FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Frate cu dracul

«12»
fcsteaua.ro11.05.2007 08:06

Cele doua milioane "bagate" de George Becali in beneficiul (?) Stelei reprezinta pentru noi o rusine. Practic, recunoasterea acestui aspect certifica faptul ca finantatorul se joaca cu bani negri, el care afirma sus si tare ca nu se va prevala de astfel de actiuni. Din acest punct de vedere putem spune ca Steaua se afla pe un butoi cu pulbere care poate exploda intr-o anumita conjunctura nefavorabila si conditionata politic. Aparent, gruparea ros albastra poate fi considerata o castigatoare de moment, dar si o sacrificata intr-un context socio politic mai complex si pe termen lung.

Imaginea finanatatorului stelist cu fularul rivalilor la gat si schelalaielile acestuia laolalta cu suporterii alb rosii dovedesc lipsa de maturitate, lipsa de intelegere a fenomenului fotbal in Romania si neintelegerea statusului de stelist. Nimeni nu-i cere sa scuipe pe simbolurile lui Dinamo, dar nici sa se gudure - sanchi, pentru binele suporterilor Stelei, a se citi farmecul banilor din Champions League.

Contributiile lui Becali pentru binele echipei pe care o iubim sunt incontestabile. Aducerea multor jucatori la echipa noastra, achizitionarea tabelei de marcaj, gazonul ca o mocheta peste amintirea unei mocirle. Iata cateva mostre. Implicit fotbalul romanesc a capatat personalitate de la implicarea latifundiarului. A devenit mai obraznic, mai trufas. Totusi, prin corelare cu gafele comise, aceste merite sunt sterse cu buretele sau puse in umbra. Motivul? Pe langa multele calitati exista si cateva defecte care se observa mai mult si lovesc exact acolo unde nu ar trebui s-o faca: in simbolurile Stelei. Azi uit de Balint si Ienei, maine ma descotorosesc de Piturca sau de Titi Dumitriu, apoi rad de "cascheta lui Iordanescu" si-l jignesc ori de cate ori apar in presa. Urmeaza apoi aducerea lui Lacatus pe post de bibelou urmata fiind de nementinerea acestuia sau propuneri de blat adresate lui Dan Petrescu, un stelist care a dus greul pentru ros albastri in editiile 1990-1992 ale campionatului Romaniei. Apoi jignirea suprema. Fraternizarea cu dracul. Da, ati inteles bine. O alianta, fie si de conjunctura ce inseamna venin pentru stelisti.

Acum, dupa reactia dezaprobatoare a publicului la meciul cu Ceahlaul d-l Becali se simte tradat. Ce nu intelege finantatorul? Simbolul Steaua, stelismul in sine. Faptul ca aceasta echipa a reprezentat fotbalul total si performanta reala fara ajutoare primite din exterior sau alte conditionari, fara aliante cu oameni care au injurat in permanenta echipa pe care o iubim. In timpul meciului Dinamo - CFR Cluj, fanii dinamovisti au scandat in mai multe randuri "propuneri indecente" cu implicatii "felationiste" direct la adresa finantatorului Stelei. Reactia acestuia? Scandari impreuna cu suporterii alb rosilor: auch, auh, auch si bucurie exagerata. O bucurie pentru ocuparea locului 2!!! Apoi, iesirea triumfala cu fularul dinamovistilor la gat, un gest ce a pus capac. Judecand drept, ne intrebam - Cat de mult a castigat Steaua si cat a castigat Becali? Pentru ca, sa fie clar: Becali nu este Steaua, Becali habar n-are ce inseamna sa fii stelist.

AntiJavre_0011.05.2007 08:13

Becali ar trebui sa plece de la Steaua!!isi abte joc de noi si de culorile clubului !!!!!Nu vrem acest om la echipa!!!

AndyQ11.05.2007 08:23

Cum ai spus si tu, Catalin, Becali habar n-are ce inseamna sa fi Stelist.

