FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Problemele mai profunde

«12»
strezahuzum25.02.2007 22:02

S-au scris multe lucruri la nervi in dupa-amiaza si seara asta. Eu as zice insa ca avem probleme mai grave decat un 0-0 cu UTA.

Se zice ca munca unui antrenor se vede la 1 an dupa ce preia o echipa. Ei bine, la 1 an dupa ce ne-a preluat Olaroiu suntem la probabil 15 puncte de locul 1, am iesit din UEFA dupa 2 meciuri in care ne-a batut o echipa ce-i drept foarte buna, dar ne-a batut fara drept de apel, si n-am rupt gura targului nici in CL.

Si de altfel, motivele pentru care echipa merge prost sunt cu totul altele. Sunt eu suparat pe Oli si vreau sa dispara fiindca el e cel mai usor de criticat.

Daca insa stai si te uiti mai atent, incepe sa se vada ca motivele pentru care mergem din ce in ce mai slab sunt mai adanci :

1) Lotul de jucatori pur si simplu nu este la inaltimea obiectivelor. Avem vreo 7 jucatori seriosi : Radoi (cand isi directioneaza nervii spre meci, nu spre picioarele adversarilor, ca azi), Goian, Nesu, Paraschiv, Petre Marin, Thereau, Iacob. In rest, eterne sperante gen Nicolita sau Badea, ori jucatori mediocri care fac fata doar in campionat (si nici acolo intotdeauna) gen Cristocea, Croitoru, Bostina, Stancu. Basca niste petarde de dimensiuni mari : Ov. Petre si Coman.

2) Onor. conducere este de proasta calitate. Incepand cu "managerul" MMincinosul Stoica. Ce-a realizat ? O gramada de transferuri la plesneala. Amatorism in cel mai inalt grad, plimbari prin tari straine fara rezultate palpabile in afara de un portar ce s-a accidentat la primul antrenament. Tot dovada de amatorism penibil au fost si transferurile realizate cu 2 ore inainte de inchiderea listei jucatorilor pt CL ???

Al doilea si cel mai urata parte a stralucitei activitati a domnului Stoica este modul in care a reusit sa se certe cu absolut toata lumea sub pretextul stupid ca "apara echipa". Ne-am injurat cu Dinamo, cu Rapid, cu Timisoara, cu Bistrita, cu Craiova, cu Argesul, etc, etc, etc. De arbitrii nici nu vreau sa-mi amintesc. Toti sunt hoti, toti sunt niste criminali, dar numai atunci cand au gresit contra noastra. Cand am primit penaltiul ala gratuit cu Nationalul n-a zis nimic MM-ul (ma rog, era 4-0 deja prin minutul 80, deja nu prea mai conta, dar macar din printip).

3) Razboinicul luminii a cam lasat corabia in deriva. Probabil din punctul de vedere al lui GG, Steaua nu prea mai e utila. Pozitia de patron al echipei l-a facut sa apara foarte des la TV (cel mai important lucru in tara asta pentru a deveni cunoscut). Insa de ceva timp incoace a inceput sa mai apara si ca platitor de facturi, si ca fiinta omniscienta coborata din Maybach sa-si dea cu parerea despre tot. Probabil Steaua nu mai e acum necesara - se trece acum la recuperarea investitiilor (care oricum nu cred ca au fost macar jumatate din cat sustine GG), eventual cu profit. De-aia nu transfera Steaua nici un jucator si probabil nici nu o va face. Decat daca e de-ala de 150.000 de $$.

Ce parerea aveti ? Mai avem si alte probleme, in afara de cele care le vad eu ?

danielcristian25.02.2007 22:49

Totusi in momentul asta,principala noastra problema este ca jocul nu merge.Si aici toata vina e a lui Olaroiu.Pun pariu ca,cu lotul actual,orice antrenor de nivel mediu ce ar veni la Steaua ar face ca jocul sa mearga!Celelalte sunt si ele probleme grave,dar daca nu facem ceva pt ca jocul nostru sa functioneze,pierdem si locul 2...

