FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ne vor supuși

«12»
fcsteaua.ro23.04.2007 21:47

Acesta este titlul unui articol foarte bun din Evenimentul Zilei de ieri. Aflãm de acolo cã:

- doar 7% din populație a semnat o petiție

- doar 8% a participat la o demonstrație legalã

- 70% nu au intenția sã o facã vreodatã

- 93% nu sunt implicați în nicio activitate comunitarã

Desigur, în cazul nostru s-a greșit și se greșește în continuare. Nu e în regulã sã rupi un scaun, nu e în regula nici sã arunci cu el în teren. ªi totuși... miercurea trecutã, dupã ce am fost ținuți 2 ore pe stadion dupã sfârșitul meciului, am fost tratați ca hoții de cai. Scoși pe grupe ca niște infractori periculoși. Ai buletin ? Dã-l încoa, nu pãțești nimic... ce, nu ai incredere în noi ? Nu ai buletin ? Hai pânã la secție sã-ți facem poze din fațã și din profil, sã-ți luãm amprentele, și îți dãm drumul la ora 3 dimineața prin Giulești. Sigur n-ai de mers nicãieri mâine, suporterii nu au serviciu sau facultate...

Credeam cã nu se poate întampla ceva mai grav, dar m-am înșelat. La meciul Universitãții Craiova, suporterii au fost luați la întamplare de pe stradã, duși la secție și amendați, chiar dacã mergeau sau nu la meci. Dacã purtai un fular erai luat la ochi de țestoasele ninja, chiar dacã aveai 12 ani sau 40. Îi pasã cuiva ? Nici nu credeam altceva.

Muncim pentru a consuma. Consumãm pentru a trãi. Trãim pentru a munci.

Mândru cã sunt stelist,

greco

AdrianUltras2523.04.2007 22:04

niste nenorociti

acesti aparatori ai legii sunt niste nenorociti

niste frustrati

care iau bataie acasa de la neveste

si vin pe stadion si,ascunzandu-se in spatele unei uniforme si a unui pulan, bat intotdeauna pe acei suporteri care sunt mai putin numerosi sau care indraznesc sa mearga sa se planga dupa meci ca au fost batuti

vreau si eu sa vad odata in ca jandarmii iau la bataie pe cineva care merita

un interlop

un criminal

un traficant de droguri sau un politician care fura poporul roman

nu

niciodata nu se va intampla asa

pt ca acei infracotri au drepturi

lucru care nu se poate spune si despre ultrasi

ultras=bestie=salbatic=animal= mai bine mort/batut

asta inteleg ei din cuvantul ultras

ok

nu sunt de acord cu aruncatul scaunelor

sau a fumigenelor

dar nu vad de ce trebuie sa plateasca toti suporterii pt ca 2-3 oameni nu se pot controla

de ce nu pot fi dusi la politie doar acei care fac prostii?

Ayrton23.04.2007 22:29

Discutia pe care tocmai ai inceput-o nu poate fi limitata sau redusa doar la ultrasi sau suporteri stelisti.

E o boala nationala si e cronica.

Suntem bolnavi de lasitate si indiferenta nu de acum, ci de secole. Nu cred ca avem curajul sau constiinta unei mari natiuni.

De asta sunt asa de invidios pe vecinii nostri de la vest. Cateva cuvinte nesabuite ale conducatorilor si Budapesta era "in flacari"...

Nu cred ca vom fi instare vreodata de o astfel de riposta spontana.

trance_tactics23.04.2007 22:29

genial ca deobicei greco insa... nu crezi ca ne limitam doar cu site-ul acesta ? de ce nu facem publice articolele prin intermediul AISS ( ca doar are personalitate juridica )

SSK23.04.2007 22:34

Bine spus, greco. Blazarea si lipsa de initiativa (derivand din lipsa preocuparii fata de un interes general) este o meteahna grea la noi. E trist ca reflexele autoritatilor au ramas aceleasi, de a ne pune botnita.

La fel de trist insa e ca unii dintre ultrasi doar clameaza aceste valori, neavand habar de ele.

@Ayrton, nu fi invidios! Fii ca ei!