Daca as putea, as cauta in istorie sa vad cand s-a intamplat asta ultima data: un presedinte de club sa zburde de bucurie cu fularul celei mai mari rivale. Cred ca stau si caut degeaba, Gigi a intrat in Cartea Recordurilor ca presedintele de club care n-a purtat vreodata un fular al echipei pe care o reprezinta, dar a purtat cu nesimtire pe cel al rivalei de moarte.

In momentul de fata singurul care l-ar putea scoate pe Gigi din prosteasca implicare la echipa ar fi Hagi. Adevarat, nu exceleaza ca antrenor dar sunt sigur ca e singurul antrenor pe care Gigi il respecta si din cauza rudeniei. Hagi ar putea fi singurul care sa-si faca echipa dupa propriul plac in era Baliana.

grizzly11.05.2007 08:25

cam asta nu intelege lumea. Becali poate sa fie dinamovist cat vrea. poate sa schelalaie si sa-si ia costum alb rosu. poate sa stea in galeria spurcatilor sau in cotetul lor. dar nu poate sa asocieze numele Stelei cu vreo apropiere de javre. nu poate sa ne tarasca echipa in suspiciuni de aranjamente. nu poate sa-si aduca toti sclavii in Templu si sa-si bata joc de unii jucatori. nu poate sa jigneasca suporterii si sa se creada stapan peste ei. nu poate sa stinga respectul care ne trebuie adresat de catre rivali. nu poate sa aiba Steaua! vremelnic si intamplator a ajuns sa faca totusi lucrurile astea. dar pana la urma o sa regrete amarnic. asta pur si simplu pentru ca spiritul Stelei nu o sa moara niciodata. pentru ca intotdeauna vom fi acolo. pentru ca niciodata nu va fi iertat. pentru ca noi suntem intotdeauna superiori.

bodanelu11.05.2007 08:36

as fi foarte curios, sa-l intrebe cineva pe Becali ce se sarbatoreste in data de 7 iunie, si sa aud raspunsul acestuia..

AndyQ11.05.2007 08:43
as fi foarte curios, sa-l intrebe cineva pe Becali ce se sarbatoreste in data de 7 iunie, si sa aud raspunsul acestuia..

Are cine sa-i sopteasca :)

godfather8611.05.2007 08:49

Ai dreptate in tot ce ai spus in acest articol. Esti singurul de pana acum care ai mentionat meritele incontestabile ale lui Gigi la succesele majore ale Stelei din ultimul an.

Fiecare dintre noi putem sa avem o parere, putem sa protestam, putem sa huiduim, dar totusi sa fie injurat de peluze in halul asta mi se pare totusi o chestie cam deplasata. Tutusi chiar daca a avut alte interese omul asta a facut ceva pentru Steaua, s-a certat pentru Steaua cu o multime de lume, printre care si rude. Daca nu merita respect cred ca totusi relatia cu el ar trebuie sa fie mai pasnica.

In rest as vrea ca mai multi dintre cei care scriu articlole pe acest site sa ii puna la zid prin articole bine scrise pe acei numiti suporteri ai Stelei din cauza carora vom juca din nou un meci cu portile inchise. Cei care rupeau scaunele in groapa si in giulesti "din cauza jandarmilor". Aceste animale nu merita sa fie numiti suporteri ai Stelei.

Toate bune

zipper11.05.2007 10:18

Eu tot astept sa scrie cineva si despre acei suporteri de care mie unul mi-e rusine...ca de Becali m-am lamurit. Vad ca impotriva lui sunt vreo 10 topicuri, dar impotriva celor din cauza carora stam acasa juma' de sezon nu scrie nimeni? Sau cand echipa merge prost numai Gigi sau Oli sunt de vina??? Eu zic sa mai lasam acuzele astea deoparte si sa ne facem curatenie in propria ograda! Si n-am glumit cand am spus mai demult ca voi face in asa fel incat toti cei care vor mai rupe scaune, vor mai arunca torte in teren sau ne vor mai pata culorile in alte feluri, vor avea poze postate pe net. Nu mai suport sa-i aud pe unii care daca sunt primii care sar la bataie, care daca tin o torta in mana dupa care o arunca in teren sau inspre galeriile adverse, care rup gardurile din fata peluzelor, se cred ultrasi adevarati si imi tin mie lectii de devotament si nu mai stiu eu ce!!! steagcruce2