Padrese25.02.2007 23:06

E clar ca echipa nu are solutii la mijloc, se arunca mingi din aparare direct pe varfuri pt ca si jucatorii simt ca nu mai e un Dica acolo care sa filtreze mingile. Aici e greseala lui MM pentru ca nu a adus un jucator cu profilul lui Dica - dar pana la urma asta e politica noastra aducem jucatori ieftini, iar jucatorii de profilul asta nu prea ii gasesti ieftin. Ma indoiesc ca Oli a fost atat de incompetent incat sa nu mai ceara un mijlocas ofensiv sau daca a cerut i sa adus unul (Croitoru) ce nu poate suplini absenta lui Dica neavand experienta si valoarea necesara pentru asta.

Cum zicea un prieten azi - as suporta gandul sa termine Steaua pe 5-6 daca as sti ca asta ar face sa plece Becali.

axl2325.02.2007 23:50

o sa dea Becali drumul Stelei din mana atunci cand va ajunge presedinte, adica niciodata. si chiar si-asa, o lasa nepotilor, verilor, camarilei.

SSK26.02.2007 00:45

Intotdeauna la baza problemelor vizibile (jocul slab, fara orizont de ieri) stau altele, mai subtile si greu de depistat.

Politica indoielnica de transferuri (desi eu nu m-as pronunta inca in ce-i priveste pe Andrey si Croitoru), atitudinea de tip pai/barna (nu recunoastem ca jucam prost, ne legam de arbritraje), exemplul prost oferit jucatorilor, incapacitatea motivarii acestora - iata ce se ascunde in spatele aparent banalului fapt ca jucam de la fundasi la atacanti.

In fine...cred ca saptamana care vine e foarte importanta. Fie reusim sa ne revenim (cu calificare in semifinalele Cupei si victorie la Vaslui), fie intram in deriva. Si de-acolo nu se iese usor!

metzzz26.02.2007 05:05
Ma indoiesc ca Oli a fost atat de incompetent incat sa nu mai ceara un mijlocas ofensiv sau daca a cerut i sa adus unul (Croitoru) ce nu poate suplini absenta lui Dica neavand experienta si valoarea necesara pentru asta.

ba nene tu nu vezi ca nu il baga

si m-am saturat cu chestia cu experientza

de unde dracu va vine asta cu "n`are domne experientza jucatorului X si nu putem sa il bagam, sa mai capete ceva experientza si dupa. Si imi spui si mie unde dracu capata experientza ?

Mai lasati scuzele ca arbitrii ca nus ce .

N`am jucat nimic si asta poate vedea orice necunoscator de fotbal :cry:

strezahuzum26.02.2007 07:39

Mihai Stoica, a spus aseară, într-o intervenţie telefonică la N24, că penalty-ul Rapidului a fost acordat eronat. "Acel 11 metri a fost gratuit. Marius Popa n-a făcut altceva decît să se interpună între minge şi Moldovan. Cu regulamentul în mînă, era lovitură indirectă din interiorul careului, nu penalty, pentru că n-a fost fault"

Asta e un exemplu perfect de lucruri ce nu sunt in regula la clubul FC Steaua Bucuresti.

Cand am citit declaratia (pardon, aberatia vreau sa zic) marelui manager am vazut .. ros-albastru inaintea ochilor.

ASTA e grija lui ?? Asta i se pare lui important in momentul asta ??? Ca a primit Rapidul un penalty discutabil ? Oricum au mai dat un gol si au mai ratat vreo 2-3 ocazii mari. Per total au castigat pe merit.

Jocul slab al Stelei nu-l preocupa pe MMincinos ? Cat de mult vrea sa se faca de ras si sa traga si Steaua dupa el ? Am vazut ca a inceput iar cu teoria constipatiei, chiar nu are ceva mai bun de facut ?