P.S. Poate intelegand asta, aparitia AISS va cantari mai mult in ochii suporterilor.

later edit: in particular insa, trebuie sa te contrazic. Eu n-am vazut nimic in neregula in actiunea jandarmilor de miercurea trecuta.

trance_tactics23.04.2007 22:38

Corect, insa ma refeream ca voi avand statut juridic puteti lua atitudine mai usor sub forma comunicatelor de presa sa spunem. pana la urma tot in slujba suporterilor ati face asta. (by the way felicitari pentru ban-ul complexatului iar dupa ultimele postari date nu cred ca merita doar 30 de zile ci for live pe ip prea departe a ajuns luandu-ne la p*** pe toti si crezandu-se zeu)

Cat despre mareata actiune a jandarmilor nu pot fi de acord cu tine. era clar ca era premeditata. inca nu au terminat probabil de anchetat dar cel mai probabil asa cum am mai zis-o va ploua cu amenzi si dosare penale

SSK23.04.2007 22:43

Daca va ploua cu amenzi aiurea, atunci va fi un abuz. Pana atunci insa, eu zic ca miercuri a fost ok. Cel putin personal am fost tratat foarte civilizat. MULT mai civilizat decat ma asteptam. Iar daca mai comparam si cu ce-a fost in groapa...

Legat de comunicatele AISS, eu sunt de parere ca nu trebuie sa abuzam de comunicate. Daca dam cate un comunicat la 2 zile, cand se spune ceva rau de suporteri, n-o sa mai dea nimeni 2 bani pe comunicatele noastre. Trebuie o masura in toate.

greco23.04.2007 22:45

trance_tactics, initial nu mi-am dat seama daca exista o nota de ironie in mesajul tau. :D Sigur, vom incerca sa luam cat mai des atitudine si prin intermediul AISS ca doar acesta a fost unul dintre motivele infiintarii, insa fiind de-abia la inceput trebuie ca aceasta Asociatie sa isi faca un nume prin fapte, nu doar prin comunicate. FCSTEAUA.RO este, oricum, un domeniu public si articolele scrise aici ajung la aproape toti stelistii interesati... sa speram ca pe viitor vom putea face si mai multe !

Ovidiu, stiu ca tie nu ti s-a parut in neregula ce s-a intamplat miercurea trecuta, si ai dreptate: comparativ cu macelul din groapa a fost floare la ureche. Dar tot nu este in regula ! De exemplu, Fiscul are voie sa te controleze in cazul in care exista anumite suspiciuni asupra modului in care ti-ai declarat veniturile, dar e in regula sa te controleze de 10 ori pe zi, chiar daca exista acoperire legala ? Un alt exemplu... plata pentru reclama de pe FCSTEAUA.RO se face la sfarsitul lunii aprilie, dar contractul prevede ca nu putem face nimic daca banii ne sosesc pana la sfarsitul lui mai (30 de zile de intarziere, procedura obisnuita). Daca vin banii de-abia la sfarsitul lui mai, o sa fim multumiti sau enervati ? :) Nu e vorba numai de acoperirea legala, ci pur si simplu de modul in care am fost tratati... ce se putea intampla mai rau ? sa ne scoata prin beraria Giulestina sau ce ?

Edit: Si intr-adevar, nu e o problema a noastra, a stelistilor... Maine la 10:00 se protesteaza in fata Parchetului Militar pentru tergiversarea descoperii adevarului legat de vinovatii de la Revolutie. Au trecut 17 ani... oare ne strangem 40 ?

trance_tactics23.04.2007 22:46

Nu imi amintesc sa fi dat vreunul oficial. Corect cu tine au fost Ok da baiatul ala din lesinat ? Si faptul ca au pus dop intr-o parte si au venit tavalug peste noi din cealalta ce mai zici? ei nu aveau ce cauta acolo in timpul meciului. plus lipsa de reactie a celor de pe gazon care i-au lasat pe aripati sa intre.

P.S. nu sunt deloc ironic la adresa ta greco, am maxim respect pentru oamenii care se chinuie sa faca ceva pentru echipa asta si pentru educarea utilizatorilor acestui site

SSK23.04.2007 23:00

@greco, stii ca eu am totusi opinii echilibrate. Si stii ca atunci cand a fost ceva strigator la cer, am protestat din rasputeri! (in speta meciul cu Dinamo de anul trecut - aia fiind o chestie care ma doare si acum, desi fizic n-am patit nimic)

Insa gandeste-te asa: au existat incidente pe stadion: s-au rupt zeci de scaune! Nu discut aici de ce au intrat tiganii pe gazon, aia e o problema diferita (ar trebui desigur depistati vinovatii si acolo!). Vorbesc despre un fapt: zeci de scaune rupte; si despre jandarmerie, care avea un obiectiv: depistarea celor vinovati! In aceste conditii, cu riscul unor intarzieri, au procedat cat se poate de corect la identificarea suporterilor.

