FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gigi suntem noi

«12»
papillon10.05.2007 19:22
papillon

omule, ai intors-o frumos, ce sa zic?

poate sunt eu picat in cap, dar din articolul tau nu pot pricepe altceva.

@onlySteaua, man, pe cuvantul meu ca n-am intors-o :)

Cum crezi tu ca m-as fi putut referi la oamenii cu bun simt si verticalitate din Romania? Nu astia sunt simpatizantii lui Gigi. Nici macar la stelisti exclusiv nu m-am referit, pentru ca cei care il sustin pe Gigi vin din diferite cercuri care nu au neaparat legatura cu fotbalul.

Ideea este urmatoarea:Gigi trebuie lovit acolo unde-l il doare, altfel nu va renunta de bunavoie la Steaua. Iar pe Gigi il dor cele 30 procente, nu suporterii care i-o dau la m*** pe stadion. De suporteri a spus ca nu-l intereseaza, stim ce parere are. Cum facem sa-i convingem pe aia 30% ca nu Gigi e solutia?

alexblaja10.05.2007 19:34

"Presa și televiziunea n-au absolut nici o vinã: o logicã elementarã a economiei de piațã spune cã, fãrã cerere, oferta nu poate exista. Massmedia oferã exact ceea ce se cere: cine insã ne pune pe noi sã cerem așa ceva?"

E un pic gresita gandirea asta! Desi produsele media pot fi comparate din anumite puncte de vedere cu restul produselor existente intr-o economie, ele au o particularitate: creatorul lor poate decide ce trimite, poate forma sistemul de valori al receptorului mesajului. De aceea , creatorul mesajului trebuie sa fie un om responsabil, care sa creeze mesajul astfel incat el sa exprime adevaratele valori....asta intr-un caz ideal. Se argumenteaza fals astazi ca stirile cu Becali, cu cocos, cu Borcea, vand mai bine....total neadevarat! Cererea in domeniul mass-media este exact aia pe care o ofera mijloacele de comunicare in masa! Sunt adeptul teoriei efectelor puternice ale mesajului mediatic, ca de exemplu teoria acului hipodermic, care spune ca aceluia care consuma mesaj i se injecteaza informatii si reactioneaza intr-un anume fel. Nu zic ca eu sau altii ca mine nu si-au creat, prin propriul lor sistem de valori imposibil de zdruncinat, un "antivirus"....masele nu sunt insa compuse din oameni care au un sistem de valori bine pus la punct...motivele sunt multiple, sistemul educational, intr-o stare accentuata de descompunere, este unul dintre ele! Daca toti creatorii de mesaje ar fi responsabili si ar actiona conform unor norme etice minime, nu am am mai avea asemenea stiri, emisuni, reportaje. In presa ajung in posturi din care pot influenta opinia publica, cu rare exceptii, numai oameni care au inlaturat alti oameni pentru ajunge acolo, oameni care au calcat pe cadavre, cum se spune! Ce pretentii poti sa ai de la asemenea oameni, ce cod moral au acesti oameni? Presa libera este o utopie!

"Eu nu cer asa ceva, cum nu cer nici femei goale in ziarele de sport!

Simplul fapt ca, de exemplu cumpar un ziar cu profil sportiv in care, alaturi de cate o stire din sport pe ici pe colo, te delectezi cu fel de fel de pasarele sa insemne ca ceri asa ceva? Nici pe departe, e un calcul gresit al ziaristilor! Si, intr-un stat de drept, ai putea sa ii ceri daune pentru dezinformare sau pentru hartuire sexuala sau pentru alte cateva infractiuni!

Numai ca ziaristii sunt "a patra putere in stat", nu?" zice tupac

Asta este atitudinea normala a unui consumator de mesaj mediatic care are un sistem de valori bine pus la punct!

sapas10.05.2007 19:55

Voi credeti ca suporterii londonezi de la Chelsea il plac pe golanul de Abramovici? Sau credeti ca Berlusconi e un sfant? Sau cei de la Juventus? Cu cat il bagam mai mult in seama pe cioban cu atat il facem mai fericit. Ii dam motive sa apara in prim-plan. Faptul ca s-a spurcat trebuie sa fie treaba lui si numai a lui. Reprosindu-i asta inseamna ca ne simtim vinovati si noi. Si n-ar trebui sa fie asa. Steaua este Steaua indiferent cine se agata de numele ei: Valentin Ceausescu, fratele Paunescu, sau Gigi Becali. Urmatoarul poate fi mai bun sau mai rau. Este greu de crezut ca vom avea norocul de vreun doctor docent care sa aibe si cateva sute de milioane de dolari. La o tara agrara era de asteptat ca milionarii nostri sa fie dintre ciobani sau vanzatori de butelii. Pana la urma o sa creada si jucatorii ca sunt pe locul 2 datorita lui Gigi. De aia au toti picioarele rupte si au stat mai mult prin spitale.