Domnu' manager, stiti ce, poate data viitoare nu va mai intoarceti din excursiile in tari exotice. Ramaneti acolo, e cald, e frumos ... iar absenta domniei voastre n-ar fi nici o pierdere. Nici pentru Steaua, nici pentru fotbal in general.

[/b]

MadFroG26.02.2007 08:13

La ora actuala Gloria Bistrita este peste noi . Au un antrenor adevarat...sa se uite si 0li ,poate ia niste notite :wink:

Bogdan4Steaua26.02.2007 12:36

Am senzatia ca avem o atitudine similara cu cea a Rapidului de anul trecut, atunci cand milogii au fost de-a dreptul penibili. Ne ascundem neputinta in spatele unor scuze jalnice. Ce legatura are Partidul Conservator cu jocul nostru execrabil? Daca nu marcam etapa viitoare, vor fi vinovati cei de la PSD?

Anul trecut noi am luat campionatul, iar milogii s-au ales cu vaicarelile(nejustificate). Anul acesta avem sanse ca rolulrile sa se inverseze: Rapidul ia locul 2 si noi ramanem cu scuzele si acuzele. Ce urmeaza? O declaratie din partea lui Mirel in care sa isi exprime dezgustul pentru Liga 1, amenintand ca pleaca din fotbalul romanesc?

Intre noi fie vorba, a fost mai degraba penalty la Moldovan decat a fost ieri la Goian. Intrebati ce parere au despre Steaua, oficialii rapidisti au spus ca ii intereseaza doar propria echipa. In schimb Meme isi da cu parerea. Momentan frustrarea se afla intr-o tabara si nu este cea rapidista.

Conducerea ar trebui sa vada cum a jucat Rapid ieri. Au avut o gramada de suturi pe poarta, ratari, bare, etc. Sapunaru si-a permis sa rateze intr-o situatie de 3 contra 1, Buga a ridiculizat prin dribling trei timisoreni si a incercat executii pretentioase. Noi nu punem in pericol poarta decat in fazele fixe. Daca ne luam dupa aspectul jocului, excluzand factori secundari gen arbitraj, momentan Rapid merita sa fie in fata noastra. Este trist, dar adevarat. Sa speram ca lucrurile se vor schimba.

Virgil26.02.2007 15:01

Din punctul meu de vedere putem discuta simultan mai multe probleme.

Aceea a jocului slab al echipei noastre,a vinei antrenorului în contextul jocului slab,dar si a faptului ca în meciul de la Oradea,ni s-a refuzat Victoria.

De ce problema criticarii arbitrilor si a celor banuiti ca ar avea interese în stoparea Stelei,ar fi penibila si altele nu.

Nu cred ca e cazul sa punem problemele pe tapet în mod preferential.

Ori discutam totul,ori nimic.

In final o rugaminte.Sa renuntam la penibilul cuvânt penibil.Nu e cazul sa ne jignim între noi.

Ayrton26.02.2007 15:03

Criticam jocul echipei, criticam jucatorii, antrenorii, conducerea, arbitrii... etc.

Ne dorim ca Olaroiu sa-si ia "copii de suflet" si sa plece, MM sa-si dea demisia, iar GG sa vanda clubul.

Totul pe buna dreptate, insa nici un cuvintel despre suporteri.

Probleme mai profunde?

NOI suntem una dintre ele!

De ce? Pentru ca ne-am lasat pacaliti atat timp de catre un ciobanas, fara prea multa scoala, insa istet si parsiv ajutat de un catelus, MM, gata sa linga acolo si atunci cand trebuie. Pentru ca am fost naivi, pentru ca am cautionat orice imbecilitate spusa sau facuta de catre cei 2 doar pentru ca GG "baga bani" sau "MM iubeste clubul si de asta face asa".

Chiar si acum, cand totul este clar, mai vad pe forum idei de genul "GG, cine crezi ca o sa te mai voteze daca nu bagi bani la echipa?" Cu alte cuvinte, o forma de prostitutie (scuzati-mi expresia) - noi iti dam votul, tu bagi bani la echipa.

