FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

UTA Arad - Cea mai Galonata echipa din Provincie

«12»
suporter UTA Arad22.12.2006 16:08

Ce parere aveti despre aceasta echipa?

Performantele obtinute de UTA de la infiintare pana in prezent sunt urmatoarele:

- 6 titluri de Campioana Nationala a Romaniei in editiile: 1946/47, 1947/48, 1950, 1954, 1968/69, 1969/70

- 2 Cupe ale Romaniei in 1947/48 si 1953

- de doua ori finalista a Cupei Romaniei in 1950 si 1966

Jocuri internationale:

- 1966/67 - participa intr-una din grupele "Cupei Balcanice"

- 1969/70 - prima participare in Cupa Campionilor Europeni

- 1970/71 - UTA a reusit marea performanta de a elimina din primul tur pe faimoasa supercampioana(detinatoarea C.C.E.) olandeza Feyenoord Roterdam (30.09.1970)

- 1971/72 - UTA participa pentru prima oara in Cupa UEFA si elimina formatii cunoscute in fotbalul european:Austria Salzburg, Zaglebie Walbrzych, Vitoria Setubal, fiind eliminata de Tottenham Hotspur Londra in sferturile competitiei

Peste 40 de jucatori care au evoluat de-a lungul anilor la UTA au imbracat si tricoul Echipei Nationale a Romaniei. Dintre acestia, cei mai reprezentativi sunt: L. Bonyhadi, I. Petschovschi, G. Vaczi, Z. Farmati, N. Dumitrescu, A. Mercea, L. Brosovszky, F. Domide, G. Cornea, H. Duckadam, M. Coras si altii.

Sper ca acest topic sa nu incite , cei care vreau sa isi expuna parerea despre aceasta echipa sa o faca si sper sa putem dialoga civilizat nu ca si pe forum-ul Curvelor (Poli, aek, rocar, dacia,fulgerul sau cum so numi)

Piece of Mind22.12.2006 16:14

Parerea mea despre UTA este una excelenta.

In alta ordine de idei, sper sa va luati revansa in retur in fata rivalilor din Timisoara, din toate punctele de vedere!. :twisted:

I.N.Money22.12.2006 16:20

UTA este cu adevarat campioana provinciei iar venirea lui Lacatus acolo ne face sa simpatizam aceasta echipa.

Au avut un tur foarte bun,chiar peste asteptari insa din cate am vazut mai au nevoie de cativa jucatori pentru a fi cu adevarat redutabila.

AmuntBoy22.12.2006 16:25

Se poate

dar ca sa stie toata lumea asta trebuie sa spele ultimii 20-25 ani care au fost dezastruosi

Bafta! pacat ca aveti culorile alea alb-rosii

Lacatus este bun acolo ;)

ManiaCU22.12.2006 22:00

Am fost bucuros cand am vazut ca Aradul a revenit in fotbalul mare. O echipa ca UTA nu merita sa zaca in mizeria din Liga 2-3 :wink: Super echipa , super oras ... Lacatus este cireasa de pe tort !

MIREL6RADOI23.12.2006 08:17

Cei de la Uta si Poli Timisoara(suporteri),dpdv al identitatii sunt = 0...daca erau baieti adevarati,cei de la uta si Poli,nu mergeau sa sustina o echipa venita de la salonta si bragadiru...un suporter adevarat isi sustine echipa indiferent de divizie si nu face astfel de compromisuri,doar sa joace in prima Liga.Asta nu-i Uta,asa cum nici cea de la Timisoara nu e Poli.

Padrese23.12.2006 11:43

Prietene, nu vorbi daca nu stii despre ce e vorba ci doar postezi ca sa te dai destept.

Cazul UTA este total diferit de cel al timisorenilor. In primul rand ei au fuzionat cu Liberty Salonta formand o noua echipa pe care au denumit-o Uta si care activeaza acum in prima Liga, locul in a2a divizie ramanand vacant si fiind ocupat de alta echipa.

Timsorenii doar au adoptat o echipa care a fost mutata de la Bragadiru in orasul lor.

Crezi ca e acelas lucru?

MIREL6RADOI23.12.2006 12:10
Prietene, nu vorbi daca nu stii despre ce e vorba ci doar postezi ca sa te dai destept.