zipper11.05.2007 10:22

Am poze si de la meciu cu Timisoara din giulesti dar prefer sa nu le dau deocamdata, chiar daca din cauza lor stam 2 etape. Oricum se vede pe fata lor, in momentul in care rup scaunele, ca nu-i duce mult capu', altfel nu pot sa-mi explic cum daca te injura unul sau te provoaca, tu trebuie sa rupi un scaun si sa-l arunci spre el, cand oricum nu prea sunt sanse sa-l lovesti cu el!!!

godfather8611.05.2007 11:03
Am poze si de la meciu cu Timisoara din giulesti dar prefer sa nu le dau deocamdata, chiar daca din cauza lor stam 2 etape. Oricum se vede pe fata lor, in momentul in care rup scaunele, ca nu-i duce mult capu', altfel nu pot sa-mi explic cum daca te injura unul sau te provoaca, tu trebuie sa rupi un scaun si sa-l arunci spre el, cand oricum nu prea sunt sanse sa-l lovesti cu el!!!

Zipper tata pune pozele ca asa nu se mai poate. Ma bucur enorm ca mai e cineva care a sesizat probleme reale cu care se confrunta suporterii stelisti. Sezonul am vazut pe Steaua numai la televizor. Pune pozele sa vedem clar cine sunt nenorocitii din cauza carora stam aks la TV.

motivul pentru care nu scrie nimeni despre ei e acela ca o parte din cei care viziteaza situl fac parte din acea categorie.

Stiu ca inaintea meciului de la Craiova cu Arges era un specimen - dafy duck - sau cam asa ceva care incita la violenta impotriva lui Olaroiu si a jucatorilor "mercenari".

Forza Steaua

AndreyCor11.05.2007 11:15

patronul nostru"cel mult iubit"e prost pana la moarte si atat........

zipper11.05.2007 11:48

deocamdata nu voi posta nimic pentru ca nu vreau sa mai inflamez si eu spiritele. vreau ca aceste specimene sa dispara dar mi-e greu sa cred ca se va intampla asa prea curand. Majoritatea ii sprijina pe acestia si deci va fi f. greu...am vazut si cu tweety care au fost reactiile. Si pe mine m-au filmat de-atatea ori, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-i dau una reporterului, chiar daca odata era sa ma darame unu cu camera. Mie unul imi vine sa cant pentru Steaua cand vad un cameraman...altii pun mana pe obiectiv. De ce oare? Au ceva de ascuns? Le e frica de cineva? Am mai zis eu si mai de mult ceva de cei care fac parada de hanorace, sau alte bluze care n-au nici o treaba cu Steaua si mi s-a spus ca alea sunt hanorace personalizate, de parca eu la alea ma refeream... Daca vreti sa ma contraziceti uitati-va prin pozele de la meciuri si o sa vedeti ce de hanorace personalizate.

undeva11.05.2007 12:25

esti praf.....iti recomand sa te iei de mana cu Jiji si sa incepi o campanie de eradicare a "golanilor" stelisti.

....auzi,are poze,vezi ca data viitoare poate te prind eu cand faci poze si iti bag aparatul ala pe gat sa-ti faci niste ecografii.....esti praf.