Criticam jucatorii ca nu au demnitate si curaj in fata marilor echipe si avem pretentii de management european, insa noi ne ascundem dupa idei de genul "facem mai mult rau la echipa, decat bine", "alegem raul cel mai mic" sau "ce vrei dom'le, e superbine pentru Romania"(dumnezeule!, cat pot sa urasc expresia asta!). Spuneti-mi si mie cand am protestat noi cu adevarat fata de o nedreptate evidenta?

Atunci cand GG si-a trimis bodyguarzii in peluza?

Atunci cand Neaga(cel mai bun jucator al Stelei in acel moment) a fost vandut pe o punga cu bani?

Cand l-a umilit pe Zenga?

Cand a murdarit imaginea clubului, incercand sa vanda emblema?

Cand l-a folosit pe Lacatus, sau l-a umilit facandu-l papagal?

Cand l-a discreditat fotbalistic pe Dica, pentru ca devenea prea popular?

Ma uit la rapidisti! Mai oameni buni, Copos nu slabeste presiunea pe echipa de nicio culoare, dar nici suporterii nu-l iarta niciodata. L-au tinut pe Lucescu jr protestand! Cand am facut noi ultima oara asta?? Isi mai aduce cineva aminte? Caci de nedreptati am avut parte la greu.

Si partea cea mai trista e ca atunci cand rezultatele or sa reapara, toti contestatarii vor disparea ca prin minune, problemele reale vor ramane si o vom lua de la capat sezonul urmator! Si uite asa, tot inainte!

Halal curaj! Halal demnitate! Halal atitudine!

"Apa curge, pietrele raman" sau mai bine zis "C@inii latra, ursul mananca miere".

danielcristian26.02.2007 15:06

@ strezahuzum

Comportamentul asta ne arunca in penibil.Am ajuns cum era rrapidul inainte:in loc sa vedem ce nu merge in ograda noastra, ne uitam la ce fac altii!Nu e demn de Steaua sa se comporte in felul asta,milogeala ii prinde bine doar pe rrapidisti!Si acu' imi aduc aminte faza de la Oradea cand Goian statea in genunchi in fata arbitrului cersind parca mila...josnic!

@ Ayrton

ai dreptate,cu mentiunea ca la capitolul cu protestele trebuia inclus si episodul indepartarii lui Lacatus de catre MM!

***alex***26.02.2007 16:34

N-am rupt gura targului nici in CL.

Ce parerea aveti ? Mai avem si alte probleme, in afara de cele care le vad eu ?

Daca pentru tine sa castigi in deplasare la Kiev cu 4-1!, sa fi egala lui Real Madrid 70 min si sa faci 1-1 la Lyon unde putine echipe reusesc sa plece neinvinse, toate acestea la revenirea in Liga dupa atatia ani, nu sunt rezultate care sa rupa gura targului, inseamna ca tu crezi ca Steaua e Barcelona, Chelsea sau Inter si trebuie sa castige tot.

Alta problema ar fi arbitrii, dar atata timp cat este considerata o problema penibila, voi considera si eu demiterea lui Oli o tema penibila.

forever_STEAUA26.02.2007 16:54

@***alex***

Dar tu iti amintesti cele trei meciuri de acasa? Maniera de joc a Stelei ?

Trebuie sa se inteleaga clar: nu (neaparat) rezultatele i se reproseaza lui Oli, ci jocul mediocru al echipei. Jucam de parca Steaua ar fi o echipa de pluton... Asta doare, nu un rezultat...

Virgil28.02.2007 14:20

Sa dam cuvântul unui cunoscator :

"Este abia început de campionat. Sevilla e o formatie foarte puternicã, e dificil sã te bati cu ea. Apoi, la Oradea, terenul a fost greu, am dat totusi douã goluri, dar nu ni s-au acordat", a spus Nicolae Dicã în Ziarul.