Wally10.05.2007 20:03

Ma faci sa rad...Berbec.ali nu le ajunge nici la degetul mic de la piciorul stang lui Berlusconi, resprectiv Abramovici...

onlySteaua10.05.2007 20:33

ma man :grin: , multam pentru aprecieri!

sunt totusi fraze de genul: "Nu e in intenția mea sã țin o lectie de moralitate, pentru cã (parțial) mã recunosc in descrierea fãcutã mai sus", care ma fac sa-mi pastrez parerea.

cei 30% nu reprezinta absolut nicio valoare. sunt oamenii slabi, servili care isi vor intoarce capul de la cioban imediat ce altul le va oferi "satisfactii" suplimentare sau similare. nu au nimic in comun cu ceea ce eu consider ca reprezinta spiritul Stelei. ei nu au niciun cuvant. nu ai ce sa faci cu niste.... sarmani.

ce s-a intamplat ieri seara in Ghencea, crede-ma ca-l doare cum nu la durut nimic pana acum. nu vrea sa o arate, dar e evident.

papillon10.05.2007 20:46
ma man :grin: , multam pentru aprecieri!

sunt totusi fraze de genul: "Nu e in intenția mea sã țin o lectie de moralitate, pentru cã (parțial) mã recunosc in descrierea fãcutã mai sus", care ma fac sa-mi pastrez parerea.

cei 30% nu reprezinta absolut nicio valoare. sunt oamenii slabi, servili care isi vor intoarce capul de la cioban imediat ce altul le va oferi "satisfactii" suplimentare sau similare. nu au nimic in comun cu ceea ce eu consider ca reprezinta spiritul Stelei. ei nu au niciun cuvant. nu ai ce sa faci cu niste.... sarmani.

ce s-a intamplat ieri seara in Ghencea, crede-ma ca-l doare cum nu la durut nimic pana acum. nu vrea sa o arate, dar e evident.

@onlySteaua, am spus ca ma recunosc partial in descriere si nu retractez. Uite, iau ca ex uitatul la emisiunile cu Gigi - recunosc ca, din cand in cand, ma uit. Dar ma uit ca la o caterinca, ca la un "freak show". Oricum, dpdv al ratingului, asta nu conteaza. Nu conteaza motivul pentru care ma uit, conteaza ca ma uit. Pe statisticile pe care le primeste de nu stiu unde, televiziunea respectiva o sa vada ca emisiunea lui Gigi din data cutare a avut o audienta de piata de atat. La care, atentie, am contribuit si eu. Cu cat ratingul este mai mare, cu atat televiziunea va avea motivarea sa-l mai aduca pe Gigi la inca o emisiune. De aici rezulta mediatizarea, pentru ca se nimereste Badea Gheorghe prin oras odata, il vede pe Gigi la TV si il gaseste pe gustul lui. Si si-a mai tras Gigi un simpatizant

Cu cat apare mai des la TV, cu atat e mai bine pentru el

neaalecu10.05.2007 20:57
cam asa ceva ;), desi nu neaparat 2-3 generatii. Inceputul e mai greu, numai sa vrem noi.

Eu sunt convins ca Gigi nu va renunta la Steaua doar ca-i strigam noi pe stadion "cara-te ba!". Il doare in palarie de suporteri...

tocmai asta e dureros

neaalecu10.05.2007 21:06

exista vreo parere oficiala a unuia dintre liderii peluzei nord vizavi de ultimile evenimente?

papillon10.05.2007 21:14
"Presa ?i televiziunea n-au absolut nici o vin?: o logic? elementar? a economiei de pia?? spune c?, f?r? cerere, oferta nu poate exista. Massmedia ofer? exact ceea ce se cere: cine ins? ne pune pe noi s? cerem a?a ceva?"

