E prea târziu ca sã mai scriu articolul în care aș fi constatat cã se întâmplã ceva cu Mihai Stoica, cã urmeazã sã ia câteva decizii importante în legãturã cu viitorul sãu la Steaua, cã s-ar putea sã nu ne aștepte vremuri tocmai bune.
Având în vedere de câte ori m-a dezamãgit comportamentul Președintelui, nu cred cã pot fi considerat un avocat al acestuia. Relația sa cu suporterii s-a deteriorat cu timpul, odatã cu încrederea câștigatã în propriile forțe. În loc sã continue sã se sfãtuiascã cu aceștia, i-a îndepãrtat. Raporturile cu FCSTEAUA.RO au fost fluctuante. Am primit rãspunsuri și promisiuni atunci când echipa mergea prost și imaginea trebuia refãcutã, refuzuri și reproșuri când spuneam ceva ce nu convenea.
Orbiți de problemele presante ale Campionatului și Cupelor Europene, ne-am obișnuit sã amânãm lucruri extrem de importante pentru orice club care se respectã. Nu avem un imn, nu avem o legãturã cu cei care au fãcut istorie aici, nu avem o identitate, iar imaginea clubului nostru este comparabila cu cea a lui Fane Spoitoru. ªi totuși...
Consider cã plecarea lui Mihai Stoica de la Steaua reprezintã un dezastru. Trecând peste reprobabilul și atat de des amintitul gest al lovirii suporterului, trecând peste momentele în care s-a comportat ciudat sau i-a cântat în strunã lui Becali, putem spune cã în acest moment nu mai existã la club niciun om capabil și inteligent cu care sã putem discuta. În legãturã cu ce ? În legãturã cu ce ar trebui sã discute suporterii oricãrui club normal cu conducerea. În legãturã cu toate cele amintite mai sus. Secția de fotbal a clubului Steaua București stã în foarte puțini oameni: un cioban isteric, o slugã docilã, câțiva trepãduși și câțiva steliști adevãrați (Gabi Safta, de exemplu) a cãror implicare în problemele de fond este practic nulã.
MM era singurul destul de inteligent pentru a putea conștientiza cã Steaua nu merge într-o direcție bunã și singurul destul de bine poziționat pentru a schimba cu adevãrat ceva. Poate cã mã înșel, dar cred cã tinerețea lui stelistã nu este o minciunã. Despãrțirea de ieri a fost cu adevãrat emoționantã, și se vedea cã se rupe o parte din el prin plecarea de la Steaua. Poate pentru prima oarã, cred și speculațiile Gazetei Sporturilor, conform cãrora Mihai Stoica a denunțat presupusele întâmplãri necurate de la Cluj. Nu ar fi prima minciunã vehiculatã în paginile acestui ziar, însã, urmãrind pas cu pas desfãșurarea evenimentelor, totul se potrivește.
Un afacerist neghiob nu dã doi bani pe onoare, pentru cã onoarea nu schimbã clasamentele (prin urmare, nici profitul), iar unui Stelist i se rupe inima, fiind pus în situația de a alege între a "trãi în minciunã" și a pãrãsi un club care nu mai are nimic de-a face cu Steaua pe care noi toți am iubit-o.
greco