Golgeterul Stelei din Liga Campionilor nu crede cã Steaua se aflã în crizã. "Nu cred cã Steaua e într-o crizã, obiectivul nostru este locul doi, suntem pe locul doi, abia s-a reluat campionatul. De titlu e greu sã mai discutãm. Ne trebuie o reusitã care sã ne redea încrederea. Vor veni si golurile".

Dica e un baiat fin,asa cum îl stim.Putea sa spuna ca daca am fi jucat în Templu,altfel ar fi stat lucrurile.Dar ar fi fost o trimitere indirecta la cei din cauza carora,Steaua trebuie sa joace în alte judete.

Multumim Dica !

44074_dica2.gif

Iata si imaginea care însoteste textul în Gazeta Sporturilor si care le sugereaza celor care nu mai au încredere în echipa,sa lase ciocul mic...

Bogdan4Steaua28.02.2007 15:23

Ar fi fost culmea sa declare ca echipa se afla in criza.

Ma tem ca in 2-3 etape, daca lucrurile nu se schimba, vom lasa noi ciocul mic in fata rapidistilor.

n3olitik01.03.2007 18:50

hai sa recunoastem a nu e numai vina lui Oli pentru aceste rezultate..si beecali e vinovat...poate si jucatorii n-au dat totul pe teren...

Bogdan4Steaua01.03.2007 19:08

Evident ca sunt mai multi factori. Dar cand vezi ca unii jucatori nu sunt in forma, nu mai insisti tot cu ei din primul minut. Doar nu ai 11 jucatori in lot. In plus, in lipsa unui psiholog, antrenorul trebuie sa "umble" la psihicul jucatorilor.

costinsteaua11.03.2007 17:33

E numai vina lui Oli!!!Sunt de vina si jucatorii ca nu dau tot ce pot pe teren.

pelicanulaviar11.03.2007 17:50

eu cred ca nu vor juca mai bine. poate mai prost decat pana acum.

Salariul nediu net in Romnaia este pe undeva la 1000 RON. si il au foarte putzin din concetatenii nostri.

La serviciul unuia dintre ei daca se infapuieste o greseala gogonata din cauza lui , pai atunci acela va plati cu varf si indesat. Va pierde postul iara daca fapta este grava atunci va platii daune si poate va fi si dat in judecata pentru. prejudicii aduse.

La Steaua se intampla tocmai invers.Echipa greseste meci dupa meci iara Olaroiu isi vede linistit de banutii lui(foarte,foarte multi pentru rezultatele obtinute).

Va venii meciul cu Dinamo din retur. Nea Gigi precis le va oferii o prima de nu stiu cati euro sau dolari daca inving. Cumva Jucatorii au primit si platit penalizari pentru esecurile de pana acum?

Olaroiu este problema la acest club - parerea mea - Nu potzi sa iti bagi jucatorii in spitale prin antranamente aiurea si apoi sa te plangi ca nu ai avut 6 jucatori de baza.

Eu cred ca lui Steaua i s-a urcat la cap prea mult.

Am o mare incredere in Ochirosii dar ce sa ii faci, Olaroiu il vede pe Coman si pe Ovidiu. Il tine in teren pe Nicolita(poate ,poate mai baga un autogol-daca nu reusesc in prealabil adversarii :lol: ).

Nea Becali spune ca jucatorii lui sunt foarte pretiosi- Dupa cum joaca , parerea mea ca nu valoreaza cat o ceapa degerata.

Asta este parerea mea. Sper ca nu am deranjat prea tare.

Jucatorii si menegerii :lol: , ar trebui sa lasa din aere ....apoi om mai vedea.

In rest sa auzim nu mai de bine....

korynna11.03.2007 19:47

Tin sa te contrazic, avem jucatori valorosi numai ca nu sunt folositi, si-au luat aere de vedete, au fost prea mult incurajati chiar si cand au gresit sau sufera un blocaj psihologic si nimeni nu face nimic pentru a schimba asta.