Cazul UTA este total diferit de cel al timisorenilor. In primul rand ei au fuzionat cu Liberty Salonta formand o noua echipa pe care au denumit-o Uta si care activeaza acum in prima Liga, locul in a2a divizie ramanand vacant si fiind ocupat de alta echipa.

Timsorenii doar au adoptat o echipa care a fost mutata de la Bragadiru in orasul lor.

Crezi ca e acelas lucru?

Da,e acelasi lucru...locul in a 2 a divizie?Padrese,Uta trebuia sa joace in C,Poli la fel...echipa de la salonta a fost mutata la Arad...padrese,daca asimilezi mai greu informatia,nu e problema mea :wink:

ps Daca esti STELIST, sa zicem ca Steaua ar retrograda,ai accepta sa fuzioneze cu cineva doar ca sa joace in prima Liga?Eu nu as accepta..

Padrese23.12.2006 17:25

@MIREL6RADOI - Daca asta e parerea ta ti-o respect eu doar am incercat sa-ti explic ceva.

Off-topic - Daca sunt stelist? Vom vedea la greu daca sunt sau nu.

Steaua nu va retrograda niciodata pentru ca e Steaua.

Arad-ul e un oras foarte frumos care merita sa aiba echipa in prima divizie, am avut sansa sa vad meciul live din tur si atitudinea publicului mi-a placut foarte mult, a fost foarte fair-play, nici nu poate fi comparat cu complexatii din orasul de mai la sud de ei.

MIREL6RADOI23.12.2006 17:36
@MIREL6RADOI - Daca asta e parerea ta ti-o respect eu doar am incercat sa-ti explic ceva.

Off-topic - Daca sunt stelist? Vom vedea la greu daca sunt sau nu.

Steaua nu va retrograda niciodata pentru ca e Steaua.

Arad-ul e un oras foarte frumos care merita sa aiba echipa in prima divizie, am avut sansa sa vad meciul live din tur si atitudinea publicului mi-a placut foarte mult, a fost foarte fair-play, nici nu poate fi comparat cu complexatii din orasul de mai la sud de ei.

Steaua retrogradata era doar un exemplu...tot n-ai prins baza..asta e.De cand frumusutea orasului este criteriul pt a juca sau nu in prima divizie?Ma rog...eu mi-am spus parerea,n-are rost sa o lungim la nesfarsit.Bafta.

cannavaro23.12.2006 21:03

Juventus a retrogradat in Serie B si joaca acolo fara sa fuzioneze cu vreo echipa.E pe locul 1 si la anul mai mult ca sigur va promova in Serie A.Nu si-a patat istoria. La uta vad ca se investesc multi bani acum in antrenor / jucatori etc. Se puteau investi acesti bani si cand echipa juca in Liga III sau in Liga II si se evita fuzionarea cu o alta echipa.Daca Uta nu fuziona cu Liberty Salonta ce se intampla?

albanezul24.12.2006 08:57

ramanea UTA.dar ti-ai gasit exemplu sa dai.pai poti tu compara o echipa care a picat in B din cauza blaturilor si care avea de recastigat onoarea si respectul tuturor cu UTA o echipa(cea de anul trecut) care pica in C pe buna dreptate?pai daca juve fuziona nu mai avea nici un viitor,nici cu suporterii,nici cu oamenii de fotbal.toti i-ar fi sarit in cap.plus ca nu stiu daca ar fi fost posibil sa fuzioneze cu cineva.toate cluburile de acolo din italia,pana in serie C chiar si D sunt cluburi cu istorie.nu spun ca UTA nu ar avea o istorie frumoasa,dar eu nu vad revenirea UTA-ei ca una rusinoasa.practic cei de la salonta si-au vandut locul,pt ca stiau ca nu vor putea rezista.nu existau conditii.si locul a fost cumparat de UTA.fuzionare a fost zis asa,mai mult pt presa.cam asta e parerea mea.

SSK05.01.2007 13:09

Intr-adevar, situatia celor de la UTA e cam aceeasi cu cea de la Timisoara. Au intrat in A, desi nu meritau. Ba, daca nu ma insel, ei retrogradasera in C.