Intr-adevar, cel batut rau de tot...acolo da, a fost un exces de zel! Desi si aici...sunt convins ca in lipsa unei interventii, plexiglasul ar fi cedat, multi ar fi intrat pe teren...atunci ar fi fost mai rau!

greco23.04.2007 23:02

Si daca ne tineau pana la 10 dimineata tot legal era... Si daca ne duceau pe toti la sectie, si asa mai departe. Eu nu spun ca nu putea fi mult mai rau, dar din punctul meu de vedere a fost o bataie de joc si asa !

Tupac Amaru24.04.2007 05:52
Discutia pe care tocmai ai inceput-o nu poate fi limitata sau redusa doar la ultrasi sau suporteri stelisti.

E o boala nationala si e cronica.

Suntem bolnavi de lasitate si indiferenta nu de acum, ci de secole. Nu cred ca avem curajul sau constiinta unei mari natiuni.

De asta sunt asa de invidios pe vecinii nostri de la vest. Cateva cuvinte nesabuite ale conducatorilor si Budapesta era "in flacari"...

Nu cred ca vom fi instare vreodata de o astfel de riposta spontana.

Corect!

Exista, insa, la unguri, o organizatie antinationala gen CNCD?

Condusa de minoritari care te pot baga oricand la puscarie pentru ca te uiti cas la un tzigan sau la un ungur?

Ia sa vezi cati ma vor combate pe mine dupa asta!

De-aia nu suntem un popor, ci o populatie!

Heart_For_Steaua24.04.2007 06:13

La multi ani Cyril ! Sanatate si cat mai multe goluri..... steagcruce2

capone24.04.2007 06:28

La Multi Ani Cyril Thereau!!! Sper sa iti revii cat mai repede si sa jpci pt ca Steaua are nevoie de tine. Forzza Steaua!!! steaua_ro

EuroSTELIST24.04.2007 07:26
daca nu ar fi existat scaune rupte si alte alea, cu siguranta jandarmii nu ar fi legitimat sau retinut pe nimeni!

este o falsa impresia ca jandarmii nu au altceva de facut decat sa-i persecute pe bietii ultrasi!

In umila mea opinie, se pare ca n-ai inteles nimic din articol, din situatie, din ideea generala in sine. Mai incearca. :-D

scorpio8724.04.2007 08:56

ma refer la MM Stoica

roby_spartacus24.04.2007 10:18

Nici infractorii nu sunt tratati cum sunt tratati SUPORTERII , mai ales ai Stelei ....si doar pe noi stelistii ne bat cel mai rau cand ne prind la INghesuiala in Ghencea nu zic nimik jegosii, cred ca au zazut ca suntem cei mai MULTI si suntem cei care nu ne este frica de ei si ce au zis ei ..hai sa ii batem pe astia sa vedem daca mai sunt asa "smekeri" RUSINE sa fi gABOR si mai RUSINE e sa fi gABOR PROST!!

F a n a t i c O24.04.2007 11:20

steagcruce2 f bun articol !! La Multi Ani Thereau !!! steagcruce2

Derbedeu24.04.2007 11:53

Bun articolul si totodata foarte adevarat!In giulesti a fost o chestie premeditata de jandarmerie,nu degeaba au dat un nr atat de redus de bilete fanilor stelisti.Se stia ca la asa un nr mic va veni doar "crema" ultrasilor stelisti.Astfel au reusit sa identifice persoanele care ii intereseau....adik pt ei, criminalii tarii,bagabontii si toti pierde-vara.....sa nu ne mire daca la un scandal de proportii ne vom trezi foarte multi cu amenzi si chemari la sectie fara motiv.Un alt aspect este acela ca suporterii nu au fost controlati la sange ca in alte datzi special ca acestia sa intre cu diverse obiecte iar la un mic conflict facand uz de el sa se aleaga cu dosar penal.S-a inceput un razboi impotriva celor care chiar traiesc fotbalul,se bucura si sufera alaturi de echipa,apara niste valori!