E un pic gresita gandirea asta! Desi produsele media pot fi comparate din anumite puncte de vedere cu restul produselor existente intr-o economie, ele au o particularitate: creatorul lor poate decide ce trimite, poate forma sistemul de valori al receptorului mesajului. De aceea , creatorul mesajului trebuie sa fie un om responsabil, care sa creeze mesajul astfel incat el sa exprime adevaratele valori....asta intr-un caz ideal. Se argumenteaza fals astazi ca stirile cu Becali, cu cocos, cu Borcea, vand mai bine....total neadevarat! Cererea in domeniul mass-media este exact aia pe care o ofera mijloacele de comunicare in masa!

Foarte frumos si adevarat ce spui tu. Cu singura mentiune ca asta nu schimba cu nimic faptul ca preferam emisiunile cu Gigi in locul unei emisiuni de cultura. Si aici, scuza-ma, nu mai este de vina creatorul produsului mass-media - vina este exclusiv a aceluia care nu poate asimila si altceva in afara de gargara ieftina. Spui ca cererea e exact aia pe care o ofera mijloacele de comunicare in masa. Eu incerc sa gandesc cat mai simplu: actiunile creatorilor de informatie se cuantifica exclusiv in bani si nu in valori morale. Cu alte cuvinte, degeaba acuzi gazetarii ca ofera NUMAI emisiuni de prost gust, pentru ca au o explicatie sanatoasa: NUMAI ASTA SE CERE. Tu crezi, sincer, ca daca ar avea succes o emisiune de cultura televiziunea ar scoate-o din grila de programe pentru ai face loc lui Gigi? Nu. TV si presa ofera numai ce aduce bani.

Vorbim de oameni cu cap aici! Tu poti gandi singur, pentru tine, ai un sistem de valori care cerne neghina de grau. Teoria acului hipodermic nu se aplica la tine. Nu poti sa-mi spui ca TV-ul imi induce mie mesaje subliminale prin care ma imping sa-l votez pe Gigi, ca nu e adevarat. Eu vreau sa cred ca pot judeca pentru mine ce e bine si ce e rau, dovada ca privesc aceste emisiuni ca pe ceva grotesc.

Vezi tu, pana la urma totul se reduce la individ si la propria scara de valori. Cu cat ai ceva mai mult in cap, cu atat ti-e mai greu sa digeri anumite chestii. Si asta nu poate fi influentata de nici o televiziune si nici un ziar. La asta m-am referit cand am spus ca mai intai trebuie sa ne schimbam noi. Degeaba tu, eu si alte cateva milioane spunem nu, daca 30% gandesc cum vrea unul si altul

onlySteaua10.05.2007 21:20

@papillon

iti apreciez sinceritatea si cred ca stiu si unde vrei sa bati.

din pacate, "noi" ne incapatanam sa demonstram, involuntar ce-i drept, care-i adevaratul GRANAR al Europei.

din pacate!

neli11.05.2007 05:46

NOI SUPORTERII + Meme IUBIM Steaua , Gigi E CU BANII, NOI CU SUFLETUL SI INIMA EL CU BANII , ASTA E! OARE ALTUL CE AR FACE ? ORICUM, PAREREA MEA ESTE CA AR FII MULT MAI INTELEPT DECAT Gigi. IL URASCCCCCCCCCCC, A PUS FULARUL LUI Dinamo LA GAT :-( forzateaua

alexblaja11.05.2007 10:59
Cu alte cuvinte, degeaba acuzi gazetarii ca ofera NUMAI emisiuni de prost gust, pentru ca au o explicatie sanatoasa: NUMAI ASTA SE CERE. Tu crezi, sincer, ca daca ar avea succes o emisiune de cultura televiziunea ar scoate-o din grila de programe pentru ai face loc lui Gigi? Nu. TV si presa ofera numai ce aduce bani.