bodanelu11.05.2007 12:38
deocamdata nu voi posta nimic pentru ca nu vreau sa mai inflamez si eu spiritele. vreau ca aceste specimene sa dispara dar mi-e greu sa cred ca se va intampla asa prea curand. Majoritatea ii sprijina pe acestia si deci va fi f. greu...am vazut si cu tweety care au fost reactiile. Si pe mine m-au filmat de-atatea ori, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-i dau una reporterului, chiar daca odata era sa ma darame unu cu camera. Mie unul imi vine sa cant pentru Steaua cand vad un cameraman...altii pun mana pe obiectiv. De ce oare? Au ceva de ascuns? Le e frica de cineva? Am mai zis eu si mai de mult ceva de cei care fac parada de hanorace, sau alte bluze care n-au nici o treaba cu Steaua si mi s-a spus ca alea sunt hanorace personalizate, de parca eu la alea ma refeream... Daca vreti sa ma contraziceti uitati-va prin pozele de la meciuri si o sa vedeti ce de hanorace personalizate.

ti-am urmarit posturile tale, nu au nici o legatura cu subiectul, asta inseamna ca esti off-topic (daca ai citit regulamentul).

tu alta problema la Steaua nu vezi decat suspendarile? sunt abonat, am vazut 2 meciuri in returul acesta, dar ii inteleg pe acei baieti care voi ii numiti huligani. ei isi dau sufletul pentru Steaua. voi preferati o punga de seminte, la tribuna 1 sau 2, si dati cu ea dupa arbitru sau dupa primul jucator rival iesit in afara sa bata un aut!

sunt probleme mult mai mari acum la Steaua, a se vedea el ciobandante. crezi ca noua, cei care suntem impotriva lu` Becali nu ne-ar fi fost bine cu inca un meci acasa?

zipper11.05.2007 13:10

am ajuns unde vroiam. vroiam sa vad cum reactionati voi cand cineva nu e in ton cu parerile voastre si vad ca va comportati exact ca el. De ce mai vreti fratilor sa plece cand voi ii sunteti identici??? Pe mine chiar ma intereseaza soarta Stelei si nu stau cu o punga de seminte la tribuna. Stau la PN si asta cam de 8 ani, meci de meci. Nu vreau sa par unul din oamenii lui Becali sau un tradator dar asa cum voi nu-l mai suportati pe oier, eu nu-i mai suport pe cei care fac rau echipei. Voi cand vedeti pe unul rupand un scaun, sau aruncand cu diferite obiecte pana si in jucatorii proprii ce sentiment va cuprinde? Sau poate aruncati si voi... Ce e rau ca sunt impotriva unora care ne fac rau? Acum un an i se striga lui Becali: "Gigi vino-n peluza..." dar si atunci erau acesti suporteri la care eu ma refer. Cat despre bagatul aparatului pe gat stai linistit ca nu am 16 ani si nu vin nici singur pe stadion... Eu nu vrea sa apar pe nimeni si nici sa ma cert cu nimeni, spun si eu ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult. Iar daca Becali a facut ce a facut, pentru. mine e cam la fel de rusinos cu ce fac unii "suporteri" pe stadion.

Mie imi place sa merg la meciuri sa cant, sa sufar, sa ma bucur, NU sa devastez, sa injur, sa provoc, sa ma bat, etc.!!!

steagcruce2

Editat de Moderatori

Azazello11.05.2007 14:31

....ar ii inteleg pe acei baieti care voi ii numiti huligani. ei isi dau sufletul pentru Steaua.

Cum isi dau sufletul - prin batai, prin huligansim? eus unt pe parerea lui Zipper. Vreau sa cat si sa strig pentru echipa mea, sa ma bucur sau s planng, nu sa rup scaune si sa provoc violenta.

Trebuie sa creem o Stea civilizata !!!!

bodanelu11.05.2007 14:51
Trebuie sa creem o Stea civilizata !!!!

asteptam manualul "Cum sa fi suporter civilizat" din colectia mancatorului de seminte ;)

onlySteaua11.05.2007 15:55

zipper

problemele sugerate de tine (si nu numai) s-au discutat la momentul respectiv sub toate aspectele. poate o sa te miri dar multi dintre noi nu am fost deloc de acord cu comportamentul unora de pe ghiulesti.

stiu ca incerci sa dai discutiei o alta turnura dar nu tine.

subiectul e clar: Ciobanul. si oare din vina cui?

w3bmaster11.05.2007 16:14

Daca avea o comportare si fara gesturi de genu fular auch auch ..... / era ceva dar el sa dat in spectacol cu dusmani punct deci penal .....