+ ca nu e prea frumos sa faci misto de jucatorii echipei cu care tii(Nicolita, care nu a gresit mai mult decat a facut-o Olaroiu-> care probabil este vinovat de felul in care joaca Nicolita acum)!

fansteaua4614.03.2007 21:43

Gata, nu mai suport... a ajuns un cioban imparat... a ajuns el sa spuna suporterilor sa stea acasa... ce ratiune sa ai echipa de fotbal fara suporteri? [...] de incult!

Ciobane, eu am savurat victoriile Stelei, am plans la esecuri, am plecat de la stadion de mii de ori cu ROS-ALBASTRU in suflet, cu un sentiment egal cu cel de iubire.

Habar nu ai ce-i ala RESPECT... si asta spune TOTUL, Ciobane!

Tine minte, Ciobane: nimeni si nimic nu este indispensabil!

c.ronaldo1715.03.2007 18:51

Becali nu prea stie sa faca diferenta dintre afaceri si iubire. El nu simte decat frustrare cand Steaua este eliminata in minutul 90 la Boro, cand Banel isi da un autogol pe Bernabeu, cand Ghionea ii pune o minge pe felie lui Grigorie in supercupa si Dinamo face 2-2. La astfel de meciuri eu mi-am rupt tricourile de pe mine, am plans, am fost parca in ultima clipa de viata.

"Pentru prima oara de cand sunt in fotbal imi e rusine"

Cand face astfel de declaratii parca cade cerul pe noi. Pentru noi este pentru a nu stiu cata oara cand ne este rusine cu un asa finantator.

strezahuzum26.03.2007 18:57

O poveste se scrie: Ajax de România

Adrian Popa

Sala clubului Maxx din Regie. Întuneric. Cîteva lumini aprinse, focusate pe o masă unde stau cam 10 microfoane şi doi oameni: Bogdan Naumovici, director de creaţie la Leo Burnett, şi Cristian Gheorghe, directorul executiv al clubului din Regie.

Începutul este greu. O recunoaşte şi directorul executiv al "studenţilor": "E greu să găseşti parteneri în Liga I, darămite în Liga a II-a!". Tăcere. Intervine şi Naumovici pe un ton vesel: "Noi ştim ce să spunem. Numai de-ar da băieţii drumul la imagine şi sunet, să avem pe ce vorbi", şi se uită către cei care se ocupă de partea tehnică. Apoi începe spotul. Doi copii bat mingea pe un teren de fotbal-tenis. O minge de tenis. Şi se joacă, şi se joacă, joacă... Intră textul: "Doar joacă tenis". Şi apoi sloganul: "Iubeşte Sportul" (vezi spotul pe www.gsp.ro şi [site din caracatita Gazetei Sporturilor])

Concentraţi pe juniori

"Vrem să devenim cel mai bun şi cunoscut centru de juniori din ţară", spune Cristian Gheorghe. Apoi continuă: "Am dat drumul unui nou site, www.fcsportulstudentesc.ro, care va fi centrat pe activitatea centrului de copii şi juniori. Avem şi un soft propriu pe care vom încărca datele acestora, informaţii importante despre ei, astfel încît la finalul junioratului să avem o imagine foarte clară despre fiecare copil".

Secţiunea "Vino cu noi" de pe acest site este o formă de interacţiune cu suporterii, dar şi cu părinţii copiilor care ar putea să-i trimită pe aceştia să facă junioratul la Sportul. De altfel, în iunie Sportul va organiza o selecţie pentru puştii cu vîrste cuprinse între 6 şi 9 ani.