Daca jurnalistii nu l-ar fi bagat atata in seama pe Becali, uneori probabil contra cost, acest produs nu ar fi existat, eu asta vroiam sa spun! Si sustin in continuare ca nu Gigi aduce bani, ci numele Steaua! Pe patronul de la UTA de ce nu-l dau atat de des la TV? Nici nu stiu cine e acolo!Lumea se va uita MULT la televizor, asta e clar! Ziaristii sunt responsabili pentru ce se emite, ce se emite aia se consuma! Daca toate televiziunile din Romania ar face un pact si nu l-ar mai da pe Becali la TV decat cand acesta chiar ar merita sa fie dat, produsul Becali nu ar mai exista,iar televiziunile nu ar da faliment, te asigur!O emisiune de cultura o poti face atragatoare pentru publicul larg, si oamenii care lucreaza in bransa, desi multi sunt niste mancatori, stiu ce ar trebui sa faca! Ei stiu ce ar trebui sa faca, dar NU FAC! Asta este cel mai grav!

papillon11.05.2007 15:18
Daca jurnalistii nu l-ar fi bagat atata in seama pe Becali, uneori probabil contra cost, acest produs nu ar fi existat, eu asta vroiam sa spun!

Perfect de acord cu tine, i se da prea multa atentie. Dar...cine te pune pe tine, suporter stelist, sa accepti (te uiti) la asa ceva? Aici e problema. I se da atentie, foarte bine - ai optiunea sa schimbi canalul cand apare Gigi. Daca toti ar face asta, televiziunea respectiva ar observa dupa un anumit timp ca emisiunile cu Gigi nu aduc ratingul scontat. Si, ca orice afacere care se respecta si care are are ca scop principal si final banul, ar scoate emisiunea respectiva din program, sau ar inlocui personajul principal (Gigi) cu altul care aduce rating. Din cauza asta spun eu ca totul tine de individ si de propriul sistem de valori. Un individ cerebral nu va putea fi niciodata manipulat de televiziune sau presa.

Indiferent daca Gigi da bani grei sa apara la TV, in final este optiunea fiecaruia sa priveasca sau nu emisiunea. Din cauza asta reafirm ca schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. N-ar mai conta ca massmedia ni-l baga cu forta pe gat pe Gigi, pentru ca am avea puterea sa spunem nu.

alexblaja11.05.2007 20:19
Perfect de acord cu tine, i se da prea multa atentie. Dar...cine te pune pe tine, suporter stelist, sa accepti (te uiti) la asa ceva? Aici e problema. I se da atentie, foarte bine - ai optiunea sa schimbi canalul cand apare Gigi. Daca toti ar face asta, televiziunea respectiva ar observa dupa un anumit timp ca emisiunile cu Gigi nu aduc ratingul scontat. Si, ca orice afacere care se respecta si care are are ca scop principal si final banul, ar scoate emisiunea respectiva din program, sau ar inlocui personajul principal (Gigi) cu altul care aduce rating. Din cauza asta spun eu ca totul tine de individ si de propriul sistem de valori. Un individ cerebral nu va putea fi niciodata manipulat de televiziune sau presa.

Indiferent daca Gigi da bani grei sa apara la TV, in final este optiunea fiecaruia sa priveasca sau nu emisiunea. Din cauza asta reafirm ca schimbarea trebuie sa inceapa cu noi. N-ar mai conta ca massmedia ni-l baga cu forta pe gat pe Gigi, pentru ca am avea puterea sa spunem nu.

Da, dar tocmai asta e problema...nivelul "nostru" de educatie! Oamenii cu un cod de valori slab se amuza cand vad jijiismele, se induioseaza cand vad ca "le-a facut case la amaratii aia" etc. Problema este in educatia fiecaruia...si nu ma refer aici la scoala, ma refer la bunul-simt elementar (7 ani de-acasa), care a disparut din pacate dintre noi! Si permite-mi sa te contrazic: presa nuar trebui sa fie in primul rand o afacere....normal ca nu zice nimeni sa nu castigi din asta, ca doar de aia investesti intr-o afacere, ca sa scoti profit..aici, patronii din presa se aseamana cu Jiji! Steaua pentru el e in primul rand o afacere si o trambulina spre ascensiunea politica! adevarata performanta sportiva nu-l intereseaza! Asa sicu patronii din presa: detin o anumita putere, mai maresau mai mica, in functie de tiraj! nu-i intereseaza insa 'performanta" jurnalistica! Oricum, eu iti doresc sa ai succes in incercarea ta de educare!

keloo8112.05.2007 06:58

Excelent articol! Sunt de acord 100% cu ceea ce ai sustinut. Pana cand u vom incerca noi sa ne schimbam, sa nu avem pretentii de la altii!

FORZA Steaua!

«12»