De cerut scuze nu isi va cere stati linistiti (Hagi ia recomandat sa se impace cu suporteri ....) in fine om vedea macar de ne-ar sustine .....

redbluehooligan11.05.2007 18:03
Zipper tata pune pozele ca asa nu se mai poate. Ma bucur enorm ca mai e cineva care a sesizat probleme reale cu care se confrunta suporterii stelisti. Sezonul am vazut pe Steaua numai la televizor. Pune pozele sa vedem clar cine sunt nenorocitii din cauza carora stam aks la TV.

motivul pentru care nu scrie nimeni despre ei e acela ca o parte din cei care viziteaza situl fac parte din acea categorie.

Stiu ca inaintea meciului de la Craiova cu Arges era un specimen - dafy duck - sau cam asa ceva care incita la violenta impotriva lui Olaroiu si a jucatorilor "mercenari".

Forza Steaua

si de ce sa mai venim la stadion sa stam jos sa mancam seminte sau alte chestii?voi nu stiti ce e aia onoare habar neveti ce inseamna RESPECT tocilarilor lasativa de comm si mai invatati cantecele ultrasilor ca aia sunt Steaua

EPE11.05.2007 19:17

Ce tot atata apreciere pentru Becali? Ca a facut stadionul sau ca a adus tabela......nu uita ca era obligatoriu sa le faca altfel jucam in Champions League pe la bulgari.....sau in Spania!Oricine era in locul lui trebuia sa investeasca era o conditie obligatorie....si apoi banii si i-a scos cu varf si indesat...De ce nu a investit de exemplul in al doilea an cand a venit la Steaua...ca sa vezi coincidenta exact cand trebuia sa participam in CL...

The Flyer11.05.2007 19:34

tati,si unde mai pui faptul ca,dupa mintea lui creata,si-a luat fularul acasa si a declarat,plin de emfaza,ca mizeria aia textila ar trebuiiiiiiiiiiiiiii,neaparat,sa fie simbolul Stelei,pentru ca datorita spurcatilor,a abnegatiei lor,demonstrata in meciul cu CFR Cluj,s-a dus Steaua in CHL!du-te dracu',oierule si sper sa arzi in iad,ca nu te salveaza nicio biserica pentru ce ai facut si declarat!

Miaus11.05.2007 19:46
si de ce sa mai venim la stadion sa stam jos sa mancam seminte sau alte chestii?voi nu stiti ce e aia onoare habar neveti ce inseamna RESPECT tocilarilor lasativa de comm si mai invatati cantecele ultrasilor ca aia sunt Steaua

Domnule ce pot sa spun, m-am udat tot cand am auzit cuvantul respect urmat de un asemenea "compliment" - tocilarilor.

Deci daca am peste 4 clase si mai si citesc doamne fereste sunt un "samantar", "cetatean", "mediocru fara onoare".Noroc ca am voie sa invat cantecele ultrasilor, eventual pe cale orala pentru ca daca stiu sa citesc sunt in pericol sa stiu deja prea multe.

Din cauza aceasta nu sunt "ultrasii" intelesi pentru ca exista printre ei asemenea personaje ca si cel de mai sus care nu poate face diferenta intre unul care sta la tribuna a 2 a, tribuna I (eventual cu prietena) pentru ca acolo se simte el mai in largul lui si care scandeaza si traieste meciul la fel ca si el in peluza si toti fraierii din peluza,tribuna care vin sa injure jucatorii si sa cioflaie seminte.

Chestii din astea cripto-comuniste cu bagatul tuturor in aceeasi oala arata inca unde suntem noi fata de cei din afara, la ani lumina in spate, RESPECTUL acela care il pretind ultrasii de la "cetatenii" nu sunt dispusi sa il intoarca, ei crezandu-se factotumul stadionului.Ii respect FOARTE MULT pe baietii care vin la meci ploaie,soare,deplasare si chiar ii rog sa incerce sa ii invete pe ceilalti ca respectul se castiga greu si e si mai greu de pastrat.