Prima campanie de marketing pentru un club din România

Sportul joacă tare. Este prima echipă de fotbal din România care îşi face o campanie de marketing pentru sporirea notorietăţii clubului. Bogdan Naumovici comentează: "Faptul că directorul executiv al Sportului nu a venit din lumea fotbalului este un avantaj. El a gîndit această campanie cap-coadă, eu l-am asistat. Toate echipele tari din lume au divizii de marketing. Ele nu sînt făcute numai pentru a vinde fulare, ci mai ales pentru a crea un brand". Lucru pe care îl încearcă şi Sportul. Apoi mai face o precizare: "Această campanie a fost făcută după stilul de joc al Sportului: lejer, spectaculos şi cu multă pasiune".

Investiţii de peste 150.000 de euro în juniori

Argumentele clubului din Regie ţin de rezultatele şi organizarea centrului de juniori: este al doilea club din lume după Ajax în ceea ce priveşte promovarea numărului de jucători în prima ligă, 34 în ultimii 10 ani (conform şcolii de fotbal de la Coverciano); are o bază mare de selecţie, 240 de jucători legitimaţi, aflaţi sub contract cu clubul; loturi speciale de juniori, impărţite pe diferite grupe.

Bugetul pentru acest centru ajunge la 150.000 de euro, cu sume considerabile repartizate pentru salarii, cheltuieli competiţionale, îmbunătăţirea bazei sportive şi pentru achiziţionarea echipamentului de joc.

O poveste se scrie. Dar în termeni de marketing, pentru că trăim într-o lume a imaginii. Povestea rebrănduirii Sportului Studenţesc.

Din nou ne uitam cum altii fac treaba. Doamne, ma simt incredibil de prost, de suparat, de dezamagit.

De ce Sportul si nu noi ? Avem absolut toate avantajele fata de ei. O echipa mult mai cunoscuta, mai iubita, inclusiv de pustii de 5-10 ani. Am putea sa le asiguram si conditii mult mai bune decat Sportul ...

Si totusi ei se misca, ei incearca sa atraga talentele de maine ... isi formeaza o imagine atragatoare. Iar noi ? Razboaie peste razboaie, certuri, declaratii dupa declaratii, nervi, aiureli de-ale conducatorului iubit dublate de aberatiile slugii sale nr 1, etc ....[/i]

SSK26.03.2007 20:20

Sincer, aici n-as sti ce sa zic... Problema centrului de juniori exista in mod clar. Desi s-au facut unele investitii pe-acolo (sa fim decenti si sa recunoastem, juniorii o duceau MULT mai prost acum 5-6 ani), nu suntem in "lumea buna" sub acest aspect. Bacaul, Pitestiul, Sportul, cred ca si Dinamo sunt sigur peste noi la acest domeniu.

Pe de alta parte, Steaua n-a avut niciodata (da' niciodata!) un centru de juniori care sa rupa gura targului. Nu la noi s-au format marii nostri jucatori de-a lungul timpului si nu-mi veniti cu 4 exemple care confirma regula! Adevarul, privind global, asta este: noi nu din cresterea jucatorilor ne-am tras seva.

Acum vine intrebarea: ne dorim sa ne bazam pe pepiniera noastra in primul rand? Cu alte cuvinte, incercam sa promovam tineri din ograda noastra in loc de a-i transfera deja crescuti de altii?

Eu nu pot sa raspund cu mana pe inima DA aici. Sincer. Stiu ca sunt argumente multe pentru centrele proprii de juniori (cum ar fi faptul ca ii cresti in spiritul Stelei, ceea ce e mare lucru totusi!) si cu multe sunt de acord. Pe de alta parte, exista si argumente impotriva, in sensul ca nu e cazul sa ne cramponam foarte tare de un centru de juniori super performant. In fond, marile echipe ale lumii nu din centrele de juniori isi iau vedetele. Sigur, exista Ajax, mai exista un Raul, un Casillas, un Gutti, un Messi, un Puyol, un Gerrard... Dar e nevoie sa-i enumar pe toti ceilalti?

In fine, nu pledez pentru un centru de juniori slab. Spun doar ca nu stiu daca asupra acestui capitol ar trebui sa ne concentram toate fortele.

«12»