Steaua a rezolvat deja primele douã transferuri pentru viitorul sezon: atacantul Farului vine gratis, în timp ce pentru Ricã se va plãti o sumã de bani.
Cu fix o lunã de zile înaintea terminarea actualului campionat, Mihai Stoica anunțat asearã în emisiunea Fanatik Show primele transferuri pe care le va face la varã.
"Ne-am înțeles deja cu Mihai Gurițã, de la Farul. E liber de contract, îl vom lua gratis, am discutat cu el, am bãtut palma. Am copiat modelul Manchester, care l-a luat pe Henrik Larsson la 35 de ani", a spus MM.
În afara constãnțeanului, un alt jucãtor este acontat în proporție de 99 la sutã: Ricã Neaga (28 de ani).
"El se aflã în capul tabelului cu transferuri. Am vorbit cu el, are o clauzã de reziliere, pe care o vom plãti împreunã, Steaua și el, pentru cã își dorește mult sã joace aici. Va renunța și la o sumã din contractul sãu", a spus MM despre fostul atacant al Stelei, care acum evolueazã Ilhwa Seongnam (Coreea de Sud).
Urmeazã Herea și Prepelițã
În afarã de cei doi, Stoica a mai dezvãluit cã "vom mai face douã oferte pentru jucãtori care sînt foarte aproape de a ajunge în Divizia B".
Cei doi sînt mijlocașii Ovidiu Herea (22 de ani), de la FC Național, și Andrei Prepelițã (21 de ani), de la FC Argeș.
În plus, managerul din Ghencea a declarat cã n-a renunțat la jucãtorii strãini.
"Avem un post deficitar și nu vãd nici o soluție în țarã", a explicat MM referindu-se la fundașul dreapta.
"E ireal!"
- Mihai, din varã vii la Steaua?
- Se pare cã da. Am vorbit sãptãmîna trecutã cu domnul Becali și cu MM și ne-am înțeles. Eu semnasem deja cu Farul pe 3 ani, dar am o clauzã cã în cazul în care primesc o ofertã pot pleca liber.
- Îți dorești...
- Problema nu era dacã îmi doream eu sã joc la Steaua, ci dacã eu eram dorit în Ghencea. Cînd am fost solicitat, am acceptat în secunda doi. Steaua e Steaua. ªi în 1980, și în 2007, și în 2070.
- Sincer, te mai așteptai?
- Nu. Parcã nu e adevãrat. Am, totuși, 34 de ani. E cea mai mare provocare a carierei mele.
CV Mihai Gurițã
Nãscut: 01.02.1973
Debut în "A": 02.08.1997, Foresta - FC Argeș 1-2
A jucat la: Bucovina Suceava (1993-'96), Foresta Fãlticeni ('97-'98), Oțelul Galați ('98-2003), Farul Constanța (2004-prezent)
Meciuri / goluri în "A": 281 / 60
Evoluția în sezonul 2006-2007: 27 de meciuri / 6 goluri
Media notelor în GSP: 6,10