Apropo de Tweety el ar trebui sa fie amendat rau de tot plus un mic sejur la mititica pentru atitudinea huliganica de care a dat dovada.INAINTE de asta absolut toti POLITISTII si JANDARMII de la anumite meciuri ar trebui sa ii tina companie si nu in ultimul rand cameramanul sa fie amendat pentru instigare.

Asta s-ar petrece intr-o lume CIVILIZATA, CULTA deci NORMALA.Doar ca noi:

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

I rest my case.

alpopa11.05.2007 20:15

Raman uimit cum, deshi s-au facut atatea declaratzii legate de "sponsorizarea" cu 2 milioane a divershilor (aproape auto-denuntzuri), nu intervine nici o autoritate a statului ! Macar asa, pentru un "control", ca sa se stabileasca daca s-a facut totul legal. Dar oare ar trebui sa ma mire asta in Ro ?!

Situatzia, asa cum a escaladat ea la momentul actual, ma face sa am perspective din ce in ce mai sumbre. La ultimele partide am ajuns sa ma simt stingher chiar si acolo unde nu credeam ca voi simtzi acest sentiment : in Ghencea. De ceva vreme s-au rupt "legaturile" intre cei care vin la meci. Spuneam asta-toamna ca am ramas dezamagit de atitudinea suporterilor, mai ales la meciurile din CL. Parca s-au invatzat cu victoriile, parca s-au invatzat doar sa primeasca, nu si sa ofere. Parca au ajuns sa cante si sa fie stelishti doar la victorii. Acum nu mai pot spune nici macar atat. Suporterul stelist e atat de debusolat incat nu mai shtie ce sa faca nici macar la victorie. Sa se bucure pentru Steaua ?! Care Steaua, a lui Becali ?! Sau pentru Steaua..... Steaua ?! Sa-l injure pe Becali ?! Sa urle la Olaroiu ?! Sa-l arate cu degetul pe ala care arunca cu brichete in teren ?! Ce sa faca ?!

La ultimul meci, cu Ceahlaul, am simtzit un ger cumplit in jurul meu (stau la T2, de vreo 4 ani). Fetze reci, opace, adormite. Atitudine lipsa. Apoi priviri surprinse, intrebatoare sau chiar speriate : "il injuram pe Becali ?!" "cantam pentru Steaua ?!" "ne ridicam in picioare ?!" "incurajam echipa ?!" "hai sa ne hlizim la Coman !" "ce-avetzi fratilor cu Gigi ?!"..... Multzi au uitat ce inseamna Steaua. Simt asta, pentru ca nu prea mai am nimic in comun cu ei, decat ca ne spunem "stelishti".

Apoi ma uit inspre galerie. "Ma duc acolo, macar simt ceva !". Dar ce vad ?! In stanga unii incep sa cante ceva, dar aia din mijloc sar repede cu alta partitura, de parca le-ar da peste gura celorlatzi. In dreapta unii flutura steagurile si pornesc un alt cantec.... Raman mut. Unde e unitatea de altadata ?! Unde e briza aia care ne taia respiratzia tuturor, la unison, si ne facea pielea gaina ?! Incotro ne indreptam ?!

Aproape ca am ajuns sa-mi doresc un scandal "Calciopoli" si in fotbalul romanesc....cu Steaua lui Becali in prim plan. Ash accepta, de dragul descotorosirii de ciobanul fanfaron, o retrogradare in Liga secunda. Ar fi, fara indoiala, o etapa care ar strange in jurul echipei pe adevaratzii stelishti si i-ar indeparta pe profitori si pe "suporterii" de vreme buna.

capone11.05.2007 22:24

Un pic de unor: stiti de ce dinamuistii isi spun "spartani" ??? pentru ca in groapa cu purici vin doar 300 de-ai lor . . . uieee dinamu, .uieee Gigi

«12»