Noul portar al Stelei, Andrey Nazario Afonso, a fãcut parte din lotul "carioca" la Campionatul Mondial sub 20 de ani, desfãșurat în 2003 si cîstigat de brazilieni.
Managerul general al Stelei, MM Stoica, a confirmat ieri faptul cã înlocuitorul lui Carlos va fi brazilianul Andrey Nazario Afonso.
"Da, despre el este vorba, transferul este ca si fãcut din luna noiembrie", a spus MM despre goalkeeper-ul care în 2006 a fost titularul lui Figueirense, echipã cu care a terminat pe locul 7 din 20 în prima ligã din Brazilia.
El a fost împurmutat în acest an la Figueirense de cãtre clubul de care aparține, Atletico Paranaense.
Andrey, care a împlinit în noiembrie 23 de ani, este unul dintre portarii brazilieni care erau vãzuti de mare viitor în urmã cu cîtiva ani.
Tocmai pentru cã el se afla în prim-plan, a fost convocat de antrenorul echipei naționale sub 20 de ani a Braziliei pentru a face parte din lotul cu care reprezentativa carioca a participat la Campionatul Mondial din 2003, desfãsurat în Emiratele Arabe Unite.
Atunci a fost rezerva lui Jefferson la toate cele 7 jocuri, în urma cãrora Brazilia a cîstigat trofeul, fiind coleg, printre altii, cu Adriano, Kleberson și Adailton.
În actualul sezon, Andrey a fost unul dintre cei mai buni jucãtori ai lui Figueirense, echipã care a încasat în total 44 de goluri, 42 dintre ele fiind primite de Nazario, trupa noului stelist fiind pe locul 4 în topul echipelor cu cele mai puține goluri încasate dupã mult mai celebrele Sao Paolo, International Porto Alegre si Santos.
La putine momente dupã ce a bãtut palma cu Mihai Stoica, Andrey Nazario s-a destãinuit presei braziliene. "De cînd m-am apucat de fotbal am visat sã ajung sã joc într-o zi în Europa, asa cum au fãcut toti marii fotbalisti pe care i-a dat Brazilia. Visul vãd cã mi se îndeplineste", a declarat atunci Andrey
www.gsp.ro