Exista un exemplu de corectitudine in istoria recenta a Diviziei A - si acela este al Craiovei. Desi era una din cele 3 echipe care nu retrogradasera niciodata din A, Craiova a refuzat sa-si cumpere locul, si-a acceptat soarta, a jucat in B si a promovat. Floarea cu care nu s-a facut primavara.

c.ronaldo1705.01.2007 13:37

UTA din 2007 nu este aceiasi UTA din 1990(sa zicem). Daca te intreaba cineva peste ani ce loc a luat UTA in sez. 2005-2006, ce zici? A luat locul 16 si a promovat? La fel si cu FCU Poli Tm. Poli Tm. trebuia acuma sa se numeasca AEK Bucuresti, iar UTA, Liberty(parca).

-Ceva asemanator este si cazul Pandurii Tg.Jiu

Echipe care si-au acceptat soarta:

-Juventus Torino (italia)

-Deportivo Alaves (spania)(an IN care au jucat finala UEFA, pierduta cu 5-4, vs.Lpool)

-atletico de madrid

-Southampton (anglia)

Echipe de mare traditie din tara lor.

Si ceva mai de Carpati :lol: :

-Craiova

-S.Studentesc(erau ani in care promova, iar apoi retrograda, au tinut-o asa vro 3 ani la rand)

-Rocar

greco05.01.2007 13:46

E o diferenta foarte mare intre UTA si Poli, UTA a preluat un alt club prin fuzionare, si a cumparat practic un loc in Divizia A. Nu e corect dpv. sportiv dar clubul a ramas acelasi, spre deosebire de Poli care au infiintat un club nou.

Eu am o parere buna despre UTA, cu exceptia prieteniilor cu spurcatii, care nu stiu daca mai exista sau nu.

gone05.01.2007 14:47
UTA din 2007 nu este aceiasi UTA din 1990(sa zicem). Daca te intreaba cineva peste ani ce loc a luat UTA in sez. 2005-2006, ce zici? A luat locul 16 si a promovat? La fel si cu FCU Poli Tm. Poli Tm. trebuia acuma sa se numeasca AEK Bucuresti, iar UTA, Liberty(parca).

-Ceva asemanator este si cazul Pandurii Tg.Jiu

Echipe care si-au acceptat soarta:

-Juventus Torino (italia)

-Deportivo Alaves (spania)(an IN care au jucat finala UEFA, pierduta cu 5-4, vs.Lpool)

-atletico de madrid

-Southampton (anglia)

Echipe de mare traditie din tara lor.

Si ceva mai de Carpati :lol: :

-Craiova

-S.Studentesc(erau ani in care promova, iar apoi retrograda, au tinut-o asa vro 3 ani la rand)

-Rocar

Numai dati exemple din Anglia, Italia sau Spania. Acolo nimeni nu isi vinde locul pt ca sunt multe echipe de traditie. Asa pot sa zic de Leads sau Hellas Verona care se duc in a 3 a divizie. Sau Genoa care sta de 11 ani in B. Napoli, Bologna sunt si ele in B. Torino a fost in B.

***alex***05.01.2007 15:38

Sa nu uitam de Millwall si Nottingham Forest care sunt in League One, echivalentul Diviziei C la noi.

MIREL6RADOI05.01.2007 16:21
E o diferenta foarte mare intre UTA si Poli, UTA a preluat un alt club prin fuzionare, si a cumparat practic un loc in Divizia A. Nu e corect dpv. sportiv dar clubul a ramas acelasi, spre deosebire de Poli care au infiintat un club nou.

Eu am o parere buna despre UTA, cu exceptia prieteniilor cu spurcatii, care nu stiu daca mai exista sau nu.

Infintezi un club..direct in prima Liga?:))Daca tot e un club nou, trebuia sa inceapa de la divizia D. :wink:

Atat uta cat si Poli si-au cumparat locul in prima Liga...Craiova cu mititelu s-a dus glont in B..uta din C...in A..Timisoara a "adoptat" pe aek brigadiru,ex-autobuzul Bucuresti,rocar Bucuresti.

napoli si fiorentina au fost in C,dupa ce au fost declarate falimentare de catre un tribunal...napoli acu are o alta denumire...napoli soccer...fiorentina in C,s-a numit florenza viola si dupa 1-2 ani si-a recuperat numele.

