Acesta este titlul unui articol foarte bun din Evenimentul Zilei de ieri. Aflãm de acolo cã:
- doar 7% din populație a semnat o petiție
- doar 8% a participat la o demonstrație legalã
- 70% nu au intenția sã o facã vreodatã
- 93% nu sunt implicați în nicio activitate comunitarã
Desigur, în cazul nostru s-a greșit și se greșește în continuare. Nu e în regulã sã rupi un scaun, nu e în regula nici sã arunci cu el în teren. ªi totuși... miercurea trecutã, dupã ce am fost ținuți 2 ore pe stadion dupã sfârșitul meciului, am fost tratați ca hoții de cai. Scoși pe grupe ca niște infractori periculoși. Ai buletin ? Dã-l încoa, nu pãțești nimic... ce, nu ai incredere în noi ? Nu ai buletin ? Hai pânã la secție sã-ți facem poze din fațã și din profil, sã-ți luãm amprentele, și îți dãm drumul la ora 3 dimineața prin Giulești. Sigur n-ai de mers nicãieri mâine, suporterii nu au serviciu sau facultate...
Credeam cã nu se poate întampla ceva mai grav, dar m-am înșelat. La meciul Universitãții Craiova, suporterii au fost luați la întamplare de pe stradã, duși la secție și amendați, chiar dacã mergeau sau nu la meci. Dacã purtai un fular erai luat la ochi de țestoasele ninja, chiar dacã aveai 12 ani sau 40. Îi pasã cuiva ? Nici nu credeam altceva.
Muncim pentru a consuma. Consumãm pentru a trãi. Trãim pentru a munci.
Mândru cã sunt stelist,
greco