FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ceausescu a fost "caine"

«12»
Gica Chioru11.01.2005 13:51

"Intilnirile cu Ceausescu

Fotbalul in care a activat antrenorul Traian Ionescu era supravegheat si protejat de partidul-unic, comunist. Inaintea fiecarui sezon, Traian Ionescu era chemat sa dea raportul "comandantului suprem" Nicolae Ceausescu: "Ma chema des Ceausescu. Aveam libera trecere, atit la el, cit si la Elena! Cum vorbea el, asa, putin bilbiit, nu uita sa ma intrebe: "De ce ai nevoie? Baietii de la echipa au ce minca? Dar clubul?". Ii raspundeam ca e nevoie de hrana si conditii pentru grupele de copii si juniori. Jucatorii au primit case, grade in MI. Clubul aranja sa aiba toate facilitatile, sa nu duca lipsa de nimic. Stadionul a fost modernizat. Nicolae Ceausescu tinea cu Dinamo, la fel si Elena. Cred ca asta este una dintre explicatiile pentru care Valentin, baiatul lor cel mare, a ales sa fie in "opozitie" si sa sprijine, mai apoi, Steaua".

Pircalab: ˆTraian Ionescu a creat cea mai buna generatie a lui Dinamo†

Traian Ionescu a descoperit si antrenat jucatori care, la Mondialul din Mexic 1970, au constituit scheletul echipei nationale a Romaniei: Dinu, Lucescu, Radu Nunweiller si Dumitrache. La Dinamo, "aripa" Ion Pircalab si-a capatat supranumele de "Sageata Carpatilor" pentru viteza sa debordanta. Actual consilier al clubului din Soseaua Stefan cel Mare, Pircalab rememoreaza cu placere clipele petrecute alaturi de fostul lui profesor."

Interviu cu Traian Ionescu.

http://www.expres.ro/sport/?news_id=175919...88bcaba1f3db764

reddog11.01.2005 14:01

Scuteste-ma de comunismele tale... Vorbeste de ceva mai actual, daca ai despre ce.

horse3711.01.2005 15:11

pt reddog! cum nu esti suporter al echipei noastre, tu aici ai un statut de tolerat! asa ca fa bine si tine-ti imperativele pt siteul echipei pe care o iubesti. altfel eu unul cer administratorului sa fi banat!

noi pe siteul vostru santem injurati, facuti in fel si chip, tratament care tie nu tia fost aplicat aici o secunda. ai grija reddog!

reddog11.01.2005 17:27
pt reddog! cum nu esti suporter al echipei noastre, tu aici ai un statut de tolerat! asa ca fa bine si tine-ti imperativele pt siteul echipei pe care o iubesti. altfel eu unul cer administratorului sa fi banat!  

noi pe siteul vostru santem injurati, facuti in fel si chip, tratament care tie nu tia fost aplicat aici o secunda. ai grija reddog!

Vai, ce m-ai speriat. N-ai decat sa ii ceri ce vrei. Problema asta era intre mine si alt utilizator al forumului, asa ca stai deoparte si nu ma ameninta ca nu prea am ce sa fac pe amenintarile tale. Relaxeaza-te.

Virgil11.01.2005 17:49

Si ce ar vrea sa însemne aceasta întoarcere în trecut?

Nu-mi mai pasa daca a fost câine,cioara sau magar.

Ce-a fost a trecut.

Cred ca mai important e sa ma gândesc la prezent.La faptul ca nu avem teren,ca nu am facut nici un transfer.Adica stai,Jardel s-ar putea sa vina totusi din retur.

Jardel?Un mic pas pentru prezent,un mare pas pentru viitor.Timpul o va confirma.Dar cu o floare nu se face primavara.Si mai ales europeana.Toata lumea stie acest lucru.Dar tu Gigi nu ? Nici tu MM?

reddog11.01.2005 18:20

Deja sunteti acolo, ce mai vreti? Alta primavara?

ADRIAN PACURAR12.01.2005 13:11

E trecutul tuturor, si al Stelei si al lui Dinamo, nu avem ce face, trebuie sa ni-l acceptam daca ni-l renegam, ne renegam, toate performantele, pe plan european, in primul rand. Din cauza asta Steaua, cu predilectie Dinamo, sunt echipe urate in tara,in anumite zone.Asa ca avem un trecut comun, comunist, sustinute de putere, cine se declara suporter al unei echipe si se dezice de ce a fost, atunci sa meaerga sa tina cu alta echipa,ca sa fi respectat trebuie sa recunosti si partile negative cat si cele pozitive si fiecare, se exprima cum il taie capul, oricum contradictiile, genereaza progres.

reddog12.01.2005 13:23
E trecutul tuturor, si al Stelei si al lui Dinamo, nu avem ce face, trebuie sa ni-l acceptam daca ni-l renegam, ne renegam, toate performantele, pe plan european, in primul rand. Din cauza asta Steaua, cu predilectie Dinamo, sunt echipe urate in tara,in anumite zone.Asa ca avem un trecut comun, comunist, sustinute de putere, cine se declara suporter al unei echipe si se dezice de ce a fost, atunci sa meaerga sa tina cu alta echipa,ca sa fi respectat trebuie sa recunosti si partile negative cat si cele pozitive si fiecare, se exprima cum il taie capul, oricum contradictiile, genereaza progres.
Ok, de acord, dar de ce trebuie sa scormonim trecutul, doar asa de dragul de a mai avea un subiect de dezbatut?
Gica Chioru12.01.2005 13:35

Adriane, principial sunt de acord cu tine. Sigur ca asa este, mai ales in ceea ce priveste clubul Armatei. Problema este ca niciodata Steaua nu a avut parte de o presa responsabila, de o presa care sa spuna numai si numai adevarul. Nici acum si nici in perioada bolsevica. S-a facut, se face in continuare, o propaganda mizerabila impotriva clubului nostru, o mizerabila rastalmacire si o neincetata batjocura la adresa adevarului istoric.

Ca ASA Bucuresti s-a infiintat in 1947 ca o consecinta a instaurarii regimului bolsevic este un fapt, ca fiind echipa Armatei Romane a beneficiat de un statut special este un fapt, DAR cei care striga impotriva noastra nu sunt cei intradevar oprimati, cei care arunca cu laturi in clubul militar nu sunt cei care au suferit. Sunt agresorii si initiatorii bolsevizarii Romaniei. Sunt hotii si banditii. Iar cand vine cineva, o persoana autorizata, si spune ca Ceausescu dictatorul paranoic si analfabet precum si coana Leana au fost dinamovisti, da-mi voie sa-l citez. Macar atat.

Virgil12.01.2005 19:33

Gica,tu ai dreptate !

Dar sunt unii,printre care si eu,care stiu de mult de acest lucru.Ca nea Nicu a fost câine.Nu stiu cum de ai descoperit de abia acum.Dar nici o data nu-i prea târziu.Nu te opreste nimeni sa citezi declaratiile de mai sus.Poate ca e bine sa se mai aminteasca astfel de lucruri pentru a nu fi uitate.Sau chiar pentru a fi facute cunoscute noilor generatii.

Spune-le Gica !

Singura conditie ar fi sa nu o faci la modul ca ai fi descoperit America. :)

ADRIAN PACURAR12.01.2005 21:19

Nu conteaza virgile, fiecare afla cand poate, asta chiar ca nu e motiv de a-ti arata superioritatea, virgile, fara suparare, fiecare afla cand poate, a dorit sa impartaseasca informatia, pt ca are dreptate s-a uitat ca si Dinamo a fost comiunista si securista, mai mult s-a dat in Steau, ca a fost cu performante mai mari, din cuaza asta. Poate din czauza ca noi am avut Armata, iar ei politia si securitatea a facut ca Dinamo sa fie atat de detestata in multe zone din tara,mai mult decat noi.

Virgil12.01.2005 21:29

Inteleg.

Dar tu nu stii sau nu întelegi un lucru.

Ca toate echipele din acea perioada erau echipe comuniste.Ca de altfel tot ce misca în aceasta biata tara.

Si nici macar nu mi-am aratat superioritatea.

Dar nu-mi fac probleme.Gica e un om superior si întelege.Noroc Gica !

serban2312.01.2005 21:41

mai fratilor voi nu ati mai invat ca, cu cat esti mai sus cu atata esti mai iubit dar in acelasi timp urat si lovit. ar fi culmea sa ne loveasca pe noi lafel de mult ca pe Dinamo sau rapid , m-as simtit jignit ...aia nu au nimic , pe cand noi avem o istorie de ponegrit...

ADRIAN PACURAR13.01.2005 10:29

da erau echipe comuniste, pana la un punct, pt ca tot ce misca in tara asta, era cel putin de fatada, comunist pana in maduva oaseleor, dar Steaua si Dinamo, erau echipele puterii, erau echipele de care numai Craiova nu se temea, ca aveau aia sangele mai iute :P ,erau echipele care puteau sa te desfiinteze, daca te impotriveai, desii eu cred ca Steaua, cel putin imi9 place mie sa cred, a fost mai putin dura in relattiile cu celelalte echipe, Steaua si Dinamo, imparteau si desfaceau, tot ce era pe plan intern, erau regi si regine, eroi negativi si pozitivi, celelalte echipe nu aveau statul lor, din cauza asta se da mai mult in noi virgile si m-am saturat de scrisul tau acid, bba dai ai vrut sa pari superior, pt ca te-ai mirat cu putere,nu mi se pare un lucru de care sa te miri, micule maestru.

Gica Chioru13.01.2005 12:17
fiecare afla cand poate,

Nu are importanta daca eu, tu, sau altul stiam ca Ceausescu era "caine", pentru ca noi suntem cat de cat reprezentativi doar pe internet, daca suntem, important este ca aici este vorba de cineva din interiorul fenomenului, de cineva care a cunoscut direct si personal situatia, care a avut posibilitatea sa-i sufle-n nas lui nea Nicu.

Virgil13.01.2005 12:18

Nea Adriane,nu te supara tata...

Daca te superi nu mai au nici un rost discutiile.

Si nu ma mai baga atât în seama.Fa ca Gica Chioru,pe care pentru atitudine îl respect.Ca si pentru taria de a-si îndeplini promisiunile...

Revenind la oile noastre(sîc!),singurul avantaj al Stelei era acela ca fiind un club militar,putea sa transfere tinerii jucatori care urmau sa fie înrolati în Armata.Mai mult de atâta nu putea face.Adu-ti aminte de Gica Popescu.Nu a vrut sa vina,nu a venit.

Cu Dinamo era însa altceva.Pe lânga faptul ca puteau transfera si ei prin încorporarea în Armata,la specialitatile lor(securitate,pompieri,etc),puteau folosi si japca,santajul,intimidarea,etc.Pentru ca cine avea curajul sa se puna cu Militia?E adevarat noi nu prea întelegem timpurile acelea,pentru ca eram niste copii :wink: nevinovati.Dar daca bagi urechile în actiune,mai auzi de ici de colo,de la oameni care au fost în direct cu acele evenimente,procedee,samd.

Ori de Armata cui îi pasa?Ce putere avea Armata?Dar Militia,ehehee...

Asa încât,Adriane tata,nu mai baga clubul Steaua în aceeasi oala cu celalalt club.

Daca esti într-adevar stelist si mai ales daca îti pasa de trecutul ei,asa cum afirmasesi mai sus cu un post,doua.

S-auzim de bine ca de vazut...

ADRIAN PACURAR13.01.2005 14:36

ca sa vezi ca si no si catelandrii foloseam aceleasi mijloace, am sa-ti dau un citat din cartea "SUPER Steaua" Este o discutie intre Ienei si generalul m.a. p.n Olteanu care era si ministru al armatei: " " Tovarase Ienei, ce sanse mai avem sa luam campionatu?". olteanu nu pusese intamplator intrebarea. Stia ca Dinamo urma sa joace la Oradea si daca pierdea, Steaua ramane in cursa. La Oradea, adica acasa la Ienei."Stiu ce vreti sa spuneti, tovarase ministru, dar eu nu-i pot determinsa sa joace corect. Poate dumneavoastra aveti alte parghii". BIHORUL sae afla pe locul 7, scapata de grija retrogradarii... Olteanu pricepuse asta si telefona la primul secretar de la Oradea, ca sa primeasca asigurari ca meciul se va juca pe teren" in fine pana la urma ardelenii au invins cu 4-1, pe antrenorul de la Oradea au vrut securisii sa-l faca, noroc ca a emigrat, ajutat,...Stiu ca dobermanii securitatii aveau colti mai lungi decat ai nostri, dar si noi mai muscam, n-am vrut sa lovesc in Steaua si nu mi se pare o rusine in a accepta trecutul, stiu ca nu suntem in aceeasi oala,dar ma refeream la poluri de putere total diferite, si oricum cred ca al nostru a fost mai tare din moment ce am invins,si am avut mai multe performante, iar Gica Popescu a jucat la noi pe vremea cat a facut Armata, nu a vrut dar l-a ajutat si prim secretarul de la Craiova, care a spus ca-i omoara oamenii(daca ramane Popescu in Ghencea) si vorba aia,ceausescu tinea in felul lui la popor si se temea de reactii negative.

reddog13.01.2005 15:16
da erau echipe comuniste, pana la un punct, pt ca tot ce misca in tara asta, era cel putin de fatada, comunist pana in maduva oaseleor, dar Steaua si Dinamo, erau echipele puterii, erau echipele de care numai Craiova nu se temea, ca aveau aia sangele mai iute :P ,erau echipele care puteau sa te desfiinteze, daca te impotriveai, desii eu cred ca Steaua, cel putin imi9 place mie sa cred, a fost mai putin dura in relattiile cu celelalte echipe, Steaua si Dinamo, imparteau si desfaceau, tot ce era pe plan intern, erau regi si regine, eroi negativi si pozitivi, celelalte echipe nu aveau statul lor, din cauza asta se da mai mult in noi virgile si m-am saturat de scrisul tau acid, bba dai ai vrut sa pari superior, pt ca te-ai mirat cu putere,nu mi se pare un lucru de care sa te miri, micule maestru.
Ce e cu aerele astea de superioritate/ Eu te inteleg ca te-ar mahni sa afli ca si Steaua se folosea de anumite mijloace nu tocmai ortodoxe pentru a lua cu japca anumiti jucatori. Voi aveti trecut si altii nu au? Mai analizeaza o data ce ai afirmat, e cam eronat. felicitari pentru trofeele internationale, dar asta nu e un motiv sa arunci cu atat noroi in ceilalti. De altfel nu prea ar avea farmec sa fiti numai voi cu trecut,cu cine v-ati mai masura fortele?
horse3713.01.2005 15:29

ma bag si eu ca "prostu"...

dar va intreb? se putea altfel decat asa. aceste doua echipe erau un fel de "jucaria mea este mai buna decat a ta". cate exemple nu am putea da aici. cred ca santem de aceeasi varsta si stim cum era. insa lasand la o parte "pataniile astea" cei care furau pt Steaua au facut-o mai..pt performanta in final. nu-i scuz de nici un fel ci doar spun ca Steaua lui Valentin a fost mai buna decat dinamovistii securitatii sau a ceauseilor aia mari pe plan extern unde numai castigai daca nu aveai valoare. si noi am avut. dovada se gaseste in vitrina noastra cu trofee!

si ar mai fi ceva adriane ... noi il aveam pe sfinx, Dumnezeu sa-l odihneasca iar ei pe ianul daca nu gresesc. poti sa faci o comparatie intre ei doi!?

am o intrebare pt voi, cand ne intalnim la o bere?

nu ar strica sa ne cunoastem.

respect tuturor stelistilor!

ADRIAN PACURAR13.01.2005 16:21

nu erau vorba despre tine maestre, asa ca mai baga bine o data ochii printre randuri, aveam cu virgil, ceva, la el ma referam, nu aveam noi aere de superioritate fata de Dinamo sau fata de tine, pt ca Steaua E ORICUM SUPERIOARA FATA DE Dinamo, palmaresul vorbeste. :P si daca te uiti mai atent nu am spus niciodata ca echipele adverse nu aveau trecut, pt ca daca ele nu aveau Steua pe ce baza sa-si faca palmares, ai grija cum citesti :P .

ADRIAN PACURAR13.01.2005 16:30

de acord, sa ne intalnim totla o bere, mai ales ca tot de luam unii de altii pe net, hai sa ne luam mai amical asa la cate o bere, suc, apa, palinca, care ce poate 8)

horse3713.01.2005 16:36

sa fie seara dupa orele 20, sa vina si Gigi dar fara zmarandescu :lol: si sa facem transferurile!

acum serios, chiar tin sa fie dupa orele 20 mai putin duminica pe care o am de obicei ocupata. voi ce spuneti!?

ADRIAN PACURAR13.01.2005 16:49

sa fie dupa 20, bagam un post mare si ne hotaram unde si cum, merem si noi ca si oamenii, cati ne-om strange si vedem ce se intampla.

serban2313.01.2005 18:27

poate iese cu bataie...hahahaha :lol:

reddog13.01.2005 21:16
poate iese cu bataie...hahahaha :lol:
Atunci vreau sa vad si eu... Dar nu si sa o iau. :?
«12»