mlacatus07.01.2007 11:27

Si totusi.. UTA are o traditie care nu poate fi stearsa pur si simplu cu buretele. 6 titluri si niste performante si echipe care au incantat odata! Liberty, care este de altfel patronata de un om potent in afaceri care mai (sus)"tine" si o alta echipa in Ungaria si una in Austria si una (dar nu de fotbal) pe la Oradea n-a avut interesul de a investi pentru Salonta si in Liga I. E drept, Liberty nici nu avea o baza demna de Divizia A, de stadion nu mai vorbesc, dar cred ca o sa revina din nou in B :lol: Si Baia-Mare a vandut locul odata lui Seche :wink: , de Poli ce sa mai zic :lol: . Desi nu "frumusetea" unui oras sau nu justifica participarea in cel mai inalt esalon, eu simpatizez cu UTA si asta o spun deschis din mai multe motive. Imi place orasul, (ce revel frumos am facut anul acesta acolo!), iubita mea e de-acolo si Marius e antrenorul UTA-ei...Asa ca nu pot decat sa respect acest club a carui istorie si traditie o cunosc! Plus de asta Aradul mi se pare destul de "pro-Steaua" , fata de TM oricum, iar ca stelist am fost bine primit pe-acolo o dovada fiind ca in Arad este si un club "Steaua" de care se ocupa Duckadam...

cannavaro07.01.2007 13:47

Si daca are traditie ce?Mai bine sa joace in divizia C pe merit cu tot cu traditia ei in spate decat din mila altora in A.Si napoli are traditie si a jucat cu ea in Serie C si nu a incercat nicio fuziune pentru a juca in Serie A.Daca nu exista Liberty Salonta sau daca Liberty Salonta nu accepta cedarea locului in A Utei atunci UTA tot in C era ..si sigur acest poll nu mai aparea aici. :roll:

gone07.01.2007 13:56
Sa nu uitam de Millwall si Nottingham Forest care sunt in League One, echivalentul Diviziei C la noi.

Notts Forest e echipa cu traditie, dar Milwall nu e. Ei sunt obisnuiti ai ligilor inferioare.

SteauaToronto28.01.2007 02:11

Fanii lui UTA, batuti la Debrecen

Suporterii arădeni care s-au deplasat, vineri, în Ungaria să vadă amicalul Debrecen-UTA, scor 4-4, au trăit clipe de coşmar, fiind atacaţi la intrarea în stadion de un grup de aproximativ 40 de fani violenţi ai formaţiei maghiare, transmite trimisul NewsIn.

Suporterii maghiari i-au aşteptat pe susţinătorii echipei lui Marius Lăcătuş în apropierea stadionului, confiscându-le celor care se deplasau individual sau în grupuri mici şepcile şi fularele cu însemnele clubului UTA. Cu 30 de minute înainte de ora 16:00, ora de disputare a partidei, la stadion au ajuns două microbuze cu membri din galeria echipei UTA, aproximativ 50 de persoane.

Aceştia au fost atacaţi prin surprindere de grupul de suporteri ai lui Debrecen, bătaia durând circa 5 minute, până când în zonă şi-au făcut apariţia forţele de ordine. Pentru că nu erau suficienţi Poliţişti, aceştia au mai chemat în ajutor 10 jandarmi, care au sosit după 15 minute, reuşind să despartă cele două tabere.

Fanii lui UTA le-au cerut apoi forţelor de ordine să-i lase să intre în stadion pentru a vedea meciul, care începuse de circa un sfert de oră. La intrarea în complex însă, suporterii lui Debrecen i-au atacat din nou, nemulţumiţi că românii pătrund pe stadion.

Arădenii au rupt cordonul format din Poliţişti şi jandarmi şi au ripostat, iar forţele de ordine au cerut întăriri, după 10 minute de coşmar. În cele din urmă, cele două grupuri au fost din nou despărţite, un român fiind reţinut, în vreme ce restul suporterilor din Arad au fost trimişi acasă.

Partida Debrecen-UTA s-a încheiat la egalitate, scor 4-4, pentru arădeni marcând Edson (22), L. Todea (58), Andrade (85) şi Simion (86).

Newsin

axl2328.01.2007 08:49

sunt curios cum au incaput aproximativ 50 de persoane in 2 microbuze. :D

verdichio28.01.2007 11:41

dupa parerea mea acest topic trebie inchis !!! pt nu ne numim uta !!! :evil: :!:

SteauaToronto30.01.2007 21:04
sunt curios cum au incaput aproximativ 50 de persoane in 2 microbuze. :D

Pai au imparit locurile, iti dai seama se uitau batranii de pe la sate pe geam vedeau gay orgy pe acolo :)))

«12»