Am descoperit si eu topicul asta intr-un tarziu, si nu ma pot abtine sa nu-mi dau cu parerea. Sincer, eu personal sunt legat sufleteste de emblema actuala, si, cu riscul de a plictisi pe cineva, am sa va povestesc si de ce.
Eram la un curs, la facultate, in urma cu aproape 2 ani, ma plictiseam de moarte. La care, ce-mi da prin cap, la trecerea timpului, hai sa mazgalesc ceva pe-o hartie (mentionez ca de cand ma stiu si pana la acel episod, eram cel mai jenant antitalent in materie de desen). In cautarea unui subiect simplu de desenat, imi cad ochii pe rucsacul cu Steaua, aflat pe masa langa mine. Si ma apuc sa desenez emblema. Prima varianta a iesit cum a iesit. La alt curs, aceeasi poveste, plictiseala...iar ma apuc sa desenez emblema. La foarte scurt timp dupa aceea, am constatat cat de mult imi poate place sa desenez, motiv pentru care m-am pus serios pe treaba, ajungand sa fac si desene complexe.
Probabil multi vor zice ca acum scriu off-topic, dar prin acest moment din viata mea pe care l-am povestit, imi sustin raspunsul. Imaginati-va doar pe care dintre cele doua embleme ati putea s-o desenati mai usor. Nu neaparat cu creionul pe hartie, mai degraba cati dintre voi ati putea sa vi-o "desenati" in minte. Cate detalii ati fi retinut la prima vedere din emblema actuala? Dar din cealalta?
Dupa mine, sa-mi stiu pe de rost emblema clubului pe care-l iubesc, ma ajuta sa nu uit ca viata mea e legata iremediabil de aceasta echipa - iar o emblema mai simpla din punct de vedere grafic e implicit si mult mai usor de retinut. Asa cum cunosti, pana in cele mai mici detalii, chipurile celor mai apropiate fiinte - cel al mamei, al sotiei, al copiilor, dupa ce le-ai vazut si revazut de mii de ori, la fel si emblema echipei pe care o sustii poate fi trecuta in lista acestor "icoane" personale, pe care fiecare dintre noi le avem.
P.S.: La lista fara sfarsit de motive pentru care ii sunt recunoscator legendei cu numele de Steaua, as adauga faptul ca mi-a oferit aceasta emblema, fara de care in mod sigur n-as fi ajuns vreodata sa-mi pun problema sa-mi incerc norocul si la Facultatea de Arte Plastice.