NU TREBUIE SA CEDAM....NU TREBUIE SA NE LASAM IN VOIA LOR....EU NU MA DUC PE STADION SA-MI IAU BASTOANE IN CAP SI NICI SA MANANC SEMINTE!

ACAB! fularsteaua2

pisiclaibric24.04.2007 13:13

Sincer, nici nu constientizez ce este mai grav: faptul ca suntem tratati ca ultimele scursori ale societatii, ca suntem condamnati fara nici un fel de judecata si de ratiune, fara sa existe acel drept fundemental, prezumtia de nevinovatie, sau faptul ca intr-un fotbal din ce in ce mai industrializat, massmedia duce o campanie de dezinformare si denigrare continua si agresiva a fenomenului.... Aceasta tendinta, apare si in alte tari, unde fenomenul este mult mai dezvoltat si inteles, dar in Romania, totul este exacerbat... Fenomenul nu poate muri, ar insemna sa murim si noi pt ca acest lucru sa se intample, dar, toleranta pt noi este ZERO.... Indiferenta societetii civile, lipsa unor solutii democratice si dezinformarea presei ma ingrozesc....

Dysc024.04.2007 13:18

Hai sa fim seriosi...huliganii care au rupt scaune(printre care te numeri probabil si tu) merita sa faca 2,3 saptamani de parnaie pentru distrugere, nu doar sa fie "retinuti" cateva ore intr-o sectie de politie. Cand vom ajunge sa intelegem ca trebuie odata si odata sa incepem sa ne purtam civilizat, nu vor mai exista astfel de incidente. Mi-e rusine de voi, cei ce va considerati "mereu superiori", cand sunteti doar niste animale fara creier, care nu fac altceva decat sa distruga , sa injure, sa ameninte. Fiti stelisti, nu huligani!

KrOm24.04.2007 13:39

mda .. d acOrd

Astristul24.04.2007 13:48
Hai sa fim seriosi...huliganii care au rupt scaune(printre care te numeri probabil si tu) merita sa faca 2,3 saptamani de parnaie pentru distrugere, nu doar sa fie "retinuti" cateva ore intr-o sectie de politie. Cand vom ajunge sa intelegem ca trebuie odata si odata sa incepem sa ne purtam civilizat, nu vor mai exista astfel de incidente. Mi-e rusine de voi, cei ce va considerati "mereu superiori", cand sunteti doar niste animale fara creier, care nu fac altceva decat sa distruga , sa injure, sa ameninte. Fiti stelisti, nu huligani!

Nu cred ca e normal asa ceva. De ce sa faca puscarie cand, daca te uiti atent, ei au fost provocati. Cine le-a dat voie "violetilor" si "coloratilor" sa coboare din peluza lor pe gazon si sa vina pana in dreptul sectorului rezervat stelistilor??? Nu jandarmeria. Deci ei sunt de vina ca s-a iscat tot scandalul asta!

Nu zic sa fim huligani, dar era normal sa riposteze din moment ce ei ii injurau si aruncau cu ce gaseau in stelistii de acolo!

SSK24.04.2007 14:54
Hai sa fim seriosi...huliganii care au rupt scaune(printre care te numeri probabil si tu) merita sa faca 2,3 saptamani de parnaie pentru distrugere, nu doar sa fie "retinuti" cateva ore intr-o sectie de politie.

Nimeni nu merita sa faca "parnaie" pentru atat de putin, crede-ma. Multi dati niste zile, saptamani si ani de la voi de parca primiti bani in schimb...si pentru ce, pentru scaune rupte si tevi aruncate sau torte aprinse? Aberant. N-ai fost in viata ta intr-o inchisoare si nici nu-ti doresc sa fii. Daca ai fi fost, poate ai fi stiut ca inchisoarea nu este o solutie. Si in niciun caz una cu care sa te joci.

Fiecare trebuie sa raspunda pentru actele sale, dar nu la gramada, nu batut si nu mai grav decat merita.

claudiu2004200224.04.2007 18:01
Exista topic dedicat pentru acest subiect. Postati acolo. Moderatorii
«12»