 adversari din joc imediat,daca s-ar demarca coechipierii mai repede ar iesi faze f periculoase.

Singura lui problema este fragilitatea. Daca va fi titular din sezonul viitor,nu-l vad sa reziste mai mult de 5-10 etape fara accidentare la cum se intra in campionatul nostru. Foarte probabil se va accidenta si o sa se lamenteze Oli si Jiji ca "of doamne cum sa jucam acum ca ne-am mulat jocul pe Elton".

Pustiul este foarte bun pentru Romania,a avut ochi MM cand l-a gasit,si ceea ce mi se Para formidabil la el,in afara driblingurilor si rapiditatea este precisia centrarilor. Desi a jucat f putin de cand a venit la Steaua,mai toate centrarile pe care le-a dat au fost de manual. Uitati-va la reluari si o sa vedeti. Totusi daca as fi Oli,i-as zice sa centreze mai des,parca a tinut de minge prea mult in unele momente,desi il inteleg pentru ca colegii sai din atac erau prea statici. Ce nu inteleg eu cum poate acest jucatori sa centreze bine,cand altii ca Banel gresesc peste jumatate din centrari de le trimit in plopi? Cei mai buni de la noi la centrari mi se par Dica,Cristocea,Bostina pe vremuri,Elton si mai recent parca si Croitoru.

Eu il vreau in teren pe Elton,insa mai este un factor pe care multi il uita: cum o sa se descurce Elton pe tarlalele din divizia A? Terenuri f bune in orice conditii meterologice sunt pe Ghencea,in groapa,in giluesti,pe national parca,iar din provincie foarte multe terenuri ori au f multe damburi ori in anumite zone nici nu este iarba de nici nu poti sa dai o pasa la firul ierbii. Din provincie parca Timisoara si Craiova mai aveau gazoane de doamne ajuta